Det här försöket ska lyckas. Nu har jag testat flera gånger och bestämt att jag ska dricka högst två gånger per vecka och inte mer än tre glas, helst två! Och det har inte lyckats så bra men mitt drickande har minskat avsevärt. Jag vill få kontroll över alkoholintaget. Nu är det en ny period och jag har tänkt mig att dricka en gång i veckan och inte mer än tre glas och att aldrig bli berusad.
Har varit full alldeles för många gånger, gjort bort mig och gjort mina barn ledsna. Och varit på väg att falla igenom helt.
Senast jag drack öl och vin var påskafton och då klarade jag att hålla gränsen vid fyra glas. Jag är så nöjd med det!
Nu har jag varit alkoholfri i 19 dagar och innan dess i 15 dagar. Jag kommer välja att vara alkoholfri så länge som jag känner att det behövs.
Och det kan ju bli skönt! Kommer att skriva om mina tankar och hur jag gör för att klara det här, jag gör ju tvärtemot er andra i vissa avseenden.
Och ja, jag har insett att jag är beroende men måste lära mig att tackla det.

Bedrövadsambo

Man ska inte jobba med människor om man inte är genuint intresserad och empatisk. Hoppas du inte är helt bränd, vissa människor är bara på fel plats i fel roll. Hur reagerade praktikanten? Hen måste ju också tänkt att situationen var både fel och obehaglig.

träningstanten52

Praktikanten satt bakom mig och jag har ingen aning om vad hon tyckte. Men jag behöver jobba mycket mer på att stoppa direkt när jag känner att jag är med om saker som känns obehagliga och fel och att lyssna på intuitionen.

träningstanten52

Den här månaden blev det tre dagar med alkohol och tyvärr två dagar med för mycket. Jag vill ju att det ska vara noll dagar med för mycket, det verka vara svårt att lyckas. Jag läser ju så många trådar med samma beskrivningar, det blir inte två glas utan fem.

Vet inte om problemet ska vara ditt i ditt möte med coachen. Tycker inte det alls. Vi, de flesta av oss, har respekt för auktoriteter, vi är artiga och vi är inte längre vana att bli skällda på. Så hur bra man än är på gränssättning och säga ifrån så är det svårt i en sån situation. Skriv en utvärdering till coachen tycker jag. Då kanske denne blir lite mer lyhörd nästa gång.
Det värsta i det där är att man grämer sig över att inte ha sagt till, men tänk istället med ilska på att denne person betedde sig oerhört illa i en sån situation. Coach- ja, det är en titel som ställer lite krav.

träningstanten52

Skall jag ge i fortsättningen men kanske inte till Chefen, välja med omsorg är lika viktigt! Hur går det för dig idag?

träningstanten52

Får påfyllning och fler tankar om drickandet och min ovilja att sluta helt och hållet. Vanan att ta ett glas till helgen, ensam och utan att nån ser hur dåliga vanor man har är stor. Känner att helgen blir en påfrestning och att jag behöver hitta stimulans. Jag är nog fixerad vid mina nollor och ska kanske börja tänka på vad det betyder för mig?
Det känns skönt med lite mer svar på tal och att öva på det!

träningstanten52

Att jag måste vara duktig på alla områden till och med nu när jag är här på forumet. Tål att tänka på och att sluta upp att vara den duktiga i alla lägen. Bättre att börja känna efter vad som gör att jag mår bra!
Ska ägna mig åt att göra det som känns trevligt och utvecklande för mig!

Bedrövadsambo

Fokus på att må så bra som möjligt! Att alltid prestera är ett ok att bära.

träningstanten52

Behöver nog helt ändra fokus även här på forumet och min fixa ide med mina nollor. Bättre att försöka hitta det som behövs i form av intellektuell stimulans, trevligt umgänge, lite mer kultur. En del anledningar till mitt drickande beror kanske på att jag känt mig ensam och också varit uttråkad.
Sen övergick det till det katastrofala drickandet innan jag lyckades sätta stopp!

Bedrövadsambo

Någon, minns inte vem, skrev att det man egentligen vill uppnå är en chill sinnesstämning. Hur kan du uppnå det på annat sätt? Jag tror också du verkligen ska fokusera på fördelarna istället för nackdelarna. Så gjorde jag när jag separerade för fyra år sedan. Tanken att vara varannan-vecka-mamma fasade jag över. Jag bestämde mig direkt för att fokusera på fördelarna - inga tider att passa (som rör barnen), behöver inte laga mat varje dag, mindre tvätt och städ, lugn och ro och tid för att läsa, umgås med vänner, gå på bio OM jag vill. Och barnens relation till sin pappa är lika viktig som min relation till dem, och när jag såg deras glädje över att träffas kunde jag åka hem ensam och vara nöjd faktiskt. Men det tog förstås tid att vänja mig ändå, men fokuset på fördelarna hjälpte mig igenom det relativt snabbt. Tankens kraft är stark!

träningstanten52

Jag har nog koncentrerat mig på fördelen av att inte vakna bakis, att inte bli berusad, att inte vakna och ha en blackout och inte veta vad man gjorde kvällen innan osv
Men jag tror det behövs fler positiva saker i mitt liv och att jag inte ska bli fixerad vid att klara av saker med högsta betyg. Och att jag får inse att jag inte behöver vara bäst utan duger bra som jag är! Min trivsel ska bli ledord framöver!
Tack för raderna

träningstanten52

Och jag kommer att njuta av hundens och äldsta väninnans sällskap. Behöver nog fundera mera över min stora ovilja att avstå helt från vin. Det har ju inte fungerat som jag tänkt mig utan det blir lätt för ofta och några gånger för mycket. Och ändå kan jag inte tänka mig att sluta dricka helt. Jag får kanske ändå vara nöjd med att ha fått kontroll på alkoholintaget så var det ju inte när jag började med programmet.

Kärlek

Det du skriver ger mig stora förhoppningar om att min man säger att han ska dra ner på sitt drickande. Han säger att from idag ska han bara dricka måttligt fredag och lördag. Han påstår att han är stor konsument men inte alkolist och han vill dra ner. Har gett han en chans till att fortsätta tillsammans, men har mina misstankar efter alla ursäkter elaka på hoppningar att det inte kommer att gå vägen eller finns det förhoppningar om att det verkligen går att dricka måttligt? Och vad är måttligt?

Bedrövadsambo

Att dricka fre eller lör, eller kanske t.o.m fre-lör kan nog betecknas som måttligt, och att inte dricka så man sluddrar, raglar eller beter sig olämpligt. Klarar han det?

träningstanten52

Utan minikonsument. dvs kvinnor en halv flaska vin per vecka. Män är kanske lite mer per vecka! Det tar tid att komma i balans och inse att man behöver vara vaksam på sig själv, kanske hela livet!

träningstanten52

När man inte dricker sig berusad och bara dricker ett glas på festen? Jag funderar på förändringar i vårt språk och i vår syn på alkohol. I dag är det inte längre okey att bli berusad vilket det var på 70-talets personalfester. Det var kanske pinsamt på måndagen men inget man gjorde något åt som arbetsgivare eller kollega. Och då var ordet nykterist suspekt åtminstone där jag jobbade.
Samhällets förändring har ju också inneburit en klappjakt på missbrukare och en intolerans som känns kvävande och inhuman. Trist!

Bedrövadsambo

Är man nykterist dricker man ingen alkohol alls. Det du hänvisar till är att dricka måttligt.

Bedrövadsambo

Jag minns en del personalfester från 90-talet som var lite väl blöta. Pinsamt är bara förnamnet, för både egen del och andras. Ett tag slutade jag gå på personalfester eftersom jag mådde dåligt av att se förnedringen. Personalfester med måttligt drickande från alla inblandade är verkligen att föredra!

träningstanten52

Jag är inte alkoholist ute kvinna, människa och yrkesverksam. Jag har druckit för mycket men är inte en speciell kategori med speciella karaktärsdrag, det är en förenkling av problemet som gör mig förbannad. Och den enkla lösningarna blir så förenklad att man gärna säger, du måste skärpa dig. Kan jag så kan du! Och det funkar inte för det mesta!
Jag tänker inte stoppa in mig i ett fack men fortsätta reflektera över mitt sätt att dricka och varför jag inte vill avstå.