Jag startar en ny tråd eftersom jag tycker min tidigare har lite fel rubrik. Jag har druckit alldeles för mycket och för ofta. När jag var yngre var det på fester och på krogen, på äldre dagar har det blivit hemma, ensam. Jag började på riktigt försöka dra ner på mitt drickande, dvs främst drickandet i soffan, hemma själv, i oktober, Det har gått helt okej, även om jag definitivt skulle behöva minska ännu mer. Att helt sluta dricka finns inte i min värld, jag ska dra ner på det. Det är mitt mål. Det är ju bara det att jag tycker det är så himla trevligt och avslappnande att ta ett glas vin i soffan, eller ett, det blir aldrig ett glas, det brukar bli tre. Jag är rätt ensam, jag lever själv, visst vänner, men det är ju inte så att vi ses så ofta och när vi ses så dricker vi mest, det är ju socialt.

anonym11208

Och då kan det vara gött att dämpa med ett glas vin eller fem, men ångesten i morgon kommer bara att bli värre, så jag väljer att avstå. Nykter söndag!!!!

Ja, söndagar kan vara ångestladdade. Jag avstår också vinet, vill ha en ångestfri måndag med. Ha en fin fortsatt nykter söndag. ? Kram

anonym11208

Ja, man får ju knappast mindre ångest på måndagen om man dricker på söndagen.

Tofslan

Bra jobbat. Idag dricker vi inte! Söndagar ska vara till för gott te och lugn och ro för att ladda inför veckan.

anonym11208

Jag känner mig glad, ändå börjar jag fundera på att dricka lite vin i kväll. Varför liksom? Nä, vet ni vad?! Jag skriver här: Idag ska jag vara nykter! Då var det bestämt! Suget brukar försvinna när jag väl har skrivit in det i min tråd!

anonym11208

Jag brukade nästan alltid dricka vin på söndagarna, det har varit lite som ett måste. Men de senaste söndagarna har jag inte druckit. Det blir ju bara mer ångest på måndagen och visst är det härligt att börja veckan ickebakis!!? Så att inte dricka vin på söndagarna har blivit mitt nya måste.

...håll i den. Du låter klok i ditt resonemang. I och för sig vet vi nog alla vad vi bör göra, men sedan gäller det att se till att hålla det. Lycka till!

anonym11208

Jag känner mig piggare trots hösten/vintermörkret, Jag mår bättre. Jag tar en till vit dag. Jag vet att jag verkligen måste vara på min vakt, men jag känner att jag kommit en bra bit på vägen! Nu kör vi en nykter tisdag!!!

rabarber

Skönt att känna sig pigg och att du mår bra! Det är dagar som dessa som man får minnas, de gånger det inte riktigt känns så.

Du har kommit så långt! Hatten av! Starkt!

anonym11208

Det känns så mycket bättre nu!! Vet att jag måste hålla tungan rätt i mun och inte tänka "bara ett glas". Men suget blir mindre, inget sug alls idag, ångesten mindre, självförtroendet bättre. Nu ska jag lägga mig och läsa min bok innan jag somnar! Kram alla!!

anonym11208

Och det känner jag av idag, känns så onödigt, hade det varit med vänner så hade det varit okej. Men idag ska jag vara nykter. Så är det bestämt!!

Jag vet hur det kan kännas. Men det kommer nya och gladare dagar. Det vet säkert du också, och du har ju klarat det så bra tidigare. Ha en fin fortsatt helg. ? Kram