Hej alla fina människor

Jag har tappat bort blomman....mig själv. Jag drunknar snart i A om jag inte gör något åt saken.

Jag har en lång historia bakom mig med en och annan jobbig händelse som gjort att jag mådde bara sämre och sämre.....då dricker jag mer. Nu är det några år sen senaste jobbiga händelse men inget stop på supandet.

Några dagar då och då lyckas jag med utan A men sen så tänker jag.....skitsamma några glas en fredag gör väl ingen och så blir fredagen plötsligt en hel vecka eller två.

Mer om mig i nästa inlägg. Jag ville bara börja skriva några rader.

Pok

Tjatar lite, för jag känner som Vilja. Låt det inte gå mer tid. För ett år sedan var nog min nästan värsta period och jag hade allvarligt funderat över hur jag skulle lösa problemet. Kände mig maktlös och tvivlade på att jag skulle klara det. Jag hade försökt så många gånger och misslyckats, men sakta men säkert så gick det faktiskt. Känner så med dig för det är så svårt att vara där, där man tvivlar och fast i beroendet. Men du kan greja detta. Du kan! Och skjut inte upp det löngre. Börja idag.

Blomman

Men nu är beslutet tagit och jag infinner mig i lugn. Det känns skönt att ha tagit beslutet på riktigt att äntligen acceptera att jag aldrig kommer kunna hantera alkohol så jag ska inte ens ge mig på att försöka "lära" mig dricka måttligt.

Den här gången känns annorlunda, nu är det bara 1 väg kvar. Jag är självklart rädd och orolig för framtiden, jag är nog räddast för att min syster kommer nog inte förlåta mig för helgens händelse.

Dag 1 känns bra men det är ju alltid så när saker spårat ut och blivit fruktansvärda. Vi (jag och sambon) har som vanligt massa bjudningar men vi har bestämt att jag kör alltid nu. Han måste göra eget val gällande sin alkoholkonsumtion, även om jag sagt att den är för mycket.

Kram alla kämpar

Blomman

Dag två har gått hur bra som helst. Jag är lugn i mitt beslut men är rädd för några saker ändå. Mer om det när jag skriver på datorn.

Ville mest bara skriva innan jag somnar att jag kom igenom dag två utan bekymmer.

Kram på mig själv och alla andra kämpar.

Hönapöna

till 2 nyktra dagar!!! För min del är dag 15 just avklarad. Har också gjort flera försök till att minska/sluta med A. Skam den som ger sig?

Nyckelpigan

Vet att man hamnar fel ibland och då inte villl gå in här.... tänker på dig. Oavsett vad som hänt så finns vi här utan fördömande... vi har alla varit där. Kram

Emma73

Klarar bara 1 vit dag!!! Allting handlar om vanor och det är det svåraste att bryta. Allt jag gör kopplas till vin. Jag tar vin pga att jag är ledsen, glad, stressad, lycklig, uttråkad, deppig, osv. Jag kan inte tänka mig ett liv utan vin, men vill kunna hålla mig till helgerna, till en början. När jag slutade röka så var det pga dödsångest. Arbetar inom vården och såg en massa elände och cancer vilket gjorde att jag valde mellan att "chansa att fortsätta" eller ett ev "cancerbesked i framtiden". Men jag minns att allt var så tråkigt utan dem. Vinet är svårare att bryta pga det ger så mycket lycka i livet. Trots studier om ökad cancerrisk vid hög konsumtion så blundar jag. Men om jag bara kan hålla mig till helgerna och dricka lagom så är jag nöjd. Jag måste ersätta vinet mot något annat. Mellan kl 16-20 måste jag hålla mig hemifrån och shoppa, då funkar det!!! För jag får inget abstinens. Har bokat upp mig med shopping, zumba mm till nästa vecka. De sägs också att dricker man mycket och ofta så tar det bort lyckan i det vardagliga sysslorna. Det gör mig livrädd. Förr älskade jag att gå långpromenader och lyssna på musik, men nu föredrar jag dricka vin och betala räkningar ?. Måste lära om hjärnan, men hur? Inget är roligt längre utan vinet

Det bästa är att du förstått att alkoholen är ett stort problem! Gå och prata med någon! Det finns väl en anledning till att du dricker som du gör? Jag själv dricker mest för att jag är ensam och hamnat i självömkan. Så behöver det inte vara för dig! Det är ofta skuld och skam med när det handlar om alkohol! Förmodar av du gjort bort dig utifrån det du skriver! Allt det där här jag också gjort! Du är värd mer! Dock kommer ingen av oss bli lyckliga med alkohol!