Har redan en tråd i detta forum men då jag började skriva i den redan för snart ett år sen och jag anser att jag kommit till en ny fas så känns det bättre att börja en ny tråd och lägga det gamla bakom sig.
Mina problem består dels i att jag druckit nästan varje dag en gång i tiden, men även att jag inte kan sluta när jag väl börjat dricka.
Idag känner jag mig betydligt starkare i min nykterhet, jag tycker att jag får mer och mer perspektiv på saker och ting och jag har insett att "dricka med måtta" inte är något för mig. Så i denna tråd vill jag fokusera på hur det går nu och framtiden. Det som varit går inte att ändra, jag vill inte sitta och älta det heller men jag tar med mina erfarenheter på min vidare resa.
Jag började om att räkna dagar föd 32 dagar sedan, under dessa 32 dagar har jag druckit en dag. Så i min räkning är jag på 32-1. Fortsätter att kämpa och räkna dagar, mitt mål var egentligen att vara nykter fram till nyår, vilket skulle vara 55 dagar. I och med denna nya tråd och att min inställning ändrats så har jag nu bestämt mig för att sätta mitt mål till 100 dagar.
Vill passa på att tacka alla er som finns här och stöttar, det underlättar verkligen resan mot ett liv i frihet!

Svartvit

Så har det inte handlat särskilt mycket om sug efter alkohol som det var förr. Nu blir det att man dricker "bara för att". Så onödigt. Förut gillade jag ju inte att vara nykter och då kändes det mer förståeligt att man drack. Måste verkligen skärpa mig nu och sluta med alkoholen, måste inse att även om jag tagit steg framåt så är det inte bra som det är nu.

Svartvit

Visst är det bra att inte längre dricker varje dag, men å andra sidan känns ju inte två dagar utan alkohol just nu som någon större bedrift eftersom jag vet att jag klarar mig bra en längre stund utan alkohol. Vet ju att det kommer dröja ett tag nu innan problem uppstår igen. Men jag får trots det försöka vara nöjd ändå åt att jag är nykter nu i alla fall. Jag vill vill vill vara nykter för alltid. Jag vill inte dricka.

Svartvit

Får köra på en dag i taget igen nu. Så idag är det dag tre, ångesten börjar avta skönt nog. Verkligen inget sug eller tankar på att dricka.
Vi hörs igen imorgon, ha en fin dag!

NyaMagnus

Hej Svartvit!
Jag är inne på dag fem och redan nu så sover jag mycket bättre, tänker mindre på saknaden av Mr A och är mycket piggare på jobbet. Hållut nu! Efter 10 dagar är det kemiska beroendet över. Sedan är det vanor och sug som ska hanteras men då funkar i alla fall kroppen som hos en person utan beroende. Minns dock att beroendet väcks otroligt lätt till liv igen.

Kör hårt!

Du kan detta och du vet hur du ska göra. Det är små gupp på vägen, oundvikligt.
Upp ur diket och snabbt in på den bra banan igen. Så fort det bara går.
Spotta dig i nävarna och borsta av dig.

Älta inte det som hänt. Du kan inte ändra det. Fokusera på det du har
gjort bra. Massa vita dagar.

Du kan ju detta med att må bra och du vet att om du ska må bra så inkluderar
det livet inte alkohol. Svart på vitt.

Kram fina du!

Svartvit

Jag vet MM att du har helt rätt, jag kan ju faktiskt det här. Jag såg också till att inte köpa någon alkoholhaltigdryck, det var den förrädiska flaskan champagne jag fick i present som jag tydligen inte kunde låta bli. I fortsättningen om någon ger mig alkohol så kommer jag att fortare än kvickt ge bort det till någon annan som inte har de problemen jag har. Jag tycker inte att man ska behöva alkohol för att fira något, det funkar inte alls. Det blir bara katastrof. Jag borde som sagt ändå vara nöjd med de steg jag tagit i rätt riktning än så länge, men jag hoppas verkligen på att bli helt alkoholfri och det ska jag kämpa för! Även om jag bara skulle dricka en gång om året så vet jag att den gången lika gärna kan sluta i alkoholförgiftning eller andra hemska saker så det funkar inte att dricka så heller, även om det skulle vara ytterst sällan. Aldrig får vara det som gäller, jag vill verkligen det.
Kram tillbaka!

Varför ska man prompt ge bort alkohol? Hur fin, dyr, snyggt inslagen i cellofan och om det så hänger diamanter runt flaskan på den så är det alkohol i skiten. Man kan jämföra det med att vara allergisk.Och ingen människa som har allergi mot jordnötter skulle öppna en påse med jordnötter. Aldrig nånsin hur sugen man är på dessa jordnötter så vet man att det går inte.

Och livet blir så mycket enklare när man inser och accepterar detta.
Tre ord.
Jag kan inte.

Svartvit

Du har så kloka ord och är så inspirerande! Själv ger jag hellre bort en blomma eller en ask choklad. Ska verkligen tänka på det, att jag kan inte. Riktigt bra jämförelse med jordnötter, det är ju så det är, det går inte. Jag kan inte dricka alkohol, så var det med den saken. Tusen tack igen, du är så fantastisk! ?

När jag insåg detta "jag kan inte, jag kan aldrig nånsin mer" så infann sig också ett lugn i mig. Jag behöver inte ens fundera på det.
Jag vill må så bra som jag gör nu och då finns ingen form av A med i bilden. Jag vill välja mitt liv.
Kombinationen "att må bra+alkohol" kommer inte fungera - den kommer aldrig bli förenlig.
Det är en befrielse att förstå detta.

Tack du är otrolig du med! Men det vet du ju att jag tycker.
Få som har upp sina gränser som du gjort och sen fortsätter med nykterheten.
Det är en insikt om något.

Svartvit

Dag 4 nu!
Kommer inte bli någon alkohol idag. Jag mår bra idag, vilket känns väldigt skönt. Fortsätter på denna bana :)

Svartvit

Känns lite jobbigt att tänka på de tillfällen jag kommer tacka nej till alkohol. Jag vet att jag i tex familjeaktiviteter kan dricka ett glas vin eller champagne och liknande men jag kommer i framtiden behöva tacka nej till sånt också bara för att jag inte ska halka in på gamla spår, för det är så det blir när jag dricker ett glas eller två. Då tänker jag vid nästa tillfälle att det går bra, men det kommer som tidigare sagt tillfällen då det spårar ur och så kan jag inte ha det. Det måste vara nolltolerans. Idag har jag ingenting att oroa mig för, inte i helgen överhuvudtaget. Det känns skönt. Men jag tar ändå en dag i taget, blir mest jobbigt att tänka för långt framåt.
Trevlig helg på er allihop! Kram :)

Svartvit

Vaknade tidigt av att solen lyste in. Gick upp vid kl 06 och bakade bröd till frukost. Känns fantastiskt att redan nu ha hunnit med både det plus att duscha och gjort mig iordning. Pigg och glad, precis som livet ska vara. Idag ska jag träffa familjen och njuta av dagen!
Trevlig söndag gott folk

Härlig läsning :D Och visst är dessa fina ljusa vårmornar med en kaffe i solen
(även om det är kyligt) helt underbara. Snart är det sommar.
Ser så mycket fram emot en vit nykter sommar, jisses vad jag ska
leva. Kommer maxa de ljusa timmarna denna sommar. Bara göra må bra saker....
Som att meditera i soluppgången i vackra Tantolunden........

<3

Svartvit

Känner mig fantastisk just idag! Drömde att jag drack, bara en cider men jag blev så besviken på mig själv eftersom jag har sagt att jag ska låta bli alkoholen helt. Som tur var så var det bara en dröm. Jag kör på med vatten och ibland lite läsk.
Älskar våren! ?

Svartvit

Har varit jättesugen hela dagen på kallt vin. Har låtit bli. Jobbigt är det.

Sinnituss

Jobbigt är det men jag är övertygad om att det är värt det. I morgon är en ny dag och då kanske det känns lättare.
Hitta på något avledande, träning funkar bäst för mig. Vad funkar för dej?

Svartvit

Så är det så att det känns bättre imorgon ?
Träning brukar funka bra för mig också idag är jag dock för trött. Nu är jag hemma och det finns alkohol men det är inte min så ingen risk att jag dricker något. Blir dock fruktansvärt arg på mig själv över att jag ens tänkte tanken på att KANSKE dricka något. Jag ska inte göra det så varför funderade jag ens? Snart dags att lägga sig i alla fall.

Sinnituss

Man får vara observant på sina tankar så att de inte lurar en... Hade det varit helt enkelt hade inte den här siten funnits.
Var nöjd med dej själv att du observerar vad du tänker och förstår att det är fel.

Svartvit

Tack för ditt svar Sinnituss.
Just nu finns inget sug, det känns bra! Jag vet dock att suget kan komma som en blixt från klar himmel när som helst. Skillnaden idag är att jag inte kommer utsättas för någon situation där det brukar drickas.
Så nu kör vi på med nyktert! Elva dagar än så länge är en bra start ?