Jag har ett problem med alkohol, som har växt de senaste åren. Jag dricker inte på vardagar men på helger älska jag att dricka vin. Inte en helg har jag varit vit.

Problemet uppstår på fester då jag inte har en gräns utan blir alltid för full. Detta är väldigt tråkigt då jag ständigt gör bort mig inför allt och alla. Detta har resulterat i att ja nästan alltid är hemma på helgerna och säger nej till fester för att inte vakna upp med ångest dagen efter. Imprincip alla har sett mig kanonfull och jag mår jättedåligt över detta.
Det finns tillfällen när man inte kan säga att man är sjuk utan måste följa med på fest. Min sambo tycker ju detta är väldigt jobbigt och ja tror att han kanske lämnar mig om ja fortsätter. Jag skulle inte klara av det, han är min livs kärlek. Men varför ska de då vara så svårt att vara nykter? Varje v tänker jag att ja ska ha en vit helg, men när fredagen närmar sig går jag alltid till bolaget och köper vin.
På jobbet är de AW varje fredag och alla i min krets älskar att festa och dricka alkohol, men dom kan hantera det. Hur ska ja klara av att varje nykter när alla andra dricker?

Summan av kardemumman är att jag måste sluta, jag vill inte att anledningen ska vara för att min sambo vill lämna mig utan jag måste gör det nu! Min sambo ser ingen framtid med barn om jag fortsätter såhär, vilket är väldigt sårande för mig.

Jag tror att mitt problem kommer ifrån att jag började dricka tidigt och att alkolism finns i släkten. Samt att jag är en känsloperson som funderar för mycket. Just därför tycker jag de är så skönt att dricka vin för att koppla bort alla känslor. Finns det något annat man kan göra för att koppla bort de? Förutom träna.
I tonåren hade jag problem med ätstörningar och tränade för mycket, allt de där är ett minne blott nu men jag tog mig igenom det. Därför tycker jag att jag borde klara av mitt alkoholproblem också. Men på något sätt känns det svårare? Att man ska hamna i livets alla fällor....
Jag har bestämt mig för att gå och prata med en psykolog för att ventilera av mig allt som jag har sparat på. Jag har också för 1000 ggn sagt till min sambo att jag inte ska dricka mera, han tror mig förstås inte men jag måste fortsätta försöka bli en bättre människa.
Jag är superkinkig med mat och äter långsamt, men alkoholen är de tvärt om, jag dricker allt och fort. Det är sjukligt och jag måste sluta nu!

Unicorn

Oftast hanterar jag alkohol bäst när jag dricker utan min sambo. När han är med lägger jag tilltro på att han ska hålla koll på allt, detta är inte Ok dock! Ingenting hände, behöll kontrollen men drack fortare än vanligt. Vi var ju gäster så de hälldes upp vin hela tiden. För mig passar det bättre att själv fylla på mitt glas, har bättre koll då
Ok trist att höra Karin, möttes ni upp på någon bar eller dylikt? Kände du själv att du var "för berusad" eller tänkte du så dagen efter?
Nytt år nya tag, vi ska ta oss igenom detta och lära oss hantera alkoholen på ett vettigt sätt :). Jag tror att det går men tanke på att jag har gjort framsteg, som jag trodde det var dödsdömt!
Låter som en bra nyår tkr jag, inga utmaningar och nära och kära at fira med :) Jag ska ha fest, nya utmaningar..! Men det måste gå bra :)

Unicorn

Jag tar uppehåll med uppdateringarna under julen och återkommer innan nyår och dess prövningar! Imorgon åker jag utomlands och ska fira med nära och kära.
God (nykter eller måttlig) Jul önskar jag er :)

Karin01

Ja, jag mötte upp honom ute och sen gick vi hem hit och pratade en stund. Det mesta är dock i en dimma för mig och jag får nog bara glömma det hela då han precis i samma veva som jag tog kontakt med honom börjat dejta någon. Och jag lär väl inte direkt ha förbättrat mina odds som visade upp mig i det skicket efter att först ha visat förståelse och bara hoppats inombords att han skulle tänka om.

Men jag är helt med på nytt år och nya tag :)
Ha en riktigt fin jul så finns jag här när du vill bolla inför nyår. Tack för att du finns. Kram!

Unicorn

Hej igen Karin!
Jag förestår, kanske lika bra att bara glömma det där, men de har du säkert redan gjort.

Jag har druckit alkohol alla dagar på semestern men i "måttliga" mängder, iaf inte blivit full.

Nytt år ska firas hos mig då vi ska ha fest. Ca 20 personer ska komma, min sambo har bjudit in medan ja har varit utomlands. Nu är de i full gång med städ och mat etc.

Jag får under omständigheter INTE bli för full, min sambo skulle bli så besviken. Är ju också värd så ska se till att alla har de bra ist för att själv bli aspackad. Må detta året sluta gott?!

Hur ska du fira, hemma? Några oroatankar kring de?

Tack för att du finns och läser och svarar i min tråd :). Kram

Retro-funk

Hej på er alla,

Jag har läst igenom tråden och det är som att läsa sina egna tankar. Jag har väl aldrig riktigt känt ett sug efter alkohol men när det är dags för aw, fest, semester så dricsa det alltid och nästan alltid för mycket. Det är oftast roligt till en början och man tror att man faktiskt har koll på sig själv. Sen plötsligt vaknar man upp dagen efter och hela kvällen är som en dimma. Vad gjorde jag? Hur tog jag mig hem? Var är plånboken, nycklarna, mobilen? Jag gör både mig själv och min omgivning besviken. Pratar högt om att jag dricker för mycket men gör inte tillräckligt för att ändra på det. Hoppas att genom att vara aktiv i forumet att jag ska lyckas förändra min beteende.

Gott nytt år på er alla!

Karin01

Se till att att ha "värdinnesysslor" och prata med dina gäster och må bra utan ett glas i handen hela tiden. Då har du vunnit en massa tid fram till tolvslaget.
Jag tror på dig! :)

Jag ska laga trerätters till mina föräldrar, min syster och hennes barn. Jag känner mig helt lugn inför kvällen då det bara blir ett par glas i deras närvaro.

Njut av kvällen och berätta sedan hur det gick. Gott nytt år!

Unicorn

Tack för att du tog dig tid att läsa igenom tråden! Vi delar samma alkoholproblematik och det är en ständig kamp för att klara av alla möten med alkohol.
Jag har lärt mig jättemycket genom att läsa andras trådar och genom att va aktiv här så "glömmer" man inte lika lätt bort sitt problem. Det gäller att alltid planera sitt drickande och noga tänka igenom sitt handlade.
Hur ser dina planer ut inför de nya året med alkoholvanorna? :)

Unicorn

Härligt att du hade en lyckad nyår och att slippa vakna med ångest! Bra jobbat nu är du på godan väg :)
Jag är nöjd med nyår och hade en supertrevlig kväll med fullt hus och fest till sena natten. Agerade värdinna så mkt tid gick ju åt att serva alla gästerna och hålla det rent. Jag hade koll på mitt alkoholintag fram till kl 2 ungefär. Mellan 2-3 skulle ja slutat dricka men fortsatte tills sista gästen gick och somnade i soffan. Jag är ändå nöjd över det hela då kvällen var superlyckad, gjorde inte bort mig, sambon var glad på morgonen. Alla på festen var ju också kanonfulla, inte för det är en ursäkt men. Låter kanske märklig att va nöjd över de, men nyår är en svårt prövning?!

Nu är det nytt år och jag är så glad att det börjar gå bättre! :) Blir de 2 vita v för dig nu? Kram

Karin01

Bra att nyår gick så bra!
Ja, nu blir det två vita veckor. Kommer nog sakna vinet i helgen, hade varit fint att köpa hem en flaska vin, men antagligen otroligt nyttigt för mig att bryta vanor.

Har du några prövningar framöver?

Unicorn

Vad glad jag blir över ditt mål med 2 vita helger :) Så starkt! Förstår att de känns vemodigt nu på helgen, men du fixar det!

Jag ska försöka med en vit helg ja med, behöver verkligen det efter all alkohol i jul och nyår... Återkommer om ja lyckas! Helgen är ju så lång. Har gjort färskpressad juice så hoppas jag håller mig till det.

Inga nya prövningar nu. Nästa blir konferensresa om några v. Hur ser de ut för dig? Några prövningar på G? :)

Retro-funk

Tack för ditt svar. Precis som du säger så är det en ständig kamp och det gäller att inte glömma det. Jag försöker att vara aktiv i loggen och ska börja vara aktiv i formumen också. Sen ska jag se till att begränsa antalet enheter jag dricker och endast ha en viss summa pengar med mig ut så att jag inte kan överskrida det.

Retro-funk

Vad kul att höra att det gick bra för er med nyårsfirandet. Jag lyckades också att hålla mig i skick. Tror att skammen av mitt senaste misslyckande höll mig i schack. Är dock lite orolig för att jag ska glömma känslan av att bli för full och därmed riskera åka dit igen. Ska äta middag med polarna imorn och jag vet om att det kommer att drickas. Ska försöka hålla mig från att dricka mer än några öl under middagen och samtidigt dricka mycket vatten.

Ni pratar om att ha vita helger/veckor. Hur gör ni för att klara det?

Karin01

Jag har bjudit hem en massa folk från jobbet på en AW i februari, och då hoppas jag ha fullt upp med att vara värdinna.
Förutom det är det inte så mycket planerat. Det känns som att december alltid är fullspäckat och sen lugnar det ner sig lite med "måsten".

Retro-funk. För mig går det bra att ta en vit period. Jag kan sakna vinet, men det hålls ändå på den nivån att jag glömmer bort tanken rätt snabbt efter att jag tänkt den.

Unicorn

Det är rätt skönt att de har "lugnat" ned sig tkr jag. Fokusera på andra saker som träning, må bra mm.
Jag drack vatten i Tors, men igår drack jag rödvin. Var ensam hemma och hade en del kvar sen nyåret. Drack "lagom" så jag kunde träna nu på morgonen. Men ska fort rest helg med vatten.
Jag blir imponerad av dig Karin som klarar av att stå emot vinet, ska försöka hänga på dig nu (borträknat från igår då).
Skönt att nästa prövning är i feb, då hinner man få en liten paus :). Du kommer klara det där galant!

Unicorn

Precis man måste alltid påminna sig om sitt problem! Härligt att ditt nyår gick bra! Hur gick de med middagen då? Har du några "nyårslöften"?

För mig är de lite svårare med helt vita helger. Gillar vin lite för mkt.. Igår drack vi cava så de blev bara 1 vit dag på helgen, vilket känns dumt nu i efterhand... Får satsa på nästa helg helt enkelt. Nu ska jag iväg och shoppa nya träningskläder för att få upp motivationen :)

Retro-funk

Middagen gick fint. Valde att inte hänga med vidare ut utan gick hem efter ca 5 glas. Får se det som en seger trots allt. Har sedan nyår inte druckit mer än 7 enheter vid ett och samma tillfälle. Är relativt stor så får också se det som positivt. Varje helg är dock en ny kamp och jag kämpar med att dricka måttligt.

Hur går det för dig?

Unicorn

Härligt att det gick bra på middagen och att du valde att gå hem i rätt tid! Skönt dagen efter framförallt att inte vakna med ångest..!
För mig är varje helg en kamp också med alkohol. Nu har jag inte så mkt "prövningar" inbokat så de är skönt, men jag gillar ju att dricka vin själv också. Igår var jag ensam och har skött mig exemplariskt under v och tränat mkt så unnar mig vin på kvällen. Dock får jag dåligt samvete att dricka själv, men så länge de är på helgen så borde de vara OK tänker jag?!
Hur tänker du? Dricker du oavsett vad som är planerat på alla helger?