Jag tänker att kanske kanske får jag en extra motivation att förändra mitt drickande/sluta helt, om jag startar en egen tråd. Av allt vad jag läser hela tiden så verkar det vara så. Har tänkt så länge att när jag varit nykter ett par DÅ ska jag starta min tråd. Tyvärr har dom inte inträffat än så det är värt ett försök. Var nykter en dag för en dryg vecka sedan( minns inte när jag var det före den dagen)men då hade jag jobbat kväll och vi hade äntligen prövat att låsa in alkoholen så jag hade inget val Kunde ju inte ta fram bultsaxen sent på kvällen. Vilket ju var skönt. Har försökt hitta mitt mentala lås länge men det går inget vidare. Min man dricker som jag men eftersom han inte får någon ångest så ser han inte det som ett lika stort problem som jag gör.
För tre år sen ungefär, efter en kris i våra liv eskalerade drickandet. Innan dess hade både han och jag alltid varit glada i att festa och jag, som då jobbade natt kunde "unna" mig 1-2 glas vin ett par gånger i veckan för det var ju så mysigt..när jag ändå var ledig. Så många gånger jag har googlat på om vad som är för mycket att dricka eller vad som är normalt runt medelhavet att dricka..rätt skrattretande hur man försöker stilla sin oro..
Efter krisen för tre år sedan behövde jag i alla fall inte fundera på om jag drack för mycket. Vi drack båda två för mycket, varje dag. Har gått till jobbet många gånger med darrande händer och illamående. Efter den värsta krisen la sig har vi prövat allt möjligt. Bara köpa hem till helgen, mäta upp whiskeyglasen, inte ha starksprit hemma, låsa in alkoholen. Där är vi nu sedan ett par veckor, att låsa in alkoholen, med skillnaden att jag inte vågar släppa min "napp" som jag kallar den, mellanölen. En dag tyckte jag att jag var duktig och hällde ut den men tänka sig så lyckades jag ändå hälla i mig fyra lättöl på två timmar på kvällen. Så att jag har problem det är bortom allt tvivel. Att jag någonsin kommer att kunna dricka normalt tvivlar jag på även om jag önskar att jag även visste det bortom allt tvivel för kanske hade processen gått snabbare då. Nu söndag kväll så har jag nätt och jämt hämtat mig efter allt jag tyckte att jag kunde "unna" mig i fredags. Fyra till fem enheter av olika slag har jag ändå som vanligt fått i mig denna söndag och jag vet att jag som vanligt kommer vara trött och full av självförakt imorgon bitti. Så kanske kanske detta milslånga inlägg som start på min bekännelse kan bli mina första steg till ett friskt och fint och nyktert liv. Kram och godnatt alla kämpar.

Ågrenskan

Jag är så fascinerad av att man på bara några dagar får så stor förändring. Men det kanske är det att när oron och ångesten släpper så blir det stor skillnad. Oro och ångest kan ju vara förlamande och få en att ta fel beslut.
Och det att jag känt mig så osäker och blyg och inte helt och hållet fattat att det var alkoholens fel. Det fattar jag nu, efter en veckas uppehåll!
Den enda oron jag kan känna är en slags oro att jag bara är inne i en tillfällig bestämd fas. Fast jag har tidigare kunnat vara bestämd som att sluta röka och börja snusa. Har ju också börjat träna. Jag får nog tro på mig själv istället, det är nog bäst.
Sa till maken i helgen att jag läser och skriver här och han blev förvånad att jag tyckte att jag har så stora problem. Tänk vad man kan tycka olika. Vi har tillsammans med lätthet gjort slut på en liter whiskey i veckan plus vin och öl och annat. Men vi har nog i grunden olika syn på alkohol. Han är uppväxt med en pappa som är alkoholist. Som druckit varje dag men som aldrig varit dum, aldrig varit för full och skött sitt jobb medans det inte funnits mycket alkohol i min uppväxt. Vilket jag är otroligt tacksam för idag.
Följande två veckor måste jag dock vara ännu mer på min vakt. Pms-symtom på väg och dom kan ju som bekant göra en ur balans. Har mycket jobbig Pms som jag medicinerar mot med premalex som är antidepressiva 14 dagar före mens men det hjälper aldrig helt. Men nu när jag inte druckit på en vecka och börjat träna så finns det ju en chans att även det kan bli bättre. ?

Mallan66

Så härligt att läsa att det går bra för dej .. det gör mej glad .. och starkare i mitt arbete. Jag använder ordet JAG väldigt mycket när jag skriver av mej, men mitt Ego behöver stärkas och det behöver nog alla andras också ?
Akta dej för pms:n och fortsätt kämpa !

Ågrenskan

Tack Mallan66. Känns underbart om man kan påverka någon.
Jag har sjungit högt i bilen idag!!! Jag älskar att sjunga men det var så länge sen jag hade ork att sjunga.
Och jag tänker att jag måste vara på min vakt idag när det kommer finnas alkohol tillgängligt igen. Vill inte förlora denna glada härliga känsla!!

Ågrenskan

En elak lite A-jävul försökte göra sig hörd. Var på väg att missa transporterna hem och skulle riskera att få vänta i närheten av en bar. Då hörde jag mitt andra jag tänka " men om det blir så, inte kan du sitta och ha tråkigt en fredag eftermiddag. Det är väl inte så farligt med en cider eller något" Kunde lika gärna ha pratat högt känns det som. Nu slapp jag vänta och kan bara hoppas att jag hade klarat det ändå. Men hua så snabbt den där rösten kan smyga sig in under skinnet...man måste verkligen vara på sin vakt så inte ens törstiga jag manipulerar ens kloka jag. Fredagen har i alla fall gått bra. Drack lättöl till maten när mannen drack starköl. Känner mig mycket nöjd..??

Ågrenskan

Igår kväll när jag satte mig i tv-soffan märkte jag för första gången att jag kände mig uttråkad och rastlös. Hade jobbat på dagen och var ändå trött i kroppen. Drack lättöl när mannen drack starköl. Då kom jag på att jag skulle ta fram min virkning som jag försökt lära mig av och till genom åren. Nu när man blir piggare så duger det visst inte att bara sitta och slappa längre..trevligt faktiskt..?

Saga45

Ett handarbete tror jag är helt super, har stora planer på att börja själv. Smart!

Ågrenskan

Idag håller jag på och röjer i skåp och lådor men var tvungen att ta en paus och skriva här. Jag har slängt gammal reklam och skräp som jag borde ha slängt för länge sen. Insett att jag har underlåtit att ha koll på vissa viktiga saker. Tappat bort andra viktiga saker och när jag kom till sängbordet fick jag ångest. Inte samma hemska ångest som man kan få när man dricker men en övergående ångest pga att man får en påminnelse om konsekvenserna av ett alkoholmissbruk. Vi har på ytan ett hyfsat städat hem men jag märker var missbruket sätt sina spår. Som tex i sängbordet. Skitigt, fullt med alla möjliga konstiga saker som inte ska ligga där, intorkade läkerol, snapsglas, en whiskeykork...fy fy fy och bläääää. Hade lust att bära ut allt och tutta på men jag bara vräkte ner allt i en påse. Torkade rent och skrek "förbannande jävla alkohol". Så nu är det rent och jag är glad igen.

Ågrenskan

Igår beställde jag hem olika typer av lera och verktyg och färg som man kan forma saker med och bränna i hushållsugn och måla. Vet inte om jag har någon talang än men känner att jag vill pröva. Måste ha något att pyssla med. Märker att jag är rastlös fast på ett bra kreativt sätt nu.

Ågrenskan

Hittade förresten i sängbordet en gammal fläckig lapp som jag skrivit till mig själv på fyllan för länge sen. "Är jävligt trött på att känna mig snurrig, trött, okoncentrerad, dum i huvudet, fattig, ful och fet. Sluta drick!! Och bli smal och smart...
Det var ord och inga visor...man vill både skratta och gråta..

Tack för denna tråd Ågrenskan! Jag är lite i samma läge fast ligger lite efter dig... hur går det förresten? Jag har bara varit nykter i 4 dagar nu, och ser med fasa fram emot helgen... hur ska det gå? Så lätt att bortse från vilka problem jag dragit på mig... såå farligt är det väl ändå inte.. eller? Sanningen är att både jag och min man (högpresterande individer från början), har druckit typ varje dag i 15 års tid. Nu blir det andra tider... Jag kanske "tar rygg" på dig...? Vi hjälps åt! Kram på dig!

Ågrenskan

Det har ju inte gått så bra förstås. Inte katastrof men inte bra. Funderar konstant på om jag på något sätt inväntar ett sämsta läge eller om jag letar efter ett mellanläge. Har inte velat skriva för jag vill inte dra med någon av alla kämparna i fallet. Längtar redan efter tiden under mina tre nyktra veckor. Dom kändes så förhoppningsfulla. Som om jag kunde allt och klarade allt och nu är jag tveksam igen ...till mig själv..inte bra... kram

DetGårBättre

Vågorna böljar. Gäller att vara förberedd. Vi är många som har känslan av att ge upp. Men viljan att inte ge upp måste vara starkare. Många faller. Då reser vi oss bara igen. Kämpa på. Ingen dras med i fall. Snarare reflekterar vi mer och känner att viljan ska segra i att inte dricka.

Jag är glad att se dig här igen, oavsett!! Och jag tycker inte du ska känna att du måste hålla dig härifrån även om det inte går så bra. Det är ju när vi simmar i kvicksanden vi behöver en hjälpande hand...
Många gånger när jag försökte sluta eller åtminstone dra ner på mitt drickande hade jag faktiskt ett argument som tillät mig att fortsätta: "allt har ju inte gått åt helvete ännu så jag kan fortsätta dricka ett tag till"
Man är lite galen, helt klart....
Fortsätt kämpa, vi finns här om du behöver, kanske du behöver söka hjälp från någon utifrån också. Gör det. Men vad du än gör: ge inte upp!!!!
Ge aldrig upp!!!!
Styrkekramar till dig❤️❤️❤️??
Amanda

Ågrenskan

Och på något nästan sjukt sätt konstaterar att jag verkar ha genomfört mitt första alkoholstopp för ett tag sen och nu min första botten efter det. Tankarna som far i mitt huvud nu är att jag hoppas att jag inte ska vara så velig resten av mitt liv.
Tack för att ni har skrivit och undrat. Är på semester i solen. Var orolig för alkoholen innan vi åkte och pratade med min man om det men så klart lyckades ingen av oss hålla det på en måttlig nivå. Den här gången blev det nog till och med så här för mig " men jag har ju bevisat att jag kan sluta, jag har ju kontroll " och så här djävulen flugit i mig och jag har blivit mer bakfull varje morgon än på länge. Maken blir ju som vanligt sällan bakfull. Det jag såg fram emot mest innan vi åkte var att sova ut. Vakna och känna mig bra och äta en god frukost men varje morgon har det blivit precis tvärt om. Vi har inte haft några fylleslag men vi dricker mer eller mindre konstant från tolv på dagen. Och som vanligt på semestern när vi dricker så har vi det så kul och mysigt. Det hade varit lite jobbigt innan vi åkte så det är nog en bidragande orsak till att vi släppt loss..
Vi har inte så mycket tid kvar på semestern men jag hoppas verkligen att jag kan hålla mig nu. Känner mig riktigt fysiskt nedsatt. Svag i händerna så jag har svårt att skriva. Ont i magen och illamående. Tack och lov ingen ångest. Bara så otroligt trött på mig själv och ändå som sagt på något sjukt sätt fascinerad av att det kan bli så här. Att man glömmer så fort det värsta är borta och att man kan göra detta mot sin kropp. Kram på er.

träningstanten52

Det blir bättre och bättre efter varje dikeskörning och ju mer du reflekterar.

Hej
Ligger just nu i sängen lite bakis från igår känner igen mig i så mycket i din berättelse...
Just nu tänker jag att jag aldrig ska dricka igen men redan imorgon är känslan borta och jag tänker bara en öl eller ett glas vin.Men det slutar alltid med mer..
Mannen i mitt liv har oxå alkoholproblem och har haft det i många år,mina problem började förra hösten då jag gick in i en utmattningsdepression.
Vi bestämde oss i helgen för att ta en vit månad.Har druckit vid två tillfällen allaredan..
Hoppas vi kan stötta varandra!!!

Ågrenskan

Det ska vi göra! Tänk om man hade anat vilka konsekvenser det skulle få när man började tröstdricka för att man mådde dåligt. Fast det hade väl inte gjort stor skillnad i stunden. Jag dövade ju också min ångest och depression med alkohol. Man tror ju på något sätt. Bara just nu..bara idag. Jag visste ju såklart att man skulle kunna bli fysiskt beroende men kunde ju inte föreställa mig att det kunde hålla en fast så psykiskt. Nu är jag ute ur min kris men alkoholproblematiken släpar med. Dom två sista dagarna på semestern var inte helnyktra men jag lyckades i alla fall hålla mig till kvällen fast min man drack. Så nu är semestern slut och jag skulle vilja kunna fatta ett hälsosamt beslut just nu att inte dricka mer. Att åtminstone inte dricka på ett tag. Skulle vilja känna den känslan av bestämdhet som jag hade i september. Men just nu känner jag mig tom i hjärnan på kloka tankar. Har väl supit bort dom på semestern..men kanske detta återfallet var en del av processen. Ju fler gånger alkoholen skadar en och man känner kraften i den där beroendekäften som vill glufsa i sig en så kanske man tillslut fattar att man måste fatta ett beslut som gäller, som man kan hålla fast vid..
Kram

Ågrenskan

Någonting som jag hoppas kan sporra mig till att fatta ett klokt beslut är känslan av nyfikenhet som jag kände när jag var nykter i tre veckor. En nyfikenhet om vem jag kan bli utan alkohol. Jag kände ju en sån stor skillnad på bara tre veckor. När man har druckit för mycket i ett par år så förändras man ju men så klart kommer det ju så smygande så man inte märker det. Och jag har inte ju inte märkt hur mycket det påverkat mig för än jag slutade..så jag hoppas att min nyfikenhet ska bli min motivation!