Vill inte - kan inte

Mamma Mu

Hej Marmar,

Vad jag vet så finns det inga farliga biverkningar av antabus - annat än om man dricker alkohol samtidigt. Det är ju då det kan bli farligt.

Jag blir lite nyfiken när du säger att han läst på nätet om folk som dött av att ha ätit antabus och sertralin samtidigt. Detta eftersom jag själv äter sertralin sedan början av juni. Samma läkare har sedan skrivit ut antabus till mig, under pågående behandling av sertralin.
Har mycket svårt att tro att min läkare skulle ha skrivit ut dessa mediciner till mig, utan att kolla upp om dom funkar ihop.

Be gärna honom visa dig vad det är han läst om detta.. du får gärna tala om vad han isf visar. Fast jag tror inte han hittar något...

/Mamma Mu

marmar

Hej mamma mu han visa mig de p nätet igår. De va en sida på läkemedeldverket tror jag. De handla om några dom hade fått någon slags gulsot. De stod även att de tagit några öl samtidigt. Vi läste mycket om antabus på nätet igår o de verkar ändå ganska ofarligt. Han säger att han ska fortsätta ta antabus.,. Är de någon som vet va de innehåller är de något sl
ags gift?

Fenix

Hej alla ute i hösten!
Just nu inte inne i någon större skrivperiod. Låter livet strömma på, och iakttar det från en nykter horisont. Inleder nu min åttonde nyktra vecka, och det slog mig med förundran, jag vill verkligen vara nykter. Så är det nu, och jag är glad för det, behöver inte tänka på hur det ska bli någon annan gång. Kanske blivit lite klokare.
Men ska bege mig till skåpet och hämta en antabus, för det gör att jag till skillnad från så många andra som kämpar här, slipper dividera om jag ska åka till systemet eller inte. Slipper stå där som en förlorare kvart i sex, och det fantastiska är att det börjar kännas som ett naturligt tillstånd att inte ens tänka tanken. Påminnelse av mitt missbrukande finns i begivenhet åt socker ibland, men det känns ändå som att det ska gå att få bukt med det också.
Ha en bra måndag och va goa med er idag!
/Fenix

monkey

Hej Fenix!
Jag är inte heller på skrivhumör. Jag är också inne på min åttonde vecka men jag vet inte om jag måste börja om för jag tog en klunk öl ur en kollegas flaska när vi var på jobbresa. En liten klunk. Inte för att jag egentligen varken behövde eller var sugen. Jag gillar inte ens öl. Men jag gillar min kollega. Jag var inte sugen på mer och det blev inget mer. Det här var en knapp vecka sedan. Men så jobbigt som det är just nu så känns det som att en box skulle sitta bra. Jag kommer inte att köpa en box och dra i mig men jag känner mig bara så himla lost i livet just nu.

Höst. Jag hatar nog hösten. Varenda höst blir jag låg. Förlåt om jag skriver en massa trams här i din tråd. Jag gillar att vara här och läsa dina kloka och roliga inlägg. De inspirerar. Nyss åt jag fyra muffins. Jag blev inte så mycket gladare. Men de var goda.

Ha det jättebra. Kram Monkey

Fenix

Hej Monkey, nä fyra muffins gör en inte gladare. Men kan vara goda:-) Strunta i den där klunken öl, var glad att du kom undan med blotta förskräckelsen. Själv har jag ätit för mkt godis och druckit för mkt läsk några kvällar, och inte blev jag gladare för det. Men jösses vad mönstret från drickandet sitter i, samma smygande och förbjudna aktiviteter. Löjligt, tycker inte ens om det och blir bara seg av för mycket socker. Intressant dock att studera beteendet.
Ikväll helt sockerfri och det går precis lika bra. Nä, nu väntar sängen och sedan en nykter morgon!
/Fenix

Kvinna-mamma46

Er diskussion om socker är faktiskt himla intressant. Jag har ju läst Sanna Ehdins böcker och hon skriver bl.a så här: "Känsligheten i hjärnans lustcentrum avgör risken för att utveckla ett beroende. Denna känslighet är ofta medfödd, och någon av föräldrarna kan ha varit alkoholist eller sockerberoende."

Läs "12 veckor till ett självläkande liv", den är väldigt inspirerande och holistisk. Massor av tips om mat, motion och mentalt välbefinnande. Från cell-nivå (vad som händer vid näringsbrister, missbruk etc) och upp till vårt sanna jag och hur vi blir lyckligare genom att vara här och nu.

Grattis till dina 8 veckor Fenix!!!

Kram

Thea

Hej, ja kul att du kämpar på så bra Fenix!!

Ja Susanna Edins böcker e jättebra o förklarande, tycker jag.

Jag har ju o är så himla trött, fick svar på mina prover igår, o allt var bra, u.a, så var det en tjej som sa igår till mig, att, din kropp e jättelycklig ner till varje cell, o återhämtar sig, så tänk på mat, motion, o sömn, du återhämar dig från giftet, alkohol.

Läskigt eg. vad man gör mot sig själv.
O det står ju i böcker o min läkare säger samma sak att det tar upp till 5-6 månader.

Hua!

Ha en bra dag alla!

Kram

Fenix

Tack alla goa sockersmulor för glada tillrop om nykterheten:-)
Ni är för söta... Nej, sluta nu Fenix, du kommer ju hela tiden in på dina tvångstankar om socker.
Nu blir det ett härligt glas av min favorit, Loka med citron som jag köpt hem en hel hög av och som ligger lagrade i kylen.
En bra tisdag till er alla!
/Fenix

Kvinna-mamma46

Hi hi Fenix. Trodde för ett ögonblick att du tycker VI är goa, söta små sockersmulor.. För det är vi ju :)

Det var bra Thea. :
" din kropp e jättelycklig ner till varje cell, o återhämtar sig, så tänk på mat, motion, o sömn, du återhämar dig från giftet, alkohol.! "

Jag tillät mig vara snäll mot min själv när jag blev nykter. Mat, promenader, gärna i vacker natur så att även alla sinnena får sitt, och massor av sömn och vila. Sinnesro och skön vila genom att tänka tacksamhetstankar, genomlista ego- tjatter om att jag vill ditt eller datt, vara nöjd här och nu.

Jag äter fortfarande godis men jag frossar inte. En godispåse kan vara i flera dagar, tar en bit då och då, speciellt om jag jobbat natt och är lite trött. Fast frukt är bättre så jag försöker varva med det. Men det är inget nytt, jag åt även godis när jag drack vin, för att inte tala om äckliga stora måltider i form av pizza, kebab eller annan tung och fet mat framåt natten då the munches kom.

Låter gott ditt tips Vana. Ska prova det nångång istället för den evinnerliga cola-light jag jämnt dricker, när jag inte dricker mjölk förstås. Har älskat mjölk sen barnsben och ett glas o´boy är fortfarande väldigt gott.

Nä, nu kallar sängen. Dags att sova inför nattjobb. Har varit ute i friska luften hos hästarna, ätit en stadig frukosmåltid med grovt bröd och helmjölk. Lågt GI i kolhydrater ska nu omvandlas till serotonin och göra mig lugn och glad och sova gott.

Puss på er!

Fenix

Klart jag menade att ni är goa små sockersmulor, men går gärna med på sockertoppar också!
Jag går egentligen med på nästan vad som helst när det gäller socker i dag, verbalt alltså. Inte något sött förutom er har nått mig i dag, och två helt sockerfria dagar känns bra.
Ingen sprit, inget socker, och mår så bra. Inget nikotin heller för den delen. Vad är det frågan om, håller jag på att bli den jag var ämnad att vara?
/Fenix

Thea

Va gulligt skrivet!
Ja, det tror jag, du håller på att krypa ur alkoholpuppan o bli den vackra fjäril du e (eller pippi!)
Jag vill sluta röka, men tänker såhär, en sak i taget nu, kanske blir för många saker att förändra på en gång.
Kanske vi funkar så, att när alkohlen åker ur o vi blir "renade" från den, så blir vi mer medvetna om hur vi sabbat vår kropp o hälsa??

Vaknade nykter, sköönt, idag igen. Och idag ska jag vara nykter (o gå till gymmet)

Kramar från sockertoppen!

Fenix

God morgon sockertoppen! (Men det är inte toppen med socker.) Det slog mig plötsligt att saker förändrats, för två månader sedan skulle jag inte suttit här och skrivit klockan 08 på morgonen, den saken är helt klart. Inte heller skulle det varit självklart att ta mig iväg på träning. Nej, då skulle jag sovit fortfarande, vaknat om någon timme kanske, legat och ångrat att jag drack för mycket i går kväll/natt, föraktat mig själv och tänkt att det här måste få ett slut. Och nu mår jag alldeles för djävla kasst för att orka gå och träna. Sekunden efter hade jag börjat tänka på om jag ska dricka i kväll, hur mycket jag ska köpa hem, om det finns något kvar från i går och kanske till och med motivera mig med att BARA i kväll är ok eftersom jag mår så dåligt, sedan måste jag sluta. Blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah...
Men nu är det inte så och det är jag väldigt glad för.
Ha en bra dag på väg mot ett bättre liv!
/Fenix

marmar

Hej igen skriver på ditt forum igen men som du skriver att du tar antabus så passar min fråga här! Hoppas du inte misstycker. Min man tog 400mg antabus i förmiddags o har tagit de i ca två månader ca var tredje fjärde dag. När jag kom hem i eftermiddag hade han druckigt nästan en flaska vin . Vi tog en promenad sen drack han en halv flaska vin till först då blev han riktikt dålig o börjar spy! Kan de hända något farligt o är antabus efekten
ur kroppen efter en reaktion

Fenix

Usch, i kväll ett sug:-( Det var länge sedan.
Perfekt helg hittills, bio i går och tv-kväll, i dag bra dag med underhållning på teater och kanonmiddag ute på min favoritkrog. Inte en längtan alls till vin och öl, kollade bara in lite hur andra drack. På teatern hamnade jag intill en snubbe som luktade så rent ut sagt djävligt av alkohol, och det gick aldrig över. Kändes som om han vred på sig ibland och förmodligen halsade i sig från någon liten plunta, Men det var senare, när vi pratade om att åka iväg på en semester, som hr alkohol kom igång och började berätta att just på en sådan resa måste man dricka, annars är det ingen mening att åka. Och så drog det med sig en lavin av argument att dricka, så fast än semestern ligger tre månader framåt i tiden, dök det upp förslag att börja dricka redan på måndag. Missbrukets logik så det stänker om det. Kände för ett ögonblick det förföriska i att snabbt hälla i mig ett par öl och ett par glas vin och gå in i berusningen. Otäckt. Men nu några citronloka senare och med sängen nära till, har vansinnet gått över och det känns viktigt att skriva ned detta innan jag glömmer det.
marmar: Jag tar mina tabletter ca var tredje dag, och skulle bli ganska så dålig om jag drack, och det låter fortfarande märkligt att han kan dricka så mkt utan påtagliga reaktioner. Men den andra flaskan vin gav tydligen den effekt det bör bli. Antabus försvinner knappast ut i och med reaktionen, utan finns nog i blodet ändå. Det står att det kan vara farligt om man fortsätter dricka sedan reaktionen satt in. Läs på FASS.
Go natt alla kämpar av alla sorter
/Fenix

Kvinna-mamma46

Hej Fenix! Jag är full--- stum menar jag av beundran. :)

Såna där flash kommer och går, gör det fortfarande hos mig. Säkert snubben som luktade sprit som triggade igång dina minnen...tillsamans med reseplaner. Vi har ett ställe i hjärnan där minnen lagras, ett annat där känslorna i samband med minnena lagras. De samarbetar. Vet inte varför de tenderar att låta oss minnas det goda? Fast det är klart.. säkert en överlevnadsgrej. Hade de plockat fram de värsta känslorna i samband med alla minnen så hade vi väl varit djupt nere i depressionens träsk.

Jag har varit slarvig och bara levt på... låtit allt snurra utan att ta hand om mig själv. Märks så tydligt, jag är orolig för sonen, känner mig nere, drömmer massor av mardrömmar.

Mardrömmarna har nästan alltid inslag av alkohol. Oftast är jag ute på resor, resor som klyddar till sig, tåg som är fullpackade som kommer in på fel spår, jag blir av med mina saker. Hur många vagnar som helst... hittar inte. Eller båtar, eller flyg. Eller hotell. Liksom utom min kontroll, och när vi äntligen är framme vid vårt resmål så visar det sig att vi ska stanna i ett halvår istället för två veckor. Och jag tänker att fick jag bara dricka så skulle jag stå ut..... gör upp planer men klarar inte få tag i dricka utan att familjen skulle märka något. Min bror super sig full, slår sig, skadar sig, är borta och jag är livrädd och orolig. Min mor är full och gör bort sig och är skitjobbig och jag hatar det. Det finns ofta barn med som jag ska ta hand om, inte mina egna, det händer att jag tappar bort dom. Eller djur som är hemlösa, skadade eller sjuka. Jag misslyckas ofta att rädda dom. Hittar bara fler och fler djur som lever i misär..... Drömmer ofta att vi flyttar in i nytt hus, men det är oftast goda drömma, att jag hittar ytterligare rum, möbler som är underbara och som jag ser framemot att möblera med. Där finns så många möjligheter och chans till skapande och det är stort, ibland för stort.

Hmm.. ganska lätt-tolkade drömmar egentligen. Göra mig av med gammalt skräp och börja om, har outnyttjade talanger om jag kunde frigöra mig ifrån det förflutna och dess våndor.

Ska börja om med mina små övningar. Mindfulness och sinnesro är en färskvara, behövs praktiseras i det dagliga livet. När allt flyter på är det lätt att låta det rinna ut i sanden .. speciellt om man är lite lat och slarvig till sin personlighet.

Ja, antabus är riktigt farligt att dricka på, Marmar. Oftast blir man "bara" dålig men ibland kan man få t.ex epilepsi med svåra fall. Har sett patienter komma som varit medvetslösa, med spräckta skallben med hjärnblödningar efter att ha druckit på antabus.

En väldigt dimmig och regning söndagsmorgon. Höstförkylning som heter duga. Pms:i'g och lynnig. Men nykter och hoppfull. En helt ledig dag, fri från bakfylla, fri från planering över hur och när dricka, och med ett gott och sant samvete.

Kärlek till er alla. Tack för att ni finns och för att man får skriva av sig här. Det är bra, reder upp en hel del i skallen på en.

Thea

Godmorgon, ja kärlek till er alla känner jag oxå. Ömhet.

Fenix o Pia, så glad att ni delade med er om just detta, o hurra Fenix, du har sån självinsikt!
Ja Pia visst e hjärnan otrolig, skrev i en annan tråd om minnet i hjärnan på oss missbrukare, det e det som kallas permanent hjärnskada o som aldrig går bort. Därför man inte ska nära den delen med farliga bedrägliga
tankar, som, "jag kanske inte e alkoholist...jag kanske kan dricka normalt som andra om ett tag, en månad, ett år".
Vi måste nära den friska delen o krympa den "sjuka".
Alkoholism e obotlig, MEN behandlingsbar. Vilken dödlig sjukdom e det?

Jag hade ett återfall inatt. En kompis föslog nåt (säkert vin) o jag drack, o tänkte, aha det e därför jag e alkis, för jag mådde så j-a bra!
Sen ville han att vi skulle dricka mer, men jag sa till honom , nä jag kan inte sabba min behandling, äh, skit i den sa han, ring dig sjuk. Nä kan jag inte,, måste sköta den o så tittade jag på klockan o sa till honom, jag har 12 tim på mig, då hinner alkoholen gå ur.

Va, tom i drömmen planerade jag, men i dömmen ville jag inte dricka mer, undrar hur det varit i verkligheten? Säkert hade jag gjort som han föreslog.
Men jag hade ingen ångest när jag vaknade konstigt nog.
Ja Fenix, missbrukets logik. Läskigt.

Är så himla tacksam för att vakna upp till ännu en nykter dag. Bara idag, imorgon e inte här.

Jo Fenix, en kille jag känner från mötena, med många ås nykterhet , berättade i somras, när han satt på tåget på väg på sem. att en kvinna drack vin, o han kände lukten flera rader framför honom, o han fick världens överrumplande sug. helt oförberedd o överraskad.
Så hjärnan glömmer aldrig, det ska man vara medveten om, så man kan hantera det.
Den killen har 12 års nykterhet. Ingen går säker.

Jag var på en 2 tim konsert igår, Mozart, helt underbar, jag bara flöt bort, som i trance.
En sen lördagsem. Hade jag gått om jag varit aktiv? Knappast.

Tack för at ni finns, alla!

Kram Thea