Jag verkligen hatar mig själv.
Jag säger hela tiden till mig själv att jag måste sluta dricka men lika förbaskat så är man igång och dricker. Detta drickandet har pågått i 5 års tid och nu har det eskalerat totalt. Det har börjat påverka mitt jobb. Kom aspackad till jobbet för 2 veckor sedan och fick skylla på att jag ätit något som jag ej tålde och blev hemskickad. Tror att cheferna fattar att jag har problem med drickandet. Blev kallad till möte med mina chefer efter att jag blev hemskickad. Men jag vågade inte säga till dom att jag är alkis och att spriten har tagit över mitt liv. Jag har sjukat mig extremt många gånger från jobbet för att jag varit aspackad eller bakfull. Cheferna på jobbet har börjat ifrågasätta att jag är så ofta sjuk och har blivit skickad till företagshälsovården. Men inte ens där vågade jag säga att jag dricker. Utan sa bara att jag är trött o håller på att gå in i väggen.
Detta är en ond cirkel och jag vet inte vad jag skall ta mig till längre! Min kille vill lämna mig om jag inte slutar att dricka. Jag skäms och tycker så synd om honom. Han är världens goaste och jag behandlar honom som skit. Nu skulle vi haft en trevlig midsommar men det slutade med att jag blev skit full och fick blackout och slog i sönder killens mobil och krossade glas i hela trapphuset. Jag skäms och verkligen hatar mitt beroende. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Jag orkar inte mera!

anonym11208

Jag skickar massa kramar till dig!! Du har tagit ett steg i rätt riktning, skriv här, läs här, här finns ingen som dömer, ta hjälp från utomstående. Att skriva här har hjälpt för mig även om jag tar snedsteg emellanåt.

Junis.gbg

Jag är också ny här efter en blackout i fredagskväll. Jag dricker vin varje dag och numera är det en flaska om dagen och mer på fredagar. Hata inte dej själv - du är inte ditt beteende. Jag har inte druckit på 48 timmar rekord... tar en timme i taget

Slufsi82

Jag ligger i sängen nu med ångest och abstinens så det skriker om det. Detta är sjukt jobbigt.
Det är som du skrev man får nog ta 1 timme i taget.
Kram

Ellan

från dig till mig.❤️ Jag vet att det krävs enormt mycket av oss för att ta emot hjälp. Att släppa fasaden helt och be om hjälp. Det sista jag ville var att min arbetsgivare fick vetskap om mitt drickande. Så här 15 månader senare var det min räddning. De har ett rehabiliteringsansvar och jag fick hjälp med behandling och är nu nykter och mår riktigt bra. Det var det värsta som kunde hända som blev min vändning. Det är svårt att vända detta på egen hand så fortsätt läs och skriv här, sök upp en AA-grupp där det finns mycket erfarenhet och värme eller kontakta företagshälsovården och berätta om din situation. Du är långt ifrån ensam och det går att må fantastiskt bra utan alkohol.
Stor kram
Ellan!❤️

Slufsi82

Tack för svar ?
Och stor kram till dig. Det låter helt underbart att du lyckats bli nykter! Jag bara längtar till jag oxå blir det. Jag vågade inte berätta till företagshälsovården om att jag har alkoholproblem. Jag ville bara skrika rakt ut "Hjälp mig". Men fick inte fram ett ord. Varför ska det vara så svårt att bara be om hjälp?

Glapsvinn

Delvis så finns det nog fortfarande en skam i att ha alkoholproblem eller som i mitt fall så tänkte jag att om jag berättar så får jag ögonen på mig och krav från andra att inte dricka och då blir det svårare att fortsätta om jag ångrar mig. Har iaf en gång gått till sjukvården, beroendecentrum osv vilket tyvärr slog tokfel för min del så nu kör jag på egen hand och för mig har det funkat bättre. Men vet många som fått väldigt bra hjälp också så jag hade nog bara otur. Du har ju börjat bra som skriver här. Kanske du har någon nära vän som du kan prata med innan du vågar ta steget fullt ut?

Sannah

Och många med dig med alkoholproblem.
Ingen dömer och alla förstår!
Skickar en kram till dig!!

Många är vi som ställt till det med giftet i kroppen, så här behöver du inte skämmas. Du verkar ha nått en punkt när du 'gett upp', vilket kan vara din vändpunkt Det räcker nu.Det är inte kul längre. Du vill och behöver söka hjälp? Detta forum är en viktig hjälp, men förmodligen behöver du stöd i r l. A är en utmanande motståndare och listig 'vän'. Är mer eller mindre kämpigt första tiden, men det blir lättare ganska snart. Lycka till på din resa mot ett fritt och närvarande liv!

Slufsi82

Hej alla!
Nu har jag lyckats att vara nykter i ett helt dygn. Har haft abstinens hela natten med kallsvettningar och hela dagen och ont i magen. Nu börjar det kännas lite bättre. Men är helt slut o utmattad. Måste erkänna o säga att tanken slog mig flera gånger att dra in till systembolaget och köpa en återställare efter att jag slutat jobba idag.
Men jag lyckades cykla hela vägen hem utan att köpa något att dricka idag.
Imorn dag 2. Jag hoppas verkligen jag kommer att lyckas att bli nykter.

Bedrövadsambo

En dag i taget och sakta men säkert blir det bättre ? Håll ut!

Glapsvinn

För mig var första veckan värst och gick hela dagarna och upprepade för mig själv "Jag är nykter idag" som ett mantra. Och då menar jag som ett positivt mantra där jag tänkte på alla fördelar med att vara nykter eller full och alla nackdelar med att vara nykter eller full. Kom på väldigt många fördelar med att vara nykter och väldigt många nackdelar med att dricka alkohol, inte så många tvärtom. Prova att spalta upp dom och se hur din lista ser ut!

AL

.... håll i. Jag ska vara nykter idag och ikväll...allt för att slippa vakna med bakfylla och ångest imorgon. När suget kommer i eftermiddag ...för det kommer....då blir det promenad. Gör mej sällskap idag.

Ont i själen

Jag gjorde likadant som du på midsommar. Blev jätte full bland arbetskamrater, grät och skällde. Min sambo fick skamset dra mig därifrån och mot henne var jag elak.
Jag hatar mig själv!
Har bestämt att ansluta mig till AA för att kunna bearbeta skuld å skam för när jag har varit ett fyllesvin;-(
Jag ska också återuppta terapi för att bearbeta allt som ligger och gror och gör till att jag ca 4ggr/år försöker fullkomligt dränka mig i sprit.

Slufsi82

Hej alla :)
Idag är det dag 2 av nykterhet!
Har varit extremt trött och helt lost i huvet.
Solen skiner ute och man såg folk på uteserveringarna och man blev sugen som fan på en kall öl.
Men...nej! Jag begav mig snabbt hemåt innan jag blev galen.

Gunda

Dag tre snart håll i och ha en bra dag!
I morgon smakar nog kaffet bättre än på länge :-)
Kram

Slufsi82

Vaknade upp idag trött o deppig. Och undrade vad meningen med livet är?
Nu när man skall vara nykter har man inget att "se framemot".
Låter helt patetiskt!
Skall ut med jobbet o äta middag och bara hoppas att jag kan motstå alkoholen idag...
Hur länge skall man känna såhär efter att man slutat?