Som en hyllning till Farbror Melker i Saltkråkan så öppnar jag en tråd.
(Inte för att han hade alkoholproblem utan för citatet är underbart)
Sitter på krogen en onsdag och dricker min 18:e öl på två kvällar. Jobbar och sköter mig på dagarna men har en ständig längtan att få ta en öl när jag slutar. Efter skillsmässan för ett år sedan brakade allt åt fel håll. Under äktenskapet och med familjelivet innan så var det inget problem. Drack sällan och det var lugnt. Nu har jag hängett mig till att dricka allt oftare och med en energi som är helt galen. Har gjort väldigt konstiga saker och ramlat på cykel några gånger med brutna revben och andra skador som följd.
Min son som bor med mig (20 år) har larmat till både mitt ex och min mor och bror.
Efter det så var det lugnare men nu är jag där igen och hemlighåller och smygdricker.
Faan hur ska det gå? Man håller det hemligt och kan inte anförtro någon just nu.
Därför vill jag bara skriva av mig här.
Vet att jag borde ta hjälp och vara öppen mot mina kära (mor, son, bror) men det är så jäkla svårt. Vill ju inte göra dem besvikna. Men egentligen tror jag att jag bara kommer få hjälp och kärlek. Men steget är så stort att berätta och den ångest det ger är så tung och oöverkomlig.

Sinnituss

Jag älskar också det citatet av farbror Melker!
Välkommen hit. Det här är en bra plats att reflektera över det man inte kan eller vill dela på riktigt riktigt än.

Hej
Jag är övertygad om att om du verkligen vill sluta dricka är det bra (kanske nödvändigt) att vara öppen om det för dem du litar på. Det här forumet är dock en utomordentligt bra början. Läs och skriv. Skriv även om du inte får så många svar. Många läser utan att skriva. Sedan gäller det för dig att hitta din väg ut ur alkoholens grepp. Misströsta inte, det är möjligt att lyckas, det har hag sett många exempel på.
vänligen
Ikaros

Ulla vinblad

Jo så jävla svårt så ingen som inte är där förstår.
Vaknar varje morgon och tänker att nu är det lugnt, nu är det slut.
Aldrig mer... Går och jobbar allt Ok. Men sen .... Kanske ta en öl för allt är ju lugnt. Har ju bestämt att det är slut nu. ....
Vaknar igen morgon och tänker att nu är det lugnt, nu är det slut.
Aldrig mer... Går och jobbar allt Ok. Men sen .... Kanske ta en öl för allt är ju lugnt. Har ju bestämt att det är slut nu. ....
Osv.......

Ulla vinblad

Gick tidigt från jobbet.
Sa att jag hade en tid med min samtals terapeut. Men tänkte att jag skulle gå ut på golfbanan. Men det orkade jag inte så det blev puben redan kl 15:00.
Efter påskens 2 fyllor så sitter jag ändå här en måndag. Är inte bra....

Ulla vinblad

Skulle bara ta två öl och käka en pizza.
Tog 7:e halvlitern nu. Helt galet ... Min sonhar ringt (20 år vi bor ihop) svarade inte.
Kommer bli katastrof.
Viktigt jobb imorgon Måste vara där.
Ändå kan man inte stoppa......

Duvel

Hej Ulla Vinblad.
Jag tycket att du ska ringa upp din son och tala om var du är, han är med säkerhet väldigt orolig nu (talar ur egen erfarenhet då jag växte upp med en farsa som drack).
Det är jättebra att du använder forumet för att ventilera anonymt, men glöm inte bort dina anhöriga,,,
förresten, hur tror du det skulle kännas om du visade tråden för din son? Kanske är en bra idé, så slipper du berätta muntlgit, och han ser han att du verkligen vill sluta.
Lycka till (och pallra dig hem från krogen nu vettja!)

Anders 48

Jättebra att du startat din tråd här. Grattis! Är ett jättebra sätt att få ner på pränt vad man gör o hur man känner. Många kloka och vänliga själar härinne kan komma med inputs - och även ibland lite heja! Ingen pekar finger eller dömer. Vi är som vi är. Men du - svara i telefon nu, eller gå hem. Det blir ju bäst så. Tror jag. Fortsätt att läsa o skriva här - det är lite av en terapi faktiskt....

Ulla vinblad

Är hemma nu och vi har pratat
Han är så fin
Nya tag imorgon men problemet kvarstår kanske

Ulla vinblad

Inget har ändrats.
Dricker varje dag. Ibland mer, ibland mindre. Har en vi dag men faller igenom...
Min son säger inget men han fattar ju.
Vilket jävla skitliv. Orkar inte ägna mig åt det som är viktigt och roligt för mig då suget och bakfyllorna ger en sådan jävla ångest att enda hjälpen är att dricka igen.

Anders 48

Hej Ulla v! Ja det blir en ond cirkel som det är oerhört svårt att ta sig ur! Önskar dig styrka att försöka håll upp - och få till mer än en vit dag. Vet att ångesten och bakfyllan är vedervärdig - men tyvärr något som man "måste igenom". Hur jävligt det än är........ Jag hoppas att du någon dag känner tillräckligt mycket motivation för att "rida ut stormen". Jag håller på dig!!!/Anders