Vill inte - kan inte

Fenix

Hej Lillablå!
Jo, en ny tråd kanske är en god idé. Och Mark, faan att du hann läsa mina stolta löften.
Jag kollade hur det var förra året, då gjorde jag likadant. Skulle sluta mindre än två veckor före min födelsedag. Hur det gick? Jo, precis som nu. Så otroligt korkat att utmana sig själv i onödan på detta vis. Det ska ju bli ett rejält kalas och dömt att misslyckas. Men nu ska jag ta Revia fram till dess, så att jag tappar lusten att dricka och först efter nästa helg gå igång med antabus. Det går faktiskt att kombinera dessa två. Jag tar till mig dina ord Lillablå, jag kan och vill. Men jag behöver ju inte göra det så svårt som möjligt, eller så lätt att misslyckas som möjligt.
Kram alla, jag följer er kamp och ups and downs.
/Fenix

Kvinna-mamma46

Alltså... missförstår jag nu?

Du fyller år om två veckor, du struntar i antabusen för att det ska bli kalas. Börjar med Revia för att tappa lusten att dricka (men håller dörren öppen genom att inte ta antabus) och skjuter upp beslutet en gång till?

Du gör det verkligen svårt för dig. :)

Kvinna-mamma46

mm. Jag kommer ihåg hur jäkla jobbig den tiden var. Vill sluta, borde sluta, kan inte, skjuter upp det gång på gång. Ångest, dåligt samvete, ånger, bakis, må pyton, förakta sig själv, rädsla... vad håller jag på med? var kommer det att sluta?

Skickar miljontals nyktra styrkekramar till er båda.

Pia

kramis69

Hej Fenix !

Jag förstår din situation, det viktigaste är ju dock att du håller kvar viljan och ambitionen. Men nu får det bli 3:e gången gillt :)
Revia låter bra att ta så länge, har du någon aning om den börjar verka direkt eller om det tar tid för att bygga upp en depå i kroppen ? Funderar på att ev fortsätta med revia när jag kört igenom antabuskuren. Jag vet att precis som med antabus måste man kolla sina levervärden innan man kan ta revia men måste det oxå följas upp i början, alltså levervärdena ? Har inte läst att någon annan på forumet har nämnt något om revia så därav alla mina frågor om du möjligtvis vet ?

Kram Mark

Fenix

mm. Jag kommer ihåg hur jäkla jobbig den tiden var. Vill sluta, borde sluta, kan inte, skjuter upp det gång på gång. Ångest, dåligt samvete, ånger, bakis, må pyton, förakta sig själv, rädsla... vad håller jag på med? var kommer det att sluta?

Pia, du vet ju vad det handlar om och har kommit upp ur träsket. Precis så djävla dumt är det. Du är också mitt stora hopp, som har snurrat omkring på samma sätt. Inser ju hur dumt det låter, men jag vill alltså sluta idag, men eftersom jag inte vill och kan då jag ska ha mitt stora kalas nästa vecka, så vill jag ta medicin som gör att jag dricker så lite som möjligt fram tills dess. För människor utanför vår värld, måste första tanke vara att plocka in den dåren på närmsta psykklinik. Och slänga bort nyckeln!
/Fenix

Fenix

Mark, Revia, som ju inte finns längre utan heter ngt annat, verkar direkt. Alltså inom en halvtimme ungefär. När jag testade en period, så drack jag en öl, tog en tablett och väntade max en timme och tänkte sedan dricka en till. Men jag hade tappat lusten, pressade i mig en öl till men sedan fanns ingen lust längre att dricka mer och mer. Det var häpnadsväckande för en alkis.
Men, som jag skrivit tidigare på forumet, så efter några veckor slutade jag. Insåg att jag ville inte dricka två öl, jag ville bli berusad!!
/Fenix

kramis69

Tack för svaret Fenix, det låter klart intressant. Men om man kör Revia efter att ha tagit antabus över en längre tid så låter det ju som en bra lösning. jag kommer dock att fortsätta ta Campral under minst ett år eftersom det tar bort suget.

Kram Mark

Thea

Godmorgon alla!
Fenix du e ingen dåre alls, sluta med såna tankar. Fast dåraktiga e vi alla, som gör oss själva illa, o de vi älskar.
Vad du håller på med? Tror du håller på att förhandla med dig själv o din alkisvän, som säkert vi alla har gjort härinne.
Förlåt, men jag blir lite full i skratt när jag läser om hur du resonerar, du håller på att "skriva" nåt slags kontrakt med din kompis om hur du ska lösa det här med din fest.
Fast du skriver ju själv, att du inte vill o kan sluta pga ditt kalas.

Hörde en alkoholterapeupt säga så här, jag tar mitt namn som ex.
Du e Thea 1 , som e förnuftig o klok o driftig, sen har du Thea 2 , som vill kidnappa din hjärna o ta över kontrollen över dig. Vem ska du låta vinna? Thea 1 eller Thea 2?
Säg åt Thea 2 att dra åt pepparn!
Jag tyckte det var en kul o bra beskrivning på hur jag själv resonerar, förhandlar o håller på med mig själv.
Det e det jag menar med att du förhandlar. Fenix 1 , vill sluta, Fenix 2 vill ha kalaskul.
jag e nyfiken, Fenix, vem vinner?

En God dag åt mig, er önskar jag/Thea

kramis69

Hej Fenix1 !

Fin och förståelig liknelse av Thea1. Jag vet dock att du har bättre förutsättningar än Fenix2 för du har kämpat hårt och länge, peppat dig och övertygat dig själv om vad du vill och vad som är bäst för dig till skillnad från Fenix2 som bara finns där och manipulerar utan minsta ansträngning. Ta revia fram tills din grand final och fira då inte bara din födelsedag utan vändpunkten till det nya nyktra liv! Kom ihåg, 3:e gången gillt.

Kram Mark1 :)

Fenix

Alltså, tack alla snälla som bryr sig så om min vingliga färd! Det känns verkligen varmt inombords och svårare och svårare att ständigt svika. Både mig själv och alla ni som finns där ute, så verkliga på något sätt. Nu har jag beställt ett nytt recept på Naltrexon som det heter. Revia är avregistrerat av någon anledning, men det är samma jox i detta. Räknar med att få receptet i morgon. Vad tror ni då att Fenix 2 tycker vi ska göra tills dess? Just det :-) Får se hur det blir med det. Just nu nykter och ledig och solen skiner.
/Fenix