Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Det är så bra att skriva ner det, för då håller jag det. Igår blev det dessvärre vin, hemma själv. Dumt, men så är det och idag tar jag nya tag.

anonym11208

Alkfri öl är faktiskt gott, men jag är mer en vintorsk och alkfritt vin tycker jag inte är någon höjdare, jag dricker kallt vatten, det är också gott! Och i morgon kommer du och jag må gott! Härligt!

skogsfrun

Ville bara poppa in och heja på dig. Har du räknat ihop dina nyktra dagar någon gång? Jag menar, det kanske peppar för fler? :)

anonym11208

Nä, jag har inte räknat faktiskt, men idag ska jag ta ytterligare en alkfridag. Det var så skönt i morse att vakna ickebakis och kaffet smakade så gott.

anonym11208

Varför då? Jo, för att det är så himla skönt att slippa giftet i kroppen, jag blir så mycket gladare, inge större ångest, jag känner mig fräschare, piggare, tänker klarare. Visst ett glas vin hade varit smaskigt, men jag kan inte dricka ETT glas vin, det blir tre eller fyra glas, minst!!

Nej exakt. Om det vore så väl att man slutade där vid 1-2 glas, men det är ju det vi inte kan.
Så skit i det - tänk hela scenariot ut. Och att det är så värt att vakna pigg och fräsch.

Kram till dig
MM

anonym11208

Kram till dig med!! Så värt det, inget vin i kväll inte!! Jag har köpt massa frukt som jag frossar i mig! Clementinerna är så goda och saftiga så här års. Rekommenderas!

anonym11208

I morgon då? Det vet jag inte, jag tar en dag i taget. Igår drack jag dock vin, men ändå helt okej i mängd och i sällskap. I sällskap tillåter jag mig att dricka, men det är mitt ensamdrickande som jag måste få bukt med.

anonym11208

Inget vin! Det känns bra, min kropp tackar mig, min hjärna tackar mig, kaffet kommer att smaka så gott i morgon, jag kommer sova skönt i natt.

anonym11208

och nu börjar jag på en nykter period. Det har blivit en del alkohol tyvärr, även om det funnits "bra" dagar, men nu börjar allvaret, jag är trött på att ha ångest.

Gunda

Är väll ett klokt beslut.
Då jag började skriva här så hade jag en tanke stt kunna dricka normalt, men inser att det går inte.
Jag kommer inte att klar det. Så enda utvägen är ett stopp för evigt.
Men att kanske starta med en nykter månad, sen ta beslut hur du kan gå vidare, då har du gett dig time out?
Kram

sommartös

Jag hoppas verkligen att jag klarar det, att kunna ta två, tre glas vin en lördag och sen vara nöjd. Har man problem att sluta dricka när man börjat så är det nog absolut bäst att inte dricka alls. Men alla obehagliga känslor som dyker upp när man druckit verkar lika hos många! Idag fick jag ett litet sug efter att i snart tre veckor inte tagit ett glas i veckan, fick liksom stålsätta mig, gick och kände på bag in boxen i kylen för att det kändes starkt och envist att kunna låta bli, men nu efter två koppar kaffe och ett glas saft känns det bra..igen. Vad är det som gör att man får suget och belöningssystemet känslan? är det vanemönstret,(att för mig då, ta ett glas i veckan aldrig mer då jag ska arbeta) eller är det hjärnan som spelar en ett spratt? Beundrar er alla som kämpar och vill må bra :-)