Vill inte - kan inte

och monstret tjatar mycket, jobbigt att inte kunna stänga av bara. Ser fram emot AA i morgon för att få lite lugn.

Ja ett ihållande tjat... men nu när du bestämt dig för att lägga ner blir det nog bättre. Det blir en vana att inte dricka. Det är väldigt skönt när man inte reflekterar över det längre. Då finns plötsligt inget tjat. Bra att du hittat en fin grupp.

Ser fram emot mötet idag. Det brukar hjälpa att få den goa känslan och därmed minska tjatet från A. Tack för pepp Sisyfos, jag längtar efter att det ska bli en vana att inte dricka.

Mötet blev inte av, synd men jag laddar om och ser fram emot nästa möjlighet. Känner mig så där, seg och lite olustig. Får grunna på varför.

Varje morgon vaknar jag nykter. Tänker efter vilka bra saker jag ska putta in i min process mot det goda livet under dagen som väntar. I nästan tre veckor har jag känt en pånyttfödelse kan jag säga, mitt gamla dåliga kretslopp med skuld, skam, ångest, drickande och hopplöshet har jag lämnat bakom mig. Jag fick en karta att orientera mig efter och hur jag ska hitta ut ur min negativa cirkel och komma in i ett bra kretslopp, bli den människa jag var ämnad att bli en gång för länge sedan. Redan nu tycker jag mig ha kommit en bra bit på väg, och positiva saker händer hela tiden. Jag läser då och då på forumet och ser hur många av mina olycksbröder och systrar sitter fast i det dåliga kretsloppet. I minst 30 år har jag varit där, utan att veta varför och utan möjlighet att påverka det för att komma loss. Att jag blev som jag blev en gång och tog till alkohol som en då suverän hjälp att känna mig som alla andra har jag accepterat - och lämnat. För första gången på mycket länge vet jag att ett nyktert och bra liv redan börjat och bara kan bli bättre. För det tackar jag en man som heter Anders Tedestrand. Efter ett liv med missbruk och sedermera som alkoholterapeut hittade han sin lösning för att komma ur den negativa spiralen. Jag har under åren provat, vågar jag påstå, allt för att sluta. För första gången känner jag att det är över, nu har jag en karta att följa. För 13 år sedan slutade jag, efter att ha vanerökt i mer än 35 år, röka med hjälp av Allen Carr och har inte tagit ett bloss sedan dess. (För övrigt aldrig ens haft ett sug.) Nu känner jag mig förvissad om att mitt sista glas med alkohol i är uppdrucket. Ha en bra helg!

inte han är helt populär bland traditionella psykologer och terapeuter. Men som jag sade har jag träffat många sådana under 30 år och egentligen aldrig fått någon riktig hjälp att lösa mitt problem. Att se det hela visuellt är en oerhörd hjälp.

Tjalle

Vad härligt att du mår så bra i din nykterhet, Fenix. Jag blir nyfiken på vad du skriver och ska checka upp lite grann på egen hand. Själv har jag avslutat min 6:e nyktra dag och idag är egentligen första dagen som jag åter har aningens aptit och orkat med att göra något vettigt. Tänk så väldigt mycket tid man har slösat bort i "reparationsarbete". Har det varit värt det??? Nej. Varför har så många av oss då inte kunnat stå emot när vi vet konsekvenserna? Förmodligen därför att alkohol är en av de mest beroendeframkallande drogerna som finns.

Nu ska jag ut och ta en minuts luft och beskåda den fullkomligt enastående stjärnhimmel vi har ikväll.
Allt gott till er alla/Tjalle

att läsa ditt inlägg som andas frid, frihet och framtidstro. Jag har ju följt dig länge här. Förstås blev jag nyfiken på Anders T och metoden så jag har läst och även lyssnat på honom på nätet. Ser fram emot att följa fortsättningen på din nyktra resa. Allt som bidrar till frihet från missbrukets fångenskap är välkommet och värt att förmedlas vidare till de många som lider!
Varmt lycka till ? / mt

Så glad jag blir då jag tittar in här och ditt inlägg är det första jag läser! Jag vet hur du kämpat. Tjalle också, lycka till. Man kan få börja om många gånger och man kan inte ge upp. När man fått nog måste man lyckas till slut.
Det är så skönt när man känner att skammen och skulden över all tid man slösat bort på alkohol inte dyker upp särskilt ofta. Det hamnar i bakgrunden. Finns som en påminnelse och varning kanske men den överväldigande känslan som jag har är numera stolthet över att jag är fri. Att jag klarade det. Man vet att det är över. Ha det så gott!

MT: Roligt att få pepp av dig, som varit med så länge. Precis som du skriver, allt som bidrar till frihet från missbrukets fångenskap är välkommet och därför känner jag det viktigt att bidra med min erfarenhet. I mitt positiva kretslopp ingår begrepp som lycklig, glad, nykter, medveten, nöjd, tacksam, ansvarig och annat. I mitt kretslopp med missbruk ingår begrepp som orolig, negativ nedstämd, deprimerad, överviktig, alkoholist, ältande, missnöjd, självcentrerad med mera. Valet mellan dessa två tillstånd blir inte så svårt när man väl ser det så tydligt.
Santorini: Härligt att se dig dyka upp och göra ett inlägg. Som Tjalle skrev någonstans så är du förstås en förebild med din långa nykterhet och kloka tankar. Stolthet är ingen dum känsla att lägga till de andra jag nämnde, och det kan jag också känna för att jag inte gett upp kampen.
Tjalle: Hoppas du fick några härliga andetag av frisk luft och en visuell klunk av rymdens eviga berusning.
Fenix

fyra veckor sedan jag sist drack A. Då skulle jag besöka Anders Tedestrand i Nyköping för att utbilda mig till att inte dricka mer. Det har gått bra sedan dess. Jag tog i sista kvällen på hotellet, Mojito, Daiquiri, rödvin till maten, några starköl för att riktigt göra listan komplett. Blev inte särskilt full och mådde bra nästa dag. Har bara en gång sedan dess känt ett sug för att vilja dricka, men i övrigt trivs jag så bra med att leva nyktert. Ser fram emot trevliga och nyktra helger. Har kommit igång med ett bra liv, som innefattar motion och bättre vanor. Har också startar aktiviteter som tidigare fick stå tillbaka på grund av drickandet. Nu sitter jag här på morgonen och skriver lite, har en bra dag med bland annat julbord att se fram emot. När man tänker på hur många förmiddagar som förstörts under åren på grund av bakfylla inser jag ännu mer att det verkligen var hög tid att lämna det bakom mig. Kämpa på alla kämpar!

två dagar innan nyårsafton fick jag för mig att kunna ta ett par glas. Det tog inte många dagar innan det gamla onda kretsloppet snurrat igång igen och där är jag fortfarande fast. I dålig kondition, tjockare än någonsin, måste få ett stopp nu igen. Vet i alla fall att när jag lyckas sätta på korken igen, så går det aldrig att ta ett enda glas igen. Då hamnar jag här och det tar lång tid igen att göra ett nytt försök. Faan vad jobbigt med alkohol, skulle vilja bli tvångsinlagd på en tork:(

AlkoDHyperD

Och ångesten när man vet att man måste bryta för att inte allt ska gå åt helvete men inte förmår för man också vet hur jävla jobbig den första tiden är och hur uppgivenheten kan lamslå när man ser framför sig hur det upprepas om och om igen om man inte ger sig in i en kamp som vid tidpunkten känns oöverstiglig.
Kanske du kan ansöka om behandlingshem via socialtjänsten? Man måste ju inte uppfylla kriterierna för LVM om man ansöker frivillig vård via SoL (socialtjänstlagen)
Ring dit och fråga. Anonymt om du inte vill lämna ut dig själv innan du vet om det finns en chans att få det. Motivation brukar ses positivt.

för ditt gensvar. Jag brukar säga att jag provat allt utom behandlingshem, kanske måste jag hamna där till slut. Ska fundera på ditt råd.
mvh Fenix

Tjalle

Känner verkligen med dig och känner också igen mig själv. Du och jag tillhör ju verkligen veteranerna på det här forumet och gång på gång kör vi i diket. Jag brukar ändå trösta mig med att jag druckit betydligt mer utan detta forum. Kämpa på Fenix. Du är en kämpe.
God Natt/Tjalle

Ellan

Hej,
Läste att du skrev "att du provat allt utom behandlingshem". Jag har varit i väg på behandling och för mig var det så avgörande. Grundbehandling i fem v som sedan blev förlängd då jag kände att jag hade saker att bearbeta som tog tid. Det bästa jag gjort. Att kunna fokusera på mig själv och sjukdomen, lyfta fram tunga bitar och bearbeta. Ja för mig var det avgörande. Jag behövde bryta och komma bort. Så det är verkligen ett alternativ.
Kram till dig!?

Tjalle, du är en kämpe själv!
Ellan: Hur länge sedan var du på behandlingshemmet? Fick du betala själv eller kommunen?

bröt jag mitt drickande i går. Gick på ett AA-möte på kvällen och som alla vet är ju morgonen när man vaknar nykter efter flera månaders drickande en underbar upplevelse. Jag fick i tisdags beskedet att jag har diabetes, alltså jag har druckit mig till diabetes och det var en rejäl väckarklocka kan jag säga. Ska jag få ett bra liv mina återstående år gäller nu 0-tolerans, totalt korken på. Jag kan inte dricka ett enda glas alkohol utan att det får allvarliga konsekvenser för min hälsa och förstås för hela livssituationen. Det går inte att prova på ett glas vin eller en öl mer för mig, så är det om jag inte vill bli ett vrak under åren framöver. Jag ser det som min sista chans att faktiskt ha ett bra liv, jag har roliga saker på gång, jag är taggad att motionera så nu gäller nykter 24 timmar i taget. Kram till er alla kämpar där ute!

nu känner jag, nykter dag 4 och livsandarna börjar återvända. Har börjat motionera, sover inte så bra än men det ordnar sig och även om jag tänker på alkohol så är det inte med sug och längtan. Inte seg längre på eftermiddagarna, utan tar tag i saker vilket känns så bra. Ha en fin helg alla kämpar!