Hej!

Är 29 år gammal man, jobbar mån-fre vanliga arbetstider. Nästan varje dag efter jobbet dricker jag. När helgen kommer fortsätter jag på samma sätt fast i större mängd. Jag dricker uteslutande öl. Dricker mig aldrig kalasfull utan blir mest dåsig och somnar tillslut.

Jag har insett mitt problem och har nu bytt ut starköl mot att dricka 3,5or i veckorna för att göra något litet åt saken. Jag blir inte berusad på samma sätt men suget att öppna en till öl finns hela tiden.

Detta har pågått cirka 1 år och antar att jag inte ser tillräckligt allvarligt på problemet. Mår bra i allmänhet och är i god fysisk form så inbillar mig att detta beteende egentligen inte är farligt för mig.

Hur motiverar jag mig själv att dra ner på drickandet? Ser ölen mycket som belöning och ett sätt att varva ner men vill förändra detta

Lim

Hej mikrofonbåt!

Vad är det som gör att du vill dra ner på drickandet? Ger det dig några negativa effekter? Kanske du kan väga för och nackdelar med att dricka som du gör.

Jag tänker nog automatiskt mest på din lever och andra organ i kroppen. De tar nog mycket stryk.

En anhörig till mig dricker mycket öl. Ibland varje dag. Han verkar inte alltid se problemet men jag ser på honom hur det har satt sina spår på hans kropp. Han är ganska ung men ser sliten ut.

Det är bra att du har sett problemet nu innan ännu fler år går. Jag vet hur det känns att vilja belöna sig efter jobbet... men det kanske finns andra sätt?

Mikrofonbåt

Har en stor vänskapskrets och hyfsat nöjd med tillvaron. Är singel men skulle gärna träffa en tjej, både för närhet och en anledning att minska mitt drickande.

Mikrofonbåt

Lite av problemet är att jag inte ser några negativa effekter av mitt drickande. Varför jag ser det som ett problem är att jag vet att det är skadligt för kroppen men mår ju bra fysiskt

Lim

Då förstår jag att det är svårt att hitta motivationen helt. Jag exempelvis upplever så många negativa saker av alkohol så det motiverar mig.

Men för dig kanske det kan hjälpa att läsa om alkoholens effekter på kroppen. Ren saklig fakta. Och att läsa här och se hur det kan bli om några år om du fortsätter. Det finns ganska skrämmande dokumentärer på Youtube om alkoholism. Man blir väldigt osugen på en öl..

Mikrofonbåt

Att hitta någon skulle säkert göra att jag dricker mindre men det kan väl inte vara svaret? Jag vill som singel kunna känna att jag mår bra utan att dricka. Vill kunna slappna av utan att behöva dricka.
Jag vet om att jag dricker för mycket. Vet om att det inte är hälsosamt. Men vad ska göra för att jag ändrar mitt beteende? Jag blir typ aldrig bakis längre exempelvis. Sköter mitt jobb och inget i min vardag påverkas av mitt drickande.