..

Rosé.

Jag har följt dig sedan 2011 och är så imponerad av dig!
Nu är jag här igen serru med nya friska tag men under ett annat användarnamn!

Hette NejTack på den tiden och du har stöttat mig så väl.
Kul att du fortfarande är kvar!

Kram på dig ❤️

vad kul att du är tillbaka Livet 16 och förhoppningsvis fungerar det bra för dig :-)) Kram tillbaka ♥

Slutet på historien med alkispappan var att familjen kom sent till frukost idag och hans min önskar jag inte min värsta fiende. Den ångesten skulle sparas på burk och hällas på den som tänkt ge upp sitt nyktra liv. Han släpade senare på 4 plattor öl och frugan körde bilen därifrån......

Det gör så ont att vara åskådare och vara helt maktlös, inte kunna påverka....

Jag är så glad att jag inte dricker och att jag kan använda min dag till bra saker för/till min egen skull.

vad jag saknar min "Gilla"-knapp när jag nu läser så många bra inlägg !!!!!!!

VILL HA DEN IGEN !!!

Men vi bytte ut texten "gilla" mot ett hjärta eftersom det passar bättre t ex när någon beskriver att de är ledsna.

Så tryck på hjärtat under inlägget så gillar du det!

har inget hjärta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jo, i kroppen men inte på sidan !!!!!!!!!!!!!

Under ditt inlägg borde det finnas men icke sa Nicke !!

Jag tror att WIN 10 inte köper dina lösningar.

slår mig helt plötsligt.............Jag hade ju ett fasligt bestyr sista halvåret innan jag kom fram till det definitiva beslutet om behandling.
Och det kulminerade just dagarna mellan nyår och trettonhelgen. Jag jobbade fram till jul och sen tog jag ledigt = supa.

Jag har vissa minnesbilder kvar från den tiden men just nyårsafton är totalren. Inte en enda susning om vad jag gjorde då. Nyårsdagen antar jag var det vanliga : Backhoppningen. Vem fan är intresserad av backhoppning ??? Men på den tiden passade det bra att få sitta ifred och vila huvud och mage och lura i familjen att jag var oerhört intresserad av skiten !!

När vardagen återkom så började också mitt sista sprattlande innan beslutet togs. Många telefonsamtal till behandlingen blev det och jag beundrar deras enorma tålmodighet och kloka svar fast jag ringde både nykter och påverkad, då oftast på kvällstid och fick prata med nattvakten (en speciell men väldigt trogen och vänlig själ !! )

Ni som ännu inte tagit beslutet och vaknar upp bakfulla i morgon.........ni ska veta att jag lider med er och påminner mig om hur jag en gång hade det. Det finns ett bättre uppvaknande än i bakfyllan.

Min sjukdom är progressiv, kronisk och dödlig men jag kan själv behandla den om jag inte tar det första glaset. Och att jag påminner mig om hur det en gång var, för min nykterhet är en färskvara och måste vårdas som en sån. Oavsett hur lång tid i nykterhet jag har så har jag precis lika långt till återfallet som en nynykter dvs en armlängd.

Ha det bra alla beroende och medberoende som är med på detta forum, ni är alla en del i mitt tillfrisknande.

Tack och kram ♥

Sundare

...och tack för all klokskap, tar till mig det du skriver om att inte ta det första glaset.
Nu fortsätter vi med nykterhet och tillfrisknande, idag den 31/12 känns valet lätt, inte alla dagar som känns så som alla här inne vet, men idag har jag lite av modet du själv utstrålar så mycket av. Ha en fin afton!

Skamsen ! Börja första dagen på nya året med att bestämma dig innan du kliver ur sängen att just idag ska du inte dricka oavsett vad som än händer. Ett sånt beslut varje dag så går det snart en vecka, månad, år.....och du hittar ditt nya liv :-))

Förunderligt hur detta lilla beslut hjälper så mycket !

Nyårskramen ♥

fina Tilde att du tänker på mig !! Känns riktigt bra !! Hoppas det är bra med dig också ?

Jag såg en dödsannons i tidningen idag och blir beklämd. En kvinna som var gift med en nykter alkoholist hade förhållandevis hastigt passerat till den andra sidan. Hon och hennes man satt där på mitt allra första AA-möte i min hemstad och jag gick i hans fotspår eftersom han hade varit nykter i 7 år då. Jag sög i mig av hans erfarenheter och gjorde så som jag fick lära mig från dag ett på behandlingen : Följ "Di Gamle" och gör som de gjort så kommer det att gå bra för dig också. Så sant, så rätt och, framförallt, så enkelt.

Jag gick på många öppna möten direkt i början och där var den nyligen bortgångna kvinnan stadig gäst. Hon med flera anhöriga som kom på de öppna mötena lärde mig så enormt mycket om hur det är på den sidan av sjukdomen. Det var, ÄR, viktigt för mig att lära av andra. Vi följdes åt i några år men gled sen isär mer och mer för att till slut bara träffas på Gotlandskonventet, Gullbranna och ett och annat Landsmöte bla nu senast i augusti. Att det blev så beror nog på att jag valde livet medan hennes man valde AA som blev hans drog istället för alkoholen. Och därav blev hon också medberoende i det nyktra livet utan att ha förmågan att skaffa sig ett liv utan alkoholens inflytande trots nykterheten.

Lite orättvis kan jag tycka att livet, eller rättare : Döden, ändå är. Att misshandla sin kropp med ett sånt kraftig gift som alkohol i 25-30 års tid utan värre skador medan livspartnern dör i förtid känns fel. Jag har mina krämpor, en väldigt vanlig men som nog kan skyllas på alkoholen, men annars "bara" ett resultat av att jag inte skött min kropp så som man ska göra. Så får jag välja så vill jag bara att det går fort på slutet.

"Begravningarna kommer
tätare och tätare
som vägskyltarna
när man närmar sig en stad."

- Tomas Tranströmer, ur Snön faller

”Mitt i livet händer det att döden kommer och tar mått på människan. Det besöket glöms och livet fortsätt­er. Men kostymen sys i det tysta.”(Tranströmer)

Nog med dysterheten !!
Idag är jag nykter och så tänker jag vara när jag ska till att sova och chansen att jag vaknar nykter är då rätt stor !
Och i morgon tar jag ett beslut om att inte dricka oavsett vad som än händer. Då har jag ett beslut att luta mig mot.

Sköt om er därute !!

Mycket bra också att du poängterar detta att det är ett ständigt arbete med att bevara sin nykterhet.
Vår sjukdom kan vi aldrig bli fria från, men vi kan hålla den i schack och undvika att den blossar upp igen och förstör våra liv.
Ungefär som en parasit som ligger i dvala, som vi inte ska väcka och ge näring.

Fortsätt att sköta om dig Adde, du är en viktig förebild

här idag från tidningen Accent http://www.accentmagasin.se/nykterhet/engagemang-och-drommar-vacks/.

Fastnade för just de här orden som Olle C säger om livet efter alkoholen :
" Olle Carlsson understryker vikten av att efter en tid som nykter sträcka sig bortom arbetet med de egna alkoholproblemen och fokusera på annat.

– Man är ju så mycket mer än sitt missbruk. Därför är det viktigt att försöka hitta aktiviteter som känns meningsfulla tillsammans med andra. Då klarar man sig, oavsett om man har en bakgrund med missbruk eller bara känner sig ensam, säger Olle Carlsson. "

Så oerhört viktiga ord !! Just det hittade jag början till då när jag upptäckte att jag är JAG och inte enbart en missbrukare. Jag var någon, en person, en som är värd att älskas bara för den jag är. Där och då började mitt nya liv efter alkoholens järngrepp.

Jag håller minnet från de usla åren färskt så jag inte ska gå tillbaka men idag fokuserar jag så mycket jag kan på att må så bra det är möjligt. Visst, en kropp som är sliten och inte välbevarad efter ett tufft liv, MEN jag lever och det är inte en självklarhet. Att försonas med mitt tidigare missbruk och leva livet som det ser ut idag är en förutsättning för mig.

Och jag gör det genom att inte ta det första glaset.

trott att jag varit rätt härdad vad gäller alla olika sorter alkisar häller i sig när de är desperata men....

T-sprit är ju klassiskt. I min ungdom jobbade jag på mack och på helgerna kom gubbarna tidigt från häktet där de fått sova det värsta ruset av sig och redan när de kom in genom dörren fylldes lokalen av doften av T-röd. Och ja, de behövde en återställare så en liter Röd inköptes till första frukost.

Yrkesmännen som tog en klunk T-röd och en klunk vodka för att neutralisera var en allmän snackis bland oss yngre på jobbet. De hade dessutom ett farligt jobb. Den ena har dött knall och fall, kanonfull. Den andra träffade jag för några veckor sen, trevlig och skojfrisk, och synnerligen levande :-)

I min åldersgrupp är vi oftast "rena" alkoholister som varit/är rädda för att blanda med annat som tabletter och ren knark. Och det är jag enormt glad för idag ! Tyvärr börjar vi dö ut pga ålder och de som kommer efter oss är ofta tablettberoende pga sjukvårdens frikostiga förskrivande av olika preparat. Och jag känner inte mycket samhörighet till dem eftersom jag inte förstår mig på deras beteende.

Men åter till sorterna som intas.....T-röd har jag nämnt, hela kartan av olika spritdrycker förstås, spolarvätska, skokräm (!!), handsprit, flytande vitaminer som nästan alltid är löst i alkohol, receptbelagd hostmedicin, kort sagt allt som har spår av alkohol.

MEN........ nyheten i samlingen är, hör och häpna, bensin !!

Och där tar mitt kunnande slut ! Blir man full på att dricka bensin ? Sniffa kan jag förstå men dricka ?? Ok, bensin är ju utspädd med alkohol men vad fan.... ???

Man blir aldrig för gammal för att lära.