Idag är första fredagen efter den första jobbveckan och jag är inne på min 11 nyktra dag. Efter storhandlingen så funderade jag mycket på de där glasen vin i soffan för att vila och belöna mig för att jag klarat en tuff veckan på jobbet. Gick in på systemet och insåg att en BiB skulle jag inte köpa, höll i en flaska alkholfritt och en flaska vanligt vitt vin. Och funderade i 8 sekunder, ställde ifrån mig bägge flaskorna och gick ut därifrån. Sitter nu i soffan med ramlösa och poppcorn och känner mig väldigt nöjd. Har snart gjort halva min vita månad och förutom trötthet och mardrömmar så går det faktiskt utan allt för mycket sug.

Det är något jag aldrig klarat!
När jag väl har kommit in på systemet fungerar inte hjärnan längre för mig. Det brukar i stället bli så att jag köper mycket mer än vad jag tänkt.
Jag är alltså imponerad av hur du lyckades koppla in förnuftet.
Svarade på ditt inlägg i annan tråd också.
vänligen
Ikaros

Strålande gjort att ha kommit så långt! "Modigt" av dig att gå in på Systemet och riktigt bra att du kom därifrån tomhänt! Jag är på min 13:e dag också snart halvvägs mot mitt mål "vit månad". Jag har faktiskt varit både på pub i torsdag å restaurang idag efter jobbet för att unna mig nåt efter en hel jobbvecka. Drack alkoholfri öl vid båda tillfällena. Inga problem alls:)!
Trodde första "suget"/frestelsen skulle komma ikväll men så blev det inte.
Fortsätt i samma spår. Känner du dig piggare och klarare i huvudet? Det gör jag. Nåt annan positivt du känt?
Fortsatt lycka till!

Ester

Jag känner mig inte piggare, fortfarande väldigt trött och drömmer massor. Men jag känner inte skam eller som jag är en dåligt person längre. Och visst, jag orkar lite mer, tänker lite längre och njuter till och med av fågelsången på morgonen. Ser fram emot att se vad som händer med kroppen om en vecka.

Hur går helgen? Bra hoppas jag. Skönt det där att du inte känner skam längre för sånt tar energi...
Idag har jag klarat 14 dagar vilket är det längsta på flera år. Alltså det jag kallat för "mitt rekord " men aldrig lyckats slå....Men imorgon kväll har jag slagit det och ser inga anledningar till att jag inte kommer att klara det. Då är jag dessutom halvvägs mot mitt (första) mål 1 månad.
Jag undrar om du eller nån annan märkt vad jag känt nämligen att mat inte smakar nåt särskilt längre...?konstigt tycker jag.....kanske bara nu i början ? Lite tråkigt är det iaf....nån som tror sig veta vad det kan bero på?
KAN ju bli ett problem....för när jag nu inte dricker så vill jag ju ha nåt att se framemot och njuta av...?
Idag har jag pysslat å donat i lägenheten sånt som jag sällan orkar....och imorgon ska jag ut och promenera i skogen....när gjorde jag det senast?
Önskar er en skön söndag

Björkek

Det här med tröttheten känner jag igen. (Jag har 9 dagar nykter idag). Men det är ändå nån slags "sund" trötthet tänker jag. Att kroppen behöver vila mycket för att läkas. För mig är det dock tvärtom med maten. Jag är jättehungrig och behöver äta regelbundet och ofta. Rätt säker på att det beror på att kroppen skriker efter näring, då jag haft usel kosthållning pga A senaste halvåret - året. Tillsammans kämpar vi på! Detta forumet är toppen!

Ester

Har klarat helgen utan allt för mycket sug, värst var det i går eftermiddag, söndag. Började trappa upp inför jobbet och insåg att ngr glas vin för att slippa vara orolig och stressad hade varit skönt. Men som tur var hade jag bara en flaska glögg hemma och suget var inte så starkt att jag öppnade den. Jag tycker inte heller att mat är så himla kul just nu, men försöker verkligen känna efter vad jag är sugen på och äter bara det. Tänker att det är ett sätt att unna sig ngt, när jag nu inte kan "njuta" av ett glas vin. Har också insett som du Björkek att det är en sund trötthet, har inte känt efter hur trött jag är på flera år. Ibland tror jag att jag använt A för att döva tröttheten som kommer av allt för hårt tempo de senaste åren.

Nu startar vecka 3 i nykterhetens teckan. <3

Det här med mat som man inte var så sugen på hade jag också ett tag. Tänkte att nu kan jag unna mig dyrare mat som tex skaldjur osv. Men delikatesserna lockade inte alls. Nu har det kommit tillbaka. Att mat smakar extra gott igen. Det har kanske något med alkoholberoendet att göra? A-suget är i stort sett borta och äntligen njuter jag av lite extra läckerheter då och då. Jag hade även huvudvärk och trötthet ett tag. Sambon sa likadant att han kände sig bakis fast han absolut inte var det. Kanske restgifter som lämnar kroppen efter långvarigt giftintag. En typ av avgiftning.

Åh låter bra om man/jag blir sugen på mat/nåt gott snart igen.....Har ju blivit lite tråkigt liksom när jag inte ser fram emot varken vin eller mat. Precis som Ester skriven vill jag ju njuta av t ex god mat istället när jag inte kan ta en whisky, vin osv.
Ja jag tror att mycket av det vi alla upplever här efter en nykter tid är nån typ av avgiftning....kroppen ska rensas....å då känner man väl på alla möjliga sätt och dessutom är det nog väldigt individuellt också. Som jag skrivit i nån annan tråd - 1 månad sa min läkare att det tar innan kroppen/knoppen är "ren"!
Min tanke och hopp är ju att gå ner lite i vikt när man nu spar in på alla dessa "flytande kalorier" men jag har mest sugen på mackor och semlor;) inte världens bästa bantarmat direkt;)!!!
Vi fortsätter på den bra vägen vi har valt!

Ja just det 3:e veckan för mig med. Känns så bra
Bara fördelar hittills. Det går så förvånansvärt lätt MEN så har jag ju också försökt många ggr förut....
Jag känner igen det där med att döva tröttheten/skjuta upp den tillfälligt med alkohol. I a f jag blir ju pigg av A där å då men i längden....vad gör den med en? Allt det kommer väl upp nu. Allt man dövat menar jag och lyckats undvika med hjälp av alkohol.

Björkek

Efter att knappt haft någon matlust alls det senaste halvåret (med alldeles för mycket A däremot), så har jag nu (med 10 dagar nykter i ryggen) glupande aptit, och riktigt känner hur kroppen ropar av lycka nu när jag har aptiten tillbaka igen. Både på mat och på sötsaker (kanske mindre bra), men jag tänker att nu de första veckorna så bryr jag mig inte om att tänka på vad och hur jag äter, utan låter kroppen bestämma. Kommer definitivt gå upp några kilo av det, men det får jag ta itu med senare tänker jag. Har också bestämt mig för att unna mig en massage nu i veckan, samt köpa hem lite skaldjur att mumsa på.

Dag läggs till dag. Det går så lätt och jag är smått chockad över det, men glad förstås!
Förutom att jag väl var redo för det denna gången, och lite trött på att dricka och må dåligt emellanåt så det faktum att jag cirka 1 månad före bestämde fr o m vilket datum jag skulle börja med :"vit månad " och sedan peppade mig, förberedde mig, gick igenom vad som skulle kunna hända, vilka känslor som skulle komma till ytan.....Jag la helt enkelt mkt förarbete inför mitt beslut....vilket ger resultat nu!
PS en sak jag gjorde var att räkna ut hur mycket pengar jag la på alkohol per månad och Oj det blev en del..

NU är det inte värt det men jag minns att jag nog tyvärr tyckte det var värt det när jag drack...
Hur har ni andra det? Hur går det?

Ester

Lusios, jag är också inne på min 17 dag och det går över förväntan. Är fortfarande trött och sover dåligt, men när jag ser mig själv i spegeln så ser jag plötsligt mitt forna jag, en kvinna som ser pigg och närvarande ut. Konstigt nog så känner jag mig fortfarande bakis i bland när jag vaknar och jag får påminna mig om att jag inte har druckit kvällen innan. Att inte dricka på 17 dagar har jag inte gjort på över 5 år. Sen funderar jag mycket på hur mycket stryk kroppen har fått under dessa år och försöker förstå att det kommer att ta ett tag innan både kropp och själ har fått återhämta sig.

Jag räknar också på alla dessa pengar och timmar jag har druckit upp. Håller med om att jag tyckte det var värt det, senast i december, men nu vill jag verkligen inte förstöra denna känsla av stolthet med ett glas vin. Och samtidigt så kommer jag på mig själv att fundera på hur länge jag ska vara vit. En månad var målet, men hur ska jag förhålla mig sen?

Hej Ester! Jag skrev ett långt inlägg till dig men det blev nåt fel jag fick texten error så min text försvann;(
Läser att vi har flera gemensamma nämnare
Kul! Nu klarar vi Denna Första Månaden...!!!.Jag har också börjat tänka som du; och sen då? Hur ska jag förhålla mig? Ny plan? Hm...tål att funderas på!
Vi hörs!

Villhaettliv

funderar jag också på, hur blir det då? Ska jag vara vit, kan jag dricka måttligt? Var ute och åt i veckan utan att dricka fast de andra drack. Kändes sådär.
Jag tror att min kropp har tagit såpass mycket skada av allt drickande att den behöver mer än en vit månad, så jag tänker satsa på två - till att börja med.
Jag tror också att det tar tid att återhämta sig.
Men först och främst så gäller det fortfarande att klara denna första månad, den är inte slut ännu! ? Kör på!

Elias

...och ni andra aktiva i denna tråd.
Så härligt att läsa er. Klar igenkänning, men jag tycker dock att maten smakar mycket bättre nu. Överäter inte, utan har kombinerat a-stoppet med ett viktminskningsmål på 15 kg. Tre ingredienser där - träning, vettig mat och ingen alkohol. Räknar med att det får ta några månader att nå fram och att jag därefter ser det som naturligt att inte använda alkohol i vardagen. Det är min strategi i detta. Kanske ett tips?!
Druckit dagligen i åratal, men firar idag 3 vita veckor. Första veckan var jobbig med abstinens, ångestkänslor och sömnproblem men nu är "bara" ett dagligt a-sug kvar. Mitt viktfokus är till enorm hjälp för mig att parera när suget kommer, det river runt ett tag men klingar sedan av.
Nu kör vi en vit helg!!!

Ester

Det är så skönt att känna igen sig i era berättelser och betraktelser. Och i kväll fanns inte ens tanken att göra en vända på systemet. En flaska alkoholfri cider från Ica blev kvällens dryck.
Och jag är väldigt nöjd med det, saknar inte en alkoholen i kväll.

Jag dricker nåt "avalkoholiserat" vin från Lidl. Rätt så gott faktiskt! Jag får erkänna att även om jag inte har nåt sug alls så har Jah lite tråkigt....lite rastlös. En ledig helg framför mig då jag hoppas ha mer energi att ta tag i mitt hem än vad jag haft när jag druckit....
Ja ingen har väl dött av att ha lite långtråkigt....ger mig mer tid att tänka efter (och klart) och att tvingas möta mig själv om ni förstår vad jag menar.....
Ja Elias jag hoppas förlora några kilon på detta....inte hänt nåt på vågen än, men jag har ersatt alkoholen med kakor mm så fr o m nästa vecka blir det bara sånt i helgerna. Har även börjat gå uppför trapporna på jobbet (det är några våningar...;)) så jag tar ett steg i taget även bokstavligen;)!
Jätteskönt att läsa här om er andra och era mål, vägen dit och att det går bra!!
Jag har bokat hotell med en kompis andra helgen i februari bit iväg. Detta är mitt första mål och belöning :)
Ha en fin helg!

En bra sak med a-stopp för min del är att jag har unnat mig mycket godsaker, men ändå fått bort ölmagen. Det är ju mycket kalorer i a. Jag kunde ju få ner stora mängder alkohol på en kväll, de flesta dagar i veckan. Det blir ju en del. Det tar några månader innan kroppen stabiliseras. Det finns ju fler kvinnor nu med ölmagar än förr. Det beror ju på att vi tagit över herrarnas dåliga vanor. Kan tänkas att även du Ester får ner några kilon "automatiskt" med din nya livsstil...

Ester

Ja, jag hoppas att detta kommer att leda till att jag går ner i vikt, har gått upp över 20 kg de sista 4 åren när problemen verkligen började. Men har nu de här veckorna tillåtit mig att få äta det jag är sugen på. Och jag som aldrig gillar sötsaker har blivit en gottegris. Men nu med 21 dagar i bagaget så känner jag att jag nu kan börja vara lite strängare mot mig själv. Eller kanske rättare sagt sundare. Känner att kroppen och själen sakta börja läka och stabilisera sig. Det är till och med så att jag börjar njuta av att ha tråkigt och kunna läsa, titta på en film eller gå en promenad med hunden och komma ihåg vad jag gått, läst eller sett. Nu börjar vecka 4!