Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

Restart2017

Det där att man drar sig undan ett tag i tillfrisknandet, är väl ok en period tycker jag.
Sen får man på sikt hitta en lösning, så man kan va med och va nykter och ha kul ?
Vi får grubbla ut nåt smart tillsammans, jag har samma problem just nu.
Orkar inte va social, vill bara lyckas hålla mig nykter...
Ha en fin dag

Liten stor

Ja restart. Jag funderar mkt på att boka in nya sporter med kompisar som squash tennis och annat? Kanske kan vara något. Men jag har gett upp tanken på umgänge i höst för att laga allt inuti så att säga.

Jobbet går mkt bättre nu.

Liten stor

Blä vad svårt det är, fuskade i mig lite öl o vin igårkväll i samband med social aktivitet (det är svåraste fällan). Men uppe igen och ska tråna idag. Sjukt besviken på mig själv men lika starkt beslutsam som tidigare och det var verkligen ovärt.

Liten stor

En jobbig sak är att jag stör mig mer på min fru nykter. Vi mår bäst ihop lite salongsberusade och tjafsar inte alls med vin i kroppen. Men när nyktra tiden blir längre märker jag att det skaver mer. Hon dricker mindre nu också då jag drar ner mot noll.

dream

Hej! Du kämpar och ger efter kämpar och ger efter. Jag har gjort likadant i flera år men i juni läste jag en missbrukare som skrev att Alkoholism är en sjukdom, du måste deala med den varje dag. Det fick mig att inse att jag aldrig mer kan inta alkohol för då skulle jag hamna på ruta ett och resan och kämpandet hade varit förgäves. Bra ide att ta bilen till festen då är det självklart att inte dricka. Jag drack alkoholfri rose och Panach som är alkoholfri citronöl (riktigt gott). Jag tror att du måste släppa tanken på att du skall dricka efter en viss tid. Ta makten över rösten som säger att du ska ge upp. Säg till dig själv "I helvete heller att jag lyssnar på dig" Tyvärr så tillhör du liksom jag och alla de som skriver i detta forum de som inte klarar av att dricka lagom och bara vid festligheter. Man måste sluta helt. Du kan göra det, för du vill och är redo. Du skall bara bemästra rösten/begäret som vill få dig att misslyckas. Jag Hejar På Dig :)

Bedrövadsambo

Att du stör dig på din fru kan förstås vara abstinens. Men abstinensen går tyvärr inte över om du "fyller på" då och då. Förstår att du är besviken på dig själv. Men det är stor skillnad på att vilja vara nykter och att verkligen bestämma sig. Kämpa!

Liten stor

Tack för era kloka ord. Jag har bestämt mig för att aldrig mer dricka då jag insett hur beroende jag är. Så jag har ingen tanke på att kunna dricka normalt.Men det är som att jag blir radiostyrd ibland. Ikväll blir vit och resten av livet med.

AlkoDHyperD

Jag har verkligen bestämt mig. Vet att jag aldrig kommer att kunna dricka normalt. Och precis som du beskriver det Liten Stor, är det ändå som att man blir radiostyrd ibland. Och klandrar sig själv. Och självföraktet, besvikelsen, kan leda till uppgivenhet.
Om man inte klarar av att bibehålla den långa nyktra sviten kan det till och med i det här forumet tolkas som att man inte har bestämt sig på riktigt, eller att man innerst inne inte är övertygad om sin kroniska sjukdom.
Men det behöver inte vara så. Jag vet hur allvarlig min sjukdom är och vad ett återfall kan leda till. Hur bestämd jag än är och hur övertygad jag än är om att jag ska vara nykter på livstid, hur mycket jag än vill det, är jag ändå inte garanterad den.
Och om det då läggs på en själv, att man ville för lite eller att man inte bestämt sig tillräckligt, är det samma sak som att höra orden "ryck upp dig".
Enda sättet att komma upp så fort som möjligt efter ett fall är att se det med självmedkänsla och utforska vad det var som hände för att kunna förebygga till nästa risktillfälle.
Dag ett eller dag två låter som att man börjar på ruta ett. Dag femhundra är mer "lyckat", eller hur?
Isåfall är jag också på dag två idag. Men dess för innan var jag nykter i sju och en halv månad och parerade många fallgropar under tiden. Det har du säkert också gjort under dina nyktra perioder.
Att bryta ett återfall är tillräckligt svårt som det är. Se din återgång till nyktra dagar som en seger!
Kram

Liten stor

Inte första gången jag slås av klokheten i dina texter. Du kanske redan jobbar med det men du borde ju ge ut en bok i ämnet? Fann ny motivation så tack! Jag är rädd för radiostyrdheten men som du är inne på har jag blivit väldigt mkt rikare på olika försvar att hantera situationer etc. Höstens vita väg ska bli mkt rakare än sträckan i backspegeln.

Liten stor

En stor tillställning närmar sig som jag inte riktigt kan avboka. Men jag är garderad och vet att jag inte kan eller ska dricka en droppe till. Känns sliten i kroppen men vägen mot återhämtning är igång. Känns som jag är för trött för att ens orka få ett återfall denna gång vilket kanske är bra? :)

Bedrövadsambo

Vad ska du säga och göra för att inte "falla för trycket"? Rent konkret. Köra bil?

Liten stor

Ja ska ta bilen. Har bett min fru kolla mig dagligen genom att blåsa i alkomätare så jag inte kan falla för snabb Aw eller annat fusk. Sett till att inte ha a hemma. Känns bättre allting dag för dag nu.