I hela mitt liv har jag haft ett komplicerat förhållande till alkohol. När jag börjat dricka är det omöjligt för mig att sluta så länge det finns tillgång. Nu har jag flera helger i rad spårat ur fullständigt. Trots svår ångest efter en helgfylla har samma sak hänt veckan efteråt.

Jag har en 16-årig dotter som bor hos mig på halvtid och jag känner att jag är en jättedålig pappa. Det är känns som jag gamblar med vår relation och det vill jag verkligen inte. Hon är det viktigaste i mitt liv.

Efter min fylla är resten av helgen förstörd. Jag bara ligger med ångest och är helt oföretagsam. Det känns oroande att jag inte lär mig... I lördags var jag ute på en spelning på lokal tillsammans med kollegor. Till sist var det bara jag och ett gäng tjugo år yngre kollegor kvar. Det känns så pinsamt. Jag är femtio och kan inte tygla mitt drickande. Jag tog mig med nöd och näppe hem. Jag är ledsen och mycket orolig över hur det här ska sluta.

Jag orkar inte ha det så här längre men jag vet inte hur jag ska ta mig ur det. Risken är att jag köper en flaska vin på fredag för unna mig lite gott. Om det vill sig illa fortsätter jag med öl på den lokala pizzerian, som är ett maskerat fyllehak.

Hur gör man när man slutar? Jag är så orolig.

Frihet

Jag är ju ny i min kamp för att bli fri från alkoholen så har inte svaren ännu. Men att du hittat hit, skriver en egen tråd och läser andras trådar och inlägg är ett stort och kanonbra steg. Bättre ställe för att våga berätta som det är och få stöd finns nog inte. det finns en värme och förståelse här som hjälper.

Det är inte lätt, ibland blir suget starkt, men jag är numera övertygad att ett liv utan alkohol bara kan göra mig gott och jag håller fast vid den tanken. Mitt sinne blir lite ljusare för varje dag och jag sover bättre och det väger upp de jobbiga stunderna.
Fortsätt skriv och läs. Jag hejar på dig.
Stor kram

Hej
Jag är en gammal alkoholist som väl känner igen mig i det du skriver. För mig stannar det dock inte numera vid en kväll, eller helg utan jag dricker tills jag inte orkar mer.
Hur gör man när man slutar? Jag har bara ett svar och det är att man avstår helt från alkohol. Själv tar jag Antabus vilket omöjliggör drickandet. Det kan du få utskrivet på vårdcentralen men observera att du då måste ta leverprover.

Sedan finns det en medicin som gör att man inte känner ruset som tidigare och kan göra det lättare att sluta efter något glas. Den medicinen heter Naltrexon eller Revia och kanske kan vara värd att prova för dig.

Allt detta kan kombineras med att delta här på forumet, gå på AA, gå till länkarna, gå på alkoholrådgivning, kontakta beroendeklinikiker, prata med läkare på vårdcentralen, IOGT_NTO finns,
Min rekommendation är att du söker dig fram för att få varaktigt stöd.
Ja något svar har jag inte men några tips blev det väl ändå.

Som du märker tror jag mest på total nykterhet stödd av Antabus. Det fungerar hyfsat för mig under långa perioder. Prova inte med att dricka på antabus. Jag har gjort det och trodde jag skulle stryka med.

Lycka till
Ikaros

M66

Jag hoppas också på ett ljusare sinne och bättre sömn. Och jag vill verkligen ha förändring. När suget kommer går allt så himla fort. De tre första glasen är underbara, sen blir allt bara tragiskt mörker. Jag ska hålla i detta nu. Jag är trött på att filmen om alla mina felsteg rullar i repris inne i huvudet under bakfyllan. Man behöver ju helgerna till vila och rekreation. Det värsta är när jag måste gå och handla tuggummi för att dölja lukten av gammalt vin för min dotter. Det får aldrig mer hända.

Jag ska ofta gå in på forumet framöver. Nu vet jag att här finns stöttning.

M66

Jag har fått många bra råd. Jag ska ta mig till ett öppet AA-möte ikväll för att se hur det är. Jag har en förening nära där jag bor som har möten nästan varje dag. Fattar bara inte varför jag inte gått dit tidigare. Men bättre sent än aldrig. Ibland tar väl livet vändningar som man inte kan hantera. En del av oss tar till flaskan och kan tycka det är rätt trivsamt. Sen blir man bara ledsen och besviken.

Jag har mailat min husläkare och hoppas få komma dit före jul. Jag hade gärna provat något av de läkemedel du nämner. Tilliten till mig själv är körd i botten och jag har svårt att se att jag kan reda ut mitt missbruk helt på egen hand.

Det känns bra att ha lagt alla korten på bordet, vilket jag borde gjort för länge sedan. Jag har också berättat för några vänner. De blev inte förvånade över det jag sa. Det känns lättare nu när garden är nere.

Hej o välkommen. Jag hade oxå stor hjälp av antabus första tiden, så jag tror du kommer tycka det är bra. Du kan lägga energi på att gå på möten eller annan hjälp som finns, så får du verktyg som du kan använda dig av framåt, när ademonen visar sitt fula tryne. Att du har viljan att sluta dricka är en jättebra början, men rekommenderar verkligen att ta hjälp på vägen. Jag hade oxå viljan, men det var först när jag fick hjälp, som det vände. En sak till... ta en dag i taget, 24h perspektivet är lagom. Ibland kanske en timme i taget är bra oxå. Sakta men säkert kommer du må bättre. Dag för dag. Lycka till

Hej
Jag tror på ärlighet när man försöker bli nykter. Alltså det att du lagt korten på bordet tror jag är mycket bra.
lycka till
Ikaros