Startar en ny tråd här, har min gamla i kategorin "Dricker jag för mycket" i tråden "Jag har en plan".

Jo jag hade en plan vilken jag höll i 98 dagar nykter, sen blev det semester å så satt jag där med vinet igen, tyvärr. Kände väl till en början att jag hade kontroll, men det gick fort och det spårade ur.
Nåväl ingen ide att gräva ner sig, utan det är bara upp på banan och ta nya tag och nya friska dagar. Så nu kör jag på en dag i taget och idag har jag varit utan A i en vecka.
Peace!

Bedrövadsambo

Fortsätt skriv och läs här under ledigheten! Dina 11 dagar är svinbra, och snart är det 18 nyktra dagar. Du måste bara bestämma dig. "Nej, jag dricker inte alkohol".

Wicca

Dag 12
Sitter på Arlanda, moffar bulle å njuter av latte. Så har det inte alltid sett ut när jag har rest, det här känns bra. Ser mig omkring och undrar vart alla människor är på väg.
Manchestersupportrarna festar vidare efter gårdagens vinst, dom är glada, någon har firat klart och ligger utanför på en bänk och sover.
Nu ser jag fram emot en lugn och skön vecka?
Sol på er ✨

Wicca

Kom hem i torsdags efter en vecka utomlands, bland fest alkohol sol å sånt. Höll mig i 3 dagar sen blev jag som en robot å vips hade jag beställt ett glas vin *sucka*. Nåväl det blev såklart ett glas för mycket men jag tänker inte slå så hårt på mig själv för det, jag är hemma igen å jobbar och står i och ska försöka bibehålla mitt goda mående? The fight must go on!

Wicca

Igår en ledig dag och vägen förbi systemet tröck jag plattan i mattan, det hade passat bra med en box rödtjut till biffen skrek a-monstret. Väl hemma gick jag loss på en bulldeg, och biffen sköljdes ned med Cola Zero vilket jag är tacksam för idag.
Timboslice: Wow va härligt för dig, suget är förödande men det finns medicin som kan lindra, citronvatten kan jag lindra med och aktiviteter hoppas du hittar ditt sätt och din väg.
Önskar eder alla en fin nationaldag ?

du uttrycker det! Man riktigt hör! gummit riva loss mot asfalten, a-monstret som skriker! medan du går loss... och sköljer ned biffar i rasande fart!
Du har gjort dig förtjänt av mycket cred (förutom citronvattnet...)!

Wicca

Ja ibland river man loss! Dax å jobba en natt till sen ledig helg..... känner mig bitter, trött, ledsen så det passar ju bra med en ledig helg då kan jag vältra mig i boxar för det spelar ingen roll om jag är full eller nykter..... så går tankarna idag å hoppas verkligen jag kommer på bättre spår, känner mig inte trygg med en ledig helg, sorry för ett bitterinlägg men behöver det just nu?

..fattar hur jobbigt det känns. Hoppas du kan hitta på aktiviteter som håller tankar & känslor på avstånd. Fick lära mig en gång att alkohol
frisätter ett ämne i hjärnan som kallas GABA. När jag nu roade mig med att googla på det så visar det sig att GABA "hämmar nervceller att överföra
impulser till nästa nervcell" vilket jag förmodar betyder att hjärnan helt enkelt lugnar ner sig. Det kan ju förklara litegrann varför det är så jäkla skönt
med åtminstone de första glasen: bruset däruppe dämpas. Ack ja, det var dagens kemilektion. Hoppas du får en jättebra helg!!

Wicca

Då har man lyckats dränka bort ännu en helg, blir så less på mig själv. Nåväl får väl börja om, göra om å göra rätt men svårt att hitta motivationen å det där "goet" nångång ska man väl lyckas!?

Wicca

Snart helg igen! Oroar mig för det, hjärnan bara snackar alkohol, det upptar mycket kraft. Hittar inte motivatorn som jag vet finns hos mig. Allt blir bara halvdant...... gah!!

Wicca

Har lyckats att köra ner mig ännu en gång...... känns så dumt att komma tillbaka hit och skriva om misslyckanden när jag egentligen vill förmedla nåt bra, jag vill oxå lyckas, vill inte ha den där skiten i mitt liv! Nåväl hoppas ni får en fin midsommar, jag ska ägna mig åt att jobba, tur det! ?

Wicca

I fredags bröt jag och är således inne på min tredje dag utan A, jobbat två nätter och ska på min tredje inatt. Det känns ok förutom att sömnen mellan passen är värdelös. Jag har också fått förståndet att vackla jag hör musik i huvudet och kan inte kontrollera det, hörselhallucinationer?! Har vart med om liknade en annan gång men det klingade av. Inget högt ljud och ingen musik jag kan relatera till eller känna igen..... märkligt. Någon som vart med om liknande. Imorgon ringer jag till vårdcentralen så kanske jag kan få något att sova på och bli av med the sweet music.....* gäsp*

Wicca

Inatt har jag lyssnat till nåt liknande Ewerth Taube haha tycker ändå det blir lite komiskt på nåt vis.
Varit på VC och förberedde mig ganska väl när doktorn skulle ställa frågan om alkohol, å så fråga han varken om alkohol/tobak/motion...... när jag berättade om musiken jag hör ibland så sa han du behöver sova jag skriver ut sömntabletter lycka till hejdå..... jajja tack! Ska nog kontakta en annan dr ang alkoholen. Nu ska det sovas.....tjing!!?

Wicca

En vecka utan alkohol har gått, sakta går det. Har inte alls mått prima men känner det som att jag är på rätt väg. Den ofrivilliga musiken har sakteligen klingat av och jag har sovit ut.
Nu får jag inte bli för kaxig (igen), önskar att jag kunde lita på mig själv men jag är min största fiende. Jag vet att det går, jag vill vara nykter och jag ska göra så gott jag kan.

Tofslan

Här läst din tråd, mycket givande för mig som är i början av en vit månad. Du har ju ändå hållit uppe i flera, långa omgångar. Vad är det som får dig att bryta dem med alkohol? Skönt att du ändå kommer tillbaka och skriver här. Visst går de nyktra dagarna sååååå långsamt?! Bra jobbat med en vit vecka, jag är på dag 6.

Wicca

Hej Tofslan och grattis till dina vita dagar! Jag tror jag kan hittta all världens anledningar till att dricka, vädret är fint, bilen går bra, grannen är högljudd, jag behöver städa ja name it,
Den här helgen har jag fokuserat på att hitta anledningar att må bra och vara frisk. Resultatet blev väldigt bra! Jag har somnat gott och vaknat utan ångest, jag kan gå ut med hunden utan att få panik över att träffa nån granne jag har skällt ut, jag skakar inte, behöver inte jaga vin, kan med gott samvete säga godmorgon till min man och minnas gårdagen som trevlig utan a.
Så skönt!
Trevlig söndag!
Dag 9

Wicca

Dag 11! So far so good, känns bra. Lyssnar mycket på pod om beroenden i olika former, så nu är jag podberoende oxå =)
Funderar en del över tolvsteg och ta mig till AA för att testa på, där finns dock en hake. Bor i lillepluttbyn "alla känner alla" där fegar jag ur tyvärr, den gruppen finner jag inte så seriös alla vet vilka som går där och känns inte alls anonymt.
Meeen jag har kollat upp andra grupper och alternativ och är beredd att faktiskt åka en bit för att prova iaf...... tanken finns där iaf.
Tjing!

Bedrövadsambo

Poddberoende och forumberoende är bara bra! Svinbra jobbat ? Lycka till med att hitta en AA-grupp. Tror också att jag hade valt att åka en bra bit för att få vara lite anonym, åtminstone inledningsvis.