Är kvinna snart 60 år, har väl alltid druckit mkt, men sista halvåret har det ökat. Jag bor själv i en mysig lägenhet sen i somras, då min sambo lämnade mig för en 22 år yngre kvinna. Jag har jobb jag trivs med o vuxna barn som det går bra för. Har en lång historia att berätta så småningom.
Denna vecka har varit hemsk, var på Åbo kryss i helgen köpte 2 bag-in-box , kom hem i söndags o fortsätte dricka. Sjukskrev mig o fortsätte hela veckan. Bestämde mig i går att bryta, kände mig ensam då jag inte träffat en människa på hela veckan. En väninna ringde o sa kom på puben så bjuder jag. Nappade förstår, blev en hel del vin. Det jag minns sen är att jag sitter på akuten o ramlat o slagit skallen så dom fick sy. En hade kört mig dit o jag minns inget. Dom ville ha mig kvar men jag tjatade hem mig.
Gissa hur jag mått idag. Nån som varit med om nåt liknande

Jag har ätit antabus i omgångar o som längst hållit uppe 3 månader. Kommer på måndag ringa vårdcentralen o be om hjälp. Men det är bara fredag i dag, hur ska jag fixa helgen

Ellan

Hej Runa och välkommen till forumet!
Jag har haft en hel del konsekvenser av mitt drickande vilket till slut ledde till ett stopp. Jag har åkt ambulans till akuten då jag helt enkelt inte gick att väcka. Konsekvenserna kan variera för oss men ångesten är nog lila grym för alla.
Att sjukskriva sig för att dricka eller att vara bakis räcker gott nog som väckarklocka. Frågan är vad du själv är villig att göra för att få stopp på det innan det blir ännu värre?
Stor kram!?

Ellan

Kan du tänka dig att besöka AA? Själv går jag på möten och det är och har varit ett enormt stöd.

Ellan

Har du någon att anförtro dig till ang dina problem? Ensamheten är tung och kan vara ångestframkallande då tankarna och känslorna vi bär på kommer fram. Om du ska kontakta VC på måndag så är det lördag och söndag du behöver orka dig igenom. Väninnorna som du dricker tillsammans med är det bara då ni umgås? Kan du hälsa på någon? En dag i taget och gör en plan för dagen. Skriv den gärna här och sedan checkar du av den på kvällen.
Bor du på en liten ort? Därav inga AA/NA-grupper?
Kram!

Hönapöna

Ja planera hela helgen Runa och skriv av dig här! Jag har några att anförtro mig till (som vet om mitt problem) men jag känner inte riktigt att jag vill prata om det med dem i alla fall. De har inte problem med alkohol så jag vet inte vad jag ska prata med dem om riktigt.

Jag tycker det är bättre att läsa och skriva här inne eftersom mina nya vänner här förstår?

Ellan

God morgon Runa,
Hur ser din dag ut, har du någon plan?
Tänker på dig!❤

Kram Ellan

Jag tänker ta en långpromenad i alla fall,
I morgon är alit lugnt ska på 65 årsuppvaktning, mina barn är med, jag kommer köra.

Tack för att du skriver, hur ser det ut för dig? Har du varit utan alkohol en tid eller?
Dubbelpostat

Hönapöna

Jag har varit nykter sen den 20/2 vilket alltså är lite över en månad. Iblrjan var det jobbigt. Inte med sug men för att jag inte kände igen mig själv. Inte glad, inte ledsen utan bara var.

Nu har det vänt och jag mår så himla bra! Alkohol har ingen plats i mitt liv längre och jag vill aldrig släppa in den igen?

Hönapöna

Kan också nämna att jag äter campral och går på en behandling som heter 15 metoden.

Jag har bett min chef om hjälp så jag får det via företagshälsovården där jag också går på behandling med provtagning. Jag går också dit om jag sjukanmäler mig för provtagning för att få ett sk förstadagsintyg. Jag har berättat för alla i min omgivning; barn, föräldrar, man, syskon, kollegor och min chef då.

Att berätta för alla har varit avgörande för mig då jag liksom stängt alla bakdörrar som skulle kunna leda till återfall. Jag behöver inte heller börja förhandla med mig själv om jag ska dricka eller inte.

Alla har vi våra knep?

Jag har inte varit med om exakt samma sak men snarlika. Du liksom jag måste förstå att vi inte lösa problemen med alkohol. Det är nåt annat som inte stämmer i våra liv. Jag för min del plågas av ensamheten. Jag stöttar dig gärna! Ge inte upp!

Ska försöka ta tag på måndag. Men vet inte vart jag ska börja o hur jag ska stå emot när mina väninnor ringer o vill ha med mig på krigen. Ser konstigt nog fräsch ut idag, men har ju sovit hela dan igår o hela natten nästan. Men skakig o ångest för det som hände. Duschade o sminkade upp mig för att gå ut o möta dagen. "Typiskt" tog jag promenad förbi bolaget o köpte 2 flaskor vin att döva ångesten med. Har tagit ett glas nu o känner mig lugnare. Hur dumt som helst men men.

Ska försöka ta tag på måndag. Men vet inte vart jag ska börja o hur jag ska stå emot när mina väninnor ringer o vill ha med mig på krigen. Ser konstigt nog fräsch ut idag, men har ju sovit hela dan igår o hela natten nästan. Men skakig o ångest för det som hände. Duschade o sminkade upp mig för att gå ut o möta dagen. "Typiskt" tog jag promenad förbi bolaget o köpte 2 flaskor vin att döva ångesten med. Har tagit ett glas nu o känner mig lugnare. Hur dumt som helst men men.
Dubbelpost igen

Hönapöna

Kanske börja med läkarkontakt? Medicin? Behandling för att bl.a. kunna stå emot alkohol när väninnorna vill ha med dig på krogen. Man KAN ju faktiskt gå ut på krogen och dricka alkoholfritt. Finns flera bra alternativ ju?