Rövarkulan
Min tur nu
Då är det min tur nu att försöka lägga av med alkoholen. Jag har läst myckrt här på forumet där alla har skrivit om sin kamp att bli av med begäret. Nu är jag på dag 12 utan alkohol och det var en del år sedan det hände sist. De senaste fyra-fem åren har jag druckit nästan varje dag efter jobbet. Jag har haft en mugg med wiskey bakom en blomkruka, en mugg med vin i växthuset, en flaska här och en där. Ena dagen rött vin och nästa wiskey eller vodka. Min familj har naturligtvis märkt detta och påtalat det många ggr och jag har lovat att sluta. Tre dagar gick bra, men sen var det dax igen. Jag har varit på ett antal AA möten utan resultat. Nu försöker jag för först ggn på allvar och är så tacksam för att min familj stöttar mig och hejar på. Det är även första ggn jag skriver något om detta och det känns skönt. Lev Väl!

Angående ditt växthus och koppling till drickande. I början på nykterheten kan miljöer som förknippas med drickandet ge obehagskänslor och ångestpåslag. Men det går att bearbeta bort.
Det är inte ditt växthus som tvingat i dig alkohol. Du har druckit p.g.a. att du utvecklat ett beroende. Ett slags tvångsmässigt beteende orsakat av din beroendehjärna. Nu håller du på att med vilja, kraftansträngning och beslutsamhet ta tillbaka kontrollen över dig själv och få tillbaka friheten i ditt liv.

En del flyttar och byter miljö för att försöka leva nyktra. Men beroendehjärnan följer ju med vid flytten. Så det är inte lösningen.

Så låt istället ditt växthus bli en slags fristad och symbol för att du påbörjade ditt nya nyktra liv.

Det sägs att växter har en form av känslor, och kan känna av hur andra växter och levande varelser mår. Nu när du kommer att må så mycket bättre tack vare ditt nya nyktra och fria liv, kanske dina växter frodas bättre.

Mycket kredd för att du tog beslutet att bryta med A.
Ha en bra söndag, och njut av din nyktra tillvaro, gärna i växthuset. Fortsätt med en dag i taget.

Jag skulle älska att kunna ha ett växthus. Där inne skulle det kunna vara en liten oas, likt en pastellfärgad Avatarvärld, med små vackra fjärilar och rosa änglar som spelade i sina små guldiga trumpeter.

Mitt rum.
Min lugna vrå.
Min värld utan A.

Gunda

Det var nyttigt och viktigt att läsa din tråd, känner mig inspirerad och får en hel del
aha upplevelser. Att du har sån kämparanda det stärker mig i mitt tänk och det tackar jag för.
Du är grym.
Hoppas du får en fin dag.
Kram

hade jag också. Hjärnan dividerar med förnuftet mot suget. Så kändes det för mig. Därför tycker jag du gör helt rätt i att gå från platser där suget kommer. I många beroende-behandlingar kollar man av vad som triggar beroendet. I mitt fall var det t.ex vissa vänner, bastubad, fester såklart mm. Jag undvek alla sådana situationer tills jag kände mig säker. Jag tror du framöver kan fixa ditt växthus till en underbar a-fri oas. Men det kanske är för tidigt än? Orken och energin kan verkligen gå upp och ner. Låt det vara så. Både jag och sambon har fått energi av alkoholen. Sambon har renoverat det mesta i vårt hus med hjälp av alkohol! När han jobbat klart (druckit öl under tiden) har han druckit ännu mer och ofta "däckat" och nästkommande helg likadant. Själv har jag städat, grejat, tapetserat mm lite småfull. Då är det svårt att hitta energi utan a. Efter en tid går det utmärkt. Nu får jag energi av musik, yoga, humor, mig själv som nykter. Jag slipper skam och skuld, och känner mina barns tacksamhet och beundran för en nykter mamma....

Rövarkulan

Så mycket fint och matnyttigt ni har skrivit. Jag har läst igenom det två ggr och känner mig verkligen stärkt av er. Det tackar jag verkligen för ända från hjärtat.

Igår höll det på att sluta med ett brak. Det var en sabla tur att jag gick från växthuset och började göra något annat. Fortsatte fara runt i trädgården hit och dit, helt oorganiserad. Kände mig som en kula i ett flipperspel. Lite här och lite där.

Begäret var inget att leka med igår. Till slut stoppade jag in älskade maken i bilen och körde runt här i Skåne nästan tre timmar. Helt oplanerade vägar och mycket prat. Det räddade mig på eftermiddagen. Fortsatte hemma i trädgården tills det blev mörkt och då kom det ta mig fan igen. Full fart, totalt överkörd utan förvarning. In med maken i bilen igen och ut på vägarna. Lördagskvällen avslutades med att jag körde in i en biltvätt och gick lös på bilen vid elva tiden. En perfekt tid att fixa bilen på. Ingen kö och ingen annan som gjorde likadant. Älskade maken kommenterade att han nog aldrig hade tvättat en bil en lördagskväll i allafall inte vid den tiden.

Idag hade nog jag behövt en stoppknapp. Skitnatt men flög av sängen och ut i köket för att baka frukostbullar till familjen. Fick tag i bilen igen för dammsugning och skurning. Tre timmar senare körde dotter och jag en sväng för kvinnoprat. Hem, laga mat, tvätta och lite dammsugning. Hallå!!!! Var kommer denna energi ifrån? Maken har frågat mig några gånger idag om jag inte skulle ta det lite lugnt. Det har varit en bra dag med mindre alkoholbegär än igår. Tack och lov.

Anledningen till attacken mot bilen är att jag ska börja pendla med den i stället för med tåget. Skånetrafiken gör mig stundtals knasig och vill inte känna någon stress för att komma hem i tid. Kör jag bil kan jag inte dricka på kvällen.

Denna veckan kommer att bli tuffare än innan. Sedan jag startade detta försök mot ett alkoholfritt liv har jag jobbat kvällar, men nu är det dagtid och eftermiddagarna kommer att göra mig törstig som en vampyr. Nu ska jag inte låsa tankarna på det utan komma på något bättre att göra än att längta efter min följeslagare. Antagligen är det väl bäst att jag håller mig sysselsat med vad som helst direkt när jag kommer hem.

Nu är snart dag 21 utan alkohol i hamn. Underbart! Jag är inte kaxig över det eftersom jag inte vet när denna hunger dyker upp igen, men jag måste klappa mig lite på axeln ändå. Längtar till den dagen när jag inte förknippar allt med sprit i alla dess former och färger.

Jag önskar er allt gott och styrka att motstå detta skit. Vi fortsätter kriget och tänker positivt. Lev Väl!

Varje sådan seger är viktig. Du får ökat självförtroende och blir säkrare. Dessutom klingar sugen av med tiden, för att till slut upphöra.

Jag vill också förtydliga mig angående mitt förra inlägg. Jag menade inte att du ska tvinga dig att vara i växthuset när du inte känner för det. Med bearbeta menade jag över tid. Steg för steg, precis som du tar steg för steg framåt med nykterheten.

All styrka till dig Rövarkulan.

Rövarkulan

Ja, tänk att jag har klarat det så här långt hittills. Det var mer än vad jag vågat hoppas på och mår både bra och dålig, det går upp och ner och ibland känns det som jag har vattenytan precis under näsan. Ni ger mig så goda råd och jag läser igenom allt flera gånger och tänker efter.

Igår måndag var det ok med begäret när jag kom hem, vilket jag trodde skulle vara mycket starkare. Idag var det värre. Usch! Båda dagarna har jag farit runt både inne och ute. Var en längre stund i "huset utan namn" och naturligtvis hade den sabla flaggan blåst iväg igen. När jag väl får fatt i den från buskarna igen så ska jag fästa den med silvertape.

Det verkar som om jag sysselsätter mig direkt vid hemkomsten så dämpar det begäret, tror jag. Jag är fortfarande novis inom det alkoholfria livet så vet jag ingenting om hur jag reagerar i olika sammanhang.

Det känns så skönt att mycket av smärtan som jag hade i hela kroppen de två första veckorna har börjat klinga av. Det är inte helt borta men mycket bättre. Jag behöver inte starta varje dag med en iprensa. Det var i mina leder som den värsta smärtan fanns. Tydligen ordentligt förgiftad kropp.

Mina tankar är fortfarande mycket hos alkoholen både på jobbet och hemma. Jag känner samma stress över att komma hem fortare än kvickt för att korka upp någonting. Den känslan försvinner nog inte i första taget. Rotade runt bland blommorna på verandan tidigare i kväll och kom på att den berömda muggen brukade stå bakom en viss kruka. Hm! Dessa sabla muggar lite överallt. Konstigt nog saknade jag inte alkoholen det minsta lilla just då. Det finns faktiskt stunder då jag inte tänker på den. Fantastiskt!

Nästa batalj blir på valborgsmässoafton. Jag har bestämt mig för att inte dricka, men det är lätt att vara kaxig nu. Säkert inte så lätt när jag väl är på plats vid bålet.

Jag känner för att demonstrera på 1;a Maj mot någonting. Demonstrera mot den där jävla alkoholen som förstör så mycket efter att först ha fått en människa att känna sig så bra och må bättre än bäst!

Något som jag inte har funderat över tidigare är reklam för vin, sprit och den där gåsen som gör en snygg landning, ripa eller vad det är och allt annat skit. Kul! Särskilt när man ligger sömnlös på nätterna och glor på tv och inte kan sova. Då dyker den där reklamen upp och det sista jag vill tänka på är alkohol. Så hur ska man som alkoholist kunna tänka på annat när det dyker upp på tv? Enkelt! Stäng av tv;n! Det vill jag inte för det är lite av en kompis i natten när sömnen är bortblåst.

Även jag känner mig bortblåst emellanåt. I vissa situationen känns det som att jag inre förstår någonting? Ibland är jag liksom inte direkt med i en diskussion utan tänker på något annnat. Undrar om hjärnan också håller på att reparera sig? Nyktra tankar, något nytt?

Förlåt mig kära kropp för att jag har misshandlat dig så under dessa år och jag hoppas du mår lite bättre för varje dag jag kan vara utan alkoholen.

Ta hand om er där ute och tänk positivt

Mycket händer i kroppen när man slutar med A.
Med hjärnan med, den läker men är lite förvirrad
i början - liksom Hallå ska jag tänka utan A?

Du kommer ju kliva över de magiska 30 dagar vid Valborg.
Om du känner att du inte klarar det, finns det någon chans att du kan strunta i att gå dit? Tyvärr är det så man
måste resonera. Skittrist men sant. Man balanserar på en silkestråd i början.

Och din nykterhet är viktigare än Valborg. Allas nykterhet är viktigare än Valborg.
Resonera med dig själv om det är värt det nu när du samlat så många vita dagar.
Risken är mycket stor att du trillar dit i samma mönster igen om du dricker.

Hur som vill jag bara säga att du är väldigt bra som klarat så många dagar.
Och att du tar det värsta nu, snart är den jobbigaste perioden över....
Så kämpa på!!!

Kram

MM

Gunda

...är en stor bedrift, grattis. Tummen upp för dig!
Kram och ta han dom dig där ute du också.

Rövarkulan

Nyss hemkommen och är ledig två dagar. Dvs nu är det fredag för mig och jag är så sugen på en date med min följeslagare. Drog i gång kaffekokarn och hoppas att det hjälper mot suget.

Örk! Jag är verkligen inte inspirerad av att göra någonting överhuvudtaget. Känner för att gräva ner mig i sängen och skita i allt, men jag vill göra något i stället och inte ge vika för alkoholen.

Kämpa på och tack för alla era fina ord och bra pepp!

Gunda

..ibland. Men försök stå ut!
Du har klarat 25 och hoppas du klarar 26.
Sätt på en film, eller lyssna på en bok, försök att sysselsätta dig
med något du gillar, lättare sagt än gjort.
Men för din skull hoppas jag att det går.
Lyssna på Kenta "just i dag är jag stark"
Han kunde vi kan också!
kram och vi kämpar!

serie. Jag brukar köra laptopen på knäna, ner i sängen och sen sträck kolla på någon magisk serie. Jag körde 8 säsonger på raken av Nurse Jackie när jag la ner i Oktober. Kör en serie som du blir nästan lite beroende av. Eller en bra bok.

Rövarkulan

Det slutade med en lång dusch och sen ner soffan. För att distrahera mig har jag börjat virka mattor!?! Jag är inte den typen som handarbetar, men fick denna idén i samband med kriget mot alkoholen. Detta har jag inte gjort sedan syslöjden i skolan och det blir inte perfekt men hjärnan håller sig sysselsatt.

Det blev en runda med bilen i kväll igen. Bra sätt att tänka på annat och titta lite på andras trådgårdar. Snoken har vaknat. Hehe!

Vissa stunder funderar jag på att få tag i en roddbåt och ro långt ut på någon sjö och kasta i årorna. Sen kan jag sitta där och inte göra något mer än att skita i allt och fundera. Hur jag sen ska komma i land igen har jag ingen aning om, men det där med roddbåt känns lockande. Skulle det ske så ska jag hålla hårt i årorna.

Den där känslan av stress och lite panik om att komma hem så fort som möjligt för att få något att dricka är inte lätt att få ordning på. Det har varit mitt mål nästan eller så gott som varje dag de senaste åren. När jag väl slukat en mugg vin rakt upp och ner eller något annat så har det varit full fart på mig igen. Jag blir inte trött av alkohol utan precis tvärt om tills jag rasar och är påtagligt berusad. Det kan vara därför som jag känner mig seg och energin fattas?

Hur som helst så har jag snart klarat 25 dagar vilket förvånar mig lite eller mycket. Börjar tröttna på detta jäkla sug och känslan av att bli jagad.

Framåt marsch i kampen mot alkoholen. Tänk positivt och så tar vi hand om oss.

Gunda

Det är det jag roar mig med ofta och stickning också, det sysselsätter händerna.
Vi brukar också ta bilen och åka runt lite då jag blir deppig och inte vill göra nått alls.
det skingrar tankarna en hel del. Timmarna går och så kan man bara krypa ner i slafen.
Kram och vi fortsätter kämpa!

Inte för att jag kan men jag fick ett ryck i början när jag slutade dricka.
Köpte massa garn, virknålar och kollade Youtube "how to crochet flowers".

Till slut lärde jag mig. Freakade in på att virka blommor. Så jag virkade och virkade.
I flera veckor virkade jag. Var sysselsatt med både hjärna och händer.

Jag har en hel kasse med virkade blommor i olika former och nyanser.
Hundratals. Har ingen aning om vad jag ska göra med dom.
Men det höll mig nykter. Det är huvudsaken.

Gunda

Härligt med virkade blommor, kan du inte sy eller virka ihop dem och ha den över en stol eller om de är jättemånga kanske du kan göra ett överkast :-)
Ser framför mig en helt underbar blomflora hemma hos dig. Varenda blomma representerar slitet du gjorde med dig själv just då.
Var rädd om dem, de påminner dig om hur du har jobbat och kämpat för att få tillbaka ditt liv.
Kram och god natt från en som har fått sug och tänker trotsa det och krypa ner mellan lakanen. :-)

Rövarkulan

Jag har sovit som en stock i nästan elva timmar. Det första jag tänkte och sa rakt ut i luften var; Aj, aj, AJ!!! Nu undrar jag om det har varit party med mig inblandad inatt? Känner mig bakis igen och precis samma ont överallt som för några dagar sedan. Tung i huvudet och helt snurrig. Underligt att det kan vara så efter 25 dagar utan alkohol. Det är säkert min stackars kropp som vrålar efter hjälp igen. Vi har blivit två varelser i en. Mitt jag och min kropp. Mitt jag vill inte ha mer alkohol utan läka ut och slippa skiten. Min kropp verkar tycka precis tvärt om. Jag har blivit ett aliens monster som i den där skräckfilmen för hundra år sedan.

Rastlös men vill har ingen i inspiration till att göra något. Sitter framför datorn och glor med en kopp kaffe. När jag väl kommer igång så har jag hur mycket som helst att göra. Tex måla trädgårdsmöbler som jag hatar. Inte möblerna utan att måla. Jag funderar på om jag kan sprutmåla dom i stället? Det finns färg på burk så jag ska nog ge mig ut senare och fixa sådan färg. Det går säkert fortare bara det inte blåser för mycket för då funkar det nog inte utan problem.

Jag tackar er som skriver i min tråd och hejar på mig, kommer med förslag och idéer. En dag när min kropp och själ har landat tillsammans och jag inte känner mig så vilsen ska jag skriva tillbaka till er. Det betyder mycket att ni finns därute.

Jaha! Nu skiner solen igen så det är bara till att ta på solglasögonen. Framåt mot dag 26 utan alkohol.

Gunda

Jag kände mig lika dan som du, huvudvärk, tung otroligt trött, när jag vaknade efter en natt utan större störningar av elaka drömmar eller annat.
Jag har börjat fundera på om det är allergi och inte abstinens, du kanske behöver något för din värkande kropp
som Alvedon eller något antiinflammatoriskt?
Jag har också suttit här och glott men nu måste jag ta ett kraft tag och börja laga lite mat och lite annat.
Ha en så bra dag du bara kan. kram