Jag vill ändå så gärna dricka ikväll.
Förkyld, missar ett roligt lopp som jag egentligen är i bra form till pga en fånig virusinfektion.
Mannen på konsert som jag missar då jag prioriterade loppet.
Filmen jag ser är usel och det är så synd om mig.
Åh en flaska vin hade suttit så fint.
Men inte.
I morgon har jag 40 nyktra dagar.
Tänker inte förstöra det nu.

Chipsen hänger kvar. Attans.

Men träningen går framåt och jag springer snabbare nu än då. Det beror väl på att jag tränar lite mer nu när jag inte är bakis längre i tid och otid..

Största vinsten är ändå att se mina barn slappna av. Det finns inget som går upp emot att veta att de vet att jag är nykter.

Och det som kändes så avlägset, att utan panik tänka "jag dricker inte alkohol" känns bara helt naturligt. Jag missar verkligen inget alls.

Tack och lov finns det bra alkoholfria alternativ, för jag älskar verkligen att ta en öl. Det kan jag ju. Och fortfarande ha närvaron till allt runt omkring mig. Det känns nästan oförskämt lätt. Jag har tur, tänker jag och önskar att jag kunde göra något för alla som kämpar mot eländet alkohol. Mitt sätt just nu är att prata om det. Att prata om att inte välja alkohol. Att se till att det finns alternativ på firmafesten, födelsedagsmiddagen osv. Så att ändra kan få en paus, utan att behöva känna sig obekväma.
Men visst är det tokigt. Att de som inte vill dricka alkohol är de som bryter mot normen. Borde det inte vara tvärt om? Att de som tvunget ska ha alkohol är de som måste förklara sig i tid och otid?

AlkoDHyperD

Konstaterar bara. Helst lite provocerande. Typ, äh, jag drack min livskvot innan jag var tjugofem...eller, nä, gillar alkohol alldeles för mycket, vill inte trigga en period...
Men alla vill kanske inte vara lika öppna. Då räcker ett nej.

Ibland säger jag inget alls.
Ibland säger jag att jag har planer för nästa dag, att jag kör, att jag gillade det för mycket..
Men det är fortfarande sällan som någon låter alkoholfritt passera utan att det måste kommenteras på något vis. Det är tröttsamt.

Liten stor

Imponerande resa!
Jag flyttar efter när jag känner mig lika säker.