Nu har det gått 30 dagar sedan jag startade min första tråd här och lovade mig själv att vara nykter. Det har gått sådär... Först 18 helt vita dagar och därefter några återfall med vin. Av 30 dagar har det blivit kanske 6-7 dagar med vin. Bättre än förut då jag drack vin varje dag, men inte bra.

Jag har märkt att de gånger jag dricker är när jag känner mig stressad och har ångest (hjärtklappning, en klump i halsen, panikkänslor, känslor av att livet är meningslöst) och använder alkohol som min enda utväg. Det kan vara när jag har mina barn (är varannan veckas förälder) eller när jag är ensam. Det är ju ingen nyhet att A är ett av de bättre ångestdämpande medlen, men problemet är ju bara att ångesten återvänder med ökad styrka dagen efter. Suck.

Det andra tillfället som är svårt att klara utan A är barnfria helger och kvällar. Jag brukar träffa vänner och äta middag eller gå ut. Nästan alltid dricker vi vin, dock inte alltid i stora mängder. Det är här jag behöver lite inspiration... Finns det någon annan här som har barnfria helger utan någon partner? Vad gör ni? Ingen av mina vänner känner till att jag tycker A är ett problem för mig. Att berätta är uteslutet.

Hur gör ni andra? Tror inte jag har läst en enda tråd skriven av någon som är singel...

Jag nätdejtade när barnen var hos sin pappa.
Tränade rätt mycket det var kul att flirta på gymmet.
Träffade min nuvarande man när jag var nykter första omgången/perioden.
Vi gick på bio, picknick och på krogen bjöd han på alkoholfria drinkar. Han var den första dejten som inte försökte locka mig med alkohol.
Vi fikade och hade myskvällar med te. Och sex..

Varför vill du inte berätta för dina vänner?
Stödet du kan få från dem är otroligt betydelsefullt och kan de inte stötta dig kanske de inte är bästa sällskapet om du vill sluta dricka?

Kram och lycka till

Bedrövadsambo

Själv är jag så jävla bränd efter att ha så mycket kunskap om alkoholism (pga min pappa) och sen flyttar jag ändå ihop med en alkoholist ? Känns som jag inte vågar chansa igen faktiskt. Det ligger kanske något i talesättet "Killar är som toaletter - antingen upptagna, eller fulla med skit."

Kan det vara något annat du behöver?
För mig har SSRI hjälpt jättemycket mot ångest och oro. Prata med din läkare om det? Det har varit som ett mirakel för mig.

Förstår att det är klurigt att dejta nyktert. Har aldrig provat själv, så har tyvärr inga tips att komma med.
Kram!

Berra58

Single-varannanhelgs-pappa är jag. Nykter nu 26 dagar. Har bestämt mig att förbli nykter. För sonens (o min) skulle. Vad gör jag ensamhelgerna? Har ju inte hunnit vara många nykta helger än. Städa, tvätta, handla mat, läsa, tv, träna. Har liksom inte riktigt vant mig än. En sak är dock säker, jag dejtar inte, klarar inte det än och nykter... Det är en stress detta med single-liv, tankar på framtiden, dejting, ensamhet etc. Jag tänker så här, gilla läget idag, du mår bättre om ett halvår, allt löser sig......tids nog hittar jag någon när jag minst anar.
Trevlig helg!!! ?

man kan bli lite nervös och osäker inför allt det nya som uppstår.... Fattar knappt att det är sant!!

Tack för att ni delar- det hjälpte även om jag inte skrivit tidigare... Nu är jag inte helt singel längre eftersom jag börjat träffa en man som jag haft ett av-och-på förhållande med under två år. Han dricker väldigt sällan så även om det här av-och-på krånglet tar på kraften så hjälper vår relation i alla fall i kampen mot a.

anonym11208

att du har en man som dricker väldigt sällan. Jag vet hur det var när jag träffade en man med väldiga alkoholproblem, såklart drack jag massor också då i sällskap med honom. Ha en fin nykter kväll och i morgon är det gott kaffe och en klarare hjärna!

DetGårBättre

Jag är singel. Inga barn. Druckit mycket. Har egen tråd här. Men jag har alltid varit öppen med min problematik, att jag druckit för mycket. Men kanske inte som alkoholist. Men jag dolde aldrig något för mina vänner eller familj, dvs mor och syster.

Har man vänner som inte kan ta sådant, är det då vänner? Jag skulle inte vilja ha sådana vänner. Jag har haft relationer med stor åldersskillnad också. Alltid öppen där också. Kan folk inte ta mig för den jag är så är det oftast ingen jag vill ha nära!

Du väljer själv. Lycka till.