Hej :)

(Jag hittar inte min tråd, så startar en ny). Jag är 40 + med härliga barn. Mina föräldrar var väldigt strikta med alkohol, så det romantiska skimret la sig tidigt över vuxendrycken. När jag väl provade, så blev världen plötsligt färgstark och jag blev modig o glad. Det var fantastiskt.

Har nu slutat x antal gånger och som längst höll jag uppe i nästan 2 år. Senaste gången, så kraschade jag in i min gamla ätstörning och det har varit ett h-vete att ta sig ur. Ju mer den krympt, desto mer har A pockat på. Nu dricker jag endast på helgerna (i smyg), men jag vet att jag måste sluta helt för att få ett bra liv.

Jag har gått på AA och det har varit en stor hjälp, men jag ägnar mig nog åt för mycket halvmesyrer. Suck... Jag tänker på mina underbara ungar, som jag inte vill skada eller förlora på längre sikt. Men hur ska jag lyckas banka in det i huvudet - att jag måste sluta helt? Jag blir inte redlös eller gör tokiga saker när jag dricker längre, men var oftast den som var fullast på studentfesterna - vilken skam o ångest.

Det är så lätt att tänka att idag ska jag unna mig litet "glädje", litet verklighetsflykt när fredagen kommer. Min sambo godkänner inte mitt drickande och ändå gör jag det i smyg. Fast han luktar sig till snabbt om jag varit o smygpimplat.

En dag så går det! Kanske är detta dagen, då jag "inser" mitt problem...

Sinnituss

Låter fantastisk Malta! Vilken tur att du testade trots att du var skeptisk!
Jag är glad för din skull och hoppas att det håller i dig och att ditt liv från nu blir lite enklare!
Kram!

AlkoDHyperD

När,jag började med ADHD-medicin. Kunde plötsligt känna mig sunt trött utan att samtidigt vara alltför rastlös och uppvarvad för att vila. Inre frid snarare än fokus och skarpsynthet. Men så har också mina mest tydliga och besvärande symptom varit impulsivitet och överaktivitet triggad av den inre oron och paniken. Dessa minskade direkt med lägsta dosen, nu har jag sexdubblat ursprungsdosen utan att få andra biverkningar än lite munntorrhet (vilken inte är i närheten av den man får av bakfylla...) fokus och arbetsminne är fortfarande inte helt normala, men det är inga problem för mig, har strategier.
Skrev jag tidigare att behovet av att döva/dämpa tankekaos och rastlöshet försvann av medicinen? Så är det för mig. Sista återfallet kom ändå, men skulle kommit mycket tidigare utan medicin, och kanske pågått fortfarande.

Malta

Så tacksam över att du berättar om dina erfarenheter. Betyder mycket :) Skönt att få höra om positiva erfarenheter. Nätet fullkomligt svämmar över biverkningar och negativa aspekter gällande medicinering. Bipacksedeln var ju inte ett dugg bättre ? Ska träffa sjuksköterskan nästa vecka för utvärdering och kontroll. Tycker inte att jag hade samma schwungande effekt idag. Händerna var inte lika stilla och skärpan var litet mattare.

Malta

Fortsatt A-fri. Skönt att slippa brottas med tankar om drickande och ätande. Jag är fortfarande så förundrad över tystnaden i kroppen. Jag hoppas att det håller i sig. Det känns riktigt bra just nu och jag ser verkligen fram emot eget boende. Pratade med min terapeut, som tyckte att x:ts beteende liknade psykisk misshandel. Samtidigt vet jag att jag har ett bagage med mig, som gör att jag inte helt står upp för mig själv, kämpar för det som är viktigt för mig för att jag ska må bra. Men, jag övar. Jag tror att det här kommer bli bra. För första gången på länge har jag framtidstro och ett lugn i maggropen. Ha en underbar helg!

Sinnituss

Tystnad i kroppen, så skönt det låter! låter som det jag saknar med mina vinkvällar, tystaden i kroppen. Ska ta med mig det uttrycket, det säger precis det jag försökt förmedla till min läkare.
Härligt med sol också. Jag ska träffa min son på lunchen idag och ser fram emot att få vara ute en stund.
Ha en bra helg

Malta

Hoppas du hade en härlig dag med sonen! Och att du får din Dr att lyssna på dig!

Malta

Varit full rulle idag. Känner mig rastlös och fladdrig i bröstet när medicinen gått ur kroppen. Svårt att sitta still. Ingen A på agendan i alla fall. Fint väder ute, men har mest varit inomhus idag. Litet oense med x:et om hur saker ska vara. Han tycker oftast att hans sätt är rätt. Jag brukar inte orka bråka, så jag ger med mig, tills jag får nog och då ilsknar jag till. Det är svårt att samsas när vi är så totalt olika. Han tillskriver mycket av min person till mina missbruk. Då känner jag mig arg och less över att inte bli accepterad för den jag är. Jag är så mycket mer än sjukdom och diagnos. Han är regelstyrd och behöver ha kontroll. Känna att han bestämmer, för annars går världen under och ger då en klagovisa över att "inte få bestämma nå't". Då ger jag mig. Det är inte lönt att lägga ner energi på att försöka få personen att förstå min sida av saken, om denne väljer att köra sitt race och inte se verkligheten. Jag hoppas för barnens skull att han plockar ut pinnen ur sin röv... Ha en fin lördag!

Malta

Somnade och vaknade alldeles nyss klarvaken. Medicinen jag tar har visst en massa biverkningar som bara blir värre. Det är ett smått helvete när den går ur kroppen på eftermiddagen och sömnen blir hackigare än förut. Jag är fortsatt A-fri i alla fall. Hade en fantastisk dag med en massa träning och härliga människor. Märker att jag sakta börjar få upp flåset igen, men jag har långt kvar. Min tinnitus har också blivit värre, från att ha ett ringande i öronen då och då på kvällarna, så finns den där redan när jag vaknar. Trots biverkningarna känner jag mig målmedveten, när det gäller hur jag vill leva mitt liv. Jag vill vara stark, utvilad och klar i knoppen. När det är sol och varmt ute, så är det lättare att behålla motivationen jämfört med en grå, ruggig dag. Då brukar jag känna det som om livet rinner ut ur mig istället för som nu, när det flödar runt i kroppen. Nej, jag måste ta ett snack med doktorn om medicinen. Den ger en hel del, men tar också väldigt mycket. Jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt.
X:et är sur och snarstucken just nu eller ja, det har han varit länge, men jag låter det rinna av mig på ett sätt jag inte kunnat förut. Just nu känns det som om jag inte tänker låta någons ord och handlingar skada mig mer. Jag är jag och jag är stark. Vinden må blåsa hårt, men jag knäcks inte. Jag står kvar och jag vet vad jag vill. Sov gott! Själv ska jag ut och jaga herr Blund och avkräva min rättmätiga sömn ;)

AlkoDHyperD

När medicinen går ur kroppen kommer symptomen tillbaka, och även den långtidsverkande medicinen går ur inom 12 timmar. Eftersom det nu finns något att jämföra med kan man uppleva symptomen som ännu värre då.
Sätt värde på "tystnaden" i kroppen. Nykterheten blir så mycket lättare att bibehålla om du får jobba med den på jämnare villkor. Jag tror det är svårt för någon utan ADHD att förstå vilket pris man kan vara villig att betala för att uppnå något som liknar ett normaltillstånd eller normal-lugn...innan jag hade något att jämföra med (mer än den tillfälliga lättnaden genom akohol eller andra sinnesförändrande substanser) fattade jag inte hur svårt det är att ständigt gå med högspänning i hjärnan och kroppen.
Vore synd om du pga biverkningarna väljer bort medicinen, prata hellre med läkaren och justera doser eller prova dig fram till något som funkar bättre.

Malta, du har mycket att kämpa med men orkar ändå se det positiva i livet. Fortsatt vara du och va stark (ofta klarar man mer än man tror)! Hoppas allt löser sej till det bästa och att din sömn också blir bra. Ha en fin fortsatt vecka ?

Malta

Dina stjärnor Dionysa förstod jag inte riktigt, men jag kikar i din tråd, så kanske poletten trillar ner. Tack AlkoDHyperD, jag ska avvakta och testa litet längre. Pratade med dr och jag ska dubbla dosen. Det lät knasigt i mina öron för jag tänkte genast på att då måste biverkningarna bli värre, men det verkar inte funka så, har jag fått lära mig. Har haft en bra dag idag. Tänkt litet på A och konstaterat att jag inte är sugen. Och inga sug efter en himla massa god mat. Fantastiskt :)

Manda, en fin fortsatt vecka önskar jag dig med :)

Ha en härlig onsdag!