Nu börjar kampen...med vita dagar

44 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
vinärgott
Tittar in och säger hej till Coco79

Hur går det för dig? Känner så igen mig i det du skriver. Man vaknar på morgonen och såklart ska man avstå för vinet, men det är ganska mysigt att ta ett glas när kvällen kommer, det blir dock inte bara ett glas, och då är det inte så mysigt längre, särskilt inte nästa dag. Jag har druckigt en hel del under helgen, men idag ska jag vara nykter, jag tar en dag i taget. I morgon vet jag inte, men just idag ska jag skippa vinet. Varje glas som man inte häller i sig är en vinst!!

Coco79
Hej vinärgott

Tack för att du frågar! Det går inte så bra men idag är och förblir det en vit dag. Som du säger, varje glas mindre eller inte alls är en vinst! Skulle nog ha velat dricka idag eftersom jag känner mig stressad, men hade så mycket att göra på jobbet så kunde inte för då skulle jag inte ha kunnat koncentrera mig längre. Igår blev det dock alltför mycket drucket, så har skuldkänslor idag. Vad håller jag på med! Därmed lite enklare med en vit dag idag. Onödigt o dumt att inleda veckan med att dricka. Dessutom tidig väckning o resa imorgon. Kämpa på du med!

Coco79
Elias

Tack igen för ditt pepp! Jo har insett det att jag följer ett mönster, tappar kontrollen. I helgen har jag läst massor om alkohol, bl.a. om att ha en kidnappad hjärna. Jag har definitivt det! Och verkligen två viljor, varav den vita inte har lyckats växa sig stark ännu. Men det ska den få börja göra! Har skrivit i min kalender o gjort upp ett vitt mål från och med 12/2. Jag tror jag behöver ett datum i nära framtiden som jag bestämmer lite i förväg, istället för plötsligt bara en dag som hittills. Veckan efter det datumet borde innebära en bra och realistisk chans för mig, inga resor eller andra stressmoment. Jag skall inte heller dricka varje dag fram till dess. Det har i varje fall hållit idag, en vit måndag! Hoppas du haft en bra start på veckan!

helhet
d

d

Elias
Hej Coco

Så härligt att du inte ger upp! På söndag blir inledningen på den vita seglatsen. Kanske det startar med gropig sjö, men det kommer att lägga sig och bli mer och mer harmoniskt. Ge inte upp i början bara, så kommer du att få känna vinsterna och en starkare vit vilja. Bra att du inte kör alkoholindränkt ända in i kaklet, utan tar det lugnt med några vita dagar fram till den 12:e. Visst klarar du detta!
Veckan har startat bra och idag har jag den 39:e vita dagen om jag räknat rätt.

Elias
Hej på dig, Coco!

Allt bra på din vita resa?

Coco79
Mår dåligt

Elias, tack för din omtanke! Men nej, det går inte bra nu heller.
Jag mår dåligt över mig själv. Att jag inte lyckas fast jag tror att jag bestämt mig. Det är väl just det, att jag inte bestämt mig på riktigt. Jag skulle börja med vita dagar i söndags, men har druckit varje dag ändå. Igår blev riktigt katastrof. Och det fanns ingen annan orsak än att jag ville börja dricka redan kl 16 på eftermiddagen. Jobbade då ännu två timmar till här hemma och det gick fint och allt kändes roligare, gjorde bara enklare uppgifter. Men sen drack jag upp allt jag hade hemma, två vinflaskor, en öl och ett sista glas rött. På TOK för mycket!!

Nu sitter jag här och har loggat min alkoholkonsumtion för denna vecka, är uppe i 21 glas på tre dagar. Jag vet inte hur jag skall få stopp på detta! Är inte klar i huvudet och borde ha jobbat ca 3 timmar redan idag men har inte börjat än. Börjar vid 12 tiden. Det är inte lätt att vara nykter med hemmajobb, trodde jag skulle klara det bättre när jag får vara hemma hela denhär veckan, men då dricker jag ännu mera än jag skulle om jag var på jobbresa. Kanske det är dags för mig att söka hjälp, drömde om det inatt faktiskt. Att jag var tvungen att gå på hälsokontroll och då upptäcktes hur dåligt min kropp mår. Det är det jag också är rädd för, tänk om jag får någon fysisk sjukdom av mitt drickande. Är rädd för det men vågar inte gå och ta blodprov för att kolla t.ex. levervärden.

Elias
Hej Coco

Har tänkt på dig...
Det låter inte bra, detta. Egentligen har du nog bestämt dig, men där finns ett annat jag som också bestämt sig. För det motsatta. Kampen mellan svart och vitt, ont och gott, smala och breda vägen osv.
Du ska absolut inte ha alkohol hemma nu! Det går inte.
Du drack allt som fanns hemma igår. Du har väl inte handlat hem idag?
Tycker absolut att du ska söka hjälp. Kommunens alkorådgivning eller din vårdcentral. Ring det första du gör imorgon!
Håller tummarna stenhårt för dig och att du ska lyckas i din tuffa kamp! ✊✊✊✊✊

Coco79
Nykter idag

Tack Elias för att du tänker på mig! Det känns bra att veta. Jag har också tänkt på dig och hur du klarar din vecka i Barcelona, för visst är du där nu? Håller tummarna för dig också!!
Jag måste nog tänka mera på att söka hjälp och kolla var jag ska börja. Ditt råd är bra att ringa genast imorgon, men kommer inte att göra det imorgon. Skall jobba bara halv dag, sen köra till föräldrarna för att vara där under helgen. Har ganska fullt program, ska också vara barnvakt till brorsdottern på lördag kväll så då kan jag inte dricka som tur. Utmaningen imorgon blir att inte köpa vin på vägen dit, vilket jag brukar göra. Har en vana att dricka vin till maten hos föräldrarna och några glas efteråt, ja, en flaska brukar det typ bli. Mina föräldrar dricker inte vin och förstår inte hur jag gillar det. Mamma brukar dricka en eller två drinkar före maten, inget mer. Pappa dricker inte alls längre, även om han är/var alkoholist när jag växte upp. Vi har aldrig pratat om detta hemma, jag tror han bara lade av själv i nåt skede, jag vet inte hur det gick till. De har heller aldrig kommenterat om de tycker att jag dricker för mycket, vilket kanske är konstigt, men vi pratar inte om sånt med varann.
Är i varje fall nu nöjd med min nyktra dag idag och det var inte svårt idag! Men det beror väl på mina skuldkänslor från gårdagen.

Elias
Bra jobbat idag!

Härligt att höra att du haft en nykter torsdag. Köper du inte med dig vin inför besöket hos dina föräldrar blir det hela helgen också. To-sö = 4 vita dagar!
Precis tillbaka på hotellet efter en lång middag. Det gick åt mycket vin, så fort en flaska var tom byttes den mot en full. Jag höll mig till vatten. Flera som sitter i hotellbaren och eftersläcker nu. Före årsskiftet skulle jag också suttit där, men är i sängen istället. Känns bra.
Njut nu av en fredagsmorgon utan bakfylleelände!

vinärgott
Se till att inte ha A hemma!

Då kan du inte dricka, skaffa nya vanor. Jag har börjat läsa böcker, något jag inte förknippar med A. Ska jag ändå dricka köper jag bara en liten flaska, absolut inte mer. Inga BIBar, det är totalförbjudet!!

Elias
Hallå, Coco!

Du är inte bortglömd...
Hur gick det för dig i helgen och vidare nu i veckan?

Coco79
Hej Elias och vinärgott!

Tack för era kommentarer!
Det har inte varit någon längre vit period sen förra helgen, men inte heller katastrof. Haft så mycket att göra så inte hunnit vara inne här och läsa eller skriva. Har 'behövt' koppla av med vin där emellan. Jag undrar bara när är rätta tidpunkten att få in den långa vita perioden. Så imponerad av alla som lyckas, och själv lyckas jag inte.
Inkommande vecka två resdagar med jobbet igen, men sen två lediga dagar tors-fre, som jag ser fram emot. Kanske nykterheten kan få ta plats då?! Kram på er!

Sidor