Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Liten stor

Helt obegripligt men drack en öl till lunchen. Skäms inför mig själv och blir helt ledsen.

Smakade inte lika bra som jag mindes och tänker använda drömmen och det här misstaget för att fortsätta vara nykter. Finns inget bra alls för mig längre i berusning.

Trist att jag inte får en "hel" vit månad snart utan egentligen måste börja från noll om jag ska vara strikt. Men det är ju inte antal dagar i rad som är viktigast utan att jag ändrar mitt liv och vanor på lång sikt. Jag vill inte bagatellisera mitt misstag men en öl på tre veckor är ju betydligt bättre än en vit dag på en månad som det var innan sommaren.

Totalt ovärt att ta den där ölen till alla er som funderar på att bryta vita dagar.

Usch vad dåligt av mig.

men ingen skada skedd så länge du inte tar det som en ursäkt att fortsätta. Inget är förstört, bara fortsätt nykterheten som förut. Du är inte alls tillbaka på noll. Du är på 20 dagar minus ett litet undantag. Plus en lärdom att det inte var nåt vidare. Felet folk gör här är allt-eller-inget-tänket, att det ändå är förstört så kan man lika gärna...Gör inte det!

Liten stor

...jag tror verkligen att jag tar det som en extra styrka framåt och jag kommer inte fortsätta göra misstag/undantag. Även om jag passar in på beskrivningen svart/vitt.

Har bestämt mig för ett ganska dyrt inköp också som kommer typ manifestera hur mkt jag kommer att spara in på att inte dricka.

Fortsätter bygga på försvar inför framtiden.

20 dagar - ett misstag (som ska användas till mer styrka)

Tofslan

Blev förvånad av att läsa om din öl till maten, speciellt efter ditt dröm inlägg. Men börja inte om! Du gick inte och hade en brakfylla eller hur? En öl och sen slutade du. Du har fortfarande 20 dagar, och det är någonting att vara stolt över. 20 dagar - ett misstag som du skriver. Bra att tänka på vad som fick dig att dricka den där ölen just i stunden, analysera det och så blir det annorlunda nästa gång.
Kramar!

AlkoDHyperD

Du tog en öl. Ångrade dig. Drack inte mer och tolkade inte detta som "nu kan jag dricka måttligt" utan din reaktion efteråt låter mer som avskräckande. Kan inte se hur detta skulle kunna sabotera nykterheten. Antar att du fortfarande var nykter efter den ölen.
Att leva nykter - var ska vi dra gränsen?
Jag tänker utifrån olika anledningar till att avstå allt med alkohol i. Beror inte det också på vad som triggar och hur vi intog drycken, våra tolkningar och tankar kring det.
Anta att du benhårt håller på 0%-regeln, men inte triggar sug av smaken. Beställer en alkoholfri öl och upptäcker efteråt att du fått fel, en starköl, istället. Är det kört då?
Jag själv kan t ex trigga sug genom att tvätta händerna med handsprit. Trots att jag inte druckit en droppe kan det kännas som jag är på ruta ett när det gäller tankar på att dricka.
Jag tycker du ska stryka den där ölen i din räkning. För det är ju faktiskt nyktra dagar, eller hur?
Låt dig inte sänkas, fortsätt som du gör!

Liten stor

Tack till era peppande inlägg och tack forum. Hade varit så lätt att känna sig duktig utan denna dagbok som visar hur illa det varit sista året.

Som jag och ni peppare varit inne på tar jag detta bakslag som en lärdom och väljer att bli starkare av det.

Vill verkligen leva resten av livet utan a och det känns väldigt bra att vilja det hela vägen igenom kroppen - från hjärna till hjärta, mage och tår. Den viljan kommer vinna.

Kram på er alla!

Bedrövadsambo

Det viktigaste är att man lär sig något av dem! Hur gick det till rent praktiskt? Ingen hällde ju ölen i dig mot din vilja. Kunde du inte säga nej? Tyckte du att en öl är okej? Fanns det inget alkoholfritt alternativ? Jag tror att alla misstag som görs måste brytas ner i detalj, för att man ska kunna skaffa sig merkunskap och strategier för att inte åtminstone göra samma misstag en gång till. I mitt yrkesliv blir jag galen när någon säger "vet inte" och "det bara blev så". Hur ska man då undvika misstaget nästa gång? (Och på jobbet kostar det dessutom massa pengar att göra misstag. Jobbar med rekrytering och en enda felrekrytering kan kosta plenty.) Och en enda öl är ingenting förstås, värre är att du själv tycker att det är obegripligt hur det gick till. Skönt att det inte var så gott! Smakminnena är nästan alltid bäst ?

Liten stor

Ja bedrövad sambo, jag har själv rekryterat fel många ggr och det är väldigt dyrt och jobbigt.

Har ingen bra förklaring till misstaget annat än att jag tror jag ville testa och ge upp för tristessen/ångesten/suget.
Som tur är tror jag verkligen det stärkte mig snarare än drog mig tillbaka ett steg i kvicksanden (finns det sån sand eller fanns det bara i serietidningar när man var liten?)

Liten stor

Haha, såg ju ut som kampen att ta sig ur alkoholberoende? Men det går ju tydligen :)

Tofslan

Ja, lite som en metafor för det! Kämpa inte emot, få inte panik och du kommer långsamt men säkert dra dig upp och fortsätta leva!

Liten stor

Har inga klara strategier framöver annat än att jag nu inser att jag aldrig ska göra undantag. Att jag tog en öl var helt mitt eget beslut att släppa på garden och testa.

Till skillnad från förr reser jag mig nu direkt och fortsätter samla vita dagar

Tofslan

Grattis till tre veckor! Den där ölen ska inte få förstöra din resa för dig tycker jag. Man kan ju knappast bli full på en öl, så du har ju ändå hållit dig nykter. Om du verkligen vill räkna så kan du ju skriva 20,1. Alltså 20 dagar utan alkohol, och en dag med. Jag såg någon som gjorde det på forumet.

Tofslan

Hoppas det går bra för dig idag. 24 dagar med en liten öl, det är inte dåligt! Tråkigt att du är så deppad fortfarande, vad kan det vara tror du? Är det likadant varje dag? Jag har ungefär 1-2 deppdagar i veckan, sen är de andra dagarna helt okej och kanske en dag då jag mår jättebra. Jobbigt om varje dag är en struggle.

Liten stor

Det går lite upp och ner, har slarvat med kost och träning sista dagarna. Ska ta i mer från och med nu då jag mår bättre när jag äter rätt och tränar. Börjar få ångest att sommaren och semestern börjar ta slut. Men det är ju långt kvar så ska försöka njuta nu.

Liten stor

Skärper till mig idag och ska ha en bra sund dag,

Liten stor

Fan helvetes jävla skit. Blev mer fusk och spiralen neråt har varit igång igen. En del saker i veckan och helgen gör det svårt att bryta helt men jag vet ju att jag måste.

Ska starta räkna dagar igen från noll, första borde bli idag eller imorgon men med utmaningar som kommer är det mer troligt att jag börjar om från och med helgen. Jag har ju dock klarat mig över 14 dagarsgränsen så nästa sprint blir nog längre och till slut kommer jag kunna avstå helt för mönstret är för tydligt. Jag kan inte fuska.

Liten stor

Slank i a igår med men somnade nykter. Vaknat flera ggr inatt kallsvettig. Ångesten är förlamande idag, delvis pga jobbsaker men säkert även abstinens.

Måste tänka på att viktigast av allt är att jag inte dricker just idag.