Varit inne ett tag och läst. Känt ett fantastiskt stöd i att man inte är själv att ha problem med detta gift och inte känt mig lika dålig efter alla korkade beslut man tagit när man inte varit i sina sinnes fulla bruk. Skulle nog säga att a varit/blivit ett problem för mig sista 5-7 åren. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv (och min sambo) att nu är det dags att ta ett längre uppehåll. Jag har inga problem att gå på fest nykter, utan det är jag rätt van faktiskt. Är rätt social och tycker bara det är skönt att kunna ta bilen hem där vid 23 på kvällen och gå och lägga mig, för att sen vakna pigg och alert. Mitt problem är att jag har en tendens att en onsdag e.m. på väg hem från jobbet slinka förbi någon pub och sitta och "reflektera" över några öl, vilket ofta leder till att jag är lite seg på torsdagen, vilket gör att jag lätt gör om det torsdagen och fredagen. Helgerna ofta nyktra då jag är med familjen. Jag har haft nyktra perioder och känt så mycket vinster med att inte dricka. Jag känner mig rätt less på att dricka och dess konsekvenser. Är dessutom lite hypokondrisk och vet ju att överkonsumtion av alkohol är skadligt såväl fysiskt som psykiskt. Hur som helst vill jag ge detta forum och denna "dagbok" en rejäl chans. Det blir en påminnelse under svaga ögonblick när a-rösten inom mig efter ett par veckors nykterhet börjar locka till att dricka. Nu startar jag min resa mot en piggare, fräschare och mer närvarande framtid!

Emma73

Nu blir jag ännu mer motiverad med träning. Behöver komma igång. Var på zumba pass och powerwalk. Ska försöka med det flera ggr/ veckan. Ska också ta och läsa boken hjärnstark ??

Gott att höra att du verkar hitta en rolig träningsform, kommer hjälpa dig på många sätt och vis. Ser fram emot att höra mer så småningom

Liljonkvast

Hej i din tråd!
Jag har aldrig varit inloggad i forumet och jag har aldrig använt datorn för att navigera runt, så jag kanske uppträder förvirrat och svarar på fel inlägg...
Hur som helst, från det jag kan läsa i din tråd är vi nog väldigt lika. Öppna, sociala och utåt sett glada. Inga problem med sociala tillställningar, men en gnagande oro under ytan... Våra dryckesmönster skiljer sig nog men jag ser likheter i våra personligheter och grundproblematiken är ju densamma
Tack för besöket hos mig :-)

... har mest kommenterat andras tråder sista veckorna, har haft lite svårt att hitta min egen som jag började i vintras. Hur som helst funkar det mesta bra nu, inte druckit på ca 5-6 veckor, har inte riktigt koll faktiskt. Märker att tankarna på a blir allt färre, även om jag påminner mig själv genom att läsa trådar några ggr/dag. Detta forum är ett ovärderligt stöd på många sätt. Har tagit stöd under våren och fått en hel del viktiga verktyg som jag använder i vardagen. Äventyret och det fria livet av oberoende fortsätter med en dag i taget!

Att tankarna på alkohol blir färre!! Jag har 2nyktra veckor och det har inte riktigt lugnat sig..men håller med dig att läsa här hjälper?

2 veckor är bra, härligt kämpat! Det sägs att det tar 21 dagar att ändra/förändra vanor/ovanor, så bara att hålla i..... ;-) Vi lägger dag till dag, och blir förhoppningsvis mer och mer medvetna om risksituationer och olika saker som kan göra att sug plötsligt uppstår + hur vi kan hantera dessa på ett bra sätt. Vilka är dom viktigaste nycklarna för dig i att hålla dig fri och nykter?

.... känns hur bra som helst. 21 dgr/upprepningar tar det att förändra en vana läste jag någonstans och nu är det alltså dubbla dosen av dett (42 dgr). MEN ser detta som början på en förhoppningsvis livslång resa i närvarons och frihetens tecken bortom bedövning och dimma. Detta forum är ju en fantastisk hjälp för oss som vill, vågar och behöver göra något åt våra alkoholovanor och beroenden. Ha en skön och vit sommarhelg alla forumvänner!

skogsfrun

Grattis till dina 6 veckor, du är en förebild för mig :). Fortsätt på samma väg, det fungerar ju bra! Idag har jag googlat "before and after quitting drinking" och "celebrities that quit drinking". Intressant läsning. Godnatt!! :)

... att jag var ute och drack, men vaknade nyss och upptäckte att det bara var en (mar)dröm..., skönt!
Imorgon är det dag 50 utan giftet, känns fantastiskt bra. Nu väntar en ny fri och spännande dag på att bli upptäckt!

Gunda

Kan vara skrämmande. Som tur var det bara en dröm.
Grattis till 50 dagar???

Till 51 nyktra, fria dagar en fin gåva till dig själv. Det är snart 2 månader!!Jag kan förstå att ni som bor nära pubar och resturanger får tänka lite annorlunda än vi på vishan.. Det finns ju för-och nackdelar med allt. Men det var som när jag semestrade förra året och bodde över en pub..Jag kunde nästan sträcka ut armen för att ta ett glas. Men det lockade inte när jag hade konsekvensglasögon och fylleminnesryggsäcken på mig..Istället blev det min vackraste och finaste resa med familjen. Kram..

De värmer gott i hjärtat! Precis avslutat en kväll med härligt sällskap och god mat och vin...., för alla utom mig såklart :-).
Gick jättebra att välja kallt kolsyrat vatten och inga frågor från de övriga.
Mest intressant idag är väl att se hur drevet kring Anders Borg går, vi får se vad som egentligen hände när fakta och vittnen kommer fram.
Hur som helst så har ju alkoholen (eller om det är rykten och sociala mediers drev) fått en person på fall, vilket ju oavsett orsak tragiskt på många plan.
En fortsatt trevlig och fri helg till er alla kämpar!

Sannah

Att kunna delta och njuta tillsammans!
Lycka till dig!
Tänkte precis som du kring Anders Borg, vi får se vad som hänt och att det är alkoholen som skördar offer...
Kram?

Har nu ca 8 veckor utan alkohol, alltså nästan 2 månader, känns jättebra såklart. En utmaning nu när det blir lite mera vardag (har haft semester och lite pappadagar sen midsomras) är att gå in i vardagen igen. Har ett rätt fritt jobb, vilket tidigare varit en risksituation för mig. D v s att jag har haft vägen förbi en pub på vägen hem. Nu har jag i o f s hyfsat lång tid utan alkohol och känner egentligen inte något sug, MEN jag kommer att vara noggrann i början att 1. Se till att äta/dricka något bra mellanmål där vid 15, så att jag håller hungern/blodsockret/törsten i balans
2. Fortsätta att träna på lunchen några gånger i veckan
3. Ska nog, tror jag besöka AA-möten några ggr och se vad de kan ge. Har aldrig varit på ett sånt förut, men här i Sthlm finns det rätt mkt att välja på.

På återhörande!

Vaniljsmak

8 veckor är ingen liten grej, bra jobbat!

Jag förstår att du funderar över hur det kommer bli när vardagen drar igång igen, det är nog inte helt ovanligt att falla tillbaka när omständigheterna kring ens liv förändras. Själv tyckte jag att jag hade varit vit en så pass lång tid så nu hade jag minsan kontroll över alkoholen! Mmm, klassiskt. Du verkar ha kommit på en bra plan och berätta gärna om hur det var på att AA möte om du bestämmer dig för att gå på ett.

Efter semester och pappadagar börjar nu vardagen infinna sig igen, och därmed friheten för mig att "bara" ta hand om mig själv. Detta har och är för mig en risksituation i och med mitt fria arbete, där jag i princip styr över min tid helt och hållet själv. Idag var jag rätt trött efter en mindre god natts sömn, vilket gjorde att jag redan på f.m. var vaksam. På e.m. gick jag förbi en pub där folk satt och drack (såg inte så fräscha och välmående ut dom som satt där....), hade inte direkt ngt sug. Valde istället att gå och ta en god smoothie och espresso, gick alltså utmärkt. Känner mer och mer nu när jag varit utan giftet i ca 2 månader att det är så j-a skönt att slippa dricka, d v s är inget jag saknar.
Visst har det funnits massor med trevliga tillfällen där man varit skönt berusad, men hur har man känt det dagen efter och hur har det känts sista åren då det blivit mer och mer än ovana och en flykt/bedövning från någonting.

En härlig episod för ett par dagar sedan var när jag satt och halvlyssnade på radion lite, så kom det 2 fantastiska låter som jag upplevde texten i båda låtarna på ett otroligt starkt sätt, bl a kom glädjetårar. Det jag känner med denna lilla händelse är att livet och känslorna kommer tillbaka alltmer, bedövningen och den gråa dimman och geggan lättar.

På återhörande!