Då var det dags. Insikten. Det är dags att erkänna att alkoholen är ett problem.

Insikten har nog kommit många gånger, speciellt då man legat där och våndats med huvudvärk och torr mun, när bakfyllan gjort sitt bästa för att tala om för en det man sedan länge borde veta. Alkoholen är inte bra för dig, du ska inte dricka. Tyvärr verkar den där insikten försvinna i takt med att huvudvärkens släpper och efter ett par nyktra dagar tycker jag mig förtjäna ännu ett glas vin, det har ju varit så stressigt och det är ju det effektivaste sättet att slappna av på kvällen. Öl är ju så gott, jag förtjänar en öl nu när jag slutat äta godis.

Den där bakfyllan är sällsynt, nu för tiden. Jag försöker verkligen dricka med måtta. Sen att de blir varje helg, ett par glas på söndag (man kan ju inte låta en halvtom flaska stå…) några öl på tisdag efter en extra stressig dag, kanske ett glas vin till maten på onsdag och oj, där rök halva flaskan igen, bäst att dricka upp den på torsdag och se man på då var det fredag igen! Trots allt försöker jag dricka med måtta, försöker lägga mig innan jag blir för full så jag inte blir bakis dagen efter. För det är ju då, när man vaknar upp bakfull varje morgon, som man verkligen har alkoholproblem.
Det blir svårare och svårare att inte ta ett glas till när det första (eller andra eller tredje) väl är urdrucket. Kvällarna utan alkohol är så sällsynt få nu för tiden. Ångesten är ständigt närvarande. Rädslan.

Jag vill inte mer. Jag vill bara vara nykter.

Vaniljsmak

Det känns bra att höra att andra också är trötta. Det känns som att jag läst mycket om folk som blir pigga, går ner i vikt och börjar träna. Jag vill bara äta chips, choklad och ligga under två täcken för jag fryser och vill sova hela tiden. Jag hoppas det går över och egentligen förstår jag att det bara är att vänta ut det. Förgiftar man sin kropp i flera år kan man inte förvänta sig att allt är återställt efter ett par dag. Tyvärr har det där med tålamod sällan varit min grej.

Vad fin du är som säger så steglitsan, men just nu känner jag mig som allt annat än en superkvinna. Kanske snart, kanske när jag känner mig mer trygg i att jag kan hålla det här beslutet. Tre ynka dagar är så lite. Det har jag klarat förut för att sedan, till helgen känna "det där var ju inga problem, nu är det dags att fira!". Det kommer nog gå bra. Det känns bra den här gången. Jag är så glad att jag hittat hit!

Mannen skickar sms och frågar vad jag vill göra till helgen, om vi ska planera in något. Det kanske vore bra, att vara fullbokad så man inte hinner tänka på alkoholen. Men tänk är jag fortfarande såhär förlamande trött? Dessutom borde jag verkligen ta igen plugget jag missat under de här tre dagarna ..

Har också funderingar kring det här vad man ska göra istället för att dricka. Drickandet tar ju upp en del tid faktiskt. Båda att införskaffa och att pimpla i sig. Tänker mycket kring vad som egentligen är roligt att göra. Har nog tappat bort det men det kanske ger sig så småningom. Känner också igen mig i det du skrev om en massa onyttigheter. Här har jag nog lite bytt ut drickandet mot smågodis, jordnötter och annat som inte är så bra i längden. Fast just nu så struntar jag helt i det! Är bara så glad att det inte är alkohol som slinker ner.

Tre dagar idag då. Mycket bra jobbat!

Vaniljsmak

Ja nu är dag tre snart över Sarsaparilla. Jag går nog och lägger mig tidigt, som vanligt. Just nu känns det bättre att sova. Jag håller med dig uti de där med onyttigheterna, de får bara vara nu. Det kan vi ta tag i sedan, när den värsta tiden är över.

Jag kände lukten av de vin jag druckit på senaste idag. Det kom från ingenstans när jag satt vid köksbordet. Jag förstår inte varför, jag kände verkligen lukten och suget var över mig direkt! Turligt nog gick det över lika fort som det kom. Det kom tillbaka senare, när jag lagade mat. Ett sådan där typiskt tillfället att stå med ett glas i ena handen. Det gick också över på några minuter. Skönt.

Just nu vill jag att dagarna ska gå fort. Jag vill bara samla ihop några vita veckor så att ... så att de ska kännas bättre? Det är jobbigt för just nu lever jag inte, jag väntar. Kanske beror det på att depp-perioden inte riktigt är över också.

Vaniljsmak

Det där du skrev om att du tappat bort de roliga, så känner nog jag också. Hur hittar man tillbaka till det?

Oj där kände jag igen mig i beskrivningen. Att stå och laga mat och smutta på sitt vin. Känns som om jag gjort så i evigheters tid. Hur gör man nu då? Jag har nu ett glas mineralvatten och dricker av under tiden men tänker samtidigt på om det inte är bra heller? Är det också ett felaktigt beteende som upprätthålls? Känns om jag MÅSTE ha ett glas med något att dricka. Kanske man då bara är en millimeter från att det snart är vin däri igen?..

Hade också en sån episod som du beskrev att jag kände doften av vin. Riktigt starkt. Kunde känna hur det skulle smaka och dofta där och då.

Sen det här med det roliga då. Jag har ingen aning om hur man ska hitta det igen. Vad tyckte du var roligt förr? Kanske innan studier. Innan barn. Eller har du något som du i hemlighet drömt om att prova på men något har alltid kommit i vägen?

Vaniljsmak

Jag drack också mineralvatten idag. Funderade över om de var bra eller inte. Bättre än läsk, mycket bättre än vin! Men kommer det här i slutändan leda till ett matmissbruk? Har jag en missbrukspersonlighet?

Jag tycker om att vara ute i naturen. Det har blivit mindre och mindre av de nu, tiden med skolan och de små räcker inte riktigt till. Kanske ska man försöka komma ut lite mer nu när de blivit så pass stora. De tycker ju också om att vara ute!

Bofaste

Känner igen mig sååå väl!!!

Känns tomt att inte hitta något att fylla den "luckan" med....

Jag tror att mineralvatten är bra!
Provade alkoholfri öl, men det var inte gott alls.

Något som "funkar" utan att trigga mig är att göra det festligt, med isbitar och citron. till filmen på kvällen vanlig tonic.
Beskheten gillar jag och syran... Förstår hur du tänker att det kan vara fel steg....jag provar olika och ser hur det går.
Det är väl som att sluta röka eller snusa, vad ska man göra med händerna och munnen?
Ska man stå med händerna på sidan eller ha dem i knät`?

Rastlös---.....

Laga mat är kul och stimulerande så jag förstår verkligen, om det känns ok för dig så ta mineralvatten, det gör jag med, en tonic med is till filmen på fredagen. Utan att känna skam eller skuld och utan att fundera på det :-)

Bofaste

Känner igen det där med, min hjärna är som en radar som direkt söker av och hittar vinglas, whiskey, anledningar att dricka, slappnar av efer ett löst fall, fira att skurken är inlåst eller vad som helst. Såg det nog inte innan, då hade jag mitt glas i handen i stället....hittade på anledningar att fylla , det var spännande, sorgset eller vad som helst! Per automatik gick det.

Nu, studsar jag upp ur soffan varje gång jag ser det eller får ett infall. Tur det finns paus! :-) Men studsarna blir färre och färre och jag hoppar mera till mentalt än på riktigt. Men fortsatt är rastlösheten min mörke härskare som rider med min under eftermiddagar och kvällar.

Ca 30 dagar nu, går det inte över?

VAD är en hobby? VAD ska jag fylla tiden med??
Förstår att jag inte är ensam! Kämpa på Vaniljsmak och alla andra!!

Vaniljsmak

Jag drack mycket folköl på veckodagarna, för det är ju "okej" men det är (var) inte alls lika gott som en vanlig starköl så jag antar att en helt alkoholfri öl inte fungerar alls för mig heller. Det känns bra att du också har samma tankar som jag, även om det såklart är tråkigt att du hamnat här! Jag hoppas du förstår vad jag menar, det är skönt att ha någon att dela problematiken med.

Helgen har gått ok. Jag har tagit upp träningen och kan knappt gå då mina ben gör så ONT! Jag har också återupptäckt ljudböcker och lyssnat på Sagan om is och eld (game of thrones). Däremellan har jag färglagt en del bilder, gått på bio med barnen och varit helt sjukt sugen på alkohol för det har ju faktiskt varit HELG och då SKA man dricka vin och öl! Shit vad jag har saknat forumet när hemsidan legat nere...

Vaniljsmak

Medan hemsidan låg nere dokumenterade jag på datorn. Jag slänger hit de så allt finns samlat på ett och samma ställe, så jag kan gå tillbaka sen om det behövs. Det känns viktigt, så jag inte glömmer sådär som jag alltid brukar göra.
--------------------------
Jaha, dag fyra idag då. Blev lite ledsen när jag såg att hemsida låg nere, har väntat på att den ska komma upp hela dagen. Det känns viktig att skriva just nu, så jag inte glömmer bort senare! Får skriva på datorn tills vidare antar jag.
Igår gick jag och la mig tidigt. Huvudvärken som förföljt mig de senaste dagarna gjorde sig påmind så det var lika bra att sova bort den. Vaknade idag och allt kändes ok. Tog mig tyvärr inte till jobbet (exjobb) då jag känner att jag behöver ”isolera” mig ett litet tag till. Jag ger mig själv den här veckan, den är jag värd, den är mitt välmående värd!

Som tur är kan jag göra en hel del arbete hemifrån, i den mån jag nu överhuvudtaget får någonting gjort. Skrev upp fyra punkter som skulle fullföljas idag. Två av dem handlade om de som ska stå i rapporten (läs gamla rapporter typ) och två hade med hushållssysslor att göra. Kunde stryka samtliga punkter redan före lunch vilket känns underbart! Det gav mig mer energi, så pass mycket så att jag tog mig ner till föreningens gym. En tråkig källarlokal med lite lösa vikter och ett löpband men man är garanterat själv där då man bokar en timme åt gången. Skönt! Jag vet att alla är olika och orkar olika mycket men efter de här senaste åren så är min kropp verkligen inte i form. Den är så förfallen så det inte finns och just nu känns det inte bekvämt att utöva allt för mycket kroppsarbete inför andra ”atleter”. Förhoppningsvis får viktminskningen en rejäl skjuts av alkoholstoppet. Hur som helst så småjogga jag 20 min (ok, jogga 2 gå 3 upprepa 4 gånger) för att sedan köra bröst och triceps med de lättaste vikterna som fanns. Bäst att starta lugnt tänker jag. Det känns bra nu. Det känns riktigt, riktigt bra nu.

Till sommaren ska jag må bra. Min kropp ska må bra. Jag ska orka göra det jag vill kunna göra! Gå, långt och länge. I skogen, i fjällen och överallt. Cykla, simma och bara vara ute en hel dag. Hänga på stranden men barnen, sola och äta lite vattenmelon. Leka i lekparken, klättra och gunga med dem. Och köpa kläder!!! Köpa kläder i den storlek jag tycker jag borde ha men uppenbarligen inte ryms i någon mer. Det ska jag göra i sommar! Att sluta med alkoholen kanske inte gör att jag helt plötslig kan göra allt det där, men de kan vara en hjälp på vägen. Nu kanske jag orkar upp på lördagsmorgonen för en riktigt lång promenad istället för att vara bakfull. Jag ska inte ”belöna” mig själv med en öl efter ett träningspass och tänka ”de är jag värd”. Hur dumt är inte de? Allt de där arbetet man la ner blir som bortblåst!

Vaniljsmak

Hemsidan fungerar fortfarande inte. Skrivandet fortsätter i ett word dokument. Det känns fortsatt viktigt att dokumentera, speciellt då tankarna på att ett glas vin faktiskt inte är så farligt, att en öl är helt normalt att dricka, en lite ofarlig folköl.

Så igår då… Dagen kom och dagen gick. Förmiddagen kändes bra. Eftermiddagen/kvällen var lite jobbigare, det är ju då jag brukar ta mig ett glas för att lätta lite på tristessen, på vardagen. Jag lyckades slå bort tankarna på alkohol rätt bra men de ersattes av ett enormt sug på glass och fika. Istället för en massa onödiga kalorier tittade vi på tv (varför dricker alla på tv?!) och sedan lyssnade jag på ljudbok. Det blev tidig läggning, som vanligt.
Idag inleder vi dag fem och fastän jag tränade med lätta vikter igår känner jag av det i musklerna idag. Barnen är sjuka och därmed hemma (liksom jag) och tankarna på gymmet måste släppas. Kanske att jag kör något här hemma. Jag och maken pratade om att köpa hem fika som fredagsmys. Vi har helt skippat godis och fika över januari så det känns lite lyxigt.

Bra gjort av dig att komma igång med träning. Själv är jag en bit därifrån men hoppas komma dit så småningom och orka med mer än att bara promenera med hundarna. Får upp härliga bilder i huvudet när du beskriver hur du ska orka leka och klättra med barnen. Köpa nya fina kläder. Håll kvar dom tankarna om det känns motigt.

Mycket smart att skriva "dagbok" på annat sätt när forumet låg nere. Vi var säkert många som tyckte det blev en extra jobbig helg pga det.

Hur mår du idag?

Vaniljsmak

Helgen hade nog varit lite lättare om forumet inte legat nere. Sugen kom och gick i vågor, speciellt under lördagen. Den dagen är så starkt förknippat med "några glas" för mig. Nåväl, jag tog mig igenom den helt nykter. Min första vita helg på jag vet inte hur länge! Dessutom lyckade jag klämma in två träningspass. Lördagens ben, rygg och biceps pass tog precis där det skulle och sedan lite till. Mina ben har sådan träningsvärk så jag nästan önskar att de skulle falla av!

Dag 8 har gått bra. Steg upp rätt tidigt och drog till (ex)jobbet. Dagen där gick fort, 9 timmar flög förbi. När jag slutat hämtade jag barnen, handlade, hjälpte till med läxorna, lagade mat, diskade, tvättade, hjälpte de små med duschen och småplockade hemma. Nu är jag så sjukt trött så jag vet inte vad! Maken slutar om en timme och då tror jag faktiskt jag ska lägga mig i sängen för att se på en serie! Så Sarsaparilla idag mår jag bra och är alldeles för trött för att vara sugen på alkohol! Imorgon ska jag försöka klämma in ett träningspass efter jobbet och innan min syster kommer på besök. Hur har din helg varit?

Vaniljsmak

Idag inleds dag 9. Det här är en sådan dag då jag hade köpt mig några 3,5:or på affären till lunch och antagligen druckit vin ikväll. Varför? Dels är det alla hjärtans dag (alla ursäkter är bra, läs med ironi) men framförallt sov jag väldigt dåligt, steg upp tidigt och ska arbeta hemifrån. Hela dagen är som upplagd för berusning. Ingen kommer se, ingen kommer veta, jag är trött, det är synd om mig, maken jobbar eftermiddag/kväll och jag måste spendera alla hjärtas dag själv. Oj så många ursäkter det finns!

Nu är jag fullt medveten om att det är såhär vilket hjälper mig att förebygga och förhindra att allt för stora sug sätter in. Min syster kommer över på middag vilket är bra, kan ju inte dricka mitt i veckan när hon är här! Jag ska ge mig själv en timmes "friskvård" (jogga eller gå på gymmet) och räkna in det i min studietid. Friskvård är viktigt och kan man få en timme per vecka på arbetsplatser så kan jag gott få de när jag studerar. Dessutom har jag köpt hem choklad.

Hur jag ska tackla den dåliga nattsömnen vet jag inte. Jag kommer antagligen somna på soffan redan vid lunch!

Hej och välkommen hit!
Skönt att forumet fungerar igen. Du beskriver din trötthet och jag undrar om du har kollat upp dina värden? Främst tänker jag på järn och på sköldkörtelvärden?
Jag hade låga, låga järnvärden när jag började dricka. Jobb,pendling, tidiga morgnar, sena kvällar , ladda om , laga mat göra läxor... och så trötthet på det. Blev säkert ännu värre med alkohol. Men jag vet inte om jag hade börjat dricka alls om jag inte varit så trött.
Sen låter ju ditt liv rätt hektiskt, och det är väl normalt att bli trött, men kolla upp tycker jag om du inte gjort det tidigare. Bara så att det inte finns nån annan orsak. Det är lätt tycker jag att vandra vilse och tappa intressen när barnen är små. Det är så mycket man ska hinna. Hoppas du kan hitta ro i en vuxenmålarbok eller nåt annat.

Vaniljsmak

Sisyfos det är ett tag sedan jag kollade upp mina värden. Jag lämnar blod och då tas det prover men det är ett tag sedan jag hade möjlighet att gå dit. Kanske borde jag kolla upp det. I december tyckte jag min trötthet var under kontroll, då tog jag D-vitaminer men de tog slut och jag har inte kommit mig för att köpa nya. Det borde jag göra.

Jag känner igen mig i det du skriver om med jobb, pendling och så vidare (även om det är skola för min del då) och visst suger det musten ur en! Det är som att det inte finns tid för egna intressen och drickandet blev en så enkelt väg ut ur det, det blev en belöning för att man tagit sig igenom ännu en dag och ännu en vecka. Jag inser att det är ett problem men vet inte riktigt hur jag ska tackla det. Mitt liv ser ut såhär just nu och jag vill egentligen inte ha det på något annat sätt, tids nog blir det annorlunda allteftersom barnen växer och jag slipper pendla 1,5 h enkelväg till skolan. Tills dess måste jag hitta ett vettigt sätt att hantera kvällar och helger på, utan att dricka.

När du studerar ska du absolut ha en timmes friskvård PER DAG eftersom det stimulerar inlärningen och gör hjärnan så mycket smartare!

Smart är du redan, på många sätt och vis! Så ut med dig och njut av luft, rörelse och ljus! (Läs boken Hjärnsmart om du inte redan gjort det. Jag lyssnade på halva men tror jag fick in budskapet tydligt och klart. Motion gör en smartare. )

Vaniljsmak

Tack för påminnelsen Hjärnklar! Det blev en lite runda ute i dagsljuset. Fy vad skönt!

Jag har inte läsa boken men kanske ger jag mig i kast med den efter att jag lyssnat klart Sagan om is och eld (game of thrones).

Solens återkomst och begynnande värme gör våra frusna vintersjälar extra gott! Vad skönt att du tog vara på friskvårdstimmen ?

Vaniljsmak

Ja Hjärnklart, så är det verkligen! Här hos mig är det isbana men jag har mina icebuggs som jag köpte för ett par år sedan då jag faktiskt började jogga regelbundet och tog tag i löpningen på riktigt. Hoppas på att komma tillbaka dit, både mentalt och fysiskt. Då mådde jag riktigt bra i kroppen.

Idag är en lite svår dag, märker jag. Tankarna vandrar iväg mot ölen mest hela tiden. Jag vet inte om det är för att det är en "speciell" dag (=anledning att dricka") eller om det är för att jag vart vit i över en vecka och tankar som "det där var ju inga problem, en öl kan du gott unna dig!" kommer smygandes. Det är nog nu det riktiga kämpandet börjar, kampen om att inte halka dit igen när man väl tagit sig så långt.

Jag märker att kvällarna då jag är själv och barnen är lagda är problematiska. Vad ska jag göra nu? Egentligen borde jag diska lite mer men det får vänta. För ett par veckor sedan hade jag satt mig framför datorn med ett glas alkohol men det är INTE ett alternativ idag. Kanske ska jag slå igång ljudboken, hälla upp lite mineralvatten och plocka fram pennorna.