Vill inte - kan inte

Kvinna-mamma46

Stor smiley :) och ett hjärta <3 till er alla tre!

Satt just och kände mig så lycklig över livet med en liten hund i knäet, en stor vid mina fötter, en hel förmiddag ledig och tid för att röja upp och städa undan. Sedan en hel kväll att läsa och sova (jag älskar att sova, har alltid gjort) innan jag ska jobba. Så blev jag ännu lyckligare över era inlägg och all positiv kraft.

Fenix

Godmorgon. Ja, visst finns det mkt positiv kraft här Pia. Så glad till exempel att du börjat skriva mer här igen. Det där går ju i vågor, ibland känns forumet viktigare och ibland är annat i livet mer prio. Nyss tittade solen fram, och i dag är jag också ledig. Kan bara känna en stilla glädje sådana här dagar, att tiden är min utan större krav än att få finnas till. Blir nog en av säsongens sista mc-turer tror jag. Sedan börjar löven falla och lägga sig som en ishinna på vägarna, och det är inte att leka med.
Kram till alla och en särskild tanke till alla er som har det jobbigt i förhållanden med partners som förnekar sina problem.
/Fenix

monkey

Hej Fenix!
Sex veckor. Jag tror att vi följer varandra. I morgon blir det sex veckor för mig och det känns bra. Förhållanden med partners som förnekar sina problem, där är jag. Alltså inte att jag förnekar. Det är klockrent att jag har problem, även om jag ibland nog tycker att det här med alkoholproblem inte riktigt handlar om mig. Men, den enda man kan ändra på är väl sig själv så jag får väl se till att sköta mina problem, även om det känns tungt att stå bredvid och se på när närstående blundar för sina egna bekymmer.

Jag håller med dig om att det finns så mycket positiv kraft här på forumet. Alla är här av mer eller mindre samma anledning och det finns inga dumma frågor, och ens tankar och erfarenheter blir inte granskade, sågade och tillrättavisade. Att det sen finns underbar humor så att man emellanåt får skratta åt eländet, gör inte saken sämre!

Kämpa på och ha det bra! //Kram Monkey

måne

hej igen
afenix,hoppas du fick till en mctur
maken min har båge
o jag älskar att åka
frihet i ordets rätta bemärkelse
så nära inpå naturen ,ett med naturen
kraften,mullret ,styrkan i att bara sväva fram
ljuvligt
min man har länge drömt om en båge
förra våren köpte han en
jag trodde aldrig jag skulle bli så biten själv
men jag är hooked
men det räcker med att åka där bak,lämnar kontrollen till honom o bara njuter,,
oj,nu måste jag dra
kram Måne

Fenix

Monkey; Faan, då hinner jag ju aldrig ikapp:-( På söndag är det sex veckor. Du kommer alltid att vara bättre än jag...:-)
Måne: Ja, det är en speciell känsla. Men jag använder också mc:n som andra bil, och gör alla ärenden med den om det inte regnar vill säga. Och att lämna över kontrollen, ja det ska vi göra också när det gäller drickandet. Någon som är bättre att sköta det får ta över, våra bättre jag till exempel.
/Fenix

måne

kör på bara!!
gomorron fartdårar
hoppas ni varvat ner vid det här laget
en ny dag nalkas
allas vår fredag
dagen D
it used to be
but now its only coffee for me
or maybe acup of tea
peace and quiet
and a little bit of trust
this ive got to follow
and i must
listen to my inner soul
keep it warm
and stay away from the cold
harmony
thats for u and me
lots of love
the Moon

förresten så var det vacker fullmåne påhimlen igår kväll
men undertecknad är inte full
som en kastrull
inget smussel
inget lull
ramlar inte omkull
tar hand om mig
för min egen skull
kraaam

Fenix

Bra Monkey, om du sitter bakom mig på mc:n och vi kör ett varv runt jorden i motsatt tidräkning, kanske det ordnar sig och jag kommer före med lite planering. Det finns nog lösningar på de flesta problem:-)
Måne: Ser att du tränar på din internationella lansering som poet. Det gör du rätt i!
/Fenix

Kvinna-mamma46

Jag älskar fartunderna med en hästkraft i mest, så ni lär väl komma ikapp mig vad det lider. :)

Är på gott humör idag med, lite extra för jag fick en bauta-bra lön efter allt extra-jobb i somras. Tänk att jag jobbar hela tiden, aldrig bakis, aldrig sjuk, tiden går och jag är typ en helt normal människa med gott samvete! Fri som en fågel och styr över mig själv. Helt enkelt bara så jäkla underbart!

Det blir säkert en extra lång, vild galopp över ängarna för mig och pållen idag. Hon är en galenpanna som blir piggare och hetare ju mer man rider och bara vill så mycket hela tiden. Eller så vill hon inte något och då bockar hon, tjohooo!

Maken är ju oxå mc-fantast och har en halv-cross och en svart mullrande "gubba-cykel" :) Älskar att sitta bak, blir helt loj och avslappnad och ibland håller jag på att somna.

Nu undrar säkert många hur vi har råd....

Men allt är begagnat och inge dyrt. Ingen fin bil, Inget nytt hus. Vi lever efter att leva, inte för att handla och äga. Gör precis som vi vill (nästan) bara det inte skadar någon annan. Vi har båda lärt oss massor på all denna tid av först galenskap och svårigheter... och sedan tillfrisknande. Och den vägen fortsätter vi på, den är spännande, man går vilse, man faller men framåt kommer man hela tiden. Som en liten pyttedel i vårt vackra oändliga universum.

Lev och låt levalll!

Fenix

I eftermiddags kom jag på att jag ska skriva ned några tankar som kom till mig. Kan vara bra att ha för mig själv och kanske någon annan. (Varning, långt)

Kollade in mina intag av antabus i dag och insåg att jag nog glesat ut så mycket att jag skulle kunna dricka i dag utan allt för hemska konsekvenser. I stället för att bara slå ifrån mig tankarna började jag tänka ordentlig på vad som brukar hända.
1. Jag skulle ta min mc och åka till systemet och köpa öl och vin. Jag skulle ta en första öl vid 17-tiden eftersom min fru var borta och sedan öppna en och ställa i lådan för att ha som extra öl.
2. Jag skulle köpa så att det räckte även till lördag eftersom fredag och lördag ändå var förstörd. (Missbrukets logik.)
3. Vin och öl till maten och vid 20-tiden skulle vi sitta framför tv:n och jag skulle redan vara trött och håglös. Skulle behöva på toa rätt ofta och då fylla på från mina förråd, förutom det jag drack "officiellt". Vid 22-tiden skulle jag ha svårt att fokusera på vad jag såg, men ändå inte vara i något raglande stadie.
4. Vid 23 skulle min fru vilja lägga sig och det tyckte jag var jättebra, för då skulle jag sätta mig framför datorn och i lugn och ro inleda resan till medvetslösheten. Surfa runt lite, äta gömda snacks och skit som jag inte borde och dricka flera öl och vinglas.
5. Någon gång mellan 01-03 lägger jag mig. Dagen efter kommer jag inte ihåg när jag lade mig och vad jag gjorde det sista. Allt går på rutin, så jag kommer i säng, även om stegen är lite snubbliga på slutet.
6. Lördag morgon är jag senast upp som vanligt. Mår inte särskilt bra, men vi har vår rutin med frukost och jag brukar kunna låtsas må skapligt. Har sett till att inga aktiviteter med bil ska ske för tidigt. Nu är det dags att kolla förråden, och det finns inte kvar så mycket som jag tänkt. Alltså en vända till systemet på något sätt innan stängning. Har absolut inte tänkt dricka söndag, men missbrukets logik hinner ifatt mig innan stängning, och det blir dubbel ranson igen. Helgen är ju ändå förstörd.
7. Lördag kväll blir ofta en upprepning av fredag kväll.
8. Söndag morgon, kollar förråden och inser att det inte kommer att räcka till kväll och natt. Får bli som vanligt att planera in promenad tidigt på kvällen, som innebär besök på lokala pizzerian för att få i mig 3-4 starköl och kanske ett glas vin som grund. För säkerhets skull ett 6-pack öl i servicebutiken som reserv/trygghet och lite snacks.
9. När hustrun lagt sig på kvällen, är jag skapligt påverkad redan, och har ändå rätt mycket sparat från lördagens inköp. Söndag kväll blir därför oftast den kväll/natt jag dricker mest.
10. Måndag morgon mår jag oftast sämst, men det funkar eftersom jag börjar mitt arbete sent på dagen. Hade självklart tänkt sluta nu efter den förstörda helgen, men med missbrukets logik kan jag lika gärna köpa hem eftersom ingen ser att jag dricker när jag kommer hem, och på tisdag morgon har jag redan klart att det får bli ikväll också. Men på onsdag ska jag sluta, måste göra det.
11. 17.45 på onsdag åker jag förbi systemet och känner en sån oro i kroppen att jag köper hem en påse för säkerhets skull. Kanske kan jag låta bli, tänker jag, eller kanske slänga den i ett dike när jag åker hem senare på kvällen.
12. Det har aldrig hänt att jag gjort det.
13. Torsdag morgon är jag ledig, så det gör inget att jag drack så sent i går för att ingen ser hur dåligt jag mår och det är lika bra att fortsätta i kväll också.
14. Fredag igen och nu ska jag arbeta och nu måste jag sluta. 18.45 tar jag bilen från jobbet och åker förbi systemet för att handla en påse igen. Skiter i det här, men måste sluta på måndag i alla fall.

Ja, så har många, många veckor sett ut för mig de senaste åren. Men inte i dag. Kastade genast i mig ett glas antabus och kände mig så glad och nöjd med det beslutet. Tänkte att det är på riktigt nu Fenix, sex veckor på söndag och ett liv utan alkohol kan bara vara bättre än det här. När jag nu tänker efter ordentligt. Därför ville jag få ned i skrift, så att jag inte glömmer.
Ha en bra helg alla!
/Fenix

Fenix

Läser nu igenom vad jag skrev i går kväll. Den som inte är alkoholist måste ju undra hur man kan fungera, hur ett förhållande kan funka. Jo, för min del så kan jag nog utåt se ut som jag är rätt normal, jag sluddrar inte, vinglar inte och blir inte särskilt högröstad.
Inte förrän jag blir ensam drar jag iväg med drickandet tills jag slocknar, men då är det ingen som ser mig.
Tänkte just nu på en rolig sak, i går kväll tittade vi på tv, Dobbidoo, och jag sjöng med och skrattade och blev verkligen underhållen. Varför skulle jag behöva alkohol?? Det är ju inget fel på mig utan alkohol. Det som jag trodde för 30 år sedan gäller inte längre.
Insikt!
/Fenix

marmar

Hej läser allt på detta forum. Har en man som är alkolist veckorna har ätit antabus sen femte augusti första tiden var tredja dag de två senaste veckorna var fjärde dag på läkare inråda. Idag när jag hämtat sonen så har han druckit två flaskor vin något röd i ansiktet annars ingen reaktion.hur är detta möjlig?