Ett ärligt försök!

2101 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
I'm Back!

Japp, nu är jag tillbaka - på rätt sida dessutom! Körde aldrig över den helstreckade linjen. Nykter, förutom två folköl, under 41 dagar. Bestämde mig för att inte kalla det ett återfall, utan ett varningsfall. Har ju ingen betydelse för någon annan än mig själv, hur jag väljer att se på det.

Mår bra igen! Åtminstone jämförelsevis.

Gott nytt vitt år! ☄🎉☄ Nu håller vi i det här!

EvaBella
Ensam inte stark

Tack för din peppning igår när jag ny på formumet behövde lite stöd! Har läst din tråd och vill bara säga att jag följer dig nu och skickar positiva tankar. Du kommer att fixa det!

Jullan65
Ett litet felsteg bara, inget

Ett litet felsteg bara, inget att ödsla tid på. Rätt tänkt, 1/41 dgr. Ser man till det positiva ser det ju helt annorlunda ut:-). Vi med aprovlem är verkligen experter på att slå på oss själva..... nä se framåt, eller bara för idag. Jag hänger med dig nu😃gott nytt vitt år

Evigt ung
Heja dig! 😊

Vilken bra liknelse att du inte körde över den helstreckade linjen.
Det är ingen fara skedd, du kommer att klara dig och vara mer observant framöver tror jag!
Kram 💕

Vinäger
Tack alla! ♡

Ja, jag fortsätter på den snitslade banan och hoppas att ingen tagit bort några band. Om så är fallet tar det mig faktiskt bara lite längre tid att hitta rätt igen, för helt vilse tänker jag inte irra omkring.

Vinäger
Uppdatering

Började skriva i går kväll:

Sitter och filurar så här årets sista kväll. Mannen är sjuk, febrig och endast frugan är vaken...

År 2017 - ett mycket händelserikt år - är snart slut. Vad har det gett? Framför allt, vad har det gett för förväntningar inför nästa år?

Det här var knappast året då jag insåg att jag hade alkoholproblem, det förstod jag många år tidigare. Höll uppe med alkohol i en och en halv månad våren 2016 och tror faktiskt på allvar att det kunde ha varit slutdrucket, då jag inte hade inte tagit något under en lååång semesterresa. En panikångestattack höll dock på att knäcka mig, jag var i främmande land och var helt enkelt tvungen att "fylla mig" för att överhuvudtaget komma hem. Sedan fylldes det på...

Men, för att återgå till 2017, vardags-
och tillika smygdrickandet eskalerade och nådde ännu högre höjder. Eftersom jag inte ville, och fortfarande inte vill, berätta om mina problem för någon försvårades ångesten. Det var då jag hittade forumet...

Efter att ha läst och peppats av andras trådar skapade jag till slut en egen. Responsen var otrolig. Efter många tankar, råd, tips och stöd från andra tog jag till slut steget och berättade för min man. Ett helt avgörande steg visade det sig.

Nu närmar sig nykterheten 50 dagar igen (så när som på två folköl, som jag skrivit om och som jag bestämt mig för att inte räkna som ett återfall, då jag inte ens blev berusad). Den här gången tror jag verkligen att det går vägen. Utsätter mig inte för extra potentiellt farliga risksituationer, vill ha ännu mera kött på benen först. Men känner ändå inom.mig att jag kommer att fixa det här.

Mannen, som inte har alkoholproblem, men gillar att ta ett glas på helgerna, har blivit än mer fanatisk än jag. Han frågar hur det är, kramar om när jag inte mår bra och avstår gärna alkohol för min skull. Hur bra får man ha det? ♡

Att prova dricka lite för att se om jag klarar det, finns inte på kartan. Jag vet att det är lätt att trilla dit och vågar absolut inte chansa. Dessutom är det, som flera här skrivit, ingen idé att dricka en eller två glas vin - det är ju trots allt ruset vi vill uppnå - och det får vi knappast av så lite. Speciellt inte när vi under lång tid höjt toleransnivån.

Nu ska jag förbereda lite löjrom och annat gott. Till det ett mousserande vin - självklart alkoholfritt!

Fortsättning:

Så underbart att vakna vid halvsjutiden, pigg och nykter. Ångesten knackar på ibland, men lindrigare och av andra orsaker än när alkoholen var inblandad.

Ha det gott alla kämpar! ♡ Nu håller vi i det här!

Vinäger
Dag 45!

Äntligen känns det som om orken sakta är på väg tillbaka - för den här gången.

Har läst och skrivit i många trådar och den klart vanligaste orsaken till att åtminstone vi kvinnor - speciellt vi "duktiga flickor" - dricker, verkar vara arbetet. Vi ställer orimliga krav på oss där, dessutom fortsätter vi ofta med det även utanför arbetet. Inte konstigt att vi många gånger har tagit till flaskan för att kunna koppla från, bort och av.

Stressen lyfter vi inte så lätt av våra axlar efter arbetsdagens slut. Nej, den följer med oss så gott som överallt. Vi bör fråga oss på allvar: Är det värt detta? Känner vi att vi fortfarande måste ha vin för att koppla av, måste svaret bli nej.

Är absolut inte rätt person att komma med pekpinnar och har ingen lust att göra det heller, men visst är det skrämmande hur vi behandlar oss själva! Slår knut på oss och offrar nästan allt för att visa att vi duger. Inför andra, men kanske mest inför oss själva.

Som sagt, dag 45 som nykter, och jag har faktiskt börjat fundera på allvar över en förändring i mitt liv - ja, mitt arbetsliv.

Nu håller vi i det här! ♡

Mirabelle
Ja nu håller vi det här!

Vi är ju "duktiga flickor" som levererar det omöjliga gång på gång på gång, så nog fasen ska vi lyckas med nykterheten också! Vi får helt enkelt omfördela duktigheten litet bättre. Mindre duktighet på jobbet och gentemot andra = massvis med duktighet disponibelt till nykterhet. Nu kör vi!

Vinäger
Instämmer!

Först Mirabelle, ja, tänk om vi använde all vår duktighet till att bli nyktra. Eller, det är ju det vi gör nu. Vi bestämmer oss helt enkelt för att det är så.

Miss Mary Poppins, precis, vi klarar jobbet, ger allt, och är sedan helt slut. Orkar inte det viktigaste; familjen och oss själva.

Tror att ni båda har helt rätt, vi vet nog inte alltid varför vi dricker och varför just vi tar/tog till alkoholen, när så många andra inte behöver den. Många faktorer spelar självklart in. Just nu kanske vi får nöja oss med att koncentrera oss på det viktigaste, att bli nyktra!

Kram ♡

Jullan65
Åh härlig läsning, och tänk

Åh härlig läsning, och tänk på att det inte finns några ”måsten”. Vi tar 24 h i taget( funkar faktiskt till allt) kram

Vinäger
God morgon!

Vaknar oförskämt pigg och oförklarligt glad! Känner dessutom lycka. Om det beror på alkostoppet eller inte, har jag ingen aning om. Det är dock garanterat längesedan jag vaknade med just de känslorna en lördag. Huvudvärk, illamående, minnesluckor och med dessa förstås ångest de luxe har ju varit standard tidigare.

Helgförmiddagarna numera är sååå värt nykterheten! Nu håller vi i det här! ♡

anonym11208
Härligt att läsa!

Det är klart det beror på alkostoppet! Nu kör vi!

Mirabelle
God morgon!

Min första nyktra fredag på länge (förmodligen åratal?) sammanfaller med första långa djupsömnen på rätt länge... Så jag vaknade rätt groggy och vinglig ändå. Haha. Nu börjar jag bli som folk igen :) Långpromenad står på dagens schema.

Vinäger
Långpromenad!

Ja, tänk vilken frihet det är att kunna och orka göra (nästan) det vi vill under helgen. Köra bil, promenera, fika... Bara att välja, inga dagen-efter-effekter som sätter stopp. Härligt!

anonym11208
Håller med, det är fantastiskt

att faktiskt orka göra något mysigt på helgen, kallt men friskt ute kan man säga. Har precis varit ute på långpromenad.

Mirabelle
God förmiddag

Hemma hos mig har vi såsat bort hela morgonen i sängen och sträcktittat på Ack Värmland :) Det blev sent igår. Vi skrattade gott åt hur "det kan spåra ur" med två flaskor Loka innanför västen ;) Långpromenaden igår var så välgörande så det blir en till idag. Solen skiner och luften är alldeles krispig. Jag vägrar fastna i min vanliga söndagstanke "måste vila och göra ingenting så jag orkar en vecka till". Jag blir deppig av att alltid "göra ingenting" för egen del. Om det är den skeva balansen som krävs så är mitt yrkesliv åt helsicke fel. Då är det dags att förändra.

Mortis
Hej!

Vill bara säga att jag läst tråden och känner mig så peppad av alla. Känner igen mig och blivit mycket berörd, skrattat och gråtit en tår. Trodde jag var ensam om att leta papperskorgar att slänga tomflaskor i, ja jösses.. Så mycket kraft, tid och energi som slösats bort på detta.

Önskar oss alla ett fortsatt Gott och nyktert år <3

Vinäger
Hej på er!

Ja, Mortis, igenkänningen är ofta stor här på forumet, även om problematiken kan se olika ut. Det är väl därför det ger så mycket att hänga här.

Mirabelle, det blev en promenad här med, i det vackra, men ack så blåsiga, vädret. 🌬 Vi får nog fundera ett varv till vad gäller vårt arbete, både du och jag. Även om vi trivs, måste vi också se till att orka och må bra - även utanför jobbet.

Klart att vi ska ha ett nyktert år, nu håller vi i det här! ♡

Lim
Vill kika in i din tråd och

Vill kika in i din tråd och säga tack för dina inlägg i min tråd ❤❤

Jag hejar på dig med och du gör det toppenbra! Varje dag är en vinst och tillsist har man kommit så långt i sin nykterheten att steget till att dricka nåt är så stort att man låter bli även när man blir sugen. Iaf är det så för mig.

Kram!

Lim
Hoppas vi alla får ett

Hoppas vi alla får ett nyktert 2018 och kan skriva det inför nästa år 👌👌👌

Vinäger
50 dagar!

En milstolpe är det allt. Hälften av hundra, som blir nästa mål. Har inte varit nykter så länge på mer än tjugo år. Stolt över mig själv!

Nu håller vi i det här! ♡

Mirabelle
Hejja dig!

50 dagar är riktigt bra jobbat! Det går ju som smort det här :)

anonym11208
50 dagar!!

Wow!!! Grymt jobbat!

anonym11208
50 dagar!!

Wow!!! Grymt jobbat!

Jullan65
Jag hakar på, ligger liiiite

Jag hakar på, ligger liiiite efter men ändå😃stort grattis o bra jobbat

Vinäger
Tack alla! ♡

Som sagt, jag känner mig stolt. Hör till dem som tycker att det var klart lättast att avstå i början. Var så oerhört stark i mitt beslut.

Överlag har det gått över förväntan, men nu på slutet har det varit riktigt tufft. Det är överhuvudtaget inte många timmar under de har femtio dagarna jag inte tänkt på alkohol. Längtar till dagen då dessa tankar inte upptar lika stor del av mitt liv. Men antar att det är något jag ska igenom.

Jaja, hellre tänka på än dricka skiten... Nu håller vi i det här! ♡ Kram

Vinäger
Nära ögat!

Ja, herregud, så nära det var. Som en blixt från klar himmel kom suget. Jag visste att jag skulle bli ensam några timmar och plötsligt började jag planera för ett återfall. Helt sjukt!

På vägen hem från jobbet tänkte jag först köpa folköl. Men så kom jag på att det blir färre burkar att dricka och slänga i smyg om jag köper starkare dryck (inte klokt, jag vet...). För säkerhets skull lade jag en flaska starksprit till inköpslistan i hjärnan. Jag menar, den ger ju ännu mer "kvalitet" i förhållande till kvantitet.

Kände mig först så förväntansfull, men så började äntligen andra tankar göra sig hörda: "Ska du verkligen, nu när du klarat det så länge?", "Tänk på hur du kommer att känna i morgon!". Jösses, vilka kloka argument jag hade där djupt inombords. De har ju knappast gjort sig påminda de sista åren...

När den avgörande rondellen närmade sig, tvekade jag in i det sista. Till slut tog dock förnuftet över och jag valde närmaste väg hem, inte via systemet. Först var besvikelsen så stor att jag funderade på att vända, gråtfärdig, inget rus i dag heller... Men händerna på ratten fortsatte att styra hemåt. Tack för det!

Nu sitter jag med en Cola och försöker smälta och förstå det som hände - eller, mer positivt uttryckt, inte hände! Är fortfarande alldeles matt av kampen inom mig. Det värsta suget är borta, men det var inte nådigt när det anföll tidigare.

Min nykterhet var helt klart lättare i början. Hade inte mycket sug alls. Nu får jag kämpa med näbbar och klor vissa tillfällen. Önska mig gärna lycka till, jag behöver det - trots 51 vita, stolta dagar.

Kom igen, nu håller vi i det här! ♡

Nyckelpigan
Vilken oerhörd styrka!!! Du

Vilken oerhörd styrka!!! Du klarade det och du kan göra det igen! Fantastiskt!!!! Kram ❤️

anonym11208
Fantastiskt att du inte föll för A-djävulen!

Cola är ju supergott!! Och tänk vad mycket bättre du kommer må i morgon! Hatten av för dig!!

Mirabelle
Fantastiskt bra gjort!

Du segrade! All heder till dig!

Sidor