Mina alkoholvanor har varit alldeles för höga under många år och det känns som jag tappat lust och ork för det mesta. Ringde för 10 dagar sedan till öppenvårdsmottagning och efter provtagning och under kontroll så tog jag min första antabus för 2 timmar sen. Jag är rädd för att misslyckas och kände att det här är enda sättet för för mej att komma en bit på vägen. Jag vill känna mej pigg nån gång och få tillbaka lusten för allt möjligt

Hej
Mitt råd är att du tar en dag i taget och om du tar antabus behöver du inte vara rädd för att misslyckas. MEN drick inte på antabus för det är värre än man kan föreställa sig ( ja, jag har provat!). Välkommen till forumet som är en guldgruva för den som vill bli nykter. Lycka till!
vänligen
Ikaros

Taesa

Jag känner igen känslan. Jag brukar säga att jag är så trött på att vara trött! Själv kämpar jag med mitt men vill ge dig lite pepp! Faktum är att det blir bättre. Sen blir det nog tuffa dagar också i och för sig. Men överlag blir det bättre! Under en lång period när jag var nykter förut kunde jag få såndär helt suveräna dagar när allt kändes toppen! Dom dagarna var värda så mycket.
Jag vill önska dig lycka till och ge dig en styrkekram. Har du någon annan hjälp förutom antabus? Ett tips är att skriva här. Själv bara vräker jag ur mig i "min" tråd. Skönt att skriva av sig och få lite feedback. Sen tror jag det är bra - så att man längre fram kan gå tillbaks och läsa.
Så fortsätt skriv! Kram

Hej igen
Glömde skriva att du måste kolla levervärdena regelbundet när du tar antabus. Det är viktigt!
IKaros

...och energi också! Jag har haft Antabus i över 2 månader. Var väldigt trött i början, behöver dock inte vara medicinen, kan vara att äntligen kan kroppen och knoppen slappna av från all press som osund alkoholkonsumtion orsakar. Mår toppen nu, alla värden kanon, det blir en enorm boost! Går till samtal ang alkohol på en mottagning i Växjö c:a 1 gång per månad, kan rekommendera det medan man försöker styra om skeppet.
Många här på forumet varnar för att dricka med Antabus, min erfarenhet är att det inte ens kommer tankar kring alkohol när man kör denna behandling.

Mallan66

Tack för svar :)
Jag har läst massor om antabus och vågar inte prova alkohol tillsammans med det. Jag var trött när jag gick upp idag, det var pinsamt att hämta ut antabus på Apoteket .. en känsla av att hälla i sej gift inför sköterskan infann sej.

Pocahontas

.. när jag hämtade ut min Antabus.
Min 7:e helt vita dag idag.
Alldeles nyss blev jag sjukt sugen på en Jäger. Känslan när den första fyran åker ner i kroppen.. man känner ett välbehag.
Men om det kunde stanna vid en fyra eller max två. Det är ju det som är det svåra i kråksången.
Varje morgon känns iallafall underbar när man vaknar utan ångest. Det är värt mycket. Kämpa på Mallan66. Jag kämpar med dig. ?

Mallan66

Fredag kväll och antabusdag 4. Det har gått bra sålänge jag jobbar, men ikväll när jag kom hem så känner jag mej så jäkla ledsen .. skulle bara vilja krypa under en filt och gråta. Jag vet att motion ska fungera bra nu men orkar inte än ..
Är det vanligt att känna sej såhär ledsen ? ?

Ågrenskan

Ja det är vanligt. Det är jobbigt men inget konstigt. Alkohol påverkar ju psyket både uppåt och neråt. Och när man druckit för mycket så blir det neråt, ofrånkomligt. Sedan finns ju det alltid en sorg när man bryter sina vanor och tar bort sina "belöningar". Men du är superduktig. Själv har jag inte kommit till fyra dagar än men längtar dit. Det är inte så lätt att ta tag i träning när man väl känner sig nere men om du orkar imorgon bitti försök att förekomma nedstämdheten och träna, promenera eller något på förmiddagen så du får lite "måbrahormoner". Det har fungerat för mig i bra perioder. Kram och håll ut.

Mallan66

Jag har jobbat mej igenom hela helgen .. i lördags kväll var jag tydligen tvungen att prova gränserna så jag drack en 3,5 öl .. fick ordentligt med ansiktsfärg efter det så gör inte om det .. Varför var jag ens tvungen att prova ?
Förståndet tampas med det jag inte kan styra helt över .. Är glad jag hittat det här forumet iaf

Mallan66

Dag 22 som nykter och det börjar kännas bättre nu. Jag har arbetat ganska mycket dom här veckorna och det har hjälpt mej att tänka på annat. Min ssk verkar väldigt bra, han har ringt mej iaf en gång i veckan och frågat hur allt går, om det fungerar med antabus och att jag tar dom som jag ska och då känns det som jag får stöttning. Han ordnade en tid åt mej hos sjukgymnast eftersom sömnen varit väldigt uppochner för mej. Träffade henne i fredags och ska börja med medicinsk yoga om ca 10 dagar. Jag ska försöka ta till mej nya saker med ett öppet sinne ! Hon verkade bra den timman vi pratade så är nyfiken på detta som jag inte provat förut. Hemma har det varit lugnt med min sambo. Några gånger har jag visat honom när jag tar min antabus för jag vet att han misstänker att jag kanske skulle bluffa på något vis .. men jag vill verkligen ha en förändring och då känner jag att jag måste vara ärlig. Både mot mej och dom jag har runt mej. Jag tycker fortfarande att öl smakar bättre till viss mat och har hittat några alkoholfria som är riktigt goda. Det känns lite som att jag håller på att vakna till liv igen och det gör mej själv väldigt glad och nöjd. Och det är till stor hjälp att läsa om många av er andra här som kämpar för samma sak ?

anonym17399

Roligt att höra att du har fått bra bemötande av din ssk. Jag har gått på medicinsk yoga och det var underbart avslappnande, rekommenderas verkligen. För några timmar anmälde jag mig till ett meditationspass, men tyvärr är det om några veckor. Skönt att du och din sambo är ärliga mot varandra, jag har tyvärr inte vågat vara ärlig till min sambo. Det är nog då viktigt att vara ärlig mot sig själv och andra och forumet är till stor hjälp. Ha en fin lördag kväll?

Brittah

Härligt att det går bra! Och du håller i. Jag är nog inne på min första vecka nu. 2a om jag bortser från en 40 års fest. Nu är jag fast besluten att förändra mina vanor. Men idag lördag var det jobbigt att avstå, maken drack vin och öl.
Jag såg att han var lite påverkad har ju inte tänkt på sådant innan direkt. Fick lite panik idag det kröp i kroppen så jag åkte iväg kl 20 och handlade Cola och snusen. Pratade med min bror och talade om att jag inte druckit på en vecka. - men du dricker väl inte på veckodagarna ?? Jo!
Han skrattade och sa återkom när du misslyckats, typ...
vad vet de? Syster och bror. Syster har väl uttryckt sin oro för mig men ändock vill hon/de alltid ha med mig när det ska vara fest. Medberoende av varandra är vi!
Och maken vi blev sura på varandra nyss, är alltid jag som blir sur men nu var det båda.
Inte vant att jag dricker Cola i soffan en lördag....
kämpa på!!

Mallan66

Nu är det ca 30 dagar som nykter och energin kommer tillbaka .. det känns så skönt. Jag och min sambo har precis varit på en 5-dagars semester och det har fungerat jättebra. Det är väl så att med antabus så tänker jag inte ens på att få dricka vin. Jag har beställt alkoholfri öl till middagarna eller när vi suttit på uteserveringar och smaken är jättebra även fast man avstår effekten. Det gör mej absolut inget att sambon tar lite vin (han hade avstått om jag bett honom om det) Jag känner inte att jag får ett ökat sug för att han tar ett glas. Har däremot fått tillbaka lusten att hitta på saker, och jag är gladare. Visst räknar jag med svarta hål men 'just idag mår jag bra' som Kenta sjöng ?

Mallan66

En fråga gällande antabus !! Jag har blivit lite flammig i ansiktet, fått några finnar, min sambo sa att jag luktade vitlök fast jag inte ätit ngn vitlök på 2 dagar. Känns som även ögonen lätt blir röda och då finns inte alkohol med på kartan ! Någon mer som känt av detta ?

Mallan66

32 dagar nu utan A . Imorgon ska jag träffa läkaren för första gången, hoppas han/hon är bra. Funderar på vad man kan be om för hjälp. Sömnen är upp och ner .. Jag skulle nog behöva ett proffs att prata med så jag kan få bukt med mina spöken som gjorde alkoholkonsumtionen ohållbar för mej. Jag även gå på min första yoga-lektion. Kan man få ytterligare träning eller liknande på recept ? Jag vill ha allt som kan få mej att må bra. Mindfulness kanske ..

Mallan66

36 dagar sen jag gjorde slut med A. Läkaren som jag skulle träffat i måndags var sjuk så jag har en ny tid i början av oktober. Jag har på eget bevåg minskat till halva dosen antabus för att slippa flammigheten i ansiktet och jag tycker det har minskat lite. Igår hade jag världens sug efter ngn form av A. Tog en macka o en alkoholfri öl istället. Började måla om några möbler när suget satte i som värst. Jag har svårt att sitta avslappnad vid tv:n när det känns jobbigt så försöker sysselsätta mej med allt möjligt. Jag har planterat om blommor, pysslar med färg, promenader .. etc
Det är många tankar i huvudet också. Kan jag bli lika rolig o skämtsam utan alkohol eller är jag en riktig tråkmåns ? Vad har jag egentligen för tidsplan med antabusen och kommer jag att trilla dit ordentligt när jag slutar med dom ? Jag skulle önska att jag kunde ha ett normalt drickande. Bara vid speciella sammanhang och ett par vinglas vid en myskväll. Men jag vill inte ha det som det var för drygt en månad sen. Att dricka vilken dag i veckan som helst, att smyga med flaskor, att titta så man har tillräckligt hemma om butikerna skulle vara stängda .. Att låtsas dricka en öl samtidigt dom jag hinkade i mej ur annan butelj gömd på toaletten ..

Mallan66

39 dagar och jag mår oförskämt bra, med tanke på att det inte var längesen jag låg i fosterställning och grät för att allt kändes så jävligt. När jag tänkte att vad är meningen med livet .. skulle ngn ens sakna mej om jag bara försvann.. Det första så klarade jag ju inte av att röra på mej ens, nu har jag varit ute på sköna promenader som ger mersmak. Var hemma hos väninnor i förrgår lite oplanerat och vi lagade mat tillsammans på kvällen, jag tog en alkoholfri till och sa att jag skulle köra hem senare .. jag fixar inte riktigt att tala om vad jag håller på med och varför. När det blev ändrat så jag istället skulle sova över så hälldes genast upp ett glas rosé till mej med. Jag suckade inombords och funderade på hur jag skulle slingra mej ur en situation. Utan att tänka så mkt så fuktade jag läpparna med vinet o sen sa jag att jag inte var så förtjust i smaken så jag tar hellre min öl .. Det var ingen som sa ngt om det så jag klarade mej bra. Hade annars en jättetrevlig kväll och tänker att jag kanske inte behöver berätta för någon vilka problem jag har. Så länge jag har antabus verkar det ju gå relativt lätt ändå .. Det känns bra att skriva här också och att kunna läsa igenom från första antabusen .. Kämpa på och ha en bra söndag alla ?

Bedrövadsambo

Du är verkligen jätteduktig! Smart gjort med rosevinet. Det var inte läge att berätta sanningen? Det är bra att stänga dörrar genom att berätta. Oavsett gjorde du det bra. Så härligt att du mår bra också. Keep up the good work!

Mallan66

Tack Bedrövadsambo. Nej, det var inte läge att prata om mina problem eftersom en av personerna nyligen blivit av med en närstående.
Sen vet jag inte hur jag ska välja vem och vilka jag ska vara helt öppen med .. det ger sej väl under resans gång. Jag har funderat på att gå på ngt AA möte men har inte kommit mer än till tanke. Läkaren jag skulle träffa förra veckan bokade om tiden så jag ska dit på måndag istället. Jag vill ha hjälp med samtalsterapi/kurator/mindfulness eller sånt jag inte vet finns än. Antabusen är iaf värd sin vikt i guld för mej o jag tror att får det gå tillräckligt lång tid så löser sej nog det mesta ☺️
41 dagar nu och jag mår oförskämt bra. Om någon nu tror att mina problem inte var så stora så glöm det ! Mitt drickande blev som en lek med Rysk Roulette .. det kunde sluta precis hur som helst.

Känner igen mig i det du skriver och önskar just nu att jag hade en tidsmaskin så att jag kunde förflytta mig till dag 39 :). I mina mörka stunder har jag svårt att tro att det blir bättre utan A. Min vita dagar har jag bara varit trött, trött, trött och ledsne, ledsen, ledsen. Det hjälpte att läsa din tråd idag, att det faktiskt blir bättre.

Bra jobbat! <3