Vill inte - kan inte

Fenix

God morgon! Fantastiskt, femte dagen nykter, en hel vardagsvecka har gått utan alkohol. Går lite på sparlåga mentalt, känner att vanemönster från missbruket sitter i ordentligt. Men vill inte ersätta alkoholen med godis, läsk och annat. Har förstått att jag utvecklat en missbrukarpersonlighet under väldigt många år som jag aldrig blir av med. Så jag måste bevaka vad den figuren är ute efter. Och ett sätt att ha koll är att hitta nya vanor och beteenden. Daglig motioner har jag kommit igång med, men nu hägrar ett riktigt program för att träna upp mig fysiskt. Känns spännande. Men jag tar det lugnt, ska inte hoppa på något för att bara misslyckas. Får växa fram.
Ha en riktigt bra fredag alla!
/Fenix

Thea

Godmorgon FENIX!
Grattis till din vecka, du ska se att det går lättare o lättare. Jag tyckte nog första, andra helgen utan alkohol var lite ovant, men sen gick det hur bra som helst.
Tror mycket e vanor-ovanor, inkörda sen åratal. Jag har alltid druckit på känslor, alltid, så nya vanor, nytt tänk, e .....helt enkelt nytt!
Som nån skrev (Berra?) att göra tvärtom mot det man e van vid.

Ha en underbar nykter dag, idag!

Kram/Thea

Fenix

Ha en underbart nykter dag själv Thea!
I dag känns det lite som om allvaret börjar. Har haft en smekvecka, bara att växla in på nykterhet har varit grejen. Men nu vill jag verkligen börja min förändring, ändra på mer än att bara sluta dricka. Det handlar om att inte glida in i nytt missbruk av mat, godis, socker och så vidare. Vill få in nya vanor när det gäller motion och kost, för att få bli den jag velat bli så många år när det gäller vikt och kondition. Att sluta dricka känns om att sluta missbruka sin hjärna, jag vill gå ett steg till och sluta missbruka min kropp också.
Dax att börja planera. Spännande. Utmanande.
/Fenix

surran

Hej Fenix.

När jag gick på behandlng för många år sedan så fick jag rådet att ta nykterheten först. Det andra kunde vänta ett tag till. Men man blir så exalterad av sin nyvunna energi och man vill ju så mycket. Vi är ju 110% människor oftast. Mitt lilla råd till dig är i alla fall att lägga all din energi på din nykterhet. Vikt och annat kan man ta sedan. Det är lätt att man överarbetar sig själv och det är inte bra.

men vi är ju alla olika. Bara ett råd jag fick när jag var på min behandlng

kram kram Fenix!!!!!!!
Kram kram alla andra!!!

vana

Lycka till Fenix din slingerväg blir rakare o rakare,Jag beundrar ditt MOD att stanna kvar HÄR o inte ge upp dina ambitioner och mål.
När jag gick in här för ett år sedan hade jag bestämt mej.Innan dess hade jag två svåra år av velighet.Fy för den lede så jobbigt att vara två personer i en.Eller hur?
Att bli en hel människa föenklar livet!!!!

Thea

Hej igen Fenix . Tycker det e en jättebra ide att börja träna, dels för kropp men även hjärna. Du blir piggare o kan använda din nya energi till annat, o tankarna på alko avklingar säkert oxå. En annan bonus som kommer automatiskt brukar vara att man äter sundare. Kan ju inte bli bättre.
Sugarcoma kan säkert klämma in nån bra kommentar om det ämnet.

Nyss kommit hem fån beh. lärde mig jättemycket idag. Dags för möte nu.

inger

Hej Fenix!

Grattis till första veckan. Jag har nu 12 dagar med mig. Är så himla skönt. Varit i skogen i en stuga jag lånat i en vecka. Plocka svamp, promenerat och läst. Och varit delaktig och medveten. Så himla härligt- men blandat med en sorg över vad mycket i livet som inte fått den plats det förtjänat. Alla upplevelser, alla relationer, filmer, barnen, kultur och natur. Suck! MAn har missat en del men inget konstruktivt att tänka på det som är gjort. Bättre att koncentrera sig på det som komma skall.

Skönt iallafall att ha tillgång till internet igen.

Ha en bra dag!
Inger

Fenix

Plötsligt skingrades sig de gråa regnmolnen, och solen lyste upp hela tillvaron. Precis så känns det ibland att vara nykter, som om molnen skingrats. Så får man nog se livet också, som vädret. Det varierar från vackra solnedgångar till tröstlös regnande. Det bästa man kan göra är att gilla läget. Att få något slags lagom väder hela tiden, är lika meningslöst som att drick alkohol för att smeta ut känslolivet. Hm, nog med flum. Dags att ta itu med dagens uppgifter, laga lite mat så det räcker ett par dagar till att börja med. Grattis Inger till 12 dagar, ja visst är det skönt.
Men som du väl själv menar, bättre vara ute på hal is och ha det glatt än att gå omkring i lera och sörja.
(Känns ju förstås förargligt att jag aldrig kan komma ikapp dig nu, med mina 8 dagar mot dina 12:-)
/Fenix

inger

Hej!

Jag förstår att det känns tufft att inte ha en möjlighet att komma ikapp mig (haha). Jag kommer förhoppningsvis ALLTID att ligga fyra dagar före.
Gillar oxå ditt inlägg! Har läst mina "gamla" inlägg. På något vis ger det hopp- mycket känns klokt och eftertänksamt. Kanske man inte helt tappat förmågan att reflektera?? Trots all kemiska substanser man matat kroppen med?
Nu film och grönsaker ( hade hellre valt chips) men mår bättre av nyttigheter. Så får det bli.

trevlig kväll!
Inger

måne

gomorron alla ni
härlig läsning fenix,glad för din skull
o Inger,vad härligt men skog o svamp,mossa,den fuktiga skogsluften
jag ska ut i skogen idag
o belöna mig med goa svampmackor ikväll
jag älskar skogen,finns ingen plats på jorden där det är så rofyllt
vandrar helst ensam där,
tankar energi o kraft
funderar o reflekterar
hoppas filmen var bra
o grönsakerna goda
jag gjorde rostade rotfrukter till kvällsmat igår
var o handlade färska grönsaker direkt från
grönsaksbutiken som ligger i ett område där jag jobbar
morötter,gul,röd lök,rödbetor,palsternacka,potatis
till en bit kött
lite färska kryddor o lite olja o in i ugnen
riktigt gott
o promenera är som min drog nuförtiden
en dag utan promenad är ingen bra dag,behöver ha det,frisätta lite endorfiner
ta hand om mig,försöka äta bra o inte tänka alltför mycket
har så lätt att gräva ner mig,lider lite av depressioner som spökar
äter mina antidepp,o håller mig över ytan
men nykter ,o det är det viktigaste
kram
Måne

Fenix

Har i dag varit på lokal och konditionstränat. Riktigt skönt att få svettas ordentligt och låta pumpen dra igenom systemet ordentligt. En bra känsla. Både att ha slutat dricka och börjat med motion. Ska sluta hacka på mig själv för att jag emellanåt hemfaller åt mitt gamla beteende och glufsar i mig choklad och läsk som om det vore vin och öl. Det ger sig säkert i takt med att jag börjar ta hand om min kropp bättre. Har även fått ett träningsprogram för musklerna av en kompis, som jag ska dra igång. Faan, jag är ju hur bra som helst när jag tänker efter:-)
Thea, lisamari, segaletta, inger, Måne, vana, surran och alla andra, (var är alla nyktra killar?) ha en bra nykter dag!
/Fenix

nisse

Hej

Det är en skön känsla att köra slut på kroppen med träning.
Har inte druckit mig full på snart två veckor, det blev två små glas folköl i lördags.
Så för tillfället kan jag räkna mig till de nyktra killarnas skara, så länge jag undviker
det första glaset med något starkare i så går det bra.
Speciellt rödvin triggar mig av någon anledning men det är väl rödvin som har grundlagt
mitt intensivdrickande när jag väl dricker.
Lycka till med er nykterhet.