Jag vet inte hur jag hamnade här. Jag hade en skyddad uppväxt och var överöst med kärlek från familj och vänner, men när jag 13 år gammal blev full för första gången var jag som besatt. När jag fyllde 18 festade jag som om det inte fanns någon morgondag och som 20-åring började jag varva utgång med att dricka hemma.
Idag är jag 25 och har knappt några vänner kvar. Jag har satt mig i situationer på fyllan som varit direkt farliga. Har blivit våldtagen, gjort bort mig så att jag legat och ångestskrikigt dagen efter och jag faller upprepande ner i depressioner.
I höstas fick jag reda på att levern var något förfettad och fick rådet att inte dricka mer. Men det har jag gjort. Ca 6 liter vin (om inte mer) i veckan och nu är jag livrädd att det är kört. Kan det vara försent för min kropp att återhämta sig? Jag känner mig svag som en femåring, har ofta ont i magen och njurarna och känner att jag lixom börjar bli... Korkad? Har alltid haft läshuvud och nu är det som bortblåst. Nu för tiden kan det gå åt en hel box på rn dag. Jag häver i mig som om det vore vatten. Jag ser ingen framtid längre. Bara ångest och skam. Inga barn. Ingen man. Kanske inte ens vänner.
Jag har mycket kontakt med vården som verkar väldigt oroliga för mig. Har försökt med både antabus, kbt och 12-steg men inget fungerar. Varför har inte vården lagt in mig? Ska man be om det?
Sitter och väntar på att livet ska rycka in nu. Antingen i form av ett mirakel eller att jag sjunker så djupt ner att jag måste välja mellan liv eller död.

Emma79

Du ska inte dö! Inte pga det här iallafall ?

Jag har ingen erfarenhet av vården när det gäller alkohol men jag vet att DU måste bestämma dig för att sluta dricka, tyvärr kan ingen annan göra det åt dig!

Så stopp. Ta en minut I sänder, en dag I taget så ska du se att alla fysiska åkommor blir bättre.

Ett stort steg att skriva här, du kommer att få en massa pepp!

// Emma

längre program typ 5-veckors kan vara en lösning, komma bort från alltihop och lära känna sig själv med hjälp utifrån.

DetGårBättre

Levern får du helt enkelt låta vila lite i första läget nu. Ta en paus minst. Sikta mot ett lugn, se vad du kan finna utan vinet. Lös inte alla saker nu. Fokus på det viktigaste. Det mesta löser sig. Det svåra är just brytpunkten, tanken om - "inte idag, det blir imorgon", men vänd det sen när du lagt ner vinet också ? Börja med två månader utan, se vad som händer. Ta ett nytt beslut då. Vill du ändra vanorna, lägga ner helt eller vad är målet? Kan vara svårt greppa att lägga ner för gott...

Mirabelle

Men en sak har jag fattat, och det är att människokroppen har en enastående förmåga att återhämta sig om man ger den chansen. Ge din kropp chansen. Jag vet inget om inläggningar och sådant, men tänker att strunt i vad man "ska" göra. Be om inläggning. Det kanske inte är brukligt, vad vet jag, men om det är det du behöver så ta mod till dig och be om det. Det värsta som kan hända är att de säger nej, det är inte så det går till. Då kan du fråga hur det går till och vilka alternativ som finns. Önskar jag kunde vara till mer hjälp :/ Kram och lycka till!