Idag är jag bakis och mår som jag förtjänar och ångesten står och hånskrattar åt mig och jag har bara mig själv att skylla att jag mår dåligt idag.
Jag är så trött på att vara destruktiv och fly från alla känslor genom att dricka för det är ingen lösning på problemen utan man skapar bara mer problem än vad som fanns från början.Dagen efter när man mår dåligt då kan man lova guld och gröna skogar att man ska skärpa sig och dra ner på drickandet eller sluta helt men sen går det några dagar och man mår bättre och då är alla dessa lovord till sig själv bortblåsta. Jag har innan lyckats vara nykter i 1 månad som längst och då kände jag mig glad och stolt över mig själv och jag mådde mycket bättre både psykiskt och fysiskt.Jag vet att om jag sätter den sidan till så kan jag vara stark och avstå från alkohol för har jag klarat av det innan så kan jag klara av det nu med.Så idag börjar min första dag som nykter och mot ett bättre mående.Är det någon annan som vill hoppa på tåget så häng på så kan vi stötta och peppa varann när viljan kanske inte är på topp vissa dagar. Glöm aldrig bort att man alltid är starkare än vad man själv tror man är.Styrkekram till er alla :)

Till dina 2 veckor. Du är stark och kan även stå emot a-djävulen vid livets motgångar. Du ska verkligen vara stolt! ?? Kram

Jame

Jag når snart 12 veckor och måste säga att de positiva effekterna vida överträffar mina förväntningar. Jag är så tacksam att ha nått hit och ser med ödmjukhet framtiden an. Alkoholen ska inte fånga mig igen. Jag vill verkligen peppa er andra och mig själv att kämpa vidare. Det är verkligen värt det.

Fredde

I 18 dagar har jag lyckats lura alkomonstret så nu är han nog både sur och förbannad på mig och det kan han gott få vara för det bryr jag mig inte om det minsta ;) Visst det har varit tufft vissa dagar då tankarna och känslorna har åkt berg o dalbana med mig som gjort att det kommit smygande tankar som "guuu så gott det vore med en kall öl för det är jag värd nu när du klarat av att inte dricka på ett tag eller nu mår jag dåligt så ta en öl så mår du bättre och alla problem försvinner osv"

Jag har lyssnat på dom destruktiva orden som alkojävlen viskat i mitt öra men inte gjort ord till handling för jag har min vilja , mod och envishet som vapen mot detta och det har fungerat bra hittills :)

Fysiskt sätt mår jag bättre och känner mig lite piggare men det psykiska går det lite upp och ner med men det blir väl bättre med tiden det med hoppas jag.

Tack för era stöttande ord Manda och Jame:) Härligt att det går bra för er med det glädjer mig att höra:)

Ha en underbar dag på er alla och blicka ut bland trädens vackra olika färgnyanser för det sätter färg på tillvaron:)

Styrkekram!

Fredde

Tack Bedrövadsambo ? Idag känner jag mig nedstämd och deppig och allt känns bara jobbigt och det känns som jag bara vill lägga mig i sängen och dra täcket över huvet ? Hoppas allt känns bättre imorgon.

Bedrövadsambo

Det är okej att må skit ibland. Dra täcket över huvudet. Efter regn kommer alltid solsken.

Ja, ens humör kan ju gå upp och ner oavsett alkoholen. Jag har känt mej "låg" ett par dagar nu. Men en promenad ute i det fina vädret har lindrat (har dock inte plockat svamp - än, men ska bege mej ut i helgen ?) Hoppas du mår bättre idag. Vi får inte ge inte upp, det vänder snart. ? Kram

Fredde

Tack för era fina ord och stöttning det betyder mycket för mig :) Idag har jag inte tagit en droppe alkohol på 23 dagar inte ens en lätt öl eller vanlig cider :) Jag satte som mål att inte dricka något på 4 veckor och visst det har inte varit lätt alla dagar kan jag säga för mitt mående har gått upp å ner för vissa dagar har gått bra och jag har varit pigg och glad och haft energi och andra dagar har jag varit nedstämd och deppig och bara velat dra täcket över huvet och gå och lägga mig.

Fy sjutton vad nära det var att jag drack några öl nu i helgen för att fira att jag inte druckit något på länge. Jag åkte till bolaget i Lördags och köpte starköl och la in dom på kylning för jag skulle till min bror och vi skulle se på fotboll och ha trevligt. Jag kände att det var som ett krig inom mig för ena rösten sa drick och ha roligt och trevligt för det är du värd för nu har du varit duktig medans den andra rösten sa varför ska du dricka du har inte nått ditt mål på 4 veckor än och man kan faktiskt ha trevligt utan alkohol med och ska du svika dig själv.På något märkligt sätt så vaknade jag till och tog mitt förnuft till fånga och tog beslutet att inte dricka något och det är jag glad och stolt för att jag lyckades stå imot även att frestelsen var så nära till hands.

Allt i livet handlar om vilka val man väljer att göra och varje handling får konsekvenser positiva som negativa och nu valde jag att inte dricka och då slapp jag dåligt samvete och jag svek inte mig själv och ingen baksmälla utan jag vaknade glad , pigg och stolt istället :)

Jag fortsätter att kriga på även att en lille röde jävlen spelar mig ett spratt ibland och försöker sätta griller i huvet på mig så har jag ändå huvet på skaft någonstans ;)

Kämparkramar till er alla :)

Så starkt av dej att stå emot ölen, du 'nockade den fule a-djävulen rejält. Det gjorde du med god marginal, 23 - 0 till dej. Jag blir så glad när jag läste att du mår bättre också.
Tack ditt inlägg i min tråd. Det var trattkantareller som jag plockade. Det var gott att kunna gå ut, utan att vara bakis. Jag hoppas på fint väder nästa helg för jag ska bege mej ut i skogen igen. Denna gång lite längre iväg, jag får väl ta kompass med mej ;)
Nu krigar vi vidare ? Kram

Fredde

Tack Manda ? ja och idag står det 24 - 0 till mig vilken utklassning *ler* Vad roligt att du hittade trattisar för det är så gott med svamp och det är så härligt och rogivade att komma ut i skog och mark för det är som balsam för själen och man glömmer alla problem i livet för en stund ☺ Det enda jag inte gillar är dessa förbaskade älgflugor som flyger på en stup i kvarten när man går och strosar runt i skogen Usch! Klarade du dig undan dom små rackarna? Snart blir det att åka in till stan och handla talgbollar till mina små söta fjädrande vänner som sitter ute på min altan och är hungriga ?

Ha en fin dag Manda och till alla er andra krigare där ute ?
Styrkekram

Fredde

Nu är det dax att gå och lägga sig och jag känner mig tacksam och glad för att jag varit vit i 3 veckor och 3 dagar ?

Godnattkram ?

Fredde

25 nyktra dagar idag ? En klapp på axlen på mig själv ?

Du är värd mer än en klapp på axeln, som har klarat så många dagar och dessutom orkar stötta andra så bra.
Jag har 18 dagar nu. Känner mej "friskare" på ett sätt men är trött (beror nog mest på att jag jobbat nattskift). Jag klarade mej från älgflugor och andra otäcka djur i skogen ?. Gillar inte heller insekter men jag ska ändå ut igen, om vädret tillåter. Ja, naturen kan verkligen ge en lugn och ro i själen. Även frisk luft, motion och förhoppningsvis lite mer svamp ;) Ha en fin fortsatt vecka ?

Fredde

Tack snälla och goa Manda för dina ord ? Grattis till dina 18 dagar det är skitbra jobbat ? Det är samma med mig jag känner mig friskare och mer klar i huvet och jag orkar ta tag i olika saker nu men som du säger så finns det en trötthet i bakgrunden som kan vara jobbig ibland.
Ja älgflugor och fästingar är inte mina favoriter direkt ? och hade inte dom funnits så hade jag byggt mig en koja i skogen och plockat svamp och bär 24\7 haha ?

26 vita dagar idag och det känns toppen ?

Nä nu ska jag ta en kopp kaffe och mysa med min hårboll ?

Ha en underbar dag Manda och alla andra ?
Styrkekram!

Fredde

Godmorgon på er!

Det är inte dumt och ligga under täcket med en kopp kaffe och lyssna på radion och känna sig utvilad och pigg en sån här härlig lördagsmorgon ?

Idag är det 4 veckor sedan jag drack något och jag klarade mitt mål som jag satte upp för mig själv och det är jag stolt och glad för och vägen hit har gått bra även att det varit kämpigt vissa dagar då mycket känslor bubblat upp till ytan som man fått hantera på olika sätt. Det känns skönt att kroppen fått vila och rena sig själv i lugn och ro utan giftet i kroppen ?

Jag önskar alla en mysig och trevlig helg och var rädda om er ?

Styrkekram!

ebbaebba

Njut av kaffet.
Grattis till en välmående morgon.

:)

Fredde

Det ska jag göra Ebba! Ha det så gott och njut av din dag du med ? ?

Månsken

Bra jobbat! Hur tänker du nu? Såg att du skrev att du nått ditt mål. Testar du att dricka måttligt eller fortsätter du räkna dagar? Jag har inte kommit fram till hur jag ska göra utan resonerar lite olika. Men det är jäkligt skönt utan alkoholen måste jag säga. Ha en bra lördag!