Vill inte - kan inte

Thea

Hi Fenix 1! Kul at ni gillade jämförelsen, det gjorde jag oxå, midsommarafton stod jag i badrummet o tänkte falla, men så kvicknade jag till o sa högt, dra åt helvete Tvåan!
Tänkte, vad schitzofrent! Sen gick jag på mitt första AAmöte. Hon stack faktiskt, Tvåan, vi e osams nu, hon bönar o ber mig ta tillbaka hennes vänskap, men jag har sagt upp den.

Ät en brakmiddag, avsluta med glass eller nåt, lägg dig o läs en bok el. kolla på film, ring en nykter kompis,SOV o gå till apoteket imorn när de öppnar.

Kramar, ETTAN

kramis69

Bra Fenix !

Vilken finare gåva kan man ge sig själv mer än att ta hand om sig och sin hälsa ? Se till att skriva av dig och berätta hur det går för dig när du kommer igång nästa vecka, antar att du börjar nästa måndag, så att vi kan stötta dig allt vi kan.

Kram Mark

Fenix

Tack alla!
Fyller år på lördag, så jag räknar med att det blir söndag, eller i senaste fall måndag.
Jo, jag ska skriva av mig här. Läser så mkt bra här, Härda ut är ngt som jag tar till mig och ska ta fram när det spökar för mycket. Men också insikten att det tar sin tid att få tillbaks hjärnan.
/Fenix

kramis69

Hej Fenix !

Jag kan trösta dig med att jag allt oftare läser i inlägg hur lätt alla tycker det har varit att bli av med beroendet, jag själv känner just så. Jag var själv rädd för värsta abstinens under lång tid (men den går över efter 3 dagar -såvida man inte blandat alkohol och tabletter för då kan det ta längre tid) och att jag skulle känna sug och frestelser men det har jag oxå varit befriad från. Tänkte bara förmedla detta som ett positivt budskap till dig så att det blir lättare att fokusera och ta dig an den stora dagen.

Kram Mark

victoria

Fenix, ¨vi har nu hängt här på forumet länge och väl. Du har skrivit uppmuntrande till mig då jag behövt det, skulle så gärna vilja skriva något peppande som får dig att tänka om ang ditt firande av din födelsedag, det gör mig ont att se dig kämpa med ditt eget dividerande.
Tänk vad fantastiskt skönt och stärkande det skulle vara att se tillbaka på födelsedagen 2010 som en förändringens dag, En nystart, det nya livet. Den dagen du verkligen firade ditt liv och den fantastiska person du är, den bästa och viktigaste födelsedagspresent du kan ge dig själv, som en liten ceremoni liksom.

Jag höll på länge och väl och dividerade med mig själv. Många är söndagarna (och andra dagar för den delen) då jag lovat mig själv "aldrig mer". Men som du redan vet av erfarenhet kommer det "perfekta" tillfället att sluta dricka aldrig att komma. Det kommer hela tiden nya kritiska lägen. Nya jular, nya midsommaraftnar, nya soliga sommardagar, nya födelsedagar - eller varför inte namnsdagar?? Jag har dessutom turen att ha flaggdag på BÅDA mina!!
Jag veeeet att du redan är medveten om allt detta, men vad f--n Fenix! Du vågar hoppa nu, vi tar emot dig. Gör det bara.
Kram

victoria

Vill bara tillägga hur otroligt bra det är för självkänslan att kämpa sig igenom en och en av dessa "speciella tillfällen" utan alkohol. Kanske har du inte lika kul (tänk på vad Pia skrivit om hur vi förstört vårt belöningssystem), det kanske till och med känns obekvämt, men låt det göra det då, det är inte hela världen som Vana skrev till mig en gång. Du kommer ändå att känna en tillfredställelse efteråt, som kan ge dig stöd och lite mer djävla annama inför fortsättningen.

Fenix

Tack så väldigt mkt för dina ord Victoria!!
Ja, det ska djävlar i mig bli en födelsedag att komma ihåg, då jag äntligen vände på mitt liv och började en ny resa. Jag ska hoppa, i förvissningen att ni tar emot mig och att jag tar emot mig själv.
Ha en bra dag Victoria och alla andra!
/Fenix

Fenix

Hej alla!
Ja, nu har jag hoppat. Slurkat i mig antabus och nu har resan startat. (Igen). Känns så bra, en riktigt fin födelsedagspresent till mig själv. Har tänkt igenom rätt mycket vilka fallgropar det kan bli, men med hjälp av antabus ett bra tag så räknar jag med att slippa det vanliga dividerandet. Bland det jag tagit till mig mkt från forumet är att det är inte hela världen att må dåligt eller känna tristess. Det är en del av livet och jag får vara kreativ och försöka hitta något bättre än alkohol att ta till.
Ha det bra,
/Fenix

måne

skönt att höra
nej,sannerligen så är det inte farligt med tristess,o må lite kass,jag har nästan vant mig vid
mitt inre känslomässiga kaos som kommer helt apropå,men jag är så
mycket lugnare ändå,mer trygg än förr
försöker att inte deppa ner mig för det
det får passera,varje gång man är nere,tankar,man inte vill tänka
rubbar lugnet,friden,två personer som strider under ytan
mitt ljusa jag har segrat nu,i en månads tid
och hon kämpar på
lite schitzo till mans,känns så ibland
varvar dessa deppdagar,med natur,återhämtning
andas,blundar
brukar funka,oftast i alla fall
men jag vågar inte bli för kaxig,den här gången
inte för säker
ödmjuk,tacksam
en dag i taget,är du med Fenix?
kram Måne