Hej alla! Är ny här och måste bara få skriva av mig lite. Kan väl börja med att säga att alkoholen styrt mitt liv ända ifrån tonåren upp till idag 32 år gammal. Trots mitt missbruk (Helgsupande tills man tuppar av) har jag lyckades behålla fru och mina 3 fantastiska barn och jobbet. Men jag känner nu att kroppen, psyket och min omgivning inte orkar mer, jag har högt blodtryck, höga blodfetter och utrett levern som trots allt inte verkar vara helt slut tack och lov. Jag vet att jag måste få bukt på mitt Helgsupande för att må bra, men hur? Jag klarar att vara nykter träna och sköta mig i ca 3 veckor sen är det som att jävulen suger ner mig i flaskan igen, får ett sånt enormt sug efter att dricka efter ca 3-4 veckor som nykter hur ska man lyckas stå emot detta och blir det någonsin bättre ni som lyckats?

Orkar inte längre med den här ångesten och skadorna alkoholen ställer till med.. Efter en helgs supande så tar det väl ca 1 vecka innan jag börjar vara människa igen. Hjärtklappning, värk i ryggen, lever njurar å en enorm dödsångest :( vill bli kvitt den hör förbannade drogen men går det? Är det nån som haft en liknande situation och lyckats bryta mönstret? Hur?

Magnus33

Har en tid gått och haft en krypande ångest över väntan på mina leverprover m.m. Är så enormt lättad fick idag besked att allt har gått tillbaka till normala värden. Både blodtryck, blodfetter och levervärdena såg bra ut igen! Nu ska jag vårda det här så det inte vandrar iväg åt fel håll igen! Träning och först minskat drickande och nu helnykter 3 veckor verkar redan ha gjort sitt för kroppen! :)

Nu forsätter det dag för dag!

träningstanten52

Och nu kommer Valborg som ska gå bra. Känn efter vad du vill och riskera inget så här tidigt. Vore väl bra om du kan kan vakna utan
ångest och ånger över vad som kan ha hänt på festen!
Lycka till du är på rätt väg!

Ebba

Vad skönt att du är cool med att kunna avstå i gänget du ska vara med i helgen. Jag förstår din oro, det är en läskig nästan magnetisk kraft tycker jag, som kan få en att ta ett glas i sin hand och dricka. Men du är iaf medveten och observant, det är bra.

Önskar dig en trevlig helg med god mat och trevligt sällskap!

rabarber

Det måste ju kännas underbart! Motivationen måste ju öka markant nu!

Har vågat mig till att boka ett läkarbesök själv. Ska dit om ett par veckor. Våndas förstås. Hoppas ju att dessa 5 veckor på något sätt ska visa på positivt resultat. Men är rädd för att åren har satt sina spår.. Det enda man kan veta med säkerhet är att det har blivit bättre :). Har inget att jämföra med å andra sidan, eftersom jag inte vågat mig till läkare innan.

Gläds med dig! Nu är det bara att rida på den positiva vågen och fortsätta!

Valborg imorgon och jag har nio personer på middag. Ska stå i köket hela dagen och laga italiensk stormiddag. Hur äter man italienskt utan rödvin? Är tveksam till att det går faktiskt, men väljer Pellegrino så lyxar jag till mitt kolsyrade vatten i alla fall ;)

Hoppas du får en fin och vitt helg!

Magnus33

Då gick det som vanligt igen hoppade över AA mötet på torsdag och drack fredag och lördag inbillade mig att jag skulle hålla det på en rimlig nivå men det gick såklart inte! Slutade med att jag och vinflaskan satt uppe själv inatt när alla sov, slocknade i soffan och vaknade med med ett halvfullt glas på bordet.. Har nu hällt ut allt som fanns kvar och hoppar upp i sadeln igen jag ska inte ge upp !

Funderar på om det finns några grupper med människor som valt fen nyktra vägen antingen nyligen eller sen längre tid tillbaka. Skulle vilja träffa likasinnade,
Höra andras berättelser , få motivation samt kanske nya vänner? Helst inte AA.