Har redan en tråd i detta forum men då jag började skriva i den redan för snart ett år sen och jag anser att jag kommit till en ny fas så känns det bättre att börja en ny tråd och lägga det gamla bakom sig.
Mina problem består dels i att jag druckit nästan varje dag en gång i tiden, men även att jag inte kan sluta när jag väl börjat dricka.
Idag känner jag mig betydligt starkare i min nykterhet, jag tycker att jag får mer och mer perspektiv på saker och ting och jag har insett att "dricka med måtta" inte är något för mig. Så i denna tråd vill jag fokusera på hur det går nu och framtiden. Det som varit går inte att ändra, jag vill inte sitta och älta det heller men jag tar med mina erfarenheter på min vidare resa.
Jag började om att räkna dagar föd 32 dagar sedan, under dessa 32 dagar har jag druckit en dag. Så i min räkning är jag på 32-1. Fortsätter att kämpa och räkna dagar, mitt mål var egentligen att vara nykter fram till nyår, vilket skulle vara 55 dagar. I och med denna nya tråd och att min inställning ändrats så har jag nu bestämt mig för att sätta mitt mål till 100 dagar.
Vill passa på att tacka alla er som finns här och stöttar, det underlättar verkligen resan mot ett liv i frihet!

Svartvit

Jag behöver er nu, bara några tips på vad jag ska göra, hur jag ska gå tillväga. Skulle vara så tacksam....

på papper eller dator.
Den ena med positiva saker du upplever med alkohol, den andra med negativa saker.
Var också ärlig med hur du har upplevt det nu de senaste gångerna, inte för några år sedan.

Dessa listor kan fungera som påminnelser längre fram för dig.

Fortsätt också att läsa och skriva mycket här på forumet (ja det har du varit flitig med tidigare).
Här finns ju många bra råd och tips i trådarna som du sett.

En stor styrkekram till dig Svartvit!

Svartvit

Positivt:
Jag kan känna mig normal som också kan dricka, som alla andra.
Det ger en kick att få dricka (innan det blir alldeles för mycket)

Negativt:
Dåligt för kroppen.
Ligger bakis flera dagar utan att orka någonting.
Missar massor av saker som jag behöver/vill göra.
Bråkar och ställer till det på andra sätt.
Blir en annan människa.
Skippar mina mediciner.
Får ångest.
Spårar ur alldeles för ofta, har ingen kontroll.
Får minnesluckor.
Förstör ALLT.

När man ser dessa saker så är det teoretiskt väldigt enkelt att man bör låta bli. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt i praktiken. Om och om igen sårar jag mina nära. Jag vill inte ha det så. Jag måste acceptera att jag inte är "normal" och kan göra som alla andra. Borde egentligen vara glad över det, att jag har vetskapen om att jag inte kan dricka, något som bespar min fysiska och psykiska hälsa, mina pengar och mitt liv. Jag vet ju att det går, måste få bort den där känslan som är i huvudet som säger att det är alkohol som ska drickas när det ska firas något eller liknande.
Jag vill vara fri. Jag får börja om med min räkning igen, kommer dock inte sätta upp mål för dagen utan en vecka i taget, det tror jag blir bra.

Svartvit

Sist så krossade jag armbågen och fick hjärnskakning på fyllan. Var otroligt nära att råka ut för något riktigt fruktansvärt som jag aldrig skulle kunna leva med, går inte in på några detaljer men jag hade inte hamnat i den situationen nykter. Som sagt genom alla tider, när spriten går in går vettet ut. Alldeles korrekt.

på listan. Att risken för olyckor ökar markant. Jag har skadat mig flera gånger på fyllan.

Och det är inte bara att vettet försvinner under fyllan, utan vettet (sunda förnuftet) har stora problem att återta herraväldet över beroendehjärnan efter att man nyktrat till. Hjärnan blir kidnappad av alkoholen, lång tid efter att ruset gått ur kroppen.
Som Malta skriver lite tidigare här ovan, "... den enorma upptagenheten av alkohol ...". Tankeverksamheten blir tvångsstyrd kring alkohol.

Det bästa botemedlet är att bestämma sig för att man varken KAN, VILL eller SKA dricka. Att man stänger A-dörren. Tänker man att man någon gång ska kunna dricka lite eller igen, ja då står A-dörren på glänt. Då blir man aldrig av med sug, tankar och längtan efter A.

AlkoDHyperD

Eftersom listan på negativa konsekvenser är så lång kan man dra slutsatsen att de där två till synes ynka meningarna under "positivt" ändå är väldigt tungt vägande, för annars skulle du inte välja att dricka. Att utforska dessa kan ge dig viktig vägledning.
Man kan nämligen inte ta bort någonting som är viktigt i livet utan att ersätta det med någonting, eller dissikera betydelsen i smådelar och undersöka exakt vad det är som gör det viktigt för att sedan ifrågasätta betydelsen av varje del. När du kommit till själva essensen av orden "normal" och "kick", alltså vad du lägger in i dessa ord kan du fundera vidare på om det finns andra sätt att uppnå de tillstånden - eller om något av dem fungerar som ett skydd mot andra känslor.
Ta till exempel "att känna sig normal och kunna dricka som andra" Vad betyder "känna sig normal" för dig? Och vad betyder "dricka som andra" är att dricka som andra att vara normal, vilka andra menar du (precisera) och hur dricker de? Vem är normal? Hur känner du dig när du är normal?
Kan du beskriva kicken du får av att dricka? Hur känns den? Hur länge håller den i sig? Hur ofta infinner den sig nu när du dricker, varje gång, varannan, var tredje? Vilka känslor slipper du när du känner den kicken? Vilka känslor hade du precis innan förra gången tanken på att dricka kom?
Finns det andra situationer eller sammanhang då du kan känna dig normal eller få en kick?

till förändring är att aldrig ge upp. Se över dina triggers och fällor. Alltså när blir du sugen och vad får dig att dricka? Kan du tänka bort sugen, eller göra något annat istället för att dricka? Jag tycker du är en kämpe som hela tiden försöker.. Varje nykter dag är en vinst. Kram..

Evigt ung

Hej! Jag är ny här och jag läser och läser på alla trådar så mycket jag hinner. Jag känner igen mycket av era upplevelser av drogen alkohol. Jag tar till mig alla era erfarenheter och klokskap om hur man måste jobba med att förändra sitt tankesätt kring A.
AlkoDhyperD, dina frågeställningar är helt suveräna! ? Jag tar fram papper o penna och ska fundera noga och länge på mina svar. Kanske kan det hjälpa mig att förändra mitt förhållande till A.
Tack för att ni delar med er!

Svartvit

Så är att dricka "normalt" att kunna gå ut på klubb/krog/fest med sina vänner och ha kul, att kunna ha spärren att inte dricka för mycket, att känna att det räcker innan man är så full att man däckar.
Vad det gäller "kicken" så används alkoholen för mig just nu som en förstärkning, när jag är glad och mår riktigt bra, när jag känner att allt är på topp och jag vill fira så dricker jag. För att förstärka glädjen på något vis.
Jag kanske är så då, att jag alltid vill ha mer? Oavsett vad det gäller.
Är på jobbet just nu så inlägget blir inte längre än såhär just nu, jag är dessutom ingen hejare på att skriva och förklara så jag vet inte vad mer jag ska skriva. Det är ungefär så jag känner och tänker.
Kram på er och stort tack för era svar.

Svartvit

Efter jobbet. Än så länge går det bra, en halv vecka är avklarad än så länge utan problem. Har dock varit flera tillfällen då andra druckit runt omkring mig och då jag blivit erbjuden dricka osv men har inte haft något sug så då spelar det ingen roll.

Svartvit

Har jag insett att inte funkar på mig. Då måste jag ta det där beslutet om och om igen, vilket jag inte är bra på. Att sätta upp som mål att aldrig mer dricka funkar inte heller. En vecka i taget känns lagom, så nu meddelar jag er att en vecka är avklarad så nu kör vi på en till!

Hur går det? Hoppas du klarat dig nykter hela veckan. Jag har inte haft en lyckad vecka, nu ska jag dessutom på resa och det vet man ju hur det brukar sluta, och det spelar ingen roll hur mycket jag bestämt innan.

Svartvit

Tackar som frågar! Det går bra för mig med nykterheten, inga tankar på att vilja dricka. Njuter av de dagar man hinner vara ledig mellan allt jobb, jobbar lite mer än heltid just nu men nog är det bättre än att supa minsann!
Tråkigt att höra att du inte haft en bra vecka, men det är bara försöka igen! Det om något vet vi väl? Jag ska också på en resa snart, har inga strategier direkt. Men om vi väljer att dricka så slösar vi så mycket tid på att vara full/bakfull, det är inte värt det.. Hoppas du kan ta nya tag och försöka dig på en vit resa! Kram

Evigt ung

...har tagit så många, många, många timmar och dagar från mitt liv!! Fy katten?
Håller tummarna att ni båda, "Nystart" och "Svartvit" får ut mer än så av era resor. Att ni kommer hem med härliga minnen istället! ?

Det gick ju sådär, jag klarade mig inte ens igenom flygplatsen utan att ta en öl redan till lunch. Fortsatte sedan hela resan samt på kvällen. Vad jag inte kan fatta är hur jag kan klara detta och sedan upp och ta ett en heldag ute hos kund där jag leder motet, för att sedan belöna mig för en bra dag hos kund med att supa till det. Jag fick med mig fina minnen, dock hade de nog kunnat vara finare om jag halverat konsumptionen (eller mer). Jag tror inte jag klarar det där med att dricka med regler och bara ibland osv. Jag borde sluta helt och kampen mot ett nyktert leverne fortsätter.

Svartvit

Vi är ganska lika du och jag. Att bara dricka lagom går allt som oftast dåligt för mig. Min resa gick bra dock så drack jag förra onsdagen vilket resulterade i att jag var bakis på jobbet, i vanliga fall hade jag sjukskrivit mig men det var ett viktigt möte jag behövde gå på så jag tog mig dit iaf. Trodde jag skulle kräkas x gånger under tiden.. Nåväl, jag klarade mig ifrån det. Nu som vanligt när man vart utan ett par dagar dyker det upp i huvudet igen att det är ingen fara, att dricka en gång i veckan är ingen fara, jag är ingen alkoholist. Jag är så dålig på nolltolerans, det blir alltid att jag dricker ändå. Fattar inte att det ska vara så svårt.
Hur som helst så är det "bara" fortsätta försöka! Noll är det som funkar.

Svartvit

På mig själv. Visserligen så har jag inte druckit på en vecka nu, men igår var jag iväg på en tillställning och inställningen var då att "jo lite kan man ju dricka". Att jag inte drack berodde på att ingen annan gjorde det, hade dom gjort det så hade jag gjort det. Att min inställning var sån känns lika värdelöst som om jag hade valt att dricka. Blir så trött på att det inte funkar.
Men men en vecka har jag varit nykter nu igen då, alltid något..

Svartvit

På mig själv. Visserligen så har jag inte druckit på en vecka nu, men igår var jag iväg på en tillställning och inställningen var då att "jo lite kan man ju dricka". Att jag inte drack berodde på att ingen annan gjorde det, hade dom gjort det så hade jag gjort det. Att min inställning var sån känns lika värdelöst som om jag hade valt att dricka. Blir så trött på att det inte funkar.
Men men en vecka har jag varit nykter nu igen då, alltid något..

Evigt ung

Kanske kan du fokusera på det positiva... att du faktiskt klarat en vecka nu?
Känna stolthet över det istället för att vara besviken?
Var snäll mot dig själv! ?
Behandla dig själv som du skulle behandlat din bästa vän...