Snart två år sedan jag var här sist. På akuten med skyhöga levervärden och en sviktade hälsa. Jag blev så rädd så rädd och höll mig nykter i några månader. Sen kom de där steget som jag TRODDE jag skulle fixa, att ta ett glas då och då och dricka med måtta. Jamen ELLER HUR??
Den här hösten har det eskalerat nått å de grövsta av olika anledningar. Återställare har blivit vardag. Alkohol nästan varje dag. Helgerna rejält.
Natten mellan söndag och måndag var hemsk. Ångest, hjärtklappning, yrsel, dödskänsla att nu är det över....Måndag tog jag två atarax och pinade mig igenom dagen med att djupandas. Tisdag galna magsmärtor och en minut från att åka in till akuten. Tog en smärtstillande och lyckades slumra bort större delen av dagen. Natten varit lugn och vaknade med känslan att nu får de fan vara nog. Jag är bara 45 och har ett övrigt bra liv. Jag vill inte mer.
Gick upp på toa och får se urinen rejält mörk och jag förstår att levern inte är glad på mig (heller)...
Har gått en kort promenad, tagit mig en kopp te och beslutade för att logga in här igen......Jag skrev inte så jättemycket sist då för nått år sen men minns känslan att ha någonstanns att logga in och läsa och känna att man inte är ensam.
Jag skäms. Jag är ledsen. Jag ljuger för mina nära. För mina kollegor. För mig själv.
Jag måste upp från botten och det nu. Är rädd att det är försent men intalar mig att än är det inte kört.

Och nu har du kommit en bra bit på väg. För mig har det varit jobbigast dag 5/6. Sen blir det lättare. Nu har jag visserligen trillat dit dag 10,15 el 21 istället, men men... börjar om direkt och då är det inte ruta 1 man startar på. Du har gjort det värsta.

Tessimi

Bra jobbat! Jobbigt som attans i början, men det blir bättre. Jag är själv på dag 13 som nykter nu och jag mår kanon!
Är verkligen taggad denna gången och det verkar som att även du är det.
Kämpa på! I dag väljer vi nykterheten. :-)

www.misslima.blogg.se

Spöketimig

Tack för era peppande ord!
Dock var natten jobbig med mycket tankar. Tog många timmar innan jag kunde slumra och somnade ordentligt först på morgonkvisten.
Jag har på nått sett redan satt upp målbilder där jag lägger mer tid på träningen än vindricker i soffan, får ut min energi och tröttar ut mig istället för att "bromsa" med alkohol. Massa såna bra och goda tankar men så slår skräcken till. Känner hur magen bullrar, hjärtklappningen börjar (helt psykist, jag vet MEN...) och det enda som kommer i huvudet är/var: VA HAR JAG GJORT? Varför? Tänk om det är försent? Har jag redan skadat mig själv förmycket?
Så höll jag på och älta....varför varför varför dessa enorma mängder? Tänk om tänk om. Fan fan fan.

Nu dag 7(!!) känns det okej igen. Jag kan se mig själv i spegeln och säga "du ser riktigt pigg ut, inge fyllepluffs"....
Nu kör vi söndag. Nykter sådan:-) Tänk att inte behöva oroa sig de minsta över om man är körbar eller ej? Bara en sån sak liksom?
Ta hand om er!

Spöketimig

Kan ärligt säga att det varit den bästa söndagen på länge även om nu natten var jobbig.
Åkte på liten utflykt (bara för ATT..man inte va bakis:-) gick på långpromenad i solen, luffsade i skogen, åt lunch med nära som jag träffar för sällan men som jag även ska fira jul med och sa som de va att de blir en vit jul. Mycket stöttande och peppande ord blev det och kände att det kommer gå hur bra som helst. (Brukar mest vara bara jag som häller i mig på julen de andra är högst måttliga eller dricker inte alls).
Känt mig glad och stark. Planerar för träning imorgon igen och ser fram emot veckan, julen och nyår. Som jag skrev imorse så är jag glad att se mig i spegeln på morgonen.
Men så kommer skammen lite då och då och knackar på axeln och säger "hur ser alla helger tidigare i år ut? De för höga skratten, de snubblande stegen, surret, lögnerna och all hemsk ångest, främst på söndagar.
Jag försöker skaka av mig fort och njuta av nuet. Det är söndagskväll och jag är nykter, är glad och ser framåt?
Trevlig kväll alla bundsförvanter där ute. Ni är verkligen guld värda som delar med er och bara finns, förstår och det är en trygghet att inte känna sig ensam❤️

Skillnad

Njut av nuet, det är det absolutt enda vi någonsin har, någonsin har haft och någonsin kommer att få ?

Spöketimig

Sovit dåligt. Tankarna kommer som ett spöke så fort jag lägger mig. Vem är jag att stoltsera med en vecka utan alkohol? Så lever ju de flesta utan att göra nån grej av det. Det är väl normalt att inte dricka sig onykter flera dagar i veckan?
Å andra sidan tänker jag på hur många som faktiskt, just i denna månad, dricker förmycket och vaknar med ångest i januari.
Jag vill inte vara där. Jag vill gå in i ett nytt år och känna att jag iallafall avslutade detta år nykter. Har nog 2017 slagit alla rekord i praktfyllor, vardagsfyllor, återställarfyllor, snubbelfyllor, full som en kastrull, smålullig, you name it.
Gick iallafall upp tidigt och tränade. Känner mig starkare än på länge trots lite sömn. Ska uthärda hela dagen så jag verkligen somnar trött ikväll.
Tänker på hur förra måndagen var när jag hade dödsångest och slumrade mellan ångestattackerna och inte ens kom ut till brevlådan. En vecka sen. Känns som ett år sen. Var det samma människa jag ser i spegeln idag? På 8 dagar. Hur ska det då inte kännas om 80? För dit ska jag. Nykter.
Ha en fin måndag alla

Du är igång i din förändring och delar med dig av dina reflektioner som säkert flera här inne kan känna igen sig i. Du beskriver hur det är när du druckit och vad alkoholen tar från dig och även vad du vill komma till, båda dessa sidor verkar vara hjälpsamt för dig att påminna dig om. Härlig beskrivning med "hur ska det då inte kännas om 80 dagar"!
Tack för du delar, ha en fin måndag du med!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen

Spöketimig

Just nu njuter jag av min 8 dag, fylld av energi trots flera nätters dålig sömn.
Påbörjat bakning och storrensning i lådor och skåp. Precis som jag bara vill röja bort allt som varit och in med nytt både här och där.....har alkoholfritt vin hemma ifall suget kommer och knackar på axel.
Ser fram emot en nykter jul! Trodde jag aldrig skulle ske. Blir nog den första på över 25 år....

Spöketimig

Bra dag, tagit itu med en massa uppskjutna saker och ser framåt. Men så på förkvällen kom det....det stora evinnerliga suget! Var på vippen att säga till sambon att svänga förbi bolaget men så kände jag efter hur bra kroppen ändå mår. Värken vid levern är borta, magkatarren håller sig i lugn och ingen hjärtklappning. Bet mig i läppen och köpte en stor julmust. Har hällt i mig hälften och suget är i stort sett borta nu.
Läskigt hur tankarna spelar en ett spratt och just de där jag är rädd för "nu mår jag så bra så jag skulle GOTT Å VÄL kunna unna mig, jag är som VEEEEEM SOM HEEEEELST som kan dricka med måtta."
Apuh...kan kryssa i dag 9 med enhelt NOLL. Tack tack högre makt för styrkan....

Spöketimig

Dag 10. Så djäkla glad. Tränar mkt. Märker att jag är glad och inte alls så irriterad och hetsig som jag brukar vara. Glad för varje dag jag mår såhär och känner minimalt sug. Igår var ju annorlunda....vet att det svänger men jag står pall ännu så länge. 10 dagar! Jag? Herregud, det trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle klara och dessutom gilla det.

Spöketimig

Tack en vanlig man! Ja varje dag är en kamp på sitt sätt.
Vad med sambon in på bolaget idag inför jul. Jag tog två flaskor alkoholfritt till mig och det kändes så djäkla skönt. Blev nästan äcklad av att se folks överfulla vagnar och korgar och undrade hur de kommer må efter juldagarna...Blev stärkt i mitt beslut och suget infann sig inte det minsta. Sist jag var nykter en jul var över 25 år sen. Ska bli en skön upplevelse intalar jag mig!
Men frestelsen lär komma när jag minst anar det. Därför jag skriver här så jag kan läsa min "dagbok"... vill inte tillbaka till förförra söndagen. Burr....

Wow, vilken kämpe du är! ♡ Jag tror stenhårt på att du fixar det här. Bara fortsätt som du gör, så läggs de nyktra dagarna till i en rasande fart.

God vit jul! ?

Spöketimig

Era kommentarer betyder mycket ska ni veta. Blir glad och peppad av dem?
Nu är det lördagsmorgon 23/12 och jag är på dag 13 utan minsta alkohol. Det känns bra. Unnar mig frukost på sängen och tänker på att bland alla jobbiga stunder som dyker upp så är dessa inte jobbiga för att jag är sugen utanför att jag tänker på hur illa jag gjort mig själv och andra genom att dricka hejdlöst. Den ångesten är riktigt stor och tuff och håller mig vaken rätt länge på nätterna.
Det måste väl ut på nått sätt och jag intalar mig att ju mer jag tänker på allt dumt så stoppas det i min "anti dricka bank". Alltså sånt jag ska ta till mig när suget blir snudd på ohållbart. Tänk då på den där gången när jag ramlade baklänges på ett bröllop, eller framstupa ur en taxi och slog mig blodig, när jag ramlade och fick bäras av två grannar på en semesteranläggning förra året, alla ärr på min kropp från snubbelfyllor.
Fy fan. Förlåt mig för att jag svär men så jag äcklas av vem jag varit och som jag skrivit tidigare, helgen då jag fick nog för två veckor sen va helt bedrövlig. Jag märkte då hur min toleransnivå ökat till skyhöga mängder. Både lördagen och söndagen hällde jag i mig så en normal person hade förmodligen hamnat på sjukhus för alkoholförgiftning.....

Men det var då! På 13 dagar går att förändra mycket. Helt galet vad kroppen & knoppen klarar av. Jag är lite snällare mot mig själv och framförallt känlsan och viljan att kunna umgås med människor jag tycker så mycket om men som jag ljugit för att slippa träffa bakis. Jag har börjat ta igen sånt. Främst den här sista veckan och det är underbart.
Imorgon är det jul och två veckor sen sista fyllan och sista glaset och det känns härligt att få fira det med nära & kära utan skam. Utan att fylla på glaset i smyg, utan att vara högljuddast, utan att slira på orden. Och utan att behöva ta taxi hem?
Ha en underbar jul alla kämpar. Glöm aldrig bort att du och jag, vi, är alltid lika värdefulla som alla andra.
Peace & love, over and out❤️

Spöketimig

Två veckor nykter och det på julafton. Inget sug. Inge. Lust att dricka. Bara förbannad på min sambo som hällt i sig och somnade nästan innan vi klev in i bilen på väg hem. Äcklas.
Har annars haft en fin fin julafton och avslutar den med ramlösa och tv. Helt tillfreds med det. Kommer må bättre än många andra imorgon.
Hoppas ni andra härdat ut denna för många tuffa dag❤️ Kram på er

Ellan

God Jul och grattis till två nyktra veckor.❤️
Bra jobbat!
Kram
Ellan

Spöketimig

Dagarna rullar på. Redan på dag 17 utan en droppe. Känner en stolthet men sömnen är ännu rätt kass.
Har börjat omformulera tankarna till "när jag tar ett glas igen" istället för "jag kommer aldrig få ta ett glas igen".
Förbud funkar inte på mig vet jag och sätter jag upp ett mentalt stopp så kommer tanken gro och geggas och suget bli jobbigare. När jag tänker "när" istället kan jag skjuta på det långt i framtiden och jag ser ett glas. Ett enda. Inget mer.
Får se var jag hamnar i min fantastivärld men året ut ska va helt vit. Förmodligen hela januari också. Bakfyllan skrämmer alltför mycket än. Njuter av att vakna nykter och även att köra bil på kvällarna. Mitt "pluffs" i ansiktet försvinner mer och mer och jag ser lite friskare ut.
Det skönaste är ändå att slippa ljuga. Jag träffar vänner och familj betydligt mer på dessa 17 dagar än det senate halvåret...
Dag för dag hörrni. Kram kämpar❤️