Idag är jag bakis och mår som jag förtjänar och ångesten står och hånskrattar åt mig och jag har bara mig själv att skylla att jag mår dåligt idag.
Jag är så trött på att vara destruktiv och fly från alla känslor genom att dricka för det är ingen lösning på problemen utan man skapar bara mer problem än vad som fanns från början.Dagen efter när man mår dåligt då kan man lova guld och gröna skogar att man ska skärpa sig och dra ner på drickandet eller sluta helt men sen går det några dagar och man mår bättre och då är alla dessa lovord till sig själv bortblåsta. Jag har innan lyckats vara nykter i 1 månad som längst och då kände jag mig glad och stolt över mig själv och jag mådde mycket bättre både psykiskt och fysiskt.Jag vet att om jag sätter den sidan till så kan jag vara stark och avstå från alkohol för har jag klarat av det innan så kan jag klara av det nu med.Så idag börjar min första dag som nykter och mot ett bättre mående.Är det någon annan som vill hoppa på tåget så häng på så kan vi stötta och peppa varann när viljan kanske inte är på topp vissa dagar. Glöm aldrig bort att man alltid är starkare än vad man själv tror man är.Styrkekram till er alla :)

pepa

Jag tycker du ska prova mitt recept! Det fungerar om du verkligen vill sluta helt med alkohol och då menar jag för alltid. Är man alkoholist måste man sluta helt och för alltd! Har träffat många på mina AA-möten som har varit fria i från giftet i flera år och trott att, nu kan jag börja dricka normalt, men det fungerar inte. Slutar du är det för alltid, hoppas på dig.

Fredde

Godmorgon! Idag är det en vecka sen jag drack något och jag har inget sug på alkohol:) Jag vaknade nyss och känner mig utvilad och pigg och känner att jag har mer energi och viljan att göra saker.Nu ligger jag i sängen och dricker mitt morgonkaffe och funderar på om jag ska ge mig ut i skogen idag och plocka svamp.Men jag hatar alla dessa äckliga älgflugor som vaknat till liv i skogen och flyger på en likt en missilrobot USCH! Men det är så gott med smörstekta kantareller på mackan så jag ska fundera på saken en stund:) Ha en underbar Lördag gott folk!

Fredde

Att du valde att avstå ölblasket för skiten rinner ju bara rätt igenom ändå till ingen nytta ? Synd att du inte hittade appen men testa istället att söka på sobriety counter app så kanske du hittar den.
Glad att jag kunde vara till hjälp för dig och att jag fick in dig på andra positiva tankar istället ? För att genom att hjälpa andra så hjälper man sig själv med och det är toppen.

Tack DREGEN ? ja nu bubblar vi vidare i mineralvattnets tecken haha och unnar oss att må bra så själen och kroppen får läka i lugn och ro ?

Tack PEPA ? ditt recept på lycka välmående och glädje är ju ett liv utan giftet helt och hållet. Jag börjar på en vit månad det är mitt mål som jag satt upp för mig själv till att börja med just för att testa mig själv vad jag klarar av. Jag är glad att jag inte haft abstinens dessa dagar jag varit nykter vissligen så har jag ju inte druckit så jättemycket genom åren utan ca 4-8 starköl och något glas rött i veckan och oftast på helgen men det är ju för mycket ändå tycker jag.

Ha en underbar Lördag på er och var rädda om er ? ? Styrkekram ?

Du verkar ha strategier mot suget som oftast är jobbigast i början av nykterheten.Nu är det bara att jobba på.Snart blir det normalt att vara nykter.Eller som Thåström sjunger "Det är ni som är dom konstiga, det är jag som är normal" Vet inte exakt vad texten handlar om, men tycker den passar oss nykterister..Kram

Fredde

Tack BERRA och MISSLYCKAD för era stöttande och tänkvärda ord det värmer i hjärtat:) Man får mer motivation att hålla sig borta från giftet när man hjälper varann på olika sätt för bara några värmande ord och att veta att någon annan bryr sig och vill en väl genomsyrar hela ens kropp med välbehag, glädje och styrka:)

Igår när jag vaknade så hade jag energi och kände mig allmänt glad och jag var på väg i tanken att cykla iväg till skogen och plocka svamp men helt plötsligt så gick luften ur mig likt en ballong som man släpper luften ur och all min energi pös ur mig och jag kände mig helt orkeslös och alla negativa tankar gav mig en käftsmäll och det enda jag ville göra då var att gå och lägga mig igen och dra täcket över huvet.Men efter lite pepp av min särbo och min egna vilja så stålsatte jag mig och gick imot alla dessa jobbiga känslor och gav mig ut i skogen i alla fall:) För så fort jag satte mig på cyklen och kände den friska luften och solen värmande i ansiktet och fåglarnas vackra kvittrande så började jag få tillbaka min energi och dom positiva tankarna började så saktliga ta över dom negativa tankarna:) Resultatet blev en härlig vandring i den natursköna och färgranna skogen som stimulerade alla mina sinnen positivt. Pricken över i:et var att jag cyklade hem med en känsla av ett inre lugn och ett leende på läpparna och med en kasse kantareller och trattkantareller som blev till en god svampsås till middagen men även en underbart god svampmacka på kvällen till mig och särbon:) Det är väl så i livet att allt blir som man gör det till och bra saker man gör får positiva konsekvenser och tvärtom.

Idag är det 8 dagar som jag varit nykter och jag känner mig stolt och glad över mig själv och fortfarande stark i mitt beslut att nå mitt mål att inte dricka på 1 månad till att börja med.Idag har jag haft energi och diskat och fixat lite här hemma och varit ute på en promenad med min älskade katt Skruttan:)
Idag blir det att bjuda särbon på middag så det är bara att slänga på sig förklädet och ställa sig vid spisen och laga till kålpudding, potatis och sås och hemlagade lingon:) Det är mumma det ;)

Ha en fin söndag på er!
Styrkekram

Att du lyckades att vända negativa känslor till positiva. Och Grattis till 8 dagar! ? Det tar mycket energi att vända gamla ovanor och kämpa mot a-djävulen. Men du är ju på god väg. Naturen är fin nu och att komma ut i den, kan ge en andra och positivare perspektiv på livet. Och även en massa svamp ;) Grattis till dem med! ?
Sköt om dej. Kram

skogsfrun

Jag firade 8 veckor igår! För mig har det hjälp att bestämma mig för att aldrig dricka alkohol mer i hela mitt liv. Inget sug och de tankar som kretsar kring att dricka-inte dricka, köpa hem osv försvann på en gång. Sen kommer andra tankar då och då såklart men de är lättare att hålla på avstånd. Ibland kan det vara bra att bearbeta negativa tankar med penna och papper i en liten privat dagbok. Man skriver ner den negativa tanken och sen betraktar man den realistiskt och svarar tillbaka. Man ska svara som man skulle ha svarat sin bäste vän om den berättat om sin negativa tanke eller sin självkritik. Poff så försvinner de tankarna. De är hjärnspöken. Man kan också konstatera att det är självdestruktivt att låta dem hålla på och tvinga sig att stänga dörren om dem börja tänka annorlunda och mer kärleksfullt om sig själv. Fortsätt den smala vägen och tänk framåt! Fortsätt skriv!

Fredde

På er alla starka vackra själar ? Drack grönt te för en stund sen som är både lugnade och nyttigt ? och nu viskade John Blund i mitt öra att det är dax att sova så det är väl bäst att lyda han så man är pigg när man vaknar imorgon ? ? Styrkekram ?

Fredde

Tack Manda och Skogsfrun för era kloka och värmande ord ? Idag har det varit en jobbig dag med stress och mycket att göra och negativa känslor som gjort att jag mått dåligt och triggat min ångest och magkatarr. Förut så hade jag nog tröstat mig med några öl för att varva ner och få lite lugn i kropp och sinne men jag tog en varm dusch och la mig i sängen och vilade istället så nu känns det lite bättre ? Idag har jag varit nykter i nio dagar och det känns så skönt att slippa stressen över att planera ,analysera om och när och hur mycket man ska dricka osv. Nu blir det mys i soffan och kolla på Idol och avnjuta varma mackor och ett glas mjölk ? Ha en trevlig kväll på er och va rädda om er ?

Fredde

10 vita dagar har jag klarat nu och det finns fortfarande vind i seglen även att vissa dagar känns svårare än andra. Är trött och seg idag så godnatt på er ? Styrkekram ?

Det är ju svårare ibland, för många av oss. Och all strävan med att sluta dricka tar energi. Själv är jag också trött (men "nattuggla" ändå). Men har hållet mej ifrån alkoholen. Hoppas du känner dej piggare imorgon och att går lättare. ?? Kram

Söker mig själv

Hej alla kämpande.
Var tydligen redan reggad här. Men tror inte jag skrivit här förr?
Jag vet inte om det är ok att bara hoppa in i en tråd så här..
Nykter i 16 dagar nu och det känns bra. Inga större svackor.
Är som Fredde less på mitt meningslösa drickande. Dricker till 95 % bara starköl. Har tidigare rökt otroligt mycket brass. Lag det åtsidan för 7 månader sedan.
( även nikotin)
Men det är mycket enklare att sluta med brass än alkoholen
Drömmen är att bli helt vit en vacker dag. Nu tar jag en dag i sänder.
Har satt upp olika delmål Det första är en månad utan alkohol.

Söker mig själv

Jag har nu läst igenom alla kommentarer och ser vad mycket man har gemensamt med andra i samma sits. Tankar känslor lögner mm.
Jag dämpar helst mitt alkohol sug med Sprite light. Te eller mineralvatten .
De gånger jag varit nära på att hoppa in i bilen och kört till bolaget. Har jag istället tagit en skogspromenad .
När jag kommit hem igen har det dämpats ?

Fredde

Tack alla för stöttning och inspiriation det betyder mycket för mig och stärker min vilja att fortsätta att slåss mot alkojävlen ? Har inte druckit en droppe rävgift på 12 dagar nu och kroppen och den mentala biten kan läka i lugn och ro ? Nu måste alkomonstret vara riktigt törstig och förbannad på mig med tanke på att han fått plågas i 12 dagar utan alkohol hehe. Har svårt att somna idag men jag känner mig lugn och harmonisk och dom negativa tankarna och ångesten har börjat blekna med tiden och det är jag glad för.Godnatt på er och fortsätt kämpa på så gott det går för allt är möjligt med rätt inställning och om man faller på vägen så får man inte ge upp utan bara borsta av sig skiten och fortsätta gå på den nyktra vägen ? Dagens citat är att det är bättre å vara ute på hal is å ha det glatt än att gå i lera och sörja ?

Okoshira37

Hej. Jävligt bra gjort. Bra avslutning ?. Själv är jag ny. Är på min tredje dag. Detta är. Nog min största utmaning. Måste göra det här för min sambo,och för mig själv. Men lycka till.

Fredde

Tack för dina vänliga ord ? och välkommen till forumet här inne.Här inne finns det fantastiska och hjälpsamma människor som vill en väl och som inte dömer en utan stöttar och peppar en till att må bra ? Grattis till dina 3 dagar som nykter nu har du satt bollen i rullning och du vill ha en positiv förändring i ditt liv och den kommer alltid innefrån en själv just för man fått insikt och att man erkänner för sig själv att man har problem. Det är första steget på vägen mot ett bättre mående och ett liv som man trivs och mår bra av. Om du vissa dagar får sug efter alkohol eller känner att motivationen inte är på topp så gå in här på forumet och läs det hjälper en att hitta styrkan och viljan igen. Kämpa på allt är möjligt bara men ger sig fan på det ??

Okoshira37

Tack så hemskt mycket. För all stöttning. Ska försöka ta upp mina gamla intressen. Försöka driva tiden med det. Alla runt om kring mig. Har man ju sårat. Så man får försöka fixa upp det. Men fokus på detta först. Och ännu en gång tack?✋

Fredde

Okoshira det var så lite så jag är glad att jag kan hjälpa till så gott jag kan ? Ja det låter som en bra tanke att du återupptar dina gamla intressen som kan skänka dig lugn och glädje igen ? Ja visst har man sårat dom runt omkring en på olika sätt när man varit i alkoholens klor och inte varit sig själv och allt det slår tillbaka på en själv genom skam ,skuld och ångest osv. Men genom att minska på alkoholen eller att sluta helt så väljer man ju bort allt det destruktiva och man väljer att vara den man är igentligen sitt sanna riktiga jag ?
Idag har jag varit nykter i 2 veckor och även att det hänt några jobbiga saker dom senaste dagarna så har jag avstått från att dricka och det är jag glad och stolt för. Förr så hade jag tröstat mig med några öl men inte denna gången nu blev det istället chips , popcorn och mineralvatten som blev min tröst istället. "Its okey not to be perfect , its okey to make mistakes ,its okey to do something that you wish you hadent done, because if we dont do those things we never grow"
Styrkekram till er alla ??