... är inte illa däran än. Men alkoholen har fyllt ett tomrum i mig. Jag skulle beskriva mig som en självständig och beslutsam person. Trots det har jag inte lyckats än. Idag är min första dag. Bakåt har det varit enstaka vita dagar de senaste tre åren. Tills nu har jag druckit ca 1 flaska vin +/- nåt glas. Aldrig tuppat av eller blivit redlös. Men för mycket för mig och nu känner jag att jag hela tiden vill ha mer ...
Era ord har gjort mig mer övertygad. Ingen i hela världen vet vad jag brottas med. Ångest, trötthet och att bära denna tunga börda av skam. Skam två; har flera gånger kört onykter. Kan inte förlåta mig själv... vill bara gråta.

Känner starkt att jag vill tala om detta med någon vuxen som inte dömer mig. Inga i min omgivning vill jag oroa fast jag har barn och stor familj. Skäms fasligt när jag gömmer mina vinglas i skåpet. Det känns så fruktansvärt lågt. Jag som har höga ideal och säger till alla att våga visa er svaghet.. men det gäller inte mig. Sen om jag blir helt vit efter dagens beslut måste jag förklara mig på nåt sätt för alla. Strategin får bli att jag vill banta. Det gör ju alla.

Detta är min hemlighet. Tills idag för alla er som ser och läser mina ord. Jag behöver stöd.

Gick nyss ut i köket och hällde ut allt vin/sprit i vasken. Måste klara det utan nu.

/osäker och bestämd <3

Gunda

Att jag tänker på dig och hoppas du
Blir klar med jobbet och att du sen du fått in det,
Så firar du med en god kopp kaffe och något gott till.
Som inte innehåller alkohol! Var försiktig i
just den stunden då är du som mest sårbar.
Stor kram.

joeli

Du klarar det helt enkelt. Det är jag säker på. Sov också. En ny ännu bättre dag imorgon. Kram

Lim

Du gör det så bra tigerlilja och orkar dessutom peppa andra. Hoppas du kan få lite lugn och ro trots egen firma.

Starkt av dig att inte dricka vin innan kaffet längre.

Vi lägger oss nyktra inatt och vaknar nyktra imorgon, det är skönt!

joeli

Undrar hur du mår och hur det går för dig med jobb och allt. Tänker på dig. Kram?

Tigerlilja

Låter som skapelseberättelsen :)
Det är det på ett sätt. Skapelsen av mitt nya liv. Jag är inte religös i ordets rätta betydelse, men en metafor.

Igår söndag fick jag mycket gjort. Det var på tiden. Hela helgen var jag sugen och erkänner en tanke på att ett glas inte skulle skada. I den ingivelsen hade jag tagit nåt om jag haft nåt hemma. Guuud så skönt att jag inte gjorde det. Imorgon har jag varit helt vit en vecka. Kommer knappt ihåg när jag va det sist.
Framgång, för mig.

Lustigt är att jag kände jag borde gå in och heja på alla er jag chattat med. En känsla fick jag att jag svek. Jag vet att jag inte behöver känna så. Gör det för att ni finns har hjälpt mig. Ingen måste gå in här på forumet varje dag. Det positiva summerar jag till att jag hade fullt upp med min nyvunna energi till nåt som leder framåt.

Tack alla viktiga ni! Hoppas helgen gett det ni önskat och att ni också tagit ett steg framåt. Om inte är det bara att hugga i igen... Massvis med kramar.

Ska jobba mer nu <3

Jag delar din uppfattning att forumet hjälper en med nykterheten; jag blir extra glad när det går bra för så många andra också. Dig, t.ex.

joeli

Härligt att det har varit en bra och nykter helg☺ Det har gått bra för mig också imorgon blir den min 7 dag. Kramar

Nyckelpigan

Välkommen hit! Jag har läst din tråd och alla framsteg och insikter du gjort! Forumet har varit och är ovärderligt för mig!!! Det finns så mycket omtanke och stöd här! När jag var inne i en hektisk period var det en klok medlem som sa till mig att vara på min vakt när jag kom ur den. Precis som någon skrev i din tråd innan är det ofta då man är som sårbarast. Man har klarat något jättesvårt och sänker garden... jag vill ge dig samma råd som jag fick så du är beredd och kan ge den där förrädiska rösten en rak höger om han skulle få för sig att börja babbla om belöning eller annat. Bra jobbat, en dag i taget! Stor kram