Startar en ny tråd. Blir min tredje. Tyvärr är läget detsamma som när jag skrev den första. Skillnaden är att jag numera är expert på beroenden/medberoenden. Men inte har det hjälpt...

Den här gången orkar jag inte med massa löften. Det som verkar funka på mig är att varje dag lova nykterhet, skriva dagbok och att träna.

Har tre olika drickmönster har jag insett.
1. Självmedicinering med vin. Hemma. Ca 2-3 glas. Oftast när jag är själv.
2. Självmedicinerande stund för mig själv ute efter jobbet när det går typ 1 ggn varannan vecka. Dricker 4-5 glas vin och äter väldigt mycket (matmissbruk?). Får superångest efter.
3. Går ut med jobbet. Dricker ca 7 glas vin (?) snabbt. Åker hem tidigt och mår apdåligt dagen efter. Ca 1-2 ggn om året.

Ska skriva här nu och föra dagbok. Tyvärr är det återigen dag 1 efter semester med 2-4 glas vin nästan varje dag...

Kickifaith

Stå på dig, gör nått som distraherar, hitta nått du gillar. Själv tänker jag ta en promenad, inte alls samma sak som ett glas vin men hoppas att det hjälper, annars får jag fortsätta hitta alternativ, förslag mottages med tacksamhet. Drivkraften är att vara nykter när sambon kommer hem vid niotiden för det är vi värda.

höstlöven

Tack för svar. För mig är suget värst mellan 14 och 18 sen lägger det sig. Idag har det varit törstigt från att jag vaknade och det sitter i. Men jag har också 2 dagar. Och visst klarar vi idag
Och imorgon tillsammans. Jag tror på dig. Vi är så värda att få njuta av våra familjer och livet. Kämpa kämpa!!!

Kickifaith

Så kan man lägga sig med flaggan i topp, inget vin idag. Imorgon blir det enkelt att vara nykter då jag skall vara med mitt barnbarn. Hoppas att det går bra för dig också, god Natt!

höstlöven

Ligger till sängs vilket brukar innebära att det inte blir något mer drickande av nåt slag. Helt underbar dag med mitt barn idag trots irriterande sug. Lyckan är att vara pigg, närvarande och samla minnen ihop. Godnatt

Starkt av dig att ta dig iväg till ett möte Höstlöven! Tror att det kan ge dig en väg ut. Har du a hemma? Häll ut, tycker jag. Lättare att stå emot få.
Och välkommen Kickifaith! Skapa en egen tråd om du inte gjort det redan. Det blir lite som en dagbok då. Lycka till nu båda två.

höstlöven

Känslan från mötet sitter kvar. Tänker speciellt på två av personerna där och får motivation. En hade varit nykter 14 år och en i 1 1/2. Sug idag också men mindre. Skulle gärna gå på ett möte men svårt med barnvakt.

Tänkte på ett bottenmärke igår som var långt innan jag hade insikt eller hade fastnat i beroende.

Var i en djup depression utan att förstå allvaret. Bara grät och sov och bet ihop ... och drack vin för att döva allt. Var i en separation och föll fritt. Men trodde det var så jag skulle må och så livet var. Har tyvärr inte fått med mig kunskap om att livet kan vara härligt hemifrån utan kaos och depression var det normala.

Bottenmärket var när jag låg hemma i sängen. Däckad på antidepressiva, sömnpiller och vin. Telefonen ringde och ringde och det var min vän som undrade var jag var. Jag hade missat min bästa väns bröllop... i panik raglade jag upp och i förvirring körde jag dit. Tack gode gud att ingen kom till skada. Allt i en dimma. Herregud. Vilken skam och vilken misär. Detta var 10 år sen. Har inte nått samma botten som då men tyvärr tror jag att det var denna 3 år långa depression som lade grunden till mitt alkoholberoende.

Önskar ingen att må som jag då.

höstlöven

Läst mycket intressant om beroende på sistone. Och hjärnforskningen. Jag hoppas vetenskapen tar stora kliv framåt och att vi får bättre behandlingar och mer kunskap.
Dag 3 är över. Längtar efter att gå på ett möte. Idag har knogarna inte varit lika vita.

DetGårBättre

Faran med att sätta upp mål som fler än tio dagar är just att man sen ska fira hur jävla duktig man varit och så blir det fem gånger värre än senaste resan etc. Kör en dag i taget. Klappa dig på axeln när du lägger dig. Dagen efter så sätter du upp ett mål om den dagen, beröm dig om kvällen. Jag har iaf hållit veckor, månader etc men sen tror man ju att man är kung på det där med drickandet och vips...

Men visst, det är ju alltid bättre med något mål och eftertanke än inget alls :D Det ska ju också nämnas!

höstlöven

DetGårBättre. Tack för kloka tankar. Jag har provat (provar) olika varianter på mål och jag vet verkligen inte vad som är bäst. Det jag vet är att jag inte kan dricka och att det är dåligt för mig. Det jag däremot slåss mot är att jag helt klart vill berusa mig. Och hur tacklar jag det? Rekordet detta år är 6 dagar i rad utan vin.... tror på att gå på möten för jag får då riktiga personer att tänka på som motivation. Men ärligt talat vet jag inte. Just nu en dag i taget.... suget sitter i... men dag 4 är här. Vore gött med 2 glas vin. Eller varför inte 4. Men det blir inte idag....

DetGårBättre

En lösning är ju ofta inte det som alla människor behöver utan vi famlar runt i mörker för att se vad som hjälper oss. Min sak som jag inte förstår är när folk pratar om sug då jag aldrig känt sug av att dricka i sig. Dock romantiserar jag det genom att vilja slappna av vissa kvällar eller varför inte en kall öl en solig dag. Det funkar för mig ett bra tag, sen vips är det något som blir fel. Att jag är speedad och har för mycket hemma. Vips får jag megafyllan allan som håller i sig några dagar. För mig har det hjälpt att bara köpa hem max det jag vill dricka för att inte bli skogstokig i huvudet men det är ju inte att ta hand om grundproblemet utan bara en marginell lösning.

Just nu har jag traskat ner till AA och det var ju trevligt i det stora hela, lite väl sektliknande med ritualer men det kanske hjälper de flesta. Jag kommer i första hand vara där för att hjälpa mig själv eller någon annan som kan bli hjälpt av mig. På mina axlar sitter det en som säger "sluta drick helt" och på andra axeln sitter han som säger "så länge du inte dricker starksprit så går det ju faktiskt bra, oftast". Så jag velar ju. Men jag har ju inte suget så jag kanske är lyckligt lottad. Mitt "sug" uppstår när jag faller och drabbas av ångest eller panik och vill fly undan det. Då kommer lätt tanken, skit samma, allt verkar ju gå åt helvete ändå så vad gör en liter vin ikväll? Sen vips köper jag en BiB istället någon dag för att jag inte orkar pipa till systemet så fort jag är sugen på vin. Nu har jag lagt ner det helt. Hur länge det varar återstår att se. Men tanken att aldrig dricka igen är svår att acceptera kan jag säga!

Lycka till. Sen brukar normalt sug försvinna på omkring två veckor vad gäller det mesta om man avstår helt. Men ta en dag i taget nu och säg till dig att idag ska du aktivera dig med annat så det blir ingen alkohol idag. Imorgon är en ny dag, då tar du ett nytt beslut och sen försöker du upprepa detta. Funkat bra för många, både med sockerberoende och alkoholberoende.

höstlöven

DetGårBättre. Jag kan knappast föreställa mig att slippa suget. Det är hemskt och idag vidrigt. Vet inte vad det går att likna med för annan känsla i livet. Tänk vad beroende ser olika ut för olika människor. För mig är den mentala besattheten det värsta. Att tankar på alkohol tar upp så mycket tid. Väldigt mycket mer tid än jag dricker som sällan är mer än 2-3 glas vin. Ibland däremot pangar det till och det blir 5-6 glas och då med sömnlöshet och otrolig ångest. Är inte så ofta över risknivån på 9 glas men det verkar inte spela roll. Dricker jag är jag besatt. Och det är bara berusningen jag vill åt inte det sociala eller smaken eller nåt..
Suck... dag 4 och vill krypa ur mitt skinn. Funderar på att ringa AA linjen som är öppen 18-20. Och imorrn gå på ett möte. Gillar inte heller ritualerna och hejsvejsgrejerna men känner skitsamma så länge folket ger mig motivation. Tror jag mår bra att prata med människor ibland om detta....

höstlöven

Jag är nog galen men efter att för 3 dagar sen druckit ett par 3,5or och ett par glas vin dock utan lika mycket ångest. Så... köpte jag snus för att hantera suget. Inte ett ultimat lösning men som gammal rökare (vilket jag inte vill ta upp igen) tänkte jag att en snus kanske kan ta mig igenom de stunder då jag blir sugen... hmm får se. Men än så länge bra. Får kombinera med halstabletter och te när det är som värst. Kan inget om snus så stod som ett fån i affären och försökte se om någon dosa såg lovande ut. Fick fråga kassörskan "Eh ursäkta men innehåller de nikotin den här sorten"... vill ju inte åka hem med nikotinfritt.
Har jag tur tar snuset mig igenom suget de närmsta veckorna. Har jag otur blir jag inte bara alkis utan även nikotinist...

höstlöven

vinärgott. Nej ingen A. Mitt mål är att sluta dricka helt. Känner mig positiv till det. Ser det livet framför mig som friare och gladare. Har inga sentimentala känslor till A. Det är skräp.
Ha en härlig helg du med.

Trodde det bara var jag (haha) Men jag klarar också detta med hjälp av snus. Är gammal rökare så först köpte jag cigaretter men det smakade förfärligt som tur var och jag vill verkligen inte lukta eller röka inför min familj. Snus känns som ett bra lugnande för mig. Men jag vill ju gärna ha snus hela tiden istället.. kanske inte så bra, jag vet inte.. men hellre det än alkohol..

höstlöven

för jag känner mig så stark och positiv. Snusar på och kör halstabletter när suget kommer. Sista glaset vin togs i onsdags och innan dess lördagen. Överhuvudtaget väldigt lite alkohol den här sommaren. Första på länge. Har haft fler dagar utan besatthet. Sover okej. Längtar efter att gå på möten.
Läser en jätteintressant bok Alkohol, Droger och Hjärnan av Mattias Heilig. Bästa jag läst. Önskar så att alla läste den och att det blev allmänkunskap. Beroende är verkligen inte dålig karaktär utan hjärnan som reagerar. De känslor som kommer, både positiva och negativa har förklaringar. Jag känner mig stärkt i att ha förståelse om vad som händer och varför.