Varit inne ett tag och läst. Känt ett fantastiskt stöd i att man inte är själv att ha problem med detta gift och inte känt mig lika dålig efter alla korkade beslut man tagit när man inte varit i sina sinnes fulla bruk. Skulle nog säga att a varit/blivit ett problem för mig sista 5-7 åren. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv (och min sambo) att nu är det dags att ta ett längre uppehåll. Jag har inga problem att gå på fest nykter, utan det är jag rätt van faktiskt. Är rätt social och tycker bara det är skönt att kunna ta bilen hem där vid 23 på kvällen och gå och lägga mig, för att sen vakna pigg och alert. Mitt problem är att jag har en tendens att en onsdag e.m. på väg hem från jobbet slinka förbi någon pub och sitta och "reflektera" över några öl, vilket ofta leder till att jag är lite seg på torsdagen, vilket gör att jag lätt gör om det torsdagen och fredagen. Helgerna ofta nyktra då jag är med familjen. Jag har haft nyktra perioder och känt så mycket vinster med att inte dricka. Jag känner mig rätt less på att dricka och dess konsekvenser. Är dessutom lite hypokondrisk och vet ju att överkonsumtion av alkohol är skadligt såväl fysiskt som psykiskt. Hur som helst vill jag ge detta forum och denna "dagbok" en rejäl chans. Det blir en påminnelse under svaga ögonblick när a-rösten inom mig efter ett par veckors nykterhet börjar locka till att dricka. Nu startar jag min resa mot en piggare, fräschare och mer närvarande framtid!

...., efter en lite sämre period. Var ju så skönt att inte dricka under ca 4 månader, men någonstans i höstmörkret gick jag bort mig. Hade några veckor i början av året då jag också var fräsch och fri. Imorgon är det 1a mars, nu ska det bli en lång period utan giftet, men en dag i taget. Ska läsa min tråd igen, finns en hel del bra erfarenheter och tankar i den. Önskar att man bara kunde göra mig fri från skam och alla dåliga minnen man har från dåliga beslut man tagit med giftet i systemet. Men det går ju inte..., har bara så svårt att förlåta mig själv.... ?

Tilde

Jag är glad att du är här igen. Vi snubblade lite men nu är vi på fötter igen!
Så synd att man har så svårt att förlåta sig själv. Om en vän hade börjat dricka igen o sedan kommit till insikt och ville lägga av hade du troligen tänkt att "vad bra att han inte kommer att vilja dricka framöver"
Men när det gäller en själv tänker man kanske "vad idiotiskt av mig att jag druckit under vintern" Konstigt egentligen...
Hoppas du kan vara lite "snällare" mot dig själv och tänka framåt o tänka positivt. Inte döma så hårt.
Himla bra att du tog dig tillbaka hit! ?

... för dina värmande ord, ja många av oss är nog rätt hårda mot oss själva, men förlåtelsen är viktig och central. Skammen kan kanske vara lite positiv trots allt.
Vi får försöka vara stolta att vi är här och att vi vill förändra. Vi ger oss inte, aldrig!

Hur går det för dig Morgondag? Jag hoppas du mår bra och har hållit dig på banan. För mig går det upp och ner, mest ner. Men, igår var jag nykter iaf...

Mirabelle

Många sådana fattade jag i min ungdom, i samband med alkohol. Men jag har fattat hoper av dåliga beslut fullt nykter också... Sånt är livet. Uppenbarligen. Ibland har man otur när man tänker. Då får man tänka om och tänka rätt. Skammen är en viktig känsla, om än sabla obehaglig. Den försäkrar att stenåldersmänniskan inom oss inte blir utstött ur flocken och går en säker död till mötes. Känslan bleknar när faran är över. Du kommer att förlåta dig själv när du har hanterat konsekvenserna och är inne på rätt spår igen. Håll ut!

Vad kul att höra ifrån dig. Helgen har varit lugn och skön, blev ju ett omtag för mig nu från 1/3. Känns bra "so far". Var ju sååå skönt med min längre period i höstas utan giftet.
Ja, så länge vi är här har vi inte gett upp, vi kämpar och lyckas och faller. Viktigt att se framgångarna. Har du en annan tråd förresten?
Nu kämpar vi vidare, eller hur? Kram och på återhörande!

... det gäller att förlåta sig själv. Men man blir ju ändå rätt less på sig själv ibland, men det är ju verkligen så att ens hjärna blir kidnappad med viss promille i kroppen/knoppen. Vet inte om jag vill vara präktig, tror inte det. Dock gillar jag att vara lite busig och överraska mig själv även i nyktert tillstånd. Känna att man lever, ta vara på ingivelsen, eller stunden. Bodde förut i en mindre stad, men numer i Sthlm. Här kan man ju vara lite mera anonym, vilket jag i grunden gillar. Var så less på den där som jag upplevde det kontrollen/skvallret som fanns i mindre sammanhang, dessutom var jag lite "lokalkändis" på den tiden.
Hur som helst, du verkar också ha hittat motionen som bra "drog", härligt att läsa. Detta är extremt viktigt för mig också. Nu blir det snart en powerwalk, hade gärna gett mig ut på en löptur, men är lite krasslig med hosta.
På återhörande!

Mår du bra? Hur har det gått med din omstart? Jag börjar tröttna på mig själv som inte "lyckas" med det jag förutsatt mig. Men, idag är en bra dag att börja om... första dagen i månaden... och om jag inte lyckas kan jag hävda att det hela var ett aprilskämt;). Jag har en ny tråd "Tillbaka igen". Så dålig fantasi när det gäller namn, både på tråd och användarnamn.

Så var man här igen efter en mindre bra period med giftet. Nu har jag äntligen hittat rätt motivation igen känns det som. Man behöver ju verkligen bestämma sig. Ordentligt less på alla lögner och svek. Nu hoppas jag innerligt att det är början på slutet en gång för alla, mår ju så mkt bättre utan. Denna gång ska jag ta hjälp via att gå och lyssna/prata i en grupp, finns tydligen rätt många här i Sthlm.
Tack för att du hörde av dig Jasmine. Jag har inte varit inne och läst på ca 3 månader, men kommer att höra av mig också. Hoppas det går bra för dig på din resa. Vi kämpar på och ger aldrig upp!

Vi har saknat dig här;). Det går upp och ner för mig... just nu upp efter en härlig midsommarhelg:). Jag ska surfa på den vågen. Du kan surfa med om du vill:)

utvilad, efter några dagar utan alkohol. Inte känt ngt sug, bara beslutsamhet. Det kommer garanterat svåra situationer, men nu jäklar ska jag reda ut dom med de verktyg jag lärt mig. Läste min tråd, ingav både lite hopp, men också rädsla. Jag kände ju mig så trygg i min nykterhet där i höstas, med ca 4 månader i frihet. Men ändå gick det åt skogen, vet nog i o f s varför. A är en listig jäkel och ligger och lurpassar...., men denna gång ska jag klara det. Finns ju så mycket vinster.

… skönt att vara igång igen med tvåsiffriga dagar bakom mig, nu satsar vi mot tresiffrigt så småningom. Inget sug, bara lättnad och frihet. Men vet att prövningar kommer så småningom, men det tar vi då. Njut av en dag i frihet medresenärer!

… utan giftet. Inga problem "so far", nu blir det semester med familjen 3 veckor, och det brukar inte vara några problem. Vi fortsätter att njuta av den fria och fräscha vägen!

Utan giftet, 21 dagar tar det att etablera en ny vana sägs det. Gått bra trots att det druckits en del runt mig. Känns riktigt gott och fräscht att dricka kallt kolsyrat vatten i värmeböljan. Usch vad utspullen öl luktar illa har jag märkt. Även hur personer som är småbakis är stressade/smågriniga fram till första glaset för dagen (minns själv hur det kunde vara vissa dagar, usch och fy vad eländigt...)

Vi fortsätter att njuta av den fräscha och fria vägen!