Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Liten stor

Det sköna med att somna och sova nykter - vaknar inte under natten. Sovit länge. Ändå väldigt trött nu när jag vaknar. Känns lätt att avstå, inget sug alls. Då jag har semester nu är det bara "njutningsdricka" att avstå. Men jag har druckit för att dämpa oro och ångest så länge att njutningsbiten inte finns kvar. Då inga yttre "läskigheter" finns känns det lätt nu. Lite träningsvärk sen gårdagens träning också.

Fortsätt så! Jag reagerar på din rubrik på tråden. "Nytt försök. Nu ska det väl hålla?" Varför frågetecken? Det känns som att du bäddat för misslyckande. Tveksamhet. Ursäkta mitt rättframma språk men den känslan fick jag. Mycket mer positivt laddat om du tänker: "Nytt försök. Nu ska det hålla!" Eller varför ens ett försök? NU ska det hålla! Tänk så framöver och det är faktiskt du själv som bestämmer det. NU ska det hålla! Så bra att det är ditt eget val!
I all välmening,

Liten stor

Vet inte hur man byter rubrik på tråden men du har helt rätt. Var osäker när jag började försöka sluta men den ska ju heta "nu håller det!"

Bedrövadsambo

Tankens kraft är stark! Att tänka "nu håller det!" jämfört med "nu håller det väl???" är enorm skillnad!

Vet inte heller hur man ändrar rubrik men bra att du ändrat den i tankarna! Tankens kraft är stor, ja! Yes, nu håller det!

Liten stor

1. Långpromenad idag gick betydligt lättare och mindre flåsigt. Ska fortsätta med daglig motion och trappa upp
2. Såg tips i annan tråd om dokumentär på youtube alkohol - drugged High on alcohol full documentary. Värd att se så man fortsätter vara rädd om sig (och rädd för alkoholen)
3. Viljan att göra saker som att grilla, bada, lyssna på musik avtar nykter för mig. Är nog mest i början och lust till saker tänker jag kommer längre fram i nykterheten.

Liten stor

Som många andra försök verkar jag skriva mkt i början. Tristess och irritation börjar krypa på. Förvånad att jag inte känner några större abstinensbesvär. Irritation kan ju vara ett såklart men med tanke på mängden jag hävt i mig månaden innan jag slutade förväntade jag mig mer skakningar/svettningar etc.

Fru är bortrest så kan lätt fuska och slippa smygdricka men vet att jag inte kommer göra det.

Ska kolla på fler avskräckande dokumentärer innan jag somnar.

Bedrövadsambo

Du klarar det. Skönt att abstinensen inte varit så svår.

Liten stor

Helt ofattbart att det bara är dag 3. Sovit ok, fortfarande trött. Obalanserad mage. Tittat på många läskiga dokumentärer och kommer leva lika sunt som senaste dagarna resten av mitt liv för att ge organ chans att bättra sig för jag är rätt säker på att för mkt a och fet mat satt sina spår. Men förhoppningsvis inte för illa så värden kan återgå till normala med sund kost och motion. Har inga smärtor i lever, hade hög toleransnivå till a så borde vara inom gränsen för att kroppen kan återhämta sig?
Har inget sug alls. Ångrar mig/skäms för mig själv vad jag utsatt min kropp för sista året. Har låtit bestämd förr i forumet men nu är jag en helt ny nivå av bestämd och dessutom rädd för eventuella skador så vet att jag kommer klara det!

Lång promenad nu.

Liten stor

Den står ju stilla. Ligger och funderar på vad man ska fylla den med. Har redan promenerat, tränat, städat, fixat en grej i gästrummet.

Uttråkad och inget känns kul (men det följer ju mönstret man läser om hos andra).

Vill spola fram tiden litegrann så jag ser om jag kommer se bättre ut rent fysiskt, känna mig bättre psykiskt och i kroppen.

Tofslan

Ja, varför går tiden så långsamt nyktert och så fort onyktert? Om du gillar att läsa så börja en ny tjock bok, tiden går fort när man läser och det är svårt att tänka på annat. Jag läser en Paulo Coelho bok just nu.

Bedrövadsambo

Tänk så välstädat du ska få hemma ? Sysselsätta sig är enda sättet inledningsvis tror jag. Kämpa! Och vila mycket, kroppen behöver det för att läka.

Liten stor

Ska testa både vila och bok, gillade läsa förr men nu flyr tankarna iväg ofta och jag läser utan att läsa. Har rensat Netflix o andra streamingtjänster på serier. Smått deprimerad ikväll med liten klump i halsen. Men inte en enda seriös tanke på att dricka. Det känns som jag har en skön beslutsamhet.

För min del är jag fine med att hela semestern kommer gå åt till vila, träning och bra kost även om jag säkert kommer vara "låg", det är den semestern jag behöver. Men lite orolig för fruns förhoppningar på ledigheten och att jag kan bli ett tråkigt sällskap. Känner ingen lust alls att åka till sommarstugor, sitta på stränder och annat som jag brukar gilla (med a).

En till sak som slår mig nu när min fru är bortrest är hur skönt det är att göra allt i hemmet i min egen takt och inte stressas upp över att göra allt enligt hennes "klocka". Hon är nog faktiskt en av mina största triggers. Men älskar henne ska tilläggas, hon har bara en förmåga att hetsa till det mesta i vardagen och slänga in "vi måste, sen måste vi, och så måste vi". Bra timing nu att jag la av så jag får rida ut abstinensveckan i lugn och ro själv.

Bedrövadsambo

Berätta att du vill prioritera din nykterhet, och då är vila, träning och kost viktigaste byggstenarna - inte socialisera med andra. Säg att hon gärna får delta i ditt upplägg, men i ett lugnare tempo. Men att hon också får åka iväg på egen hand med andra. Det låter som hon kan behöva varva ner tempot också ? Och givetvis prioriterar hon också din nykterhet framför allt annat. Du kommer att hitta livslusten igen, låt bara kroppen läka och vila först, och hormonerna stabilisera sig. Både serotonin och dopamin påverkas av alkoholintag och din hjärna är van vid höga nivåer. Inte konstigt att den bråkar på alla sätt den kan just nu. Men det kommer att rätta till sig efterhand!

Bedrövadsambo

Just nu har du ett enda måste - fortsätta vara nykter! Allt annat kan vänta.

Tofslan

Ibland (låter kanske konstigt) brukar jag sätta en timear på typ en timme eller så, och så "måste" jag läsa. Då kommer man oftast in i boken och vill fortsätta sen efter larmet har gått. Man måste träna sig i läsning också, fast vi är vuxna. Svårt att lägga ifrån sig mobilen ibland... men jag förstår vad du menar, om det är svårt att koncentrera sig på storyn så är det nog inte så kul.

Liten stor

Dag 4 idag. Sovit ganska oroligt och lätt. Redan gått ner ett kg. Slås av tanken att känna sig duktig efter 4 vita dagar som ju är ingenting för en ickealkoliserad person.

Fortfarande lätt deprimerad och ledsen utan lust till något men inte direkt ångest.

Tanken på att dricka äcklar mig så kommer samla en till vit dag idag.

Ska försöka mig på en bok idag.

Liten stor

1. Påminner mig själv om att läsa om min tråd från början då och då så jag inte lurar mig framöver när allt känns bra och jag antagligen kommer tänka "nu är jag ju botad så en kall öl skadar nog inte"
2. Mina föräldrar är skruttiga (ej alkoholiserade), jag vill bli en pigg och stark morfar om mina barn får barn när de blir stora. Livet går in i en ny fas nu. Jag själv har gjort det mesta och kanske delvis därför man är uttråkad? Fokus på barn/familj och hälsa.
3. Måste skaffa ny hobby, golf? Fiske? Ngt som tänder ny passion

Liten stor

Sovit ok men onormal trötthet när jag vaknar. Hoppas det släpper snart. Ska kolla upp mig hos vården efter lite längre tids sundhet. Men jag antar att jag kommer känna mig tröttt en längre tid innan det vänder. Igår byte jag promenad mot joggingtur och det kändes förvånansvärt bra och lätt.

spegelbilden ser mindre röd ut nu.
Målat upp en bild på mig själv piggare, smalare i de mer välklädda kläderna jag inte kommer i pga övervikt idag. Men fortsätter jag i den här takten kommer det vara ganska stor skillnad redan till augusti.