Vart börjar jag?
Jag har romantiserat över alkoholen sedan första fyllan, när jag var 17. Jag och en kompis drack xider framför datorn och fnissade som små barn, födda på nytt.
Euforin var där, jag älskade alla och alla lite mer.

Detta blev språngbrädet för år av misslyckade fyllor och efterlängtade återfall.
Jag har alltid blivit, som så många andra, mer modig, mer rolig, mer vild, mer omtyckt, av alkoholen. Till en början. Den blev ett signum och fast än jag festade för mycket så såg ingen något negativt i det. Inte då.

Sedan första fyllan har det varit fest i princip varje helg. Vissa värre än andra.
Alkoholen har sårat mig och mina nära, men också älskat mig och mina nära. Att jag skriver sårat innan älskat säger väl tillräckligt.
Jag har druckit för att må bra, jag har druckit för att må dåligt.
Det senaste året förändrades allt, på ett visst plan.
Både jag och min sambo är svaga för vinet.
Men nu är vi handlingslösa, vi kan inget längre göra, vinet har tagit över oss.
Ett par boxar i veckan. Vecka, efter vecka.
Mer och mer avtrubbade under året, rent emotionellt. Mer och mer vanemänniskor under året.
Vi bråkar ibland. Jag blir en klassisk "mansidiot", säger saker jag inte minns dagen efter, men som sätter spår hos henne.
Hon skiljer person ifrån handling, än så länge. Och desto mer jag skriver, desto mer förstår jag problemet. Mig. Alkoholen. Det är så uppenbart att det är patetiskt. Och visst, it takes two to tango, men jag känner ju till min egen historia och min egen problematik.

Detta är lika diffust som solklart. Var iaf skönt att lätta på trycket.

Har ni klarat av en förändring mer hjälp av samtalsterapi? Gott nytt år till er alla.

Konamikoden

Jag förstår att detta hamnade i fel forum, då det inte är någon fråga om "normalt drickande". Det måste sluta.

Sundare

Du har väl inte alls hamnat "fel", det är klart att du ska vara här med oss andra, dela din historia, läsa andras, inse att vi är många. Hoppas du finner stöd och råd. Samtalsterapi bör vara KBT-inriktad för att vara hjälpsam är min erfarenhet då det är en beteendeförändring du vill uppnå. Varför inte testa KBT-behandling på nätet och göra dig mer bekant med detta, tror du kan kolla första sidan på Alkoholhjälpen för mer info.
Bra att du startat din tråd, det är första steget.

Konamikoden

Tack snälla! Det var ett välkomnande svar. Jag är mycket tacksam över att någon skrev något över huvudtaget, eller ens läste! KBT har jag också varit inne på, skönt att veta att man är på rätt spår!

Konamikoden

Det nya året står runt hörnet och det luktar berusning. Egentligen vill jag bara försvinna under dom timmarna för att slippa frestelsen. Men jag vet hur det kommer att bli. Jag kommer att stanna, festen är ju trots allt här hemma. Nåväl. Mycket vatten och lite stress till nästa glas, så kanske.

BElisabeth

Du har faktiskt hamnat helt rätt:). Här peppas, vi lyfter varandra, vi är snälla, ingen pekar finger. Jag är på min 9:e nyktra dag (whii). Jag drack inte varje dag men känner väl igen mig i din berättelse. För mig är det slut med slentriandrickandet och black outerna. Mitt stöd är det här forumet. Vilka härliga människor det finns här!

Famiglia

Känner igen mig helt i ditt beteende. Jag var en partyelit som bara blev snyggare och snyggare ju mer jag drack. Detta övergick sedan i ensamdrickande när festerna inte duggade tätt längre samt 15 kilo extra på vågen. Dock fick jag erfara en intressant sak igår. Polarna skulle ut och snacka lite skit (dricka öl), jag hängde på. Drack alkoholfri öl, sa att jag bestämt mig för att hålla mig vit ett tag och det var inga konstigheter. Desto längre kvällen gick desto mer onyktra blev polarna och jag fortfarande nykter. Efter ett tag blev allt bara patetiskt, intressant att se vad alkoholen gör med människor, hur diskussionerna blir, hur talet både blir högre och försämras m.m. m.m. m.m. Då helt plötsligt kände jag mig starkare än någonsin samt riktigt nöjd över att vara nykter. Ta bilen hem till min underbara familj, kunna sova gott samt vakna fräsch idag.

Så mitt tips till dig, håll dig ifrån första glaset, vänta en timme eller två tills polarna blir lite lulliga, observera vad alkoholen gör med folk och jag lovar dig att du kommer känna dig extremt stolt. Visst första glaset är inte lätt att hålla sig ifrån men stå på dig!

BElisabeth

Vad jäkla starkt av dig! Själv är jag inte intresserad av att bli helt nykter. Nån enstaka öl kommer jag klämma. Men än inte på nån fest. Risken finns att jag faller för fler öl än en. Ikväll har jag dock tänkt ta en folköl till min bakade potatis. Det ser jag fram emot. Njutning utan att bli ens minsta påverkad:).

Famiglia

Tack ? det var faktiskt lättare än vad jag trott. Dock var jag lite småförkyld så det hjälpte till. Hoppas potatisen och folkölen smakade. Jag tog en alkoholfri öl, det är ju trotts allt belöningsfredag...

BElisabeth

Jag hade faktiskt trott den skulle smaka bättre! Men visst, den var god, och har några fler i kylen. Men de får stå. Kör på julmust :)