För alla fattigfyllon är nog nog inte en gredostetra nåt jag behöver förklara direkt, eller visa bilder på när jag vaknat i en hög av dem. Hur de luktar, att det är som att dricka jäst. Jag menar inte på att man är *epitet*-alkoholist, utan är man det så är man. Men jag har alltid känt mig så, som ett fattigfyllo när jag släpat mig från bakomaten till det vana hörnet till förnedringen där i kassan, femte gången den här veckan och samma kassör som frågar om leg som om vi båda vore dementa.

Jag har inte så mycket ork att skriva just nu. Det här är bara min andra nyktra dag. Innan dess drack jag i ensamhet varje dag tror jag i ungefär en vecka. Innan dess hade jag varit nykter i 13 dagar, om jag inte minns fel. Jag räknar dem sällan. Jag föll dit på en spelning, för jag inte ville förstöra stämningen nu när jag för en gångs skull tar mig utanför min instängda bubbla. Ska jag ta första rundan? Öh, ja, ja det blir bra. Sen är det kört för mig, en öl finns inte, sen fortsätter det dagen efter med systembesök som inte slutar förrän jag antingen försover mig eller helt enkelt inte orkar längre.

Jag har precis separerat från min sambo. Hen orkade inte med att leva i min destruktivitet längre. Jag förstår hen, samtidigt som jag inte har speciellt stora sympatier för hens lidande då hen inte direkt varit hygglig mot mig. Det är dock skitjävlasamma, jag är inte här för att grina om hen, jag är här för jag är alkoholist och nu är jag så jävla trött på den patetiska karusellen av krogar och hets och system och abstinens. Jag har inga planer på att någonsin i hela mitt liv igen dricka, men jag har ingen dimmig tro på att jag inte kommer lockas igen eller vilja igen, för det kommer jag. Det kommer alltid en kurva för mig där jag tycker att det är rimligt att köpa vin och sura för mig själv, eller bara för jag blir sådär vansinnigt uppåt att jag i nåt befängt ögonblick tror att jag ska fira. Haha! Vilket sorgligt firande att sitta där och lukta surt i sin ensamhet och vakna helt förvirrad och ännu mer ensam än dagen innan.

Jag har hundra år försent (jag har levt ett liv som hemmafru, som anhörigvårdare och som allmän samhällsparasit) lyckats ta mig den långa vägen fram till att få ett slutbetyg och därmed sökt kurser jag VILL läsa. Hör och häpna, mina betyg är rätt okej, så jag kom in och har en sån desperat önskan att klara det här, att essa kursen, att hitta ett sätt att spräcka det här lönlösa livet jag inte längre ser nån mening i. Jag vill ge tillbaks till samhället, jag vill göra någonting av de få talanger jag har. Jag vill hur som helst absolut inte ha det såhär längre.

Tomhet, idel tomhet. Jag vet inte riktigt vad jag kan tänkas behöva för stöttning för att klara det den här gången. Jag har lovat så många gånger, men nog aldrig egentligen mig själv. Jag har lovat att det är sista gången och NU SKA JAG KLARA DET, men jag har nog aldrig menat det. Jag har släckt bränder. Men jag tror att den här gången är den för mig. Det är jag som har tröttnat nu. Det är jag som vill vidare, som vill använda de kanske 50 år (om man ser till hur gamla släkten blir) (iofs inte farsan, han söp ihjäl sig vid 60) men de 50 år jag har kvar till att leva gott, göra gott och FÅ UT någonting av att finnas. Jag menar det kan gå. Det är många som vänt mörkare situationer än min till någonting positivt. Kanske har jag också turen.

Jag tror att mitt största problem är meningslösheten. Det är liksom någonting grundläggande i mig. Att jag inte ser meningen. Jag super inte för att jag tycker det är så jävla roligt, eller gott (kom igen, Gredos....) utan det är det närmsta jag kan komma att ta livet av mig utan att direkt göra det. Efter en liter vin är det ju svart. Det finns ingenting i den där tetran. Precis som det inte finns någonting i mig eller i livet som jag ser som meningsfullt. Såhär har jag känt sen jag va 11 år. Men det är nog "bara" i fem år jag haft allvarliga problem med alkoholen. Innan dess va jag bara social-pinsamhets-bli-för-full-på-krogen-are mellan varven, eller bara festprisse med kemisk glädje i blodet. Gud vilket jävla skräpliv jag levt. Att jag tillät mig.

Ja, det här blev ju ett svamligt inlägg, men jag antar att min stackars hjärna inte riktigt har kraft än att formulera vettigare saker och det är så otroligt mycket jag behöver få ur mig. Som jag bedövat. Som jag lagt börda på sten på börda på sten på, som jag dränkt, som jag... ja.

All skit jag orsakat och som hänt och som jag vet att jag måste be om ursäkt för eller iaf förlåta mig själv och lära mig släppa. Det får jag ta en annan dag. Just nu känns det bra att jag äntligen startat den här tråden. Jag har tänkt på det flera flera gånger under nån månads tid, men jag ville inte göra det förrän jag va säker på att nu vill jag verkligen det här. Jag vill för min egen skull. Det kan finnas den där sista tusende chansen för mig nu i vår, jag vill ta den.

Tack om nån orkat läsa ända hit. Vi hörs av.

Hej Gredos
Du har rätt i vad du skriver om skammen men tyvärr har många av oss alkoholister supit på oss en skam. En skam som sitter djupt. Våra hjärnor har blivit omprogrammerade av alkoholen och det tar tid att återställa det.
Varför vi dricker är givetvis knäckfrågan. Kanske inte varför utan snarare varför vi inte slutar när konsekvenserna tornar upp sig.

Anledningen till att människor dricker tror jag till stor del beror på att man vill stanna i nuet. Glömma det som varit och slippa oroa sig för framtiden. Bara vara här och nu med umgänget och glaset. Kliva ur tidsflödet och ta en paus.
Men när jag försöker mig på det kan jag inte sluta. Vilan har också blivit kortvarigare och kortvarigare ju längre jag druckit. Drogen som lovade så mycket i början har börjat stuva om min hjärna. Kanske kan jag reparera den om jag inte dricker och försöker leva ett bra liv.

Nu är jag fast och den förbannade skammen sitter som gjuten. Den är mer än skuldkänsla som man kan bli av med. Det är möjligt att kärlek kan ta bort skammen. Att jag inser att jag är värd något och kan ge och ta emot kärlek. När man läser inläggen här på forumet minskar skammen ibland när man märker att någon skriver av genuin kärlek OCH jag tycker att det ofta är så.

Men vi kanske behöver vara tydligare med kärleken här på forumet och genom det jaga bort skammen.

vänligen
Ikaros

Gredos

Ja jag förstår då rakt inte vad det är för vila jag skulle låtsas att jag fick genom att dricka. Det enda som händer mig nu när jag dricker är att ett glas skänker värme och ro, sen är det ju bara några liter vin av uppvriden spattighet till tusen och jag kan inte hålla en enda tanketråd rak och riktig. Jag pratar baklänges med mig själv och minns knappt vad jag heter, inte under kvällens gång och verkligen inte när jag vaknar. I bästa fall har jag inte gjort nåt mer än bara söpe och somnat - inte ramlat, haft sönder någonting, skrivit förvirrade saker på sociala medier eller sms. I sämsta fall har jag gjort samtligt.

Jag lever precis så som jag vill just nu. Jag har min lilla familj här hemma. Alla på plats. Jag har en intressant kurs framför mig, jag har stöd i några få men fina vänner. Jag har en vilja att må bra. Ändå så sitter jag här nu och tänker att imorgon kommer jag vara ensam från 12 till 11 dagen efter, min sambo jobbar borta och jag är ju fortfarande ledig några dar. Jag har inte ens någon fysisk anledning till det, inte så att jag behöver dricka upp mig några pinnhål för jag sitter skakig som en skallra och svettas gredos och level light. Vad jag tycker jag hade tjänat på att suga i mig 30000 kcal för en natts värdelös "sömn" istället för att sitta i pyjamasbrallor och glo på serier och sova rimligt, det vet jag inte. Men det där psykologiska jävla suget finns där. Jag KAN dricka, det skulle inte skada någon mer än mig själv. Så nåt riktigt sjukt i min hjärna överväger det.

Jag är ganska lycklig just nu. Jag minns inte när jag kände en såhär genuin avsaknad av dödslängtan. Jag ska inte säga att jag ÄLSKAR LIVET HURRA HEJSAN tjoflöjt. Men jag vill faktiskt inte dö idag, och jag ser mig för åt båda hållen innan jag går över gatan. Det är märkligt och fint, och jag önskar jag kunde förstå vad det är inom mig som trots att jag inte kan komma på en enda positiv sak med att dricka, men otaliga att låta bli - ändå sitter här och leker med tanken. Jag vill göra mig av med det. Önskar det va som att peta bort en snorbuse ur näsan och bara kasta. Hejdå farväl talk to you never.

Det är nog ganska viktigt för en sån som jag att hitta ett substitut. Det är själva fan att jag är så lat att jag inte direkt ser nån framtid som träningsnarkoman utan snarare eventuellt fastna i chokladträsket eller 12h netflix om dagen.

Nåväl. Idag är jag nykter och kommer så förbli. När jag vaknar imorgon är det dag 10. Vilken grej! Få räkna på båda händerna som nån slags big girl. Man kanske skulle våga sig på det där med AA ändå. Jag är bara så jävla rädd för nya situationer med människor, vart ska jag gå hur gör man tänk om jag gör fel vad ska man säga tänk om nån kommer gråta då kommer jag börja gråta jag med. Det finns ju en anledning till att jag brukar bli fullast på festen bland andra, det är ju ganska många gånger just för att jag inte vill vara där...

Hej Gredos
Jag vilar aldrig heller i alkoholen JAG BARA TROR att jag skall göra det. Mina hjärna är omprogrammerad eller kidnappad av alkoholen i vissa stycken. När jag kommer in på ett visst spår räcker inte förnuftet.
Bra att du slipper dödslängtan. Jag känner också att livet är värt ett försök.
På AA kan man inte göra bort sig. Man kan bara lyssna om man vill och ingen kommenterar vad man sagt. Och enda villkoret för att vara med i AA är en önskan att sluta dricka. AA är absolut ingen sekt och man kan mycket väl vara med där om man är ateist. Den väg som AA visar på mot nykterhet är endast ett förslag. Jag var nykter i 11 år på AA endast genom att inse att jag var maktlös inför alkoholen och hade tappat kontrollen över mitt liv.

vänligen
Ikaros

Hej Gredos,
jag kan garantera dig att ALLA på AA har kännt precis så. Alla har ju varit på sitt första möte..
Det släpper direkt när du kommit dit och fått en kopp kaffe och satt dig ner för att lyssna.
Ett tips är väl att släpa dig till ett öppet möte och bara känna av vad dom andra säger.
du finner alla möten i just din stad på www.aa.se (sök uppe till höger)

Lycka till nu :)

Hej
Hut har du det? Det är nog inte bara jag som saknar dig här på forumet.
vänligen
Ikaros