Sedan jag skrev sist för två år sedan har det verkligen escalerat.

Jag fick sådan ångest efter ha druckit en sjuttis om dagen i någon vecka. Jag började 7:00 på morgonen när familjen gått hemifrån, söp på under dagen och tog underhöllsdrack (5-7cl i timmen) på kvällen och ökade när de gått o lagt sig.

Hade sådan abstinens att jag inte kunde dricka ett glas vatten på morgonen utan att spilla om jag inte började första glaset med 10cl vodka. Sen fungerade jag igen och blev "normal".

Jag slutade tvärt en dag - låg o skakade, svettades, svår ångest och hade så ont i magen. Efter två sådana dagar sökte jag akut. De var helt underbara på akuten, ingen som fördömde, alla gav beröm och de tog mängder med blodprov. De tog mig verkligen på allvar.

Däremot var de oroliga om jag skulle få svårare abstinens och övervägde att lägga in mig, men det motsatte jag mig.

Aldrig har jag tänkt så mycket på alkohol som nu.

Jadu Janne, vad jag känner igen mig i ditt drickande. Stoppa nu, tycker jag. När jag väl "släppte på" efter en vit period såg drickandet lite annorlunda ut. Tyvärr mer omåttligt. Det gick att få ordning på det, men var på din vakt och stoppa upp igen nu. Det är lätt att låta det rulla på och jag tror att många här skriver under på att det då blev värre än tidigare.
Dålig karaktär och självkontroll har jag absolut och en hjärna som blir besatt om det finns a tillgängligt (funkar ibland att ha hemma, oftast inte) och när man väl börjat då är omdömet borta också. Jag behöver hålla mig till mycket sällan, väldigt liten om det ska funka. Men det är en jäkla balansgång. Du får hoppas på fint väder nu, så motorcykeln måste luftas ofta. Lycka till!

Sluta nu Janne! Jag kan skriva under på vad Sisyfos skriver. Jag har "slutat" många gånger, sedan provdruckit, hattat fram och tillbaka för att sedan köra ett race. Nu har jag precis avslutat senaste racet och hoppas kunna hålla mig nykter mycket länge. Lycka till Janne.

Janne

Skit är det med allt. (nejdå, men just denna minut)

Tidigare kunde jag dricka två flarror från morgon till kväll, nu har jag MC:n fram till kvällen (nykter) och idag drog jag två flaskor från sex till nu. 7 timmar. Helt onödigt.

Jag behöver backa tillbaka och tänka om.

Det här var inte hur jag tänkt mig "socialt" drickande. Tidigare blev jag mest "normal" när jag drack, nu dricker jag som en artonåring igen. Jag blir förbluffad av mig själv, den här 'lilla' resan där jag dokumenterar min väg till alkoholsundhet är otroligt spännande i brist på bättre ord. Samma dygnsmängd men jag är ju fan full... Lullig, glad, upprymd: OK. Full? Nej.

Nya tankar, nya strategier. Kanske köra en månad vitt igen, det funkar ju bevisligen. Eftersom jag är utbildad NLP-instruktör vet jag hur ordets makt till hjärnan är och kan troligen programmera om mig på sikt. Det som oroar mig är om alkoholism verkligen är en sjukdom. Man kan inte intala sig att man inte är cancersjuk tillexempel. Tungt ämne som jag skall försöka prata mig ur.

Jag vet inte hur man definierar sjukdom, alkoholism är en sjukdom, till skillnad mot autismspektrumtillstånd eller andra bokstavsdiagnoser där man får leva med sig själv och hitta verktyg i vardagen. Om nu då alkoholism är en sjukdom, varför förväntas man då bota sig själv? Är det inte läkarnas jobb? (Skrivet lite på fyllan och med en glimt i ögat)

Hursomhelst, min tro att jag var stark och hade kontroll landade hårt. Mycket nyttigt för mig.

Fortfarande: tack alla som är kvar kring mig. Just nu är jag väldigt excentrisk men jag tänker, därför finns jag. :-D

Note to self: Dokumentera eventuell ångest imorgon.

Blåst

Jag älskar att läsa dina texter trots att det är tunga saker. Du skriver på ett så härligt och klarsynt sätt. Jag kär mig massor om hur denna (ja) sjukdom fungerar på något sätt via dina inlägg. Jag hoppas så att det kommer att gå bra för dig. Det är bara du som kan bestämma det har jag förstått.
Varma kramar
/Blåst

Janne

Tack "Blåst".

Jag slutade räkna dagar och gick tillbaka till hur jag drack förr, alltså länge sedan. Säkert grymma varningsflaggor från soc och läkare men jag har fått mig en rejält eftertanke och genom att gå tillbaka hit några gånger i veckan inbillar jag mig att jag kan begränsa det hela. Den som överlever får se.

Jag gjorde iaf 5 vita veckor utan problem. För att jag ville! Sen ville jag inte längre, så enkelt blev och är det.

Allt jag läst är att det inte finns sådana som mig, som efter sjuka alkoholintag under löjligt lång tid, lyckats lägga band på sig och bli som vanliga människor. Så statistiskt sätt kommer jag göra en ny tråd med "Nu är jag tillbaka". Men det här är fortfarande första gången jag lagt ner att dricka på riktigt, och jag har bara en enda gång varit på krogen och druckit på sex veckor. Men ett glas rosé i solen på balkongen, det behöver jag.

Jodå, det kan bli en hel flaska också en fin kväll. Inte att jämföra med 70cl Bombay Gin som det blev VARJE dag tidigare i vår.

Vill bara säga att jag önskar att du kan hålla det inom en bra gräns :)
Du verkar stark så why not?- tänker jag...
Nån borde ju klara det. Hoppas det är så för dig :D

Kram

MM

Janne

Igår blev det vin och idag också. Så jag behöver verkligen stanna upp. Jag är verkligen inte så stark som jag gör sken av.

Jag tror att jag är en ganska tänkande människa, jag analyserar ofta situationer och hur jag interagerar och så kommer jag till smarta slutsatser som jag sedan bestämmer mig att följa.

Likt förbannat blir det inte så så ofta som jag vill. Det är väl det som de religösa brukar komma in och säga att människan är svag och behöver en ledare/ande/väsen/gud - whatever.

Nej, jag var nog inte riktigt "mogen" att gå till "normalt" drickande... skit då.

PS. Måste ändå lägga till att jag nästan varje dag drar förbi mitt lokalhak där egentligen de som känner mig bäst sitter. En salig blandning folk. Jag har bara druckit vatten där i 6 veckors tid. Det ger iaf hopp för en del av de andra och visar kanske att man visst kan gå på krogen nykter. DS

Milleoner

Du SKA vara "jävligt stollt" för det är en seger! Just för att du "tänker på att beställa vin" varje gång man avstår har man druckit mindre än man annars skulle gjort!