Jag är ny här men har länge varit in och läst. Har samlat mod för att ta till mig sanningen över min mans drickande samt att acceptera att det är ett faktum att han faktiskt är alkoholist. Jag vet egentligen att det jag känner är rätt men är så rädd och törs inte lita på mina egna känslor längre. Jag har aldrig levt med någon med missbruk och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Anklagelserna är oändliga och ibland så absurda att det är otroligt att han ens tror på de själv. Jag är känslokall och tänker bara på mig själv, visar honom ingen omtanke och jag har tagit av honom all hans självkänsla. Han tror inte ens att jag är på mitt jobb utan har andra. Jag är alltid hemma förutom när jag jobbar. Jag överväger noga mina ord el vad jag gör för att det ska passa honom och inte bli bråk. Men det blir det ändå hur jag än gör. När jag är själv då vet jag precis vad jag vill få sagt men när jag väl står framför honom så räcker det med 1 mening så är anklagelserna igång och han tar en öl. Jag är anledningen till att han dricker och han får bete sig illa då jag behandlar honom som skit. Det är alltid någon annans fel. Förutom svartsjukan så har han ett sjukligt kontroll och bekräftelsebehov. Hur vanligt förekommande är det här el är det bara jag som har blivit galen?!

Sorensdotter

Tack så jättemycket för ditt svar! Han är jätteomtänksam, lugn och underbar när han är nykter. Det är olika hur mycket och ofta han dricker, det går i perioder. Men då är det 5 ggr i veckan, helgerna är stående fre- sön och då är det 1 platta öl och gärna en whiskey. Jag har faktiskt egentligen ingen riktig koll utan det är ju hans personlighetsförändring jag har reagerat mest på. De senaste månaderna har det varit ett konstant drickande med 5 dgr, men det kan vara varje dag oxå som jag inte vet då jag jobbar. Genom att ha läst hur andra har det här i inläggen så har jag " vaknat" och genom att han nu faktiskt har gått ner sig alldeles och blivit en annan människa så har jag fått lov att inse. Jag har en som på 11 år som han inte är far till att tänka på. Även har jag själv märkt av att jag börjat dra mig undan från människor som annars är en sån glad och utåtriktad person. Jag känner inte igen mig själv. Men samtidigt är jag fruktansvärt arg. Jag vet bara att jag inte kan leva så här längre.

...insikterna är tuffa att ens älskade har problem...det som blir framträdande mer o mer är personlighetsförändringen som inträder...det som du bör vara medveten om att leva i detta är en väldigt stark företeelse som förr eller senare kommer åt dig och du kommer inte att må bra av att ha levt mellan hopp och förtvivlan för länge...tro mig...
Desto tidigare du tar tag i din situation desto helare kommer du ut ur den....lita på din magkänsla.

Odelsten

Så käns det i min hjärna. Du är absolut inte galen och även om jag säger till andra att man ska lita på vad man känner så vet jag att det är lättare sagt än gjort. Tycker det käns som att det pågår ett mindre världskrig i min hjärna utan att någon sida tycks vinna, men det ger mig mod och styrka att läsa och skriva här inne jag börjar inse att jag inte är ensam och att mina tankar och känslor inte är fel!

Saga689

Känner igen det du beskriver med beteendet, anklagelserna, att hela tiden skylla på någon annan. Totalt utan skuld och ber aldrig om ursäkt. Jag vet också precis vad jag ska säga, när jag är ensam. Sen kan jag omöjligt försvara mig mot hans konstiga anklagelser mot både mig och mina vuxna barn.

Sorensdotter

Du anar inte hur dina ord och förståelse värmer ändå in i mitt hjärta. Jag försöker att intala mig själv att han inte har förmåga till mer än så, men samtidigt förstår jag att han helt enkelt inte klarar av det för då måste han själv inse sina problem. När det kommer till min man så för han så mycket motstånd att man ibland undrar om han är helt blind. Att förlora sina vänner , sina barn och nu sin fru som han säger att han älskar så högt. Men det är långtifrån sanningen för det är alkoholen som han älskar mer än något annat. Kommer nog aldrig att riktigt kunna förstå det men nu vet jag, hur ont det än gör. Att jag tog mod till mig att börja skriva här ångrar jag inte.

Muminmamma

Så har jag det också. Jag gör ständigt fel enligt min man, vare sig det gäller barnen eller maten eller hur jag handlar. Han dricker pga av mig för att jag driver honom till det. Det värsta är att jag tror på det han säger. Innerst inne vet jag egentligen att det inte är sant, men känslan av att vara värdelös och ständigt vara skuld till hans drickande är tärande. Du är inte galen, tvärtom. Du utsätts för galenskap.

Sorensdotter

Vad många vi är som delar lika känslor och upplevelser. Det blir så mycket lättare att kämpa när jag får all denna respons samt bekräftelse på att jag inte är galen. Men det är en sån stor sorg att ge upp något man har trott på och trots allt så älskar jag ju min man så mycket. Men det går bara inte att "slå på mig" själv längre eller låta honom få fortsätta göra mig illa. Det kommer att bli tufft då jag vet att det inte kommer att dröja länge innan han har en ny kvinna när jag har flyttat. Men det går jag ta hand om då annars tar jag mig inte härifrån. Ni är fantastiska allihop här.Jag hade velat krama er alla och få tala om vad ni har kommit att betyda för mig. Kärlek och värme! ♡♡

InteMera

Är vi alla gifta med samma man.. Låter som vi har var sin klon hemma! ;)

Tack alla ni som delar med er, jag vet nu också jag inte är galen lika lite som nån av er är det!