Nu börjar kampen...med vita dagar

98 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
vinärgott
Tittar in och säger hej till Coco79

Hur går det för dig? Känner så igen mig i det du skriver. Man vaknar på morgonen och såklart ska man avstå för vinet, men det är ganska mysigt att ta ett glas när kvällen kommer, det blir dock inte bara ett glas, och då är det inte så mysigt längre, särskilt inte nästa dag. Jag har druckigt en hel del under helgen, men idag ska jag vara nykter, jag tar en dag i taget. I morgon vet jag inte, men just idag ska jag skippa vinet. Varje glas som man inte häller i sig är en vinst!!

Coco79
Hej vinärgott

Tack för att du frågar! Det går inte så bra men idag är och förblir det en vit dag. Som du säger, varje glas mindre eller inte alls är en vinst! Skulle nog ha velat dricka idag eftersom jag känner mig stressad, men hade så mycket att göra på jobbet så kunde inte för då skulle jag inte ha kunnat koncentrera mig längre. Igår blev det dock alltför mycket drucket, så har skuldkänslor idag. Vad håller jag på med! Därmed lite enklare med en vit dag idag. Onödigt o dumt att inleda veckan med att dricka. Dessutom tidig väckning o resa imorgon. Kämpa på du med!

Coco79
Elias

Tack igen för ditt pepp! Jo har insett det att jag följer ett mönster, tappar kontrollen. I helgen har jag läst massor om alkohol, bl.a. om att ha en kidnappad hjärna. Jag har definitivt det! Och verkligen två viljor, varav den vita inte har lyckats växa sig stark ännu. Men det ska den få börja göra! Har skrivit i min kalender o gjort upp ett vitt mål från och med 12/2. Jag tror jag behöver ett datum i nära framtiden som jag bestämmer lite i förväg, istället för plötsligt bara en dag som hittills. Veckan efter det datumet borde innebära en bra och realistisk chans för mig, inga resor eller andra stressmoment. Jag skall inte heller dricka varje dag fram till dess. Det har i varje fall hållit idag, en vit måndag! Hoppas du haft en bra start på veckan!

helhet
d

d

Elias
Hej Coco

Så härligt att du inte ger upp! På söndag blir inledningen på den vita seglatsen. Kanske det startar med gropig sjö, men det kommer att lägga sig och bli mer och mer harmoniskt. Ge inte upp i början bara, så kommer du att få känna vinsterna och en starkare vit vilja. Bra att du inte kör alkoholindränkt ända in i kaklet, utan tar det lugnt med några vita dagar fram till den 12:e. Visst klarar du detta!
Veckan har startat bra och idag har jag den 39:e vita dagen om jag räknat rätt.

Elias
Hej på dig, Coco!

Allt bra på din vita resa?

Coco79
Mår dåligt

Elias, tack för din omtanke! Men nej, det går inte bra nu heller.
Jag mår dåligt över mig själv. Att jag inte lyckas fast jag tror att jag bestämt mig. Det är väl just det, att jag inte bestämt mig på riktigt. Jag skulle börja med vita dagar i söndags, men har druckit varje dag ändå. Igår blev riktigt katastrof. Och det fanns ingen annan orsak än att jag ville börja dricka redan kl 16 på eftermiddagen. Jobbade då ännu två timmar till här hemma och det gick fint och allt kändes roligare, gjorde bara enklare uppgifter. Men sen drack jag upp allt jag hade hemma, två vinflaskor, en öl och ett sista glas rött. På TOK för mycket!!

Nu sitter jag här och har loggat min alkoholkonsumtion för denna vecka, är uppe i 21 glas på tre dagar. Jag vet inte hur jag skall få stopp på detta! Är inte klar i huvudet och borde ha jobbat ca 3 timmar redan idag men har inte börjat än. Börjar vid 12 tiden. Det är inte lätt att vara nykter med hemmajobb, trodde jag skulle klara det bättre när jag får vara hemma hela denhär veckan, men då dricker jag ännu mera än jag skulle om jag var på jobbresa. Kanske det är dags för mig att söka hjälp, drömde om det inatt faktiskt. Att jag var tvungen att gå på hälsokontroll och då upptäcktes hur dåligt min kropp mår. Det är det jag också är rädd för, tänk om jag får någon fysisk sjukdom av mitt drickande. Är rädd för det men vågar inte gå och ta blodprov för att kolla t.ex. levervärden.

Elias
Hej Coco

Har tänkt på dig...
Det låter inte bra, detta. Egentligen har du nog bestämt dig, men där finns ett annat jag som också bestämt sig. För det motsatta. Kampen mellan svart och vitt, ont och gott, smala och breda vägen osv.
Du ska absolut inte ha alkohol hemma nu! Det går inte.
Du drack allt som fanns hemma igår. Du har väl inte handlat hem idag?
Tycker absolut att du ska söka hjälp. Kommunens alkorådgivning eller din vårdcentral. Ring det första du gör imorgon!
Håller tummarna stenhårt för dig och att du ska lyckas i din tuffa kamp! ✊✊✊✊✊

Coco79
Nykter idag

Tack Elias för att du tänker på mig! Det känns bra att veta. Jag har också tänkt på dig och hur du klarar din vecka i Barcelona, för visst är du där nu? Håller tummarna för dig också!!
Jag måste nog tänka mera på att söka hjälp och kolla var jag ska börja. Ditt råd är bra att ringa genast imorgon, men kommer inte att göra det imorgon. Skall jobba bara halv dag, sen köra till föräldrarna för att vara där under helgen. Har ganska fullt program, ska också vara barnvakt till brorsdottern på lördag kväll så då kan jag inte dricka som tur. Utmaningen imorgon blir att inte köpa vin på vägen dit, vilket jag brukar göra. Har en vana att dricka vin till maten hos föräldrarna och några glas efteråt, ja, en flaska brukar det typ bli. Mina föräldrar dricker inte vin och förstår inte hur jag gillar det. Mamma brukar dricka en eller två drinkar före maten, inget mer. Pappa dricker inte alls längre, även om han är/var alkoholist när jag växte upp. Vi har aldrig pratat om detta hemma, jag tror han bara lade av själv i nåt skede, jag vet inte hur det gick till. De har heller aldrig kommenterat om de tycker att jag dricker för mycket, vilket kanske är konstigt, men vi pratar inte om sånt med varann.
Är i varje fall nu nöjd med min nyktra dag idag och det var inte svårt idag! Men det beror väl på mina skuldkänslor från gårdagen.

Elias
Bra jobbat idag!

Härligt att höra att du haft en nykter torsdag. Köper du inte med dig vin inför besöket hos dina föräldrar blir det hela helgen också. To-sö = 4 vita dagar!
Precis tillbaka på hotellet efter en lång middag. Det gick åt mycket vin, så fort en flaska var tom byttes den mot en full. Jag höll mig till vatten. Flera som sitter i hotellbaren och eftersläcker nu. Före årsskiftet skulle jag också suttit där, men är i sängen istället. Känns bra.
Njut nu av en fredagsmorgon utan bakfylleelände!

vinärgott
Se till att inte ha A hemma!

Då kan du inte dricka, skaffa nya vanor. Jag har börjat läsa böcker, något jag inte förknippar med A. Ska jag ändå dricka köper jag bara en liten flaska, absolut inte mer. Inga BIBar, det är totalförbjudet!!

Elias
Hallå, Coco!

Du är inte bortglömd...
Hur gick det för dig i helgen och vidare nu i veckan?

Coco79
Hej Elias och vinärgott!

Tack för era kommentarer!
Det har inte varit någon längre vit period sen förra helgen, men inte heller katastrof. Haft så mycket att göra så inte hunnit vara inne här och läsa eller skriva. Har 'behövt' koppla av med vin där emellan. Jag undrar bara när är rätta tidpunkten att få in den långa vita perioden. Så imponerad av alla som lyckas, och själv lyckas jag inte.
Inkommande vecka två resdagar med jobbet igen, men sen två lediga dagar tors-fre, som jag ser fram emot. Kanske nykterheten kan få ta plats då?! Kram på er!

Sisyfos
Rätta tidpunkten

Som jag jobbade för att hitta den"rätta tidpunkten" för att sluta. Liksom du var jag kanske nykter nån dag, ibland flera på raken, men sen var det kört igen. Det fanns alltid hinder för att börja "på riktigt". Ibland när jag bestämt mig i tysthet köpte sambon vin till middagen, och då blev jag glad. Liksom du bestämde jag mig varje morgon, men sen på em så var det ett jäkla tjat i örat. Vändpunkten för mig kom när sambon upptäckte att jag drack och jag inte längre kunde dricka hemma. Då infann sig en läng oplanerad vit period. Med nåt avbrott (midsommar), men det var många vita dagar i övrigt. Som jag fattat det så bor du själv. Då kan du låta bli att ha alkohol hemma. Och jobbresan nu, måste du verkligen se till att du kan dricka? Det måste väl planeras? Innan sambon kom på mig hade jag verkligen allvarligt börjat må dåligt och funderade som du på om det gick att klara själv och jag vet inte. Hans upptäckt var det jag behövde, det knuff som tog mig över hindret för jag förmådde inte riktigt själv. Och då var det plötsligt inte svårt alls. Jo, jag hade bakslag men skillnaden var att de var engångsföreteelser och inte en signal till fortsatt drickande. Jag har fortfarande ett trassligt förhållande till a, men inte som då. Nu överväger de nyktra dagarna och jag väljer oftast nykterhet för jag mår bättre av det. För att komma dit och verkligen känna detta så behöver man en längre nykter period. Kanske kan du be om medicin som stöd? Det är svårt, man måste bryta vanor (tar 8 veckor, var det så) och stå emot suget och tankarna på a. Men det är så värt jobbet. Man fattar ändå där på andra sidan att det inte blir roligare med a, tvärtom. Lycka till nu och jag tycker inte heller att du ska säga till på jobbet under din provanställning. Var rädd om den! Var rädd om jobbet!

Elias
Coco

Kul att se dig här igen! Bra att du inte upplevt någon katastrof.
Som Sisyfos skriver är "rätt tillfälle" att starta sin vita period inte så lätt att hitta. Det finns alltid skäl till att skjuta upp det. Så starta omgående, är tipset. Varför vänta till torsdag när du kan köra igång redan innan? Att du "måste" dricka på jobbresa är nog mest vanebetingat. Det är den vanan du måste bryta, annars kommer aldrig tillfället. Hemmadrickandet verkar också vara naturligt, så se till att inte ha något hemma. 100% beslutsamhet, järnvilja och jävlar anamma måste till. Du kan! Ge dig en helvit vecka, som blir två osv. så kommer du att uppleva en massa vinster i livet.
Lätt att skriva och lätt att tänka, men det går!
I all välmening!!!

Elias
Hej på dig, Coco!

Hur har det gått i veckan?
Kämpa på!

Emma73
Ny här!

Har läst era inlägg och lärt mig så otroligt mycket av er. Känner igen mig i allt. Kämpar varje dag med mina demoner men bara lyckats ha 1 vit dag. Det var så tufft. Vill sluta dricka vin till maten på veckodagarna och bestämmer mig varje morgon att nu är det nog. Kl 15 planerar jag in att snabbt att ta mig hem så jag hinner dricka vin innan det blir för sent på kvällen. Hur stoppar man suget????behöver verkligen hjälpmedel. Allt är så tråkigt och menlöst utan vin... Men jag mår så fantastisk bra på morgonen om jag avstått dagen innan. Detta håller i sig till kl15, sen är det kört!!!

Hönapöna
Emma 73

Hej och välkommen! Jag äter campral sen lite över 2 veckor tillbaka. Campral stoppar suget och en läkare skriver IT medicinen. Det är helt odramatiskt att få det utskrivet. Det är mitt tips iaf😊

Emma73
Tack för tipset. Har precis

Tack för tipset. Har precis kommit underfund om att jag nog är beroende. Så allt är så nytt!!! Ska också prova att ringa alkohollinjen när jag är på väg att köpa vin

Emma73
Alkohollinjen

Har något provat att ringa alkohollinjen eller har erfarenhet av dem? De jobbar med Mi (motiverande samtal). Tänkte skulle prova dem om jag får för mig att dricka ikväll igen... Har så otrolig längtan av att bli av med vindrickandet, men kvällstid kan inget stoppa mig. Har slutst röka för 20 år sedan och det var en kamp med detta är mycket svårare. Vinet är min bästa vän!!! Rädd att min man skall börja snart ifrågasätta. Hittils rynkar han bara på ögonbrynet 😕

Coco79
Hej Emma73!

Jag har precis samma funderingar som dig angående suget. Hur stoppar man det?? Kanske det är dags för medicin för mig snart, eftersom jag liksom du klarar 1 vit dag och sen följande eftermiddag är det kört, vill ha vin igen till kvällen. Livet är så tråkigt annars!
Tacksam för alla kommentarer och pepp jag har fått här, men det är ju ändå jag själv som måste göra förändringen och klara av det! Den "rätta" tidpunkten funderar jag fortfarande på.

Emma73
Hej coco

Allting handlar om vanor och det är det svåraste att bryta. Allt jag gör kopplas till vin. Jag tar vin pga att jag är ledsen, glad, stressad, lycklig, uttråkad, deppig, osv. Jag kan inte tänka mig ett liv utan vin, men vill kunna hålla mig till helgerna, till en början. När jag slutade röka så var det pga dödsångest. Arbetar inom vården och såg en massa elände och cancer vilket gjorde att jag valde mellan att "chansa att fortsätta" eller ett ev "cancerbesked i framtiden". Men jag minns att allt var så tråkigt utan dem. Vinet är svårare att bryta pga det ger så mycket lycka i livet. Trots studier om ökad cancerrisk vid hög konsumtion så blundar jag. Men om jag bara kan hålla mig till helgerna och dricka lagom så är jag nöjd. Jag måste ersätta vinet mot något annat. Mellan kl 16-20 måste jag hålla mig hemifrån och shoppa, då funkar det!!! För jag får inget abstinens. Har bokat upp mig med shopping, zumba mm till nästa vecka. De sägs också att dricker man mycket och ofta så tar det bort lyckan i det vardagliga sysslorna. Det gör mig livrädd. Förr älskade jag att gå långpromenader och lyssna på musik, men nu föredrar jag dricka vin och betala räkningar 😩. Måste lära om hjärnan!!!

vinärgott
Coco!

Hur mår du? Hur går det för dig? Längesedan man såg dig ;-)

Elias
Hej på dig, Coco!

Hur går det och har du kommit närmare i dina funderingar kring rätta dagen?

Coco79
Hej vinärgott och Elias!

Tack för era frågor och omtanke! Tyvärr går det inget vidare för mig och jag mår inte alls bra. Har inte lyckats med något längre stopp ännu, och om jag rannsakar mig själv så beror det väl på att den rätta viljan inte heller funnits. Därför har jag inte heller varit här på forumet på ett tag. Funderar ännu från och till när/om jag skall be om hjälp.... att det skall kännas så svårt att göra det! Men jag tror inte jag klarar detta själv.
På tisdag går min 6 månaders prövotid på nya jobbet ut så om inget allvarligt inträffar räknar jag med fast tjänst från och med då. Min chef är dessutom på semester hela nästa vecka så hon har inte ens bokat in något utvärderingssamtal med mig. Känns lite konstigt tycker jag. Men så länge inga nyheter tolkar jag det som goda nyheter, dvs att jag får behålla jobbet. Kanske det efter det då är dags att ta itu med mina problem.

Coco79
Bli nykter imorgon?!

Jag är inte nykter när jag skriver detta, har varit på min fasters 70-års middag och det var vin till middagen, om än bara 2 glas för mig, bor på gångavstånd från henne... men, jag hade vin hemma så har fortsatt dricka nu. Samtidigt har jag surfat på AA-grupper i min stad och stödtelefon nummer osv... tror jag skall ringa imorgon. Och kanske gå på mitt första möte imorgon kväll. Vågar jag det?! Usch vad jobbigt detta beroende!

vinärgott
Det låter som en bra ide,

i morgon är det ny vecka, ta nya tag!

Ellan
Testa!

Testa ett möte! Ett steg på vägen.💚

Elias
Hej Coco

Toppen med ett livstecken från dig och att du inte gett upp!
Förstår att du ligger kvar i samma mönster som tidigare, men att din vilja att bryta det växer sig starkare hela tiden i takt med att du mår allt sämre i din situation. Du har verkligen försökt på egen hand, med det har inte fungerat så det faktum att du nu vill söka extern hjälp är ett stort och viktigt steg för dig.
Testa att gå på AA-mötet ikväll!
Allt tyder på att du nu blir fast anställd, vilket öppnar möjligheter.
Man kan tolka det du skriver som att du verkligen vill förändring och har en plan: AA-möte, kanske redan ikväll, samtal via stödnumret och därefter egen utvärdering. Nästa steg, om det behövs, ett samtal med din chef om dina problem - alla kort på bordet - och en handlingsplan.
Att fortsätta som nu innebär inget annat än att du ohjälpligt tar dig längre och längre ner i den negativa spiralen och konsekvensen kan till och med bli att du står där utan någon chef att ta upp dina problem med...
Jag har fått uppfattningen att du är högpresterande på jobbet och är van att på ett strukturerat sätt ta dig an dina uppgifter. Detta kan bli ditt kanske viktigaste projekt någonsin, så lägger du samma energi på dig själv kommer det gå vägen. Ett klart slutmål och mätbara delmål under resan passar dig nog bra. Och ju mer du börjar kravla dig uppåt i spiralen, desto mer taggad kommer du att bli.
Kunde jag, kan du!
I all välmening
Elias

Coco79
Hej Elias

Bakfull måndag morgon och ångest. Nu måste jag få till en förändring! Och vill det, i alla fall just nu. Så ja jag skall börja med ett AA-möte ikväll. Usch så nervös jag är inför det!! Men samtidigt nyfiken också, hurdana människor kommer det att vara där? Tänk om det är någon jag känner?? Men jag klarar inte detta själv, och att gå till vården känns ännu för stort. Vill inte heller gå till min chef.
Har ju läst om andras berättelser och förstått att alla är välkomna på AA och att man inte behöver känna sig ensam. Ändå är jag riktigt nervös nu för vad jag kommer att möta. Skriver igen ikväll efter mötet.

Sidor