Hejsan alla!
För en vecka sedan gick jag med i detta forum.
En vecka nu utan a undantaget två lättöl i lördags. Känner mej nöjd!
Halkade från början in på en på en flera år gammal tråd som gav mycket men nu startar jag en egen ny.
Har blivit inspirerad av flera som lägger upp det som en dagbok/veckobok typ.
Det känns som skrivandet har gjort att jag inte behöver smyga för min fru (hon vet om att jag skriver) och barnen. Eller mej själv för den delen. Ryggsäcken är lättare!!
Du får mer än gärna kommentera om du vill men mitt syfte är att stötta mej själv, och förhoppningsvis andra, genom kontinuerligt skrivande.
Vet ju att jag ligger i riskzonen för missbruk. Eller också förnekar jag att jag redan är där.
Har alla symptomen) men ljugit/manipulerat min omgivning och inrättar tillvaron mer och mer de senast åren efter a och hittar tusen anledningar till att dricka.

Några saker jag funderar på:
Om jag klarar att vara vit ett år,som är mitt mål, varför ska jag då inte fortsätta vara vit? Tänker redan nu att efter ett år, då djävlar ska jag fira med skumpa, GT, öl och vin.
Är jag alkoholist?: Vet många som dricker mycket och regelbundet men mår bra och klarar av tillvaron. Har läst många trådar som berättar om ett accelererande beroende och berättelser där man trillar dit i unga år.
Jag kan väl lära mej att dricka måttligt?
Heriditet: har diagnoser, psykisk ohälsa och överkonsumtion av a i släkten. Klart att jag har det också.

Kopierar delar av det jag skrivit tidigare så att du får en bild av vem jag är.

24/8
Sitter här med ett par dagar kvar på semestern och är glad att jag halkade in på detta forum.
Har inte druckit på två dagar och tycker därför jag har full koll. Nästan. Ett litet sug finns ju.
Står en BagIn Box i kylen. Var på banken i tisdags och det gick bra. Vilket givetvis var tvunget att firas med nästan två flaskor vin.
Letar ofta efter anledningar att fira typ sista sommarkvällen, extra god mat, slatten i boxen måste drickas ur innan den blir dålig, inte druckit på "flera dagar", efter semestern blir det vita veckor. Ja ni vet... Sista åren har det helt klart blivit mer och mer. Tror mej ha ADD men har lyckats klara utbildning, karriär, familj (underbar fru och barn) men nu börjar kraften att tryta på något sätt. Ungarna är fantastiska men tyvärr känner jag mer o mer irritation över dom. Känner att jag får rodda det meste hemma vilket inte är sant. Vinet gör att livet känns lättare då. Att typ härda ut. Nådde botten för en tid sedan när jag togs för rattfylla. Vit i två månader vilket inte var några problem efter den ångesten jag kände då, sedan sakta men säker tillbaka på samma nivå som innan. Känner mej depp. Nu ska jag ev börja äta lyckopiller ffg men vet inte om det är svaret. Har hangups på sömn, mat, allt som inte blev gjort på semestern, och utvecklingen på jobbet. Lite vin håller humöret uppe. Patetiskt.
Svårt att begränsa intaget tycker jag. Men jag dricker aldrig så jag tappar minnet utan det går någon slags gräns vi 2 flaskor vin/kl.00.00.
Bara jag kommer upp i den mängden är det lättare att hålla sej till vatten för man vill ju inte va bakis;-) Suck...
Skönt att skriva av sej lite och läsa era inlägg. Tack för att ni delar med er.
Jag har provat alkoholfri öl/vin och det funkar faktiskt helt OK. Ibland….

29/8

Har nu inte druckit på fem dagar (jo två lättöl i lördags) och känner att det går riktigt bra. Tröttheten börjar släppa och jag dricker mycket ramlösa:-)

Men helgen kommer snart och då blir såklart tuffare. Bara ett eller två glas vin till svampmacka typ... Blir två flaskor direkt det vet jag.
Kommer ihåg när jag slutade röka för 15 år sedan efter att ha varit periodare med två paket /dag och sängrökning när jag var på max.
Samma sug finns nu. Samma tvångstankar kring beteendet. Som blir starkare om jag börjar smutta.
Ska börja med KBT är det tänkt. Hoppas mycket på det.
Just idag har jag en lugn fm. Men semestern är slut. Stor familj som är ute ur huset och lugn o ro ffg på evigheter känns det som.
Vet att om några veckor är det ett grymt tempo på jobbet och måste ladda upp batteriet utan vin o öl.
Men det känns som en stor utmaning just nu. Måste släppa det där med att a hjälper mej att hitta kraft. Typ: just nu, efter en flaska har jag full koll på planering och allt som jag ska göra. Livet leker! Tjena...
Har ju sällan druckit mycket stark sprit. Blir ingen bra person då.
Men just det här att konsumtionen ökar över tid vittnar ju många om här. Och jag är helt klar där.

Som sagt, kommentera gärna om du vill!

Bedrövadsambo

De flesta som försöker dricka måttligt sliter verkligen hårt, för det är ursvårt. De som till 100 procent har bestämt sig för att vara nyktra klarar det bäst. Tankens kraft är stark. Och lätt blir det inte oavsett. Alkoholdjävulen är en listig typ.

Pidde

Ja tankens kraft är stark.
Dag 9 nu och igår gick bra. Min fru tog ett glas. Frågade först. Jag sa att det var helt OK.
Men det högg tag lite i mej när jag såg Bagin Boxen i morse.....
Det känns som att det kommer att bli en kamp....

Pidde

Sådär, 16 dagar avklarade. Vart en tuff vecka på olika sätt. Förkyld dessutom. Men bra!
Hemma själv ikväll. Inte så sugen på vin faktiskt. Cola med ungarna till middag.
Brasan tänd och trattisar i massor på tork.

Berra58

Det förefaller som du "vill lära dig dricka måttligt..". Baginbox i kylen etc..
En alkoholist kan inte dricka överhuvudtaget. Ett råd i all välmening: Satsa på en framtid helt utan alkohol.

Mvh

Pidde

Så kanske det är Berra58. Läser ju om många här på forumet som har det riktigt, riktigt tufft.
Jag har det "bara" tufft. I perioder. Vill kanske inte erkänna att det är på väg utför....
Just det faktum att det blivit mer o mer och regelbundet är riktigt, riktigt illa. Det inser jag självklart.
Tänker som f-n på allt mellan himmel o jord nu. Väger för och emot, familjen, jobbet, hälsan.
Vill verkligen ta tag i tusen saker men känner mej depp. Om än bättre humör än för två veckor sedan.
Ska till läkare för samtal till veckan. Hoppas mycket på det.
Tack för din kommentar. Ha en bra helg!

Hej Pidde
När jag läst din tråd fastnar mina tankar på begreppet alkoholist. Jag tror att det är olyckligt att många ser det som att man passerat en gräns och/eller att man har ett arv som gör att man är annorlunda. Det finns människor som i princip aldrig klarat av att dricka med måtta och jag är definitivt en av dom. Men sedan finns det andra som en lång tid klarat att hantera alkoholen för att sedan dricka för mycket. Och sedan finns det faktiskt dom som dricker för mycket men ändå inte låter alkoholen ta över. Och sedan finns det dom som osv. osv.. Listan kan göras lång.
Jag tror att vi lägger för mycket energi på att tänka kring detta i stället för att bara fundera om alkoholen ställer till problem för mig själv. Gör den det skall man givetvis inte dricka eller åtminstone dricka så litet som det nånsin är möjligt. Och klarar man inte att hålla måttan med alkohol skall man givetvis inte dricka. Detta oavsett om man vill kalla sig alkoholist eller inte.
Ja, detta var mina tankar kring din tråd.
vänligen
Ikaros

Pidde

Tack för kloka ord Ikaros. Alkoholen har onekligen ställt till det för mej på många olika sätt genom åren.
Dock har jag aldrig varit fysiskt våldsam.
Inte minst i samband med min rattfylla då jag upplevde stark ångest för första gången i mitt liv.
Men på något sätt så så tänker jag fortfarande att jag har koll. Jag ska bara vara vit en lång tid, kanske ett år. För att bevisa att jag har koll.
Det är helt absurt, men jag jämför mej med alla här på forumet och tänker att mitt alkoholintag inte är så farligt. Att allting kunde vara mycket värre.
Det är ingen tvekan om att jag druckit mer och mer de senaste åren. Jamän sluta helt då! För alltid.
Nej, jag ska bara nollställa/avgifta/ta hand om kroppen ett år sedan kan jag börja om och bara dricka lite. Då och då.
Grunden till allt är att jag inte helt och hållet tycker om mej själv. Jag är sällan glad, även om det verkar så för min omgivning, men blir ju det lättare med A.
Handen upp ni som känner igen er. Varför? Ja, jag vet inte. Har som jag skrivit ett gott liv men saknar hela tiden något och har alltid gjort det ända sedan jag var barn. Trivs bäst själv även om jag också kan vara social. Har en förmåga att genomskåda människor vilket inte alltid gillas.
Nu har jag iaf varit utan A i 18 dagar. Känns riktigt......skönt.

Tess45

Jag söp också "för att härda ut."
Det slutade med att jag blev riktigt jävla full på kvällarna och sjuk på morgonen.
Hur botade jag det?
Såklart med mer alkohol på morgonen!

För mig gick det till nästan hanterbart till full eller abstinent jävligt fort
Ett liv som helt enkelt inte går att hantera.
Sociala koder som bryts med att smygsupa på toaletter, kommunaltrafik, you name it.
Det gick fort, läskigt fort.

Fredde

Grattis till 18 dagar nykter det är starkt jobbat fortsätt på den vägen:) Känner igen detta att alkoholen har satt krokben på en många gånger i livet som har lett till konsekvenser på olika sätt som varit mindre roliga. Mitt drickande grundar sig i dålig självkänsla och att jag har svårt att älska och acceptera mig själv för den jag är.Sen är jag väldigt hård mot mig själv och har svårt att förlåta mig själv för saker som man gjort mindre bra här i livet.Så lösningen har varit att fly in i alkoholen dimma och slippa att tänka och känna efter men resultatet av det är att dagen efter så är ångesten och självföraktet och skammen dubbelt så jobbig att hantera och bära på.Jag måste lära mig att vara snällare mot mig själv och sluta vara destruktiv och förstöra för mig själv på olika sätt så därför har jag nu bestämt att jag ska ta 1 vit månad för att bli hel igen och bli starkare i mig själv och förhoppningsvis sluta dricka helt.Att börja lära sig att acceptera och älska sig själv för den man är för alla är vi unika och värdefulla och det är inte värt att förstöra allt det med alkohol.Idag är jag inne på min 2 andra dag som nykter och det känns bra men jag känner av ångesten nedstämdheten och självföraktet osv men jag hoppas det klingar av snart så man kan börja må bra igen.Jag har nog som dig saknat något inom mig som jag försökt att fylla ut med rävgiftet genom åren och jag tror det handlar mest om att jag inte känner mig trygg i mig själv och det har gjort mig osäker på olika sätt och lett till att jag bedövat det med alkohol.Men nu får det vara slut på det för det löser inga problem utan det skapar bara mer problem än vad man hade från början.Ha en trevlig dag:)

Brittah

Jag har också en underbar make och fina barn. Men när min äldsta tycker jag dricker varje dag då fick jag mig en tankeställare. Jag har haft ensam vårdnad av honom sedan han var 2 år för hans pappa har grymma problem. Vill skydda honom från att se den missären. Men att jag dricker lite vin på kvällarna skadar väl varken honom eller mig!!!?? Jag vet ju bättre än så. Har också alkoholmissbruk i släkten och sett det på nära håll. Min äldstas pappa, farfar farmor är alkoholister periodare, och mina föräldrar har alltid hällt i sig tok för mycket. Så visst finns det risk för honom. Tänker mycket på honom. Så nu kämpar vi!!!!!!!

Pidde

Tack för uppmuntrade ord och era berättelser! Vi är ju i olika faser av vårt beroende, Känner med dej Tess45 och hoppas du håller ihop.
Känner precis som du skriver att det kan gå fort om man snubblar till i tillvaron och livet inte blir som man har tänkt sej....
Annars har ingen av mina ungar ifrågasatt mitt drickande. Men skrämmande att de automatiskt dukar med vinglas...
De försvarar mej tom och tycker att deras kompisars farsor dricker mer!!
Kände inget sug efter A ikväll men efter socker. Kom på mej själv att det var samma känsla när jag i smyg drog i mej sista slatten av chokladsås på tub som när jag så tyst som möjligt häller upp ett glas vin ur BIB:en. Ja saknade efter något, vad det nu är, fruktansvärt jobbig ibland,
19 dagar nu och känner mej stark. Fortsätt kämpa allihop och ha en fortsatt bra vecka!

Pidde

29 vita dagar. Inte fel. Känns riktigt bra! Och det bästa av allt är att suget mattats av rejält.
Har inte ens druckit A fritt.
Var hos läkaren förra veckan för undersökning. Han skrev ut antidepp medicin + sömntabletter men jag har inte hämtat ut någonting än.
Känner att det vore så skönt att fixa det här på "egen hand". Mindre grinig mot ungarna och orkar mer.
Har dessutom börjat med lite LCHF tänk då jag behöver kapa 10 kg. Min fru tycker jag är jätteduktig:-)
Går nästan och väntar på en rekyl.
Hur går det för er? Hoppas ni hänger i!!

Pidde

1 1/2 månad har nu gått sedan senast jag drack.Känns .... skönt. Nöjd över mej själv. Kände inget direkt sug när jag var på bolaget och handlade vin till frugan.
Sover mindre och bättre. Vaknar pigg och utvilad. Har inte börjat äta anti depp. Känns inte nödvändigt just nu helt enkelt.
Hoppas ni får en bra helg allihopa!

Pidde

En vecka till har har gått. Bortbjudna ikväll men kommer att köra.
Om en vecka tangerar jag rekordet på två vita månader.
Så länge har jag inte varit vit på en herrans massa år:-)
Och det kommer att gå. Jag känner det starkt. En go känsla.
Trevlig helg på er! Och kämpa på!!

Pidde

Nästan en månad till och det känns grymt bra.
Känner att blicken lyfts mer och mer om ni förstår vad jag menar.
Visst, ungarna gör mej irriterad men det känns som om vi blivit tajtare:-)
Blev bjuden på nyårsfest igår och tänkte direkt: hur ska det gå?
Men har redan bestämt mej för att köra.
Går lång tid mellan gångerna jag är inne på forumet men kämpa på alla härliga människor!!

Pidde

Tack Bedrövadsambo:-) Just nu lite tungt dock. Har ett jobb där jag verkligen måste vara på topp med jämna mellanrum vilket är omöjligt just nu eftersom jag är sjuk. Dåligt samvete naturligtvis eftersom jag "borde" vara på jobbet men måste bli frisk till helgen då det gäller.
Plus alla pengar spm försvinner eftersom jag är egen... Lite stress inombords mao. Skulle bli lite lugnare med en rejäl virre.
Blev påmind om mina "lyckopiller" som ligger och väntar på apoteket igår när jag var där för att hämta ut andra mediciner.
Var ju nära att börja äta men blev avrådd av min fru pga av biverkningarna som var hemska sa hon. Känns på något sätt bra att inte äta dom även om jag känner flera som äter och mår mycket bättre.
Letar fortfarande efter något som ska ge mej den där glädjen och lugnet som alkoholen ger. Det borde ju räcka med underbar fru och fantastiska ungar men ....
Utan A nu i över 3 månader. Hoppas det går bra för dej Bedrövadsambo och alla ni andra!!