Hej, är det möjligt för mig att förändra mitt drickande till måttligt, eller låste jag sluta helt?

Är närmare 30, stabilt förhållande, planerar bröllop, inga barn ännu.

Bakgrund:

15 år och började ”supa på helgerna” som ungdomar gör var jag alltid varit den i gänget som blev för full, spyr, bråkar, slåss, snedfylla.

20 år, bråkade inte längre med främlingar, sällan snedfylla, spydde bara självmant när jag kom hem för att det snurrade för mycket när jag skulle sova. Fortfarande fortast fullast, men glad och rolig. Men bråkade nästan alltid med min dåvarande kille på väg hem eller väl hemma. Minnesluckor, Minns inte vad jag bråkade om, hade ångest och blev förlåten, gång på gång.

25 år, hade skärpt mig lite, festade inte så ofta, 1 gång varannan var tredje månad. Kunde dricka vin till maten hemma en helg utan problem osv. Levde kvar i mitt tråkiga förhållande för att jag åtminstone kunde hantera alkoholen då. Men 1-2 ggr om året spårande det ju såklart ”för det var så längesen sist jag festade” så jag festade ikapp.. eller något?.

27år, slut med förra killen träffade mannen i mitt liv. Bestämde mig att aldrig bråka/tjafsa med honom på fyllan (vilket jag klarat hålla). Varit tillsammans med min ”nya kille” i 3 år. Han blir trött på mig när jag dricker för mycket för att jag får så mycket ”feeling” som jag säger när jag blir tjo och tjim, galej var det här och ska spela Allan och va rolig. Min sambo dricker måttligt, är alltid glad och slutar dricka när ”det snurrar”, vilket jag aldrig lärt mig hur fan man gör.

Jag har alltså i alla mina drickande år varit mer eller mindre dålig på att hantera alkohol. Jag är inte beroende på så vis att jag måste ha det, men jag får ”feeling” som sagt och ”festar man så festar man och då festar man rejält”. Får fortfarande OFTA minnesluckor.

Är det nolltolerans som gäller eller hur fan ska jag ändra mitt beteende? Jag VÄGRAR bli den där mamman sen som ramlar hem kl 3 och väcker hela huset för att jag fått lite för mycket feeling en kväll med tjejerna.

j_r

Hej och välkommen hit!?
Jag är exakt som dig, och jag kör nu på ingen alkohol alls. Kanske inte vad du ville höra? Men som du så trillade jag dit rejält 1-2 ggr per år. Minnesluckor deluxe.

Vi får se i framtiden om jag kommer dricka igen. Fest och den där feelingen är en trigger för mig. Hemma eller på middag dricker jag med måtta! Men ja just nu kör jag helt utan och tror ärligt jag inte någonsin kan dricka på "fest" för feelingen blir för stark då. Men jag är glad att vara nykter ? att alltid kunna vara klar i huvudet och slippa dagen efter ångesten

Så jag kommer följa din tråd och se om nå kloka människor kan ge dig och mig lite råd ?

Feeling

Hej jag har heelt missat att du skrivit! Jag har kört 4 vita veckor nu, dock provade jag att gå på fest och dricka alkohol igår. Det gick kanon, men det är efter att jag pratat med alla mina närmaste kompisar och min sambo som vet att de inte ska bjuda på mer eller heller för den delen ta ansvar i att jag inte ballar ut. Jag vill klara det själv och har byggt upp ett par strategier som jag tänkte försöka mig på lite försiktigt.

1. Inte undvika fest eller festliga sammanhang, utan gå nykter då och då istället.
2. Om jag ska dricka, bestämma innan hur många enheter jag ska ta som max. och lägga till alkoholfria alternativ för att "hänga med" hela festen om den är 5-6 timmar och jag bestämt mig för 3-4 enheter.
3. Max 1 enhet / timma + in med lite vatten inemellan
4. Bara dricka om jag är med människor jag gillar och har kul med oavsett - alltså att det inte spelar någon roll om jag dricker 1 eller 3 eller 0 öl i umgänget, utan skrattar med dem ändå. Är det ett gäng som jag inte känner så mycket gemensamt med - nykter, annars känns det så lätt att "fyllan ska ta över och göra det roligare".

Min närmaste plan är att boka in en klubbkväll nykter, jag vill testa på hur det är att gå ut och dansa utan att ha ångest dagen efter för "vem som kanske såg mig när jag dansade så mycket". Jag är en social och positiv person i vanliga fall och älskar att dansa loss till lite klubbmusik så jag ser fram emot att gå ut att klubba vitt :D

Hur länge har du j_r varit den som alltid får "feeling" :P? Har du kommit på några tips eller trix under din vita period nu? och hur länge har du kört nyktert?