Jag dricker alldeles för ofta enligt mig själv, 2-3 gånger i veckan och det handlar alltid om öl och det blir många. Har pågått så i över två år nu och jag känner att jag måste ta en vit månad, eller ja en vit vecka till att börja med. Måste komma ur mönstret, men det är så svårt att hålla igen fredagskänslan och den blir ju ännu bättre när man åker till systembolaget efter jobbet och köper 30 öl.

Det är ju kopiösa mängder kalorier man häller i sig varje vecka, och inte tala om all onyttig mat som hör där till. På vanliga veckodagar så äter jag relativt sunt och kör mycket motionsträning, mest för att minska skadorna efter helgen. Det är precis 4 arbetsveckor fram till jag har semester, så mitt mål med den här trådstarten är väl att jag ska hålla mig nykter fram till dess.

Om någon annan är inne i en nykter period eller vill haka på, så kan vi alltid motivera varandra här!

Tofslan

Skulle gärna vilja ha en vit månad för att se hur jag mår utan alkohol men jag är så jävla feg, har redan misslyckats 2 ggr med detta tidigare. ?

Federer86

På vilket sätt menar du att du är feg? Om du misslyckas så är det ju inte värre än att du är på samma ställe som just nu. Haka på nu :) Jag kommer säkert misslyckas själv men jag kommer i alla fall försöka.

Nu under vardagarna finns det ingen risk att jag kommer dricka så jag hör av mig igen på fredag när suget kommer.

Junis.gbg

Eftersom jag druckit vin i princip varje kväll i flera år fast det har på det senaste verklige eskalerat till 4 glas per kväll å mer på fredag är 3 dagar jättebra för min del. Värst e det när det vankas middag idag blev det god hämtmat men vinflaskan är oöppnad.

bulln

Jag har en vit period sen drygt två veckor. Förra sommaren var jag nykter 50 dagar. För mig denna gång var de första tre dagarna hyfsat lätta för då fanns fortfarande förra bakfyllan nära i minnet, sen kom en vecka då det var kämpigt med ångest och där det blev uppenbart hur många sociala situationer där alkohol ingår och att jag fick kämpa för att inte tacka ja till ett glas. Nu är livet rätt bra men jag vet ju det kommer dyka upp många tillfällen under denna period när det skulle smakat med öl.

Med detta sagt: det är fett värt det! Mycket bra som följer med en vit period. Både energimässigt och insiktsmässigt om ens förhållande till alkohol. Förra gången vet jag att jag blev förvånad hur enkelt det var att gå ut på krogen och till och med ragga nykter - sånt som jag trodde i princip krävde sprit.

Tofslan

Du har rätt Federer, jag hoppar på jag med! Dag 3 för mig, hoppas vi kan stötta varandra i denna tråd :) Bra jobbat Junis! Dag 3 för mig idag så du är en dag före mig.

Junis.gbg

Jag börjar om på noll blev bjuden på middag ikväll drack ett glas vin var inte sugen på mer alls. Nöjd jag inte kände begär efter mer men nu på 0 igen.

Tofslan

Det var ju bra att du kunde sluta efter ett glas bara, då var du medveten i alla fall ?? Tycker inte du ska börja om på ruta 1 bara för det.

Tofslan

Hur går det Federer och Junis? Idag är dag 6 för mig och ska försöka hålla denna dag också. Vi kan!

Junis.gbg

Det går bra inte druckit sedan i tisdags ?. På en vecka har jag druckit ett glas vin så jag e nöjd trots allt.