Idag är jag bakis och mår som jag förtjänar och ångesten står och hånskrattar åt mig och jag har bara mig själv att skylla att jag mår dåligt idag.
Jag är så trött på att vara destruktiv och fly från alla känslor genom att dricka för det är ingen lösning på problemen utan man skapar bara mer problem än vad som fanns från början.Dagen efter när man mår dåligt då kan man lova guld och gröna skogar att man ska skärpa sig och dra ner på drickandet eller sluta helt men sen går det några dagar och man mår bättre och då är alla dessa lovord till sig själv bortblåsta. Jag har innan lyckats vara nykter i 1 månad som längst och då kände jag mig glad och stolt över mig själv och jag mådde mycket bättre både psykiskt och fysiskt.Jag vet att om jag sätter den sidan till så kan jag vara stark och avstå från alkohol för har jag klarat av det innan så kan jag klara av det nu med.Så idag börjar min första dag som nykter och mot ett bättre mående.Är det någon annan som vill hoppa på tåget så häng på så kan vi stötta och peppa varann när viljan kanske inte är på topp vissa dagar. Glöm aldrig bort att man alltid är starkare än vad man själv tror man är.Styrkekram till er alla :)

Jag är med dej (igen?), är inte helt säker på om du är samma "Fredde", som hade en annan tråd tidigare..? Men det spelar inte så stor roll, vi behöver alla varandra i kampen mot för mycket drickande. Själv har jag ju försökt dra ner på mitt alkoholintag i ca 1 och ett halvt år nu. Har lyckats som högst ca 5 veckor, att vara helt utan (tidigt i somras) Men sen har det gått lite upp och ner. Semestern var inte lätt och jag föll flera gånger. Men det går ändå sakta men säkert "åt rätt håll". Jag känner att jag vill göra ett nytt försök att inte dricka nån alkohol alls, på allvar. Tidsperioden vet jag inte, det är nog bäst att ta en dag i taget. Så jag är med på tåget. Tillsammans kan vi ännu mer! ?
Kram.

Fredde

Jag det stämmer att jag haft en tråd tidigare här inne.Nu tänkte jag att jag skapar en ny tråd lite som ett nytt kapitel med förhoppning att fylla i många vita dagar här inne.Vad starkt gjort av dig att du var nykter i 5 veckor det visar att du har viljan och styrkan inom dig:) Så du kan klara det igen ska du se. Jag har försökt dra ner på drickandet jag med men jag har märkt sista tiden att det blivit lite för ofta sista tiden så därför tänkte jag försöka med 1 vit månad för att bevisa för mig själv att jag är stark nog att klara av det igen.Vad roligt att du skrev så vi kan stötta varann mot denna förädiska fiende.Vad är det som triggar dig att dricka? Mina triggers är stress ,oro ,ångest och dålig självkänsla som är grunden till att jag dricker och visst det hjälper förstunden men sen dagen efter om man druckit för mycket så är alla dessa saker 1000 gånger värre än vad dom var från början. Nu tar vi en dag i taget och försöker göra det bästa av varje dag utan alkohol inräknat. Ha en trevlig kväll:)

Fredde

Idag är det 2:a dagen som jag är nykter och jag känner mig mest trött, deppig och nestämd men jag hoppas det blir bättre framöver.Ingen tanke alls på alkohol och det känns skönt.Hade 2 öl och vin kvar sen helgen och det hällde jag ut i slasken för jag vill inte se skiten mer.Jag är så trött på att vara självdestruktiv för man sårar inte bara sig själv genom att dricka utan även dom som står en närmast och dom som bryr sig om en påverkas med.
Jag vill vara mig själv den sanna och äkta jag inte vara förgiftad av alkoholen som förvrider hela ens personlighet till något som man inte är som gör att man tappar omdömet och man blir egoistisk och dryg osv.Enda vägen dit är att avhålla sig från giftet så man kan börja bygga upp sig själv igen och bli hel och vägen dit är lång men med rätt inställning och vilja så är allt möjligt.

Fredde

Idag känner jag mig lite piggare i kropp och huve och ångesten är inte lika jobbig längre och det är skönt. Så idag kanske det blir att ge sig ut i skogen och se om man kan hitta lite svamp om man har tur för det är befriande och skönt att komma ut i naturen och få frisk luft och fokusera och göra bra saker som får en att må bra. Ännu inget sug efter alkohol och det känns bra. Skulle jag få det så kommer jag att tänka på vilka negativa konsekvenser det medför och att det inte är värt det. 3:e vita dagen och jag börjar sakta men säkert må bättre och känner att jag börjar få lite mer energi tillbaka som jag kan lägga på viktiga och bra saker istället:)

Fredde

Kung Alkohol...

Känner du mig?

Jag är den störste brottslingen i historien.

Jag har dödat flera människor, än som fallit i alla krig i hela världen.
Jag har gjort människor till vrak.
Jag har förvandlat förhoppningsfull ungdom till hopplösa samhällsparasiter.

Jag har fört oräkneliga miljoner in på dåliga vägar.
Jag har förstört de svaga och krossat de starka.
Jag har gjort visa män till dårar.
Jag har lagt ut snaror för den oskyldige.

Den förtvivlade, fattiga hustrun känner mig.
De hungriga barnen känner mig.
De föräldrar, vars hår grånat i sorg över barnen, känner mig.

Jag har ruinerat miljoner och ska försöka ruinera många miljoner till.
Mitt namn är Kung Alkohol!

Dessa tänkvärda och skrämmande men sanna ord kommer jag att ha i åtanke och läsa om jag märker att alkojävlen viskar i mitt öra och vill inleda mig i frestelse igen just för att hålla modet, viljan och styrkan uppe.Ibland behöver man en tankeställare just för att hålla sig på den nyktra och sanna vägen så man inte trillar dit igen.Det kanske kan hjälpa någon annan med när man ibland känner att styrkan och viljan inte är på topp.

1 dag i taget...Så bygger man sin nykterhet.Du verkar dessutom vilja ha en långsiktig förändring.Det brukar vara en balansgång framförallt i början..Om du får sug eller begär efter fylla eller rus, så finns det knep att ta till.Dom knepen gör också att ditt tänkande kring alkoholens dåliga konsekvenser brukar bestå..Vid sug, tänk på dina sämsta fyllor, ditt dåliga mående, vilka konsekvenser fick det osv..Släpp inte dom tankarna förrän suget är över..Dessutom, det är inte du Fredde som vill ha rus utan din beroendehjärna.Det är därför man vacklar och tänker att en liten öl gör väl inget..Det är beroendet som försöker lura dig..Kanske låter konstigt, men så funkar det..Jag trodde aldrig att jag skulle klara att bli nykterist.Men här är jag idag..Glad,fräsch, vinmagen borta.Jag tror du har stora chanser till nykterhet..Men det är skillnad på vita knogar nykterhet och bestående nykterhet..Men det kanske du redan visste..Kram..

Kinna

Bra jobbat Fredde!
Kämpa på att inte släppa in djävulen! Du kanske ska göra en plan på lite träning? Det underlättar för mig att ha aktiviteter inbokade!

Fredde

Ännu en dag i nykterhetens tecken och det är 4:e nyktra dagen och jag känner mig fortfarande stark i mitt beslut och har ingest sug efter att dricka:) Idag så är det mycket tankar som bubblar upp till ytan som är lite jobbiga att hantera dom handlar mest om allt korkat man sagt och gjort genom åren när man varit kidnappad av alkoholen som gjort att man inte varit sig själv. Det får mig både bli ledsen ,arg och bli besviken på mig själv och man känner sig som en värdelös och dålig person som inte förtjänar att vara lycklig och glad för man betett sig som man gjort. Jag vet innert inne att jag är godhjärtad och har mycket empati och vill allas bästa och försöker vara alla till lags och är snäll och trevlig när jag är nykter och den personen är mitt sanna jag men jag har lite svårt att acceptera alla dåliga beslut och saker man sagt och gjort när man varit i alkojävlens klor.Detta får mig att tvivla på mig själv och tankarna skenar i väg och jag tänker att jag inte är en bra människa just för allt detta som varit och jag har svårt att förlåta mig själv men samtidigt viskar en röst inom mig att jag har fin själ och är godhjärtad och att jag är värd att må bra och att det är alkoholen som är boven i dramat som har gjort mig till någon som inte är jag.Det är nog så att man skapar sin egen lycka och sitt egna helvete genom sina val här i livet och genom att dricka så tappar man oftast omdömet och konsekvenstänket försvinner och det är då det är stor risk man gör dåliga val som gör att man sårar en själv och andra som i sin tur leder till ångest självhat och skam och skuld osv. Genom att välja att vara nykter och vara sig själv så tar man oftat kloka och bra beslut som skänker en glädje,hopp,tro och stärker en som person och man slipper allt det destruktiva och dåliga som får en att må dåligt.

MISSLYCKAD tack för dina värmande och peppande ord:) Du har så rätt i att man ska försöka tänka på allt skit som varit och hur dåligt man mått dagen efter om man skulle börja få sug igen för då är det lättare att slänga dörren i ansiktet på alkohjävlen ;) Du ser man är alltid starkare än vad man själv tror man är och nu är du nykterist och som du säger så trodde du aldrig att du skulle klara det men det gjorde du:) Sen kommer alla positiva fördelar genom att sluta dricka som du själv skriver att du är fräsch,gladare och piggare och kroppen mår bättre på alla sätt och man börjar respektera sig själv och man börjar sakta bygga upp sig själv inifrån och ut så man mår bättre både psykiskt och fysiskt. Det svåra är inte att sluta dricka utan det svåra är att inte börja igen.Glad för din nykterhet och alla positiva effekter det medfört dig som gjort att hela din livssituation har blivit till det bättre på alla sätt:)

KINNA tack för dina ord det värmer:) Ja jag är trött på den lilla jävlen som försöker lura in en i fördärvet och lova guld och gröna skogar och att livet blir så underbart med giftet och mig har han lyckats lura många gånger och resultatet har alltid blivit dessa ångest och dåligt mående osv och börjar han snacka skit igen så slår jag till dövörat till och smäller dörren i ansiktet på han ;) Jag ska låta han törsta ihjäl för av mig kommer han inte få en droppe till av rävgiftet som fördunklar alla ens sinnen som i sluändan förstör allt i sin väg man byggt upp och tror på.Jag träning och att man aktiverar sig på olika sätt är ju ett motgift så sätt och får en att må bra och man får tankarna på annat håll och när man väl gör något som man tycker om så aktiveras ens egna och äkta lyckorus:)

Nu kämpar vi vidare i denna fighten och styrkekram till er bägge:)

Bedrövadsambo

Den inre resan, att rannsaka sig själv, analysera, prova strategier, skaffa sig nyktra erfarenheter, prova andra strategier etc. Den resan är superviktig. Och den måste få ta tid. Och du har redan fått viktiga insikter. Bravo!

Fredde

Tack för dina tänkvärda och kloka ord:)
Ja du har så rätt den inre resan är viktig just för att man ska försöka förstå ,förlåta och acceptera sig själv som man är och försöka lära sig älska och bli snällare mot sig själv utan att fly och bedöva allt med alkohol för det är då man sakta men säkert kan börja läka inifrån och ut och bli hel igen:)

Fredde

Idag har jag stolt skrivit upp på min lapp som jag har i skafferiet att det är min 5:e nyktra dag:) Fysiskt sätt så känner jag mig piggare i kropp och knopp men psykiskt sätt så är det fortfarande mycket negativa känslor och tankar som ligger och skvalpar på ytan inom mig som är lite jobbiga att hantera.För så fort jag börjar tänka och älta för mycket på saker som varit så smyger sig ångesten upp bakom mig och skrämmer skiten ur mig och försöker trycka ner mig under vattenytan igen så det känns som man ska kvävas eller att man inte står ut.Så det är hopp och förtvivlan för ena stunden känns allt hanterbart till nästa sekund så känns allt meningslöst och hopplöst så jag får verkligen kämpa mentalt sett för att jag ska kunna ha huvet över vattenytan.Det är tur att jag är tjurskallig och envis som en åsna som inte ger upp i första taget ;) Sen vet jag innert inne att när det är som jävligast och man ser bara mörker och ångesten river och sliter i en och man förlorar tron på sig själv så finns det alltid ljus bakom mörkret och att allt blir bra till slut så länge man har tålamod och tror på sig själv och inte ger upp. Ljus och kärlek till er alla:)

Fredde

Nu är Fredagen här och jag känner inget sug på rävgiftet idag och det känns så skönt:) I helgen blir det istället att hitta på bra och nyttiga aktiviteter som att ge sig ut i trollskogen och försöka hitta herr kantarell :) På köpet för man motion och frisk luft och en naturupplevelse och det är ju inte så dumt. Har faktiskt laddat ner en alkoapp som verkar bra som håller koll på hur många vita dagar man har och motiverar en att fortsätta vara nykter.Är inne på min 6:e dag som nykter och fysiskt mår jag bättre men jag slåss fortfarande med massa tankar och känslor som far runt i huvet på mig men det kanske är bra så man kan börja bearbeta allt man har inom sig för det kan man ju inte göra när man flyr in i alkodimman och bedövar alla känslor för då skjuter man bara undan alla problem och allt samlas på hög bara. Var i affären igår och handlade och jag stod och la ner flera flaskor mineralvatten i korgen och plötsligt fick jag tanken att jag kunde köpa några lättöl med för det är ju gott till maten och det släcker törsten men icke sa nicke tänkte jag och gick ut från affären med endast bubbelvatten:) En klapp på axlen till mig;) Ha en trevlig helg på er och fortsätt kämpa vidare.Styrkekramar!

Att skippa ölen, när du var och handlade! ? Det blir dagens eldprov för min del; "fredagkväll, ledig i morgon" osv.. Det är svårt att ändra gamla ingrodda ovanor, men nu ska vi fixa det! ??
Vad är det för app, du använder? Själv har jag bara "Promillekoll", men skulle vilja testa nån mer.
Lycka till med svampplockningen och allt! Ha en fin helg. Kram

pepa

Campral eller Aotal som det också kallas för i Sverige är en tablett som skall intas tre gånger dagligen, personer över 60 kg skall dosera 2tab 3 ggr dagligen. Campral har i kliniska studier visat sig minska suget efter alkohol efter några dagar. Jag har själv på läkares inrådan börjat med Campral (receptbelagt) kombinerat med AA-möten två gånger i veckan, ska iväg i kväll. Jag rekommenderar starkt att gå på AA-möten. Det ger en inre styrka att träffa likasinnade och mötena är lätta att vara på, inget tvång i någon form. Läs gärna mer om Anonyma Alkoholister på nätet. antalet som slutar helt med alkohol är förbluffande stort. I combination med Campral som förhindrar återfall är schanserna myckt goda till ett helt nytt och nyktert liv. Kramar till er.

Fredde

Ja ibland så smyger sig alkojävlen på en och viskar sina frestelser och lögner i ens öra " En liten lätt öl gör väl inget" "Nu har du jobbat och det är Fredag så nu är du värd att ta några öl" osv då får man slå dövörat till och be han dra dit pepparn växer istället:) Du klarar av eldprovet Manda för tänk bara på alla fördelar det ger att vara nykter och hur skönt det är att vakna utvilad,glad,pigg och känna en stolthet över sig själv att man inte druckit något för det ökar ju självrespekten och tron på sig själv och man växer sig starkare för varje gång man lyckas avstå giftet:) Så nu ror vi i samma båt och blickar framåt mot nya mål och goda vanor och lämnar en lille alkojävlen och ångesten bakom oss;)

Appen heter Easy quit drinking så testa att ladda ner den för den verkar bra:)

Tack för stöttning och peppning Manda det betyder mycket för mig och som du säger vi ska fixa detta tillsammans:)
Ha en fin Fredag! Styrkekram:)

Fredde

Tack för dina tänkvärda ord och dina tips:) Jag ska försöka ta kampen på egen hand och om jag inte märker att det funkar så kommer jag att ha dina råd i åtanke:) Hoppas ditt möte ikväll inspirerar dig och får dig starkare i dig själv att fortsätta kämpa mot ett bättre mående och liv på alla plan:) Ha det så gott! Styrkekram:)

Fredde

Min särbo och jag bestämde oss att cykla till Burger King förut och smaska på en smarrig hamburgar meny och den satt som en smäck kan jag säga;) Ikväll blir det mys i soffan och kolla på tv med popcorn , chips och mineralvatten och inte en droppe alkohol:) Så nu är väl alkojävlen riktigt törstig och sur men det kan han gott vara för det skiter jag fullständigt i:) Trevlig helg på er:)

Jag hittar nog inte rätt app, bara en som heter: Quit That! (grön med ett stort Q i). Ska väl heta Easy quit..? Är inte så bra på det där med appar och teknik ?
Men jag klarade iaf, eldprovet i kväll; struntade helt enkelt i att åka och handla. Har ju mat i frysen att laga till samt lite godis och popcorn + alkoholfri dryck hemma. Det var mycket tack vare dina ord om självrespekt och tron på sej själv! Tack Fredde och ha en fortsatt mysig kväll! ?
Kram

Dregen

Är själv i samma läge............middag med mineral vatten o tv lugn med Sanpellegrio.
Vi fixar detta bra!

Dregen